Shraick Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:51 #26 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:51 Для тих хто в танку:В чем разница между психологом, психиатром, психотерапевтом?Але один х*р до жодного з цих спеціалістів в нас звертатись не прийнято...
SunSeth Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:53 #27 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:53 а от кагбе і доказиа ти лінивий! в профіль Катєріни Порфір'євни заглянь.
Tolik_lt Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:57 #28 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 20:57 а от кагбе і доказиа ти лінивий! в профіль Катєріни Порфір'євни заглянь.пропедевтика--як ти думаєш, СанСЕт, ето нє опасно?
SunSeth Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:06 #29 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:06 пропедевтика--як ти думаєш, СанСЕт, ето нє опасно?Мальчик прогулял школу. Пошел на стройку-там погулял. Маску сварочную нашел. Со стройки выходит - навстречу голубой на машине: - Мальчик, покататься не хочешь.Мальчик думает: "Вот день хороший - в школу не пошел, на стройке погулял, маску сварочную нашел, а тут еще покататься предлагают".Ну едут они. Голубой:- Мальчик, а ты знаешь что такое эрекция?- Нет.- Мальчик, а ты знаешь что такое эукуляция?- Неа.- Мальчик, а ты знаешь что такое поллюция?- Да не, дяденька, я не настоящий сварщик, я просто маску сварочную нашел.
zaHARE Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:10 #30 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:10 1.Наши люди все еще отличаются широтой души и общительностью.2.Наш народ,чтобы там ни говорили,в большинстве своем религиозен.3.В памяти и подсознании многих людей накрепко засел страх перед всем,что начинается на ПСИХ(после коммунистического режима).
Dream Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:16 #31 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:16 колись дуже давно прочитав, так сказать, думку якогось "нашого" закордонного психотерапевта - моїми словами звучить так: " "наші" люди не можуть ніяк зрозуміти/сприйняти (в силу різних причин) те, що всі "проблеми" вже дааааавним-давно класифіковані та занотовані в підручники з психології - вони вважають що "та" проблєма виключно їхня і ніхто нічого не зрозуміє/не підкаже. А "їхні" люди в цьому плані давним-давним не комплексують"
Nazar2277 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:42 #32 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 21:42 Во всем мире, люди испытывающие проблемы со своим эмоциональным состоянием, обращаются к специалистам. У нас же принято либо заняться "кухонной" терапией, т. е. пойти к соседке, либо напиться. А если же и идут к психологу(психотерапевту), то, как правило, стараются, чтобы об этом никто не узнал. Пытаюсь разобраться в чем тут сложность? Хотелось бы узнать ваше мнение, уважаемые жители форума культура мышления 1.Наши люди все еще отличаются широтой души и общительностью. 2.Наш народ,чтобы там ни говорили,в большинстве своем религиозен. 3.В памяти и подсознании многих людей накрепко засел страх перед всем,что начинается на ПСИХ(после коммунистического режима). что вы говорите..
MrVes Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 23:06 #33 Опубліковано 14 Вересня, 2010 в 23:06 І чим психотерапевт допоможе мені в вирішенні моїх проблем? Я, як людина адекватна (переважно), усвідомлюю в чому і через що виникають ті, чи інші проблеми в моєму житті. Поговорити про це я можу з своїми друзями та дружиною, які в тій чи іншій мірі зацікавлені в моєму добробуті і збереженні мною життєвих цінностей, добробуту, відносин, тощо. Чомусь впевнений, що психотерапевт, базуючись на забугорній літературі (так як в нас ця наука не набула широкого розповсюдження, а головне і практики) не порадить мені щось варте уваги. Тобто гроші я витрачу на шаблонні фрази-кліше, які геть не прийнятні для нашої країни, суспільства, нації.Я відповів на Ваше запитання, шановний топікстартер?
difoto Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 05:17 #34 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 05:17 2 DiТи забув зсилку поставити на "свою" статейку.роньа, луччє учітє псіхалогію, научітєсь оналізіровать.
