Samhayne Опубліковано 23 Червня, 2010 в 14:06 #26 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 14:06 Вчора готувала деруни з кабачків.1 кг кабачків2 яйцямука, часник, сіль, перець, кріпКабачки натерти на товсту тертку. Додати 2 яйця, часник, сіль, перець, нарізаний кріп. Перемішати. Консистенція має бути як на деруни, або оладушки, не дуже густа, бо мука переб‘є смак кабачків. Обсмажити. Нямкати з сметанкою. Хороші як гарячі, так і холодні. Смачного
floor Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:02 #27 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:02 А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір
erica Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:37 #28 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:37 Я готувала "варіації на тему" лазаньї - із млинцями замість пасти. Досить смачно було.
yura2281 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 17:41 #29 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 17:41 А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір Дружина привозила з польші листи лазаньї. Готував. Смакота. Правда тільки поки свіжа, а потім звичайне макаронне тісто з мясом та соусом бешамель.
Kaktus1990 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:52 #30 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:52 Я сьогодні таке приготував Відварив спагетті, на сковорідці підсмажив порізане кусочками куряче філе. Зовсім трішки щоб перемішати спагетті. І став думати, що ж робити далі? Саме тісто не хотілось жувати І придумав))) 2 здорові морквини натер на крупній тертці, додав здоровий пучок свіжої зеленої нашинкованої цибулі (звичайної не знайшов тому можна і звичайну накришити)Налив у сковорідку олію та вкинув це смажитись на мініатюрному вогнику. 5-10 хв смажив, а далі залив молоком та додав 3 середніх нашаткованих помідора.(Можна і більше у мене вийшло якраз в міру) Поперчив, посолив (у м'ясо до спагеті лише додав трішки перцю для запаху, а основний смак спецій буде чути у овочах)Овочі тушкувались 20 хв. Увібрали у себе молоко та стали ніжними та м'якими. Під час тушкування додав лаврового листа, перцю та кумину. А в самому кінці 3 зубчики роздавленого часнику. Виклав на тарілку до спагетті з шкварками та прикрасив шматочками помідорів та петрушки. Хотів ще додати декілька зірочок бадьяну, але він має специфічний запах тому підійде не для всіх. Бадьян
Kaktus1990 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 19:42 #31 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 19:42 макарончики. але обов"язково з твердої пшениці: Премія, Чемпіон, Серджіні, або дорожчі типу барілли. Варю стільки часу як написано на пачці, потім зціджую, заправляю оливковою олійкою і базиліком(як варіант- прованські або італійські трави). плюс салат із зелені і свіжих овочів, теж заправлений олійкою і з травами. часом просто макарони вимішую з порізаним листям салату, шматочками помідорів, покришеною зеленою або молодою цибулькою, кропом, петрушечкою. звичайно ж, заправляю оливковою олійкою. Макарони після варіння мають лишатися тверденькі. Як казав Сєва Новгородцев, відомий поціновувач пасти- как грудь молодой дєвушкі. смачного. А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов
Zeuss Опубліковано 23 Червня, 2010 в 20:44 #32 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 20:44 В Мат-маті бачив декілька днів назад. А краще з грядочки, він у нас росте на "ура"
Olesya Опубліковано 24 Червня, 2010 в 04:55 #33 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 04:55 А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов В Сільпо завжди є - і зелений, і фіолетовий.
Tolik_lt Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:26 #34 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:26 якщо свіжий, то у бабок з зеленню треба шукати. на Варшавці - це в павільйоні внизу, де овочі, ряд коло стіни, під м"ясними рядами. На Пасажі просто йдеш і дивишся, де петрушку-кріп-селеру-салат продають. там і базілік є.
difoto Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:57 #35 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:57 Шо ви всьо за той базілік? Я от вчора скромна і са фкусам повечеряв свіжими чорницями з цукром і хрусткими хлібними "пальчиками" - смакота. Зараз йду ще чорниці куплю, бо хрустяшок ше лишилось
REDAKTOR Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:15 #36 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:15 А я воть сьогодні вихідний, планую перші в житті вареники зліпити (з чорницями)
MOTOROLLLA Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:18 Автор #37 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:18 Вчора готувала свій улюблений супчик. Рецепт - простіше простого Складники: картопля, морква, шампіньйони, плавлені сирки, зелень. Готуєм, як звичайний суп: спочатку картоплю, потім морквочку, потім шампіньйони. Сир тремо на крупній тертці. За 5 хв до завершення процесу, внєдряєм його в киплячий суп)) Далі зелень, спеції. Я ще інколи додаю помідорчик(и) порізаний кубиками. От і все)). Виходить дуже швидко (30 хв) і ну ДУУУУже смачно)) А що сьогодні на вечерю готуєте Ви?
