Перейти до змісту

Перебування ЧФ Росії в Україні продовжили на 25 років

Dream

Рекомендовані повідомлення

Ось реакція американського політолога:

Янукович поставил Обаму в неловкое положение

В политической и экспертной среде США потрясены сроком, на который продлено базирование Черноморского флота России на территории Украины. Об этом газете «День» заявил эксперт центра «За американский прогресс» Самуэль Чарап (Москва), который специализируется на изучении Украины и России. В то же время он отметил, что в Вашингтоне были готовы к возможности достижения такой договоренности.

В политической и экспертной среде США потрясены сроком, на который продлено базирование Черноморского флота России на территории Украины.

Об этом газете «День» заявил эксперт центра «За американский прогресс» Самуэль Чарап (Москва), который специализируется на изучении Украины и России.

«Поражает срок договора о продлении базирования ЧФ РФ на 25 лет. Никто раньше не говорил о таких грандиозных сроках. Если смотреть на состояние Черноморского флота, то за это время он перестанет существовать как боеспособное подразделение Военно-морских сил РФ. Ведь в планах Министерства обороны нет планов перевооружения или переоснащения Черноморского флота. Следовательно, с практической точки зрения не очень понятно, почему России это нужно. С геополитической точки зрения это еще понятно. Наверно, в России это считают гарантией того, что Украина не будет членом НАТО», — сказал эксперт.

В то же время он отметил, что в Вашингтоне были готовы к возможности достижения такой договоренности.

«Были такие признаки, что будут вестись переговоры о продлении пребывания Черноморского флота РФ в Украине. В этом немногие сомневались. Но нас ошеломляет срок продления базирования ЧФ РФ. И в этом плане кое-кто будет просто шокирован длительностью срока нового соглашения. Но, в принципе, я не думаю, что стоит ждать каких-то официальных претензий. Потому что это свободный выбор суверенной страны, и Вашингтон здесь официально не при делах», — считает Чарап.

При этом он отметил, что «конечно, срок продления базирования Черноморского флота на украинской территории ставит администрацию Белого дома в неловкое положение». «Но я не могу исключить, что в Вашингтоне не были проинформированы о возможном развитии событий. Я связываю это с тем, что украинский президент недавно был в Вашингтоне.

Также Чарап высказал мнение, что Виктор Янукович “не пошел бы на этот шаг, если бы у него был другой выбор”.

Джерело

Коли прийшов до влади Янукович, говорили про 2-векторність зовнішньої політики України. Це більше схоже на 2-флюгерність зовнішньої політики - бо кидає та крутить Україну як при сильному вітрі. Тепер чекаємо реверансу Януковича в сторону США, якщо, звичайно, такий буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 175
  • Створено
  • Остання відповідь
У неділю, 25 квітня, у Львові відбудеться масштабне віче, на якому планують збирати підписи добровольців, які готові вирушити до Києва, щоб 27 квітня пікетувати парламент під час засідання щодо ратифікації угоди про продовження перебування ЧФ у Криму.

Не зовсім зрозуміло, що заважало піти до Києва і настояти на референдумі, коли у керма був "наш" президент?

А до чого тут нацики?

...Вчора після роботи відвідував маму; біля під"їзду стояла двірничиха і ще якась тьотка, балакали. Почув одну фразу від тьотки:

- Шоб вони тим газом потруїлись і похоронили їх в Севастополі під саллют Чономорського флоту Росії!(Певно це була стара бандерівка ? ;) )

Президента зека мало? Потрібно аби двірнирнички керували країною?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продовжуємо:

Табачник хоче повернути в школи російську літературу
В Україні до середніх шкіл слід повернути окремий курс російської літератури.

Про на прес-конференції в Харкові заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, відповідаючи на питання журналістів про можливість виокремлення в навчальних програмах загальноосвітніх шкіл курсу російської літератури з курсу зарубіжної літератури.

"Це скажуть фахівці, але я думаю, що це варто зробити", - сказав він.

На думку Табачника, злиття цих курсів було штучним і аж ніяк не відповідає потребам підвищення якості освіти в середній школі.

"Я хочу сказати, що перенесення російської літератури в курс зарубіжної літератури, на мою думку, це спотворення, яке абсолютно не відповідає якості освіти, тому що Україна є поряд з Росією співавтором і співвласником величезної української російськомовної культури", - зазначив він.