ronya Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:16 #35 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:16 2 DiТи забув зсилку поставити на "свою" статейку.роньа, луччє учітє псіхалогію, научітєсь оналізіровать.Ти ба. Таки точно Дмитро Сандалов (Україна, Луцк) написав.Соррі.P.S. То чого ти соромишся. Добав зсилку на свій блог в підпис. Може хтось щось цікаве там знайде.
madkot Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:20 #36 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:20 І чим психотерапевт допоможе мені в вирішенні моїх проблем? Я, як людина адекватна (переважно), усвідомлюю в чому і через що виникають ті, чи інші проблеми в моєму житті. Поговорити про це я можу з своїми друзями та дружиною, які в тій чи іншій мірі зацікавлені в моєму добробуті і збереженні мною життєвих цінностей, добробуту, відносин, тощо. Чомусь впевнений, що психотерапевт, базуючись на забугорній літературі (так як в нас ця наука не набула широкого розповсюдження, а головне і практики) не порадить мені щось варте уваги. Тобто гроші я витрачу на шаблонні фрази-кліше, які геть не прийнятні для нашої країни, суспільства, нації.Я відповів на Ваше запитання, шановний топікстартер?твої близкі - дружина, друзі, родичі дуже добре тебе знають і сприймають тебе таким який ти є перед ними, а толковий психотерапевт буде розкладати тебе оп поличкам зі своєї точки тверезого незабитого досвідом спілкування з тобою поглядом. ти сам можеш не звертати на ті дрібниці котрі йому можуть легко впасти в очі. і ще - зверни увагу на виділене, психотерапевт не зацікалвена людина - тобто у нього задач звісно стоїть щоб у тебе все було добре, але він буде на це все дивитись зі своєї позиції
Tolik_lt Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:39 #37 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 06:39 а толковий психотерапевт буде розкладати тебе оп поличкам а толковий паталогоанатом зробить це ще краще!
madkot Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 07:01 #38 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 07:01 а толковий психотерапевт буде розкладати тебе оп поличкам а толковий паталогоанатом зробить це ще краще!ти правий, але тут різні аспекти - душевний та фізичний
difoto Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 07:40 #39 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 07:40 P.S. То чого ти соромишся. Добав зсилку на свій блог в підпис. Може хтось щось цікаве там знайде.Во-первых dirty.ru не мой блог, а коллективный(и достаточно известный, чтобы на него ссылки ставить) и я, как типичный циклотимик, предпочитаю общению с самим собой - обмен мнениями с другими людьми, а не записи в ЖЖ для себя любимого. Кстати, таких вот блоггеров, пишущих о своем утреннем настроении или о том, что кошка не тем цветом сегодня покакала я считаю чуть-чуть того.Вот такой психосамоанализ. Зачем мне психотерапевт?
solnishko Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 10:07 #40 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 10:07 Зачем мне психотерапевт? щоб під кожним постом пєчаті ставив
ronya Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:04 #41 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:04 P.S. То чого ти соромишся. Добав зсилку на свій блог в підпис. Може хтось щось цікаве там знайде.Во-первых dirty.ru не мой блог, а коллективный(и достаточно известный, чтобы на него ссылки ставить) и я, как типичный циклотимик, предпочитаю общению с самим собой - обмен мнениями с другими людьми, а не записи в ЖЖ для себя любимого. Кстати, таких вот блоггеров, пишущих о своем утреннем настроении или о том, что кошка не тем цветом сегодня покакала я считаю чуть-чуть того.Вот такой психосамоанализ. Зачем мне психотерапевт?Не обовязково ставити зсилку на весь блог, можна лише на свої пости. Але то твоя справа.На рахунок психоаналізу і психотерапевта. Тут є деякі відмінності.Психоаналізом займається психоаналітик.Психоаналітик зазвичай довго і нудно копирсається в житті клієнта, щоб все розставити все по полочках і на це в нього може піти не один рік.Психотерапвт - вирішує поточну проблему, з якою людина звертається. На це в нього може піти до 10-30 годин (сеансів).Тобто, психоаналіз і психотерапія, так як і самопсихоаналіз і самопсихотерапія, це зовсім різні речі.
