vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:50 #1151 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:50 Може й так, я не банкір
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:53 #1152 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:53 для цього не треба бути банкіром, це основи економічних знань. Здається, навіть у школах зараз викладають. а з іншої сторони: ти тепер кажеш, що не банкір, але ж усе-таки пішов у тему висловлювати свою "експертну думку";-)
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:57 #1153 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 10:57 для цього не треба бути банкіром, це основи економічних знань. Здається, навіть у школах зараз викладають. а з іншої сторони: ти тепер кажеш, що не банкір, але ж усе-таки пішов у тему висловлювати свою "експертну думку";-)Хвилиночку. Де я писав, що то експертна думка? Чи мені не висловлювати своїх думок, бо ти так хочеш? Можливо вона не вірна (не факт), але я її висловлював і висловлювати буду, подобається це тобі чи ні.Тут більше флудити не буду. Хочеш посперечатися, давай в приват.
rrid Опубліковано 13 Січня, 2016 в 13:30 #1154 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 13:30 Якщо по всіх фронтах ПБ підвищує ставки на обслуговування, то з активами у них не все гаразд.що цікаво, в "неспеціаліста" цілком правильний висновок з теорії. коли банк залучає кошти на депозит, в нього одночасно зростають і активи, і пасиви. В результаті цієї класичної банківської операції, в пасиві - з'являється вимога клієнта (забрати свої кошти у визначений термін, або "до запитання"), в активі - з'являються, як не дивно, нові кошти (не кредити, ЦП, ОЗ чи щось інше). далі банк вже розпоряджається цими грошима на свій розсуд - чи тримає "кеш" в касі для підтримки ліквідності (чи на коррахунку в НБУ), чи видає кредити, чи купує основні засоби, програмне забезпечення, платить ЗП персоналу, і т.д. це називається - "розміщає кошти". а от з розміщенням коштів в Привата є певні проблеми, які не хочуть помічати його фанати. наприклад, є цілком собі офіційне судове рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/41780048 з цього рішення видно, що банк видав кредити під уявне забезпечення - в заставу взяв майнові права на техніку, якої ще немає в позичальника. кредит видано під покупку цієї самої техніки (в народі це називають - "повітря"). або банк некомпетентний (видає 5 мільйонів доларів кредиту під паперову заставу, в умовах жорсткої фінансової кризи й політичної нестабільності) і не зможе пережити банкопад, або має місце вивід капіталів з країни. в будь-якому випадку цей кредит - це поганий актив, бо ніхто не збирається його повертати. і таких кредитів багато - "Наші гроші" (з каналу Коломойського, ги-ги) назбирали їх на 2 мільярди доларів за пару місяців.
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 13:54 #1155 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 13:54 з активами зараз у переважної більшості не все гаразд. і не тільки із-за таких оборудок, але й через більш прозаїчні причини:-)
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:16 #1156 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:16 Якщо по всіх фронтах ПБ підвищує ставки на обслуговування, то з активами у них не все гаразд. що цікаво, в "неспеціаліста" цілком правильний висновок з теорії. коли банк залучає кошти на депозит, в нього одночасно зростають і активи, і пасиви. В результаті цієї класичної банківської операції, в пасиві - з'являється вимога клієнта (забрати свої кошти у визначений термін, або "до запитання"), в активі - з'являються, як не дивно, нові кошти (не кредити, ЦП, ОЗ чи щось інше). далі банк вже розпоряджається цими грошима на свій розсуд - чи тримає "кеш" в касі для підтримки ліквідності (чи на коррахунку в НБУ), чи видає кредити, чи купує основні засоби, програмне забезпечення, платить ЗП персоналу, і т.д. це називається - "розміщає кошти". а от з розміщенням коштів в Привата є певні проблеми, які не хочуть помічати його фанати. наприклад, є цілком собі офіційне судове рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/41780048 з цього рішення видно, що банк видав кредити під уявне забезпечення - в заставу взяв майнові права на техніку, якої ще немає в позичальника. кредит видано під покупку цієї самої техніки (в народі це називають - "повітря"). або банк некомпетентний (видає 5 мільйонів доларів кредиту під паперову заставу, в умовах жорсткої фінансової кризи й політичної нестабільності) і не зможе пережити банкопад, або має місце вивід капіталів з країни. в будь-якому випадку цей кредит - це поганий актив, бо ніхто не збирається його повертати. і таких кредитів багато - "Наші гроші" (з каналу Коломойського, ги-ги) назбирали їх на 2 мільярди доларів за пару місяців. От і про те. Не вглиблюючись в тонкощі банківської справи (перевід пасивів в активи і навпаки), я, як давній клієнт ПБ, бачу, що не все гаразд з моїм банком, оскільки лояльність до мене (хоча вона існує і далі) так підвпала зі ЗНАЧНИМ здорожчанням послуг еквайрингу, обслуговування рахунку, а тоакож побутових розрахунків (наприклад, сплата комуналки).