На думку міністра, можливість рівноцінно володіти українською та російською мовами "долею подаровано українському народу", і тому варто говорити не про обмеження, а про розширення мовного горизонту українців.

"Я вважаю, що долею подаровано українському народу білінгвізм і відмовлятися від нього абсолютно недоцільно, недоречно. Знання кожної мови - це знання цілого світу", - сказав Табачник.

на це бабло точно буде

Наскільки стало відомо підприємства яким держава заборгувала ПДВ податкова просить переробити документи, бо азаров все що був винен ліквідував одним розчерком пера:"все кому должен всех прощаю".

Ця штука дуже сильно сприятиме розвитку бізнесу, виробництва і приливу інвестицій. Амінь

Напевно гроші зекономлені нелюдським способом на повернені ПДВ підуть на дотації збитковим шахтам (бабла немало 33млрд. грн.) Донбас нас годує

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво чого мовчить Тягнибок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а обстановочка накаляєтся:

може хоч це об’єднає опозицію навколо проукраїнських питань, а не тільки дерибану на чиюсь користь...

Порушення Конституції, причому явне, без реферундуму приймаються рішення, які чітко прописані в Констутуції. Давайте проведемо референдум, все по закону, побачимо чи народ за чи проти!

Об'єднаються...якже. Щас почнуться перегони на тему "хто більше Україну любить". Юля виступає категорично. Яценюк теж проти угоди, але й юліні промахи згадує. Тягнибок вижидає. Кожен собі очки набиватиме - вибори ж таки будуть.

Якби ціну на газ не знизили, то змушені б були підняти тарифи для населення. І довго б навіть найсвідоміші витримали б такі ціни? Вже тут на форумі тема була, про підвищення оплати за газ.

Ну референдум - так референдум. Я за. (правда коли Ющенко так р'яно пробивав членство в НАТО, до референдума так діло і не дійшло).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='23 апреля 2010 - 16:33' timestamp='1272029630' post='484226']

цікаво чого мовчить Тягнибок

ага, надія нації - оцей точно економіст - дайош тягнибока міністром фінансів!

Не міністром, а президентом. Звісно в нього прихильників мало, але в зовнішній політиці він, би не був задолизом підлабузником, а відстоював би інереси України.

Сподобалось, коли в ефірі Аверсу розказував, як два "карлика" зневажливо ставляться до України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідно абз. 3 ст. 3 Закону України "Про державний бюджет України на 2009 р.": Установити, що за рахунок природного газу (у тому числі нафтового (попутного) газу), що видобувається суб'єктами господарювання, визначеними в абзаці першому цієї статті, формується та використовується у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, ресурс природного газу для потреб населення. Джерело

Крім того, згідно ст. 2 Постанови КМ України № 1729 від 27.12.2001 "Про забезпечення споживачів природним газом" газ власного видобутку використовується для задоволення потреб населення. Джерело

Ідемо далі.

Видобування газу на території України в 2009 році зросло на 0,8% порівняно з 2008 роком - до 21 млрд 181,8 млн куб м, зокрема природного - на 1,3%, до 20 млрд 237,9 млн куб м. Зокрема, підприємства "Нафтогазу" торік збільшили видобуток газу на 0,7% - до 19 млрд 345,4 млн куб м, зокрема природного - на 1,4%, до 18 млрд 616,9 млн куб м. Джерело

Щодо стану розрахунків споживачів за використаний природний газ

У поточному році, за оперативними даними станом на 20 вересня 2009 року, НАК «Нафтогаз України» поставив всім категоріям споживачів 24,5 млрд. куб. м природного газу, на загальну суму 30,19 млрд. гривень.

За оперативними даними за період з 01.01.09 по 20.09.09 населенням спожито 10617688 тис. куб. метрів природного газу (43,4% обсягу спожитого газу).

Джерело

Нескладними математичними підрахунками виходимо на такі цифри:

за 2009 р. видобуто природного газу (власного видобутку) 18 млрд 616,9 млн куб м., населенням спожито - 10 млрд. 617, 688 млн куб м.:

18 млрд 616,9 млн куб м. - 10 млрд. 617, 688 млн куб м. = 7 млрд. 999, 22 млн куб м.