Caprichos Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:19 #38 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:19 ну,удачі! бо вареники, та ще й з чорницями - така кропітка робота
Olesya Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:23 #39 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:23 А я в гостях у подруги в Запоріжжі. Готуватиму на вечерю деруни - для них це фірмова страва Західної України. Коли не приїду, завжди просять.
Zeuss Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:31 #40 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:31 Не впевнений на рахунок швидкої страви, але...Отакий рецептик:Філе курки ріжу кубиками (середніми).Обжарюю, перчу.Після того як філе обжарилось скроплюю соєвим соусом (не багато) і додаю дрібно порізану цибулю. Вимішую, накриваю кришкую на 5 хв.Далі згружаю це все в куструльку, заливаю сметаною, додаю кип'яченої води на (2/3 сметани, 1/3 води). Сиплю туди базилік, розмарин, кріп, трішки анісу, зерна кмину (обов'язково), суміш італійських трав, солю до смаку.Це все тушиться до готовності курки (вода має википіти).Подається з гарніром (паста наприклад) все поливається соусом що утворився.
laska Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:55 #41 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:55 А в мене криза жанру. Набридла кухня. От все поглядаю на тему "Вечерняя кулинарная покатушка!" Там і повечеряти і повчитись можна.
Luychi Опубліковано 24 Червня, 2010 в 12:27 #42 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 12:27 Шо ви всьо за той базілік? Базилік дуже класне зіллячко. Але знайти його важко. Тітки на базарі майже не знають,що воно за чудо таке. В "ТАМ-ТАМІ" і "Сільпо" він буває рідко, привозний (в основному з Ізраїлю), продається на вагу, виходить дорого і дуже швидко псується. А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Я її люблю в салати додавати і соуси до макаронівчи спагеті. Можу порекомендувати рецепт салату - швидко і по сезону. Якщо базилік знайдете. Салат. 2-3 помідора, пучок салату, сир "Моцарела" (беріть в розсолі), листя базиліку, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль, перець. Листя рвемо руками, помідори ріжемо крупними кусками, "Моцарелу" зливаємо і ріжемо немаленькими квадратиками. Базилік нарізаємо смужками. Готуємо заправку - 3 ст. ложки олії збиваємо з 1 ст. ложкою оцту (пропорції можуть бути трохи більшими в залежності від кількості салату), додаємо сіль перець. Заливаємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятись кілька хвилин не в холодильнику. А до молодою картоплі з маслом і укропом - це взагалі красота! P.S. Замість "Моцарели" можна взяти болгарський перець і порізати його тоненькими смужками. Теж смачно вийде.
sergmaestro Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:15 #43 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:15 сьогодні відбивні з картопляним пюре та домашніми огірочками.
REDAKTOR Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:26 #44 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:26 Ну що я вам скажу? Дещо твердувате тісто вийшло, а, в принципі, зверху политі соусом зі сметани, полуниці і чорниці вареники пішли на ура! Ех, відчуваю, треба буде повторити ще раз, аби закріпити досвід
Romich Опубліковано 24 Червня, 2010 в 18:52 #45 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 18:52 Зварю картоплі в мундирі, а то з тих пір як одружився ні разу не їв такої екзотики
erica Опубліковано 24 Червня, 2010 в 19:10 #46 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 19:10 А в нас рибні котлетки
legolas_soi Опубліковано 24 Червня, 2010 в 21:23 #47 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 21:23 Зварю картоплі в мундирі, а то з тих пір як одружився ні разу не їв такої екзотикиМоя улюблена страва дитинства:Вариться картопля "в мундирі".Окремо нарізається дуже мілко цибуля (біла, не зелень). Заливаємо цибулю олійкою, даємо постояти біля5 хв.Чистимо картопельку, розрізаємо на половинки, і зачерпуємо цю цибулю з олією нею (половинкою картоплі). Можна їсти також з хлібом.Смачного
prg Опубліковано 24 Червня, 2010 в 22:49 #48 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 22:49 А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Мабуть щось нетак робила..... Я вже третій рік його вирощую і зелений і фіолетовий (синій) Правда перше насіння мені передали з Італії. В цьому році докупляв в магазині то те що магазинне з пачечки або зовсім не зійшло, або дуже погано Може в то дійсно проблема в насінні?
weare Опубліковано 25 Червня, 2010 в 07:26 #49 Опубліковано 25 Червня, 2010 в 07:26 А я роблю такі бутебродики:1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка. Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується.Намащувати на білий хліб, бажано свіженький з хрумкою скоринкою і головне з чаєм! Смакота...Але головне щоб це був білий хліб, і бажано саме хліб, а не батон чи якісь інші варіації
SunSeth Опубліковано 25 Червня, 2010 в 09:52 #50 Опубліковано 25 Червня, 2010 в 09:52 1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка. Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується. І вийде салат "Мімоза" на білому хлібі
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.