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:22 #1157 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:22 усі підвищують тарифи, тому що витрати зростають, доходи від кредитування зменшуються, тому підвищують дохід від комісій.
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:52 #1158 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:52 Ну ти мене вибач, але зростання ціни еквайрингу з 50 грн до 350 грн це на хвилинку + 700% (я мовчу за відсотки). Чи інфляція така? Чи ріст цін такий? Чи врешті-решт ріст курсу валют такий?
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:58 #1159 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 14:58 є ще один момент. 50 грн це був демпінг для захоплення частки ринку. зараз 350 щоб лишились лиш ефективні точки.
rrid Опубліковано 13 Січня, 2016 в 15:01 #1160 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 15:01 50 грн - це була замануха (заради справедливості - таке часто зустрічається, і не тільки в банківському бізнесі )
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 17:12 #1161 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 17:12 1,5 роки заманювали, ні х.. собі замануха.Замануха була бонус + за рахунок банку.
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 19:31 #1162 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 19:31 Ти знайшов ше десь, де є по 50?
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 20:14 #1163 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 20:14 Я не особливо звертав тоді увагу на щомісячний платіж (там відносно невелика різниця була). Головне який відсоток платити банку з Приватовських карток, яких на руках було переважна більшість.
vaz75 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 20:19 #1164 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 20:19 Tolik_lt, я так розумію, ти працівник ПБ і мої слова тебе якимось боком зачепляють? Я міркую з точки зору споживача, і не тільки в мене такі думки.
Tolik_lt Опубліковано 13 Січня, 2016 в 21:44 #1165 Опубліковано 13 Січня, 2016 в 21:44 Ахаха, я працівник ПБ:-) я працював у 8 банках, але у ПБ- ніколи. Твої слова мене жодним чином не зачіпають, з якого дива? Звичайно, що як споживаачу, тобі не подобається подорожчання послуг. Я тобі просто описую питання зі сторони банку. Ну і, крім Привата, ще є десятки банків, у яких щось краще, щось гірше, щось дорожче, щось дешевше. Порівнюй, зважуй, вибирай.
b0rg Опубліковано 14 Січня, 2016 в 16:57 #1166 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 16:57 хто там цифр за 2015й хотів?"Нагадаємо, що додатково ПриватБанк запустив інтерактивну сторінку в Інтернеті, присвячену підсумкам роботи в 2015 році. На цій сторінці, доступній журналістам, блогерам, клієнтам банку та всім бажаючим, зібрано найважливіші цифри, факти та досягнення банку в році, що минув."
rrid Опубліковано 14 Січня, 2016 в 17:36 #1167 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 17:36 хто там цифр за 2015й хотів?"Нагадаємо, що додатково ПриватБанк запустив інтерактивну сторінку в Інтернеті, присвячену підсумкам роботи в 2015 році. На цій сторінці, доступній журналістам, блогерам, клієнтам банку та всім бажаючим, зібрано найважливіші цифри, факти та досягнення банку в році, що минув."то яка там частка інсайдерських кредитів, за підсумками на 31.12.2015р.? чи це не одна з найважливіших цифр?