Теоретично можна допустити, що ці 7 млрд. 999, 22 млн куб м. були спожиті населенням після 20.09.09 р. і до 01.01.2010 р. Наголошую, тільки теоретично. І не факт, що газ, який був видобутий у 2009 р., був повністю спожитий населенням у тому ж 2009 р.

Одразу виникає питання: а чого тоді нас лякають підвищенням цін на газ для населення, якщо газу власного видобутку достатньо для потреб населення? Тут вже можна дискувати: це вигідно для політиків для заробляння нечесним шляхом грошей чи/та є "відкати" від росіян чи/та ті ж самі створення посередників і т.д. і т.п.

Це все я навів в розрізі даної теми і щодо знижок Україні на газ, і про те, що населення буде платити за російській газ не за підвищеними цінами.

Чого бідні - бо дурні, чого дурні - бо бідні. (народна мудрість) :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Smith, а то нічо, що населення, з Вашої логіки, має користуватись дешевим українським газом, а промисловість (основний споживач) - дорогим російським?

А хіба потім, те саме населення не буде переплачувати, але уже в ціні продукції, за той самий російський дорогий газ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановна Luychi, я чекав що хтось про це запитає. Хочу зазначити, що мій аналіз зроблений ТІЛЬКИ по населенню Україні (так званим домогосподарствам). Про промисловість я мову не вів. І навіть спеціально виділив у своєму посту - населення.

Luychi, Ви помітили, що політики в першу чергу говорять про вартість газу для населення (бо ж це електорат), а потім про промисловість. Так само і в даній темі форуму деякі форумчани говорили про населення. Я згідний, що при збільшенні вартості газу, одразу зростає собівартість товару (якщо при його виробництві задіюється природ. газ).

Знову ж таки виникає питання - а чому не перейти на альтернативні види палива? Навіщо вбухувати шалені кошти в купівлю природ. газу? Тут багато питань. Але це все, на мою думку, вже офф-топ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я згідний з [nd]. І ця прем'єрка дуже багато говорила. А до конкретної справи не дійшло. Все як завжди на рівні бла-бла-бла.

Я просто кажу за саму ідею (на рахунок альтернативних джерел). Тут одні питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сміт навів дані підтверджені джерелами про те що населенню потрібно біля 10 млрд кубів, при власному видобутку біля 20-ти, нащо агент луічі відповіла

а то нічо, що населення, з Вашої логіки, має користуватись дешевим українським газом, а промисловість (основний споживач) - дорогим російським?

промисловість повинна виходити з камяного віку луічі, є такий термін модернізація, не купівля яхт, літаків, замків чи островів, за ресурси вкрадених заводів, а модернізація. І якщо найбагатша людина України не хоче модернізувати вкрадене в держави надприбуткове (для декількох людей) виробництво це його і твоя проблема луічі. А населення не крало заводів і не має мільярдних прибутків і дотацій, але навіть для нього продають газ десь більше ста баксів за тисячу кубиків, при собівартості в 2-3 рази меньшій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], мені здається це трошки проблематично

так і кльові прекльови тези тягнибока це теж тільки голий популізм, тому що як тільки введуть розмежування по ціні за газ для населення і для підприємств відразу підприємства його споживати перестануть, а населення почне споживати утричі більше, хіба це не очевидно?

газ для підприємств буде із хабарями продаватися як газ для населення і ця корупційна складова буде тим більшою чим більша різниця у ціні!

наступне - ряд проблем є у тому що газ який російський від карликів і український від правильних козаків неможливо розділити, неможливо доставляти окремо, неможливо окремо споживати і рахувати!

чисто з технічної точки зору. Наскільки я розумію, тиск подачі газу для промисловості (не для офісів того ж заводу, бо в такому випадку тиск однаковий) і для населення відрізняється.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне, я і незбираюсь ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Офф-топ.