difoto Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:22 #42 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:22 ronya, если бы я хотел, чтобы люди читали только мои посты - завел бы себе ЖЖ и банил бы всех недовольных и несогласных. На дёрти сотни интересных писателей, почему я должен выделять себя? У меня нет шизоидных наполеоновских наклонностей, я не буду никому рекомендовать свою писанину. А насчет остального - я себя знаю лет 30, а с помощью родителей могу припомнить все 35, так что мне не нужен ни психоаналитик, ни психотерапевт - уж со своими проблемами я как-то справлюсь. Психотерапевт - это человек, который может доказать человеку, что у него есть проблемы и предложит помочь их решить.
Slavco Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:48 #43 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 12:48 Роздягнути тіло для лікаря, показати пуп, коліна і те що між ними ми ще можемо ( і то коли больно стане). А от роздягнути мозок, душу... після 70 років вождізму, кількасот років царизму? Навіть близьким те що в голові оповідати незручно. Та й скільки там тих проблем? Коли грошей мало? . Ну а стосовно моралі, принципів, благих намірів - для цього є Батюшка. Сповідаєшся йому, він там уже з Богом "урєгулірує" питання совістей.і ти знову веселий, усміхнений і корисний суспільству. На деякий час. А потім - літня пора життя, досвід, мудрість - ти сам вже психолог і \певт собі та кумові (як і він тобі). Де тут місце лікарю, який за твої гроші буде знати про тебе все, спаплюжить весь твій життєвий уклад, і мало того, заставить робити в своєму житті "капітальний ремонт". А де факт що потім стане краще,хоча і зараз непогано, де ті світлі горизонти? Десь так . <a href=http://stomatologiya32.com.ua/ >ортодонтические аппараты</a>
MrVes Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 13:46 #44 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 13:46 твої близкі - дружина, друзі, родичі дуже добре тебе знають і сприймають тебе таким який ти є перед ними, а толковий психотерапевт буде розкладати тебе оп поличкам зі своєї точки тверезого незабитого досвідом спілкування з тобою поглядом. ти сам можеш не звертати на ті дрібниці котрі йому можуть легко впасти в очі. і ще - зверни увагу на виділене, психотерапевт не зацікалвена людина - тобто у нього задач звісно стоїть щоб у тебе все було добре, але він буде на це все дивитись зі своєї позиції Тобто він повинен бути генієм-віртуозом і з забугорною освітою, бо якщо освіта совковська, то тоді такого не було, а якщо українська, то краще вже взагалі без диплому, ну або дійсно паталогоанатом. Якщо ж диплом є і забугорний, то що такий хороший спеціаліст робить в Україні? І взагалі - за ті гроші, що прийдеться заплатити хорошому психотерапевту, я досить вдало вирішу частину своїх проблем
Bit Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:11 #45 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:11 ... дешевше напитись в колі друзів за ті ж гроші. нап'єшся, а проблема лишиться міла, мені здалось чи ти тупо вирішила під*бати мене, нічого розумного не порадивши? ну давай подумаємо головою. візьмемо пару-тройку невирішуваних питань. питання перше-тебе покинула кохана людина. багато хто ізза цього готовий вени різати, стрибати з моста і тд. людині паскудно в цій ситуації. ситуація може бути як безповоротною, так і навпаки. припустимо, є спільний друг, який знає і вас і вашу колишню пассію. він набагато толковіше може натякнути вам що зробити, оскільки він знає і вас і вашу екс. а що психотерапевт або психолог? кому треба його незаангажованість? ти ж все одно себе прикрасиш перед чужою людиною, шоб виглядати краще, відповідно поради спеціаліста не будуть точними і часто можуть зробити навіть гірше. а друг тебе знає як облупленого. і допомогти він може не лише словом, а й ділом. друга ситуація-в тебе немає грошей. вліз в кредити, борги, не видали зарплати, звільнили. тратити останні гроші на спеціаліста? заради чого? шоб він вмовив тебе знайти ще одну роботу або дочекатись зарплати за твої останні гроші? друг це зробить значно краще і без зайвих витрат. відносно алкоголю. алкоголь не панацея-це правда. але: сто грам алкоголю і добра порада друга зроблять значно більше, ніж порада людини, яка бачить тебе вперше. алкоголь розслабить. до того ж, ти при друзях в приємній обстановці не комплексуєш же так як з чужою людиною в незатишному кабінеті? в ситуаціях в яких ми все можемо вирішити самі, не потрібно йти до спеціаліста. тобто ідучи до спеціаліста, ми перекладаємо на нього свою відповідальність. а от якщо...є винятки. наприклад, фобії. фобію ваш друг не вилікує ніяк. для цього є спеціальні люди. але фобії-це вже хвороби\розлади, відповідно треба йти до лікарів.