justice777 Опубліковано 29 Січня, 2016 в 15:00 #1168 Опубліковано 29 Січня, 2016 в 15:00 Цікаве інтерв'ю: Олександр Дубілет: «Усі платежі повинні перейти в мобільні пристрої і смартфони» http://forbes.ua/ua/business/1409945-oleksandr-dubilet-usi-platezhi-povinni-perejti-v-mobilni-pristroyi-i-smartfoni
justice777 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 18:06 #1169 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 18:06 Пишуть про чергове пониження ставок Приватом: Цитувати Олег Гороховский В феврале, кроме анонсированного уже снижения ставок на 1% годовых по всем валютам 12 февраля, планируем еще одно снижение ставок. Судя по динамике вкладов, поставили перед собой задачу опустить ставку к 1 марта до 20-21% по гривне (с текущих 25%) и до 9-10% по валюте (с текущих 12%) Если так пойдет, скоро появятся на рынке дешевые кредиты Цікаво, чи буде продовження коміксу про Лесю
MACCEN Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 18:31 #1170 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 18:31 23 минуты назад, justice777 сказал: Пишуть про чергове пониження ставок Приватом: Цікаво, чи буде продовження коміксу про Лесю бцуде "Леся ти така дешовка, Бенджамін дешевше тільки даром"
rrid Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 10:06 #1171 Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 10:06 Журналізди такі дурналісти... Кабмин объявил войну "ПриватБанку"
rrid Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 21:13 #1172 Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 21:13 Сьогодні на Лізі з'явилось свіже інтерв'ю Дубілета. Дуже раджу почитати як фанатам Привата, так і іншим зацікавленим. Особливо - звернути увагу на заголовок. Дубилет: В течение года мы решим вопрос инсайдерских кредитов 04.02.2016 12:04 Печать Банкир Коломойского рассказал о планах по докапитализации, сроках вхождения в нормативы НБУ, проблемных кредитах и главных конкурентах Обговоримо?
keepo Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 22:09 #1173 Опубліковано 4 Лютого, 2016 в 22:09 А що обговорвати? Інтерв'ю явно вилизане. Жодного лишнього слова. Навіть речення побудовані семантично правилно :) Це приклад того, яким має бути інтерв'ю банкіра :)
rrid Опубліковано 5 Лютого, 2016 в 13:29 #1174 Опубліковано 5 Лютого, 2016 в 13:29 Я б не назвав це інтерв'ю "вилизаним" ) Тут один заголовок чого вартий - Приватбанк (в особі Дубілета) нарешті зізнався, що порушує нормативи інсайдерського кредитування (іншими словами - Приватбанк, який належить Коломойському і Боголюбову, видає кредити підприємствам, які належать Коломойському і Боголюбову - тобто, сам собі). Є й очевидні (і не дуже) ляпи - Цитувати - У кого приходилось забирать технику? - Не могу точно сказать. Может, у этих агрохолдингов, о которых вы говорили, мы тоже забирали. Но основная часть нашего портфеля - это небольшие хозяйства. "не могу точно сказать" точно не відповідає підготовленому, "вилизаному" інтерв'ю; Дубілет признався, що в банку досить багато кредитів, виданих під "паперове забезпечення", тобто не покритих реальною іпотекою (не плутати з іпотечними кредитами) ітд журналізди вже підключились: Victoria Strakhova3 мин · Киев · #DubiletMarathonДубилет не прочитает, но может другим поможет (вспомню v_mafiaprincess):"Журналист: - У кого приходилось забирать технику?Дубилет: - Не могу точно сказать. Может, у этих агрохолдингов, о которых вы говорили, мы тоже забирали. Но основная часть нашего портфеля - это небольшие хозяйства".НИКОГДА не давайте понимать журналистам, что Вы не в курсе точно о вопросах взыскания залогов... Если предправления не знает были у него в залоге активы одних из самых проблемных заемщиков. Какой тогда риск менеджмент?!!!Дубилет: "НБУ определил для банков четкий период и порядок выполнения новых нормативов. У нас есть согласованный с регулятором план вхождения в норматив, есть обязательства по погашению инсайдерских кредитов и продаже имущества. Я надеюсь, в течение года мы справимся с этими вопросами" - НИКОГДА не используйте в интервью СЕЙЧАС слово НАДЕЮСЬ - это маркер того, что Вы конкретно в этом сомневаетесь!
justice777 Опубліковано 9 Лютого, 2016 в 21:59 #1175 Опубліковано 9 Лютого, 2016 в 21:59 Цитувати НИКОГДА не давайте понимать журналистам, что Вы не в курсе точно о вопросах взыскания залогов... Если предправления не знает были у него в залоге активы одних из самых проблемных заемщиков. Какой тогда риск менеджмент?!!! Якщо вже топ цікавиться питання, в якого боржника стягується який актив - то гріш ціна такому топу та такій установі :). Цитувати НИКОГДА не используйте в интервью СЕЙЧАС слово НАДЕЮСЬ Важко прогнозувати щось в умовах війни та не стабільної економіки та постійних політичних сварок. Тому, як на мене, така відповідь щира та правдива. Журналіст же пропонує або передбачити на 100% майбутнє, або просто збрехати. p.s. такому журналісту варто було б підтягнути рівень своєї грамотності та виключити менторний тон. Бо, як мінімум, ще не доросла, щоб повчати! p.p.s. давай ще "сенсацій" про Приват
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.