Спеціально для [nd]: у житлові будинки газ подається під тиском газу до 0,6 МПа (6 кгс/кв.см); підприємствам - подача не більше 1,2 МПа (12 кгс/кв.см); також є підприємства, яким подається з тиском понад 1,2 МПа (12 кгс/кв.см). Це вже підприємства, які використовують природ. газ у виробництві. Джерело

Ну і звичайно, від діаметру газопроводу також залежить тиск подачі газу. Почитай тут Додаток 1 до пункту 6.2.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вибір якуновича-азарова - це вибір маріонеток лялькового театру, один - урка (тупоголовий, але захланний і як кажуть родився під тією зіркою) інший - москальський геолог, ще один - др.табачок, хоча їх є й більше, але разом з ними ви вибрали їхніх ляльководів, програми яких вони не афішують і виходить що ці ляльководи вирішили зливати Україну. Сарказм нормальна поведінка для виборців янекового лялькового театру. А що ще лишається аналітики? :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"подарки" роздаються на ліво і на право, навіть коли про них не просять, а стосовно власного народу підготовлюються репресії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd] , ну поясни мені - яким чином, технологічно, можна буде продавати (або красти) "газ для населення", який по ціні нижче, далі на підприємства?

Наприклад, на котельню заводу, яка опалює і себе і житлові мікрорайони, подається ліміти газу, які розподіляються за різними цінами: для населення (так званий "для ЖКГ") і для юр. осіб. Ти колись бачив договори на поставку газу? Там зазначаються ліміти, так само і як ліміти на електроенергію. Для того що б максимально унеможливити крадіжки газу "наліво" як варіант (повторюю як варіант, а не панацея), в поставити лічильники газу окремо на "вихід" для "ЖКГ", і окремо для юр.осіб.

Одним словом, варіантів багато. Тільки чи буде це хтось робити? Чи є воно - це рішення, виходом з ситуації? Хтозна. Все, [nd] . А то пішли ми з тобою в повний офф-топ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в теории высокая цена на газ должна стимулировать введение неких энергосберегающих процессов на производстве. на практике поднимается цена на газ для ЖКХ и лоббируется подписание унизительных (по мнению многих присутствующих) договоренностей чтобы снизить стоимость газа для производства. все тут выглядят очень умно, но пока никто не предложил, как можно хотя бы в далекой перспективе уйти от этой схемы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

но пока никто не предложил, как можно хотя бы в далекой перспективе уйти от этой схемы

А воно комусь тре?

Чого я борюся за клієнта, чого для своїх постійних клієнтів я забезпечую найкращі умови, чого в світі головне не товар а ринок збуту і за ринки збуту ведуться навіть війни. Де ви бачили величезний ринок збуту який би стояв на колінах перед перед одним з постачальників товару?. Тим більше що сам покупець для збільшення впливу частки імпортного товару свідомо йде на зменьшення власного виробництва :rolleyes: Тому нема чого вирішувати, бо нема проблеми а є дуже велика афера, яка сама собою вирішиться якщо ячасники якщо її учасники будуть покачуватись на гілках бв Маріїнському парку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що буде тоді коли модернізація світових виробництв дійде рівня, коли ціна газу перестане впливати на виробництво товарів? Що тоді потрібно буде продавати разом з товарами олігархів, може в нагрузку пару бабів для зацікавлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо карлики не хочуть застосовувати ринкових методів для України, (і нафіга вони коли стільки шлюх на державних посадах)і завалюють ціну від потолка, можна їх прижучити або транзитом, або просто оголошується тендер на поставку промисловості скрапленого газу в перерахунку на 30 млрд кубиків, думаю бажаючих взяти участь в такому піршестві буде більш ніж достатньо, паралельно стимулюється енергозбереження і власний видобуток і грошики все більше і більше працюватимуть на внутрішній ринок, а не "економитимуться" віддаючи москалям

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Україна може забезпечити себе власним газом

Потрібно лише вкласти 200 мільйонів доларів у розвідку покладів

24.04.2010 17:48

В Україні достатньо перспективних газоносних площ, щоби повністю забезпечити себе власним газом, заявив у коментарі Gazeta.ua генеральний директор гірської компанії "Укргеопроект" Віктор Металіді.

«Значна кількість покладів може бути зосереджена у шельфі біля острова Зміїний. Окрім того, ще не оцінювалися ресурси газогідрату і вугільного газу метану», - сказав експерт. - Щоби забезпечити себе газом, державі слід вкласти у розвідку покладів близько 200 мільйонів доларів. Газ лежить на глибині 5-6 кілометрів, одна свердловина обходиться у 5-6 мільйонів доларів. Але ж ми відкриваємо ресурс, який коштує 3-5 мільярди».