Shraick Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:25 #46 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:25 питання перше-тебе покинула кохана людина. багато хто ізза цього готовий вени різати, стрибати з моста і тд. людині паскудно в цій ситуації. ситуація може бути як безповоротною, так і навпаки. припустимо, є спільний друг, який знає і вас і вашу колишню пассію. він набагато толковіше може натякнути вам що зробити, оскільки він знає і вас і вашу екс. а що психотерапевт або психолог? кому треба його незаангажованість? ти ж все одно себе прикрасиш перед чужою людиною, шоб виглядати краще, відповідно поради спеціаліста не будуть точними і часто можуть зробити навіть гірше. а друг тебе знає як облупленого. і допомогти він може не лише словом, а й ділом.Таки чиста правда... Шо робить психолог в такій ситуації? Росказує тобі, як з цим жити і як це забути. А якшо ти не хочеш забувати?Я це до чого, буле дуже схожа ситуація, друга кинула дівчина, сказати шо йому було х*рово - нічого не сказати(любофь...). Значить, "лічили" ми його з третім другом майже добу))) Допомогли і словом і ділом, через 2 дні вони помирились, через рік одружились. Отаке...
difoto Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:30 #47 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:30 Bit, Shraick, друзья, скока вам лєт? *С помащью псіхоаналіза я пєрєстал употрєблять свою любімую фразу.*
Katerina Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:54 Автор #48 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 14:54 Да не расказывает психотерапевт , что нужно делать! И советов не дает. А если начинает советовать, то это очень плохой специалист, от такого стоит держаться подальше. А у друзей совсем другая позиция, к друзьям приходят за поддержкой, всегда за поддержкой. Поэтому специалисты и не работают со своими друзьями, потому что не всегда есть возможность с проф. точки зрения оказать поддержку.
ronya Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 16:04 #49 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 16:04 ' date='15 сентября 2010 - 18:08' timestamp='1284563285' post='566782']так якщо є друзі для підтримки - то навіщо професійна за гроші?Правильно - друзі для підтримки.Психолог (психотерапевт) - для вирішення проблем. Якщо проблем особо не має, то не має чого й до нього йти.Читаючи деякі пости складається враження, що або психолог хоче вам зробити щось погане, або він нічого не знає і не вміє, бо не ту літературу читає :-)Зрозумійте одне, що психологами стаюь переважно люди, які люблять цю справу, по суті ентузіасти.І любий адекватний психолог, якщо ви до нього звернетесь, буде намагатись в міру своїх можливостей вам допомогти.І в такій професії люди не стоять на місці, а постійно розвиваються, і розширюють свій теоретичнй та практичний багаж знань.І маючи реальний практичний досвід, набагато більший за досвід друзів, вони можуть реально допомогти вирішити досить серйозні проблеми.
Shraick Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 16:33 #50 Опубліковано 15 Вересня, 2010 в 16:33 Bit, Shraick, друзья, скока вам лєт? Я так зрозумів питання пов'язано з оцим:тебе покинула кохана людина. багато хто ізза цього готовий вени різати, стрибати з моста і тд. Цього я не поділяв і не поділяю... І роблять такі речі не тікі неврівноважені максималістські підлітки а йдорослі дядяі й тьоті.Основна фраза була:ситуація може бути як безповоротною, так і навпаки*С помащью псіхоаналіза я пєрєстал употрєблять свою любімую фразу.* та ну на?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.