Нагадаємо, екс-заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Дмитро Гурський заявив, що покладів українського газу має надовго вистачити на всі потреби країни і навіть на експорт. Запаси газу, підготованих до експлуатації, становлять 1,2 трильйона кубометрів. Повністю розвіданих – 4,7 трильйона, частково розвіданих – 3 трильйони кубометрів.

2 енді, ти дядьку просто не відаєш в якій багатій країні ти живеш і її зовсім не потрібно ставити раком, можна обійтись без проституції і нормально жити наклавши болта на схід і захід

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], ти надто буквально сприйняв слова romaxa11. Одразу почав говорити за комп'ютери, моб. телефони. І до чогось тут приплів слова про євреїв (яких ти обізвав "жидами"). romaxa11 нічого такого абсолютно не говорив. Малось на увазі, що наша країна зможе обійтись без газу РФ та тиску на Україну щодо транспортування того самого ж газу до Європи. Він продовжив мою думку, яка викладена у моєму пості № 95. Просто Україна може, повторюю, може себе забезпечити природ. газом, принаймі для населення. І кошти для цього потрібні менші, ніж ті, що ми платимо росіянам (Газпрому). Без підписання будь-яких угод з будь-ким, які будуть неоднозначно сприйняті суспільством, або його частиною, в Україні. Ми говоримо зараз тільки за природ. газ, а не за експорт та імпорт, чи позитивне/негативне торгове сальдо України.

Для РФ його ЧФ у Криму - це символ значимості та "імперсистості" (якщо таке слово можна вжити), який знаходиться на території України. Взагалі ця тема "Перебування ЧФ Росії в Україні продовжили на 25 років" є дуже багатогранною: 1) мовне питання; 2) питання статусу Криму (в т.ч. кримські татари, які досить неоднозначно ставляться до Росії); 3) питання освіти (яке є частиною мовного питання); 4) газове питання; і саме основне, яке поглинає усі попередні 5) геополітичне.

Просто набридло, що різні Президенти/уряди/політичні сили "лягають" під якусь конкретну країну/країни, при цьому не ставлячи пріоритетом національні інтереси України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо сабжу:

"Міжнародна угода, що не передбачає взаємної вигоди, не може тривати довго; понад те, якщо угода не задовольняє цієї умови, вона взагалі не може вважатися угодою і напевне містить у собі підстави для свого розірвання. Тому велика наука переговорів полягає в тому, щоб дати зацікавленим сторонам певні переваги, і так пов'язати їх між собою, щоб вони розглядалися обома сторонами достатньо збалансованими"

Франсуа Кальєр, французький дипломат, радник Людовіка XIV

Далі більше і цікавіше...

[nd], згадався анєкдот - "ти за мєня ілі за мєдвєдя?"... О_о

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], ось навіщо ти мої слова перекрутив? Які вишиванки? Я про це згадував? Якщо згадував, то де, вкажи.

Мова - це ідентифікація народу. Так само і історія. Якщо забудемо про історію, то не будемо мати майбутнього.

є національний інтерес навіть у тому щоби російський корабель відігнав якого турецького чи румунського рибака із українських територіальних вод.

Наведи хоча би один факт по цьому? Не сміши. Будуть росіяни ганяти від наших територіальних вод іноземців, що крадуть рибу? Як кажуть в Одесі, а оно им нада.

Ти знаєш, я не до кінця зрозумів твоєї думки у попередньому пості.

А на рахунок твоєї позиції по цьому

та сама россія уже 500 років збоку тут стоїть і іще 500 стоятиме
я зрозумів.

Я не хочу жити по принципу: дайте шматок ковбаси, а хто мені його дасть - це вже неважливо. Якась "азаровська" концепція виходить.

Ділитися, як Югославія, ти не хочеш, а жити в країні, де українське тільки небо (бо на повітря теж скоро буде податок) - ти хочеш?

Національна ідея - це не тільки

у вишиванках на грудях президента і чистій українській мові
. Це самоповага до себе та оточуючих тебе людей, які до речі, іншої культури і мови. Звичайно, в крайнощі кидатися і кричати, що та чи інша людина є "м....ь" або "ж.д" - не треба. Бо абсолютна протилежні думки призведуть до колабораціонізму чи до кооперування (вимушенний колабораціонізм) (що потихеньку зараз відбувається) або до фашизму (читай - нацизму).

Потрібна золота середина, а підписання угоди (яка є темою даного топіку) - це якраз якісь крайнощі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...