Перейти до змісту

Союз України, Росії і Білорусії

kudrom

66 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Те, що недавно вважалося б цілком нереальним, зараз пропонується одним одним з віце-прем’єрів уряду Азарова:

http://pravda.com.ua.../03/28/4894719/

Ідея створення союзу України, Росії і Білорусії може бути розглянута.

Про це заявив віце-прем'єр Володимир Семиноженко в ефірі Шустер Live.

Він зазначив, що створення такого союзу є "однією зі схем, яка будь-яка має право до розгляду, так само як і участь України в Євросоюзі".

Віце-прем'єр підкреслив, що мова йде про союз, де "визначаються правила за типом ЄС".

Посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук Семиноженко заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією.

"Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни", - сказав він.

Віце-прем'єр також зазначив, що "Україну в ЄС, як мінімум, найближчі 15 років ніхто не чекає".

"Зараз відбувається процес створення багатополярного світу. Будуть перевагу мати ті країни, які опиняються в основі створення цього полюса впливу", - сказав Семиноженко.

Ваше ставлення до такої прекрасної ідеї?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ідея створення союзу України, Росії і Білорусії може бути розглянута.

Наочний приклад циклічності історії. Перевели дихання і поновій.

Він зазначив, що створення такого союзу є "однією зі схем, яка будь-яка має право до розгляду, так само як і участь України в Євросоюзі"

Істина, ми ж демократична країна, Білорусь - демократична країна, Росія - демократична країна. Ющенко гордився б своїми досягненнями по розвитку та інтеграції демократії. Тепер крім таких способів http://bigpicture.ru/?p=38797 http://bigpicture.ru/?p=38848 для Білорусі та України 'явиться ще цікавіший метод самовбивства.

Віце-прем'єр підкреслив, що мова йде про союз, де "визначаються правила за типом ЄС"

А де ж тоді унікальність? Чому б разом не в Євросоюз піти, правила ж будуть подібні. Здогадуюсь, що це план українських націоналістів інтегрувати валюту і ціною своєї економіки завалити економіку Росії. Але й тут нема унікальності, Греція зараз цим в своєму союзі займається.

Посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук Семиноженко заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією.

Ура! Я не сіра маса, я не такий як всі. Стоп, я нічим не відрізняюсь ні від кого. Може й не більшість.

"Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни", - сказав він.

Потрібно всього лише декілька умов. Об'єднання військового плану, обзавестись ядрьоною зброєю(ще краще було її не віддавати) і передавати привіт "мирній" світовій спільноті. Не за горами ймовірність показати всім Кузькіну маму.

Віце-прем'єр також зазначив, що "Україну в ЄС, як мінімум, найближчі 15 років ніхто не чекає"

Зате совок може так і не дочекатись до дати 20 років, захоплять раніше.

"Зараз відбувається процес створення багатополярного світу. Будуть перевагу мати ті країни, які опиняються в основі створення цього полюса впливу", - сказав Семиноженко.

То може краще створити щось з Китаєм? Полюс буде заряджений не слабо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Категорично проти! Це вже проходили.

Навіть якщо такий союз буде створений по прикладу ЄС, всеодно Росія підімне все під себе і буде вирішувати все вона, і - wellcom to new USSR. :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво, після сьогоднішніх терактів в Москві, цей, так би мовити, політик теж зважився на такі висловлювання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так СНД ще ніхто не відміняв. Тобто все вже давно створено, бери і працюй.

А це нинішнє об'єднання необхідне тільки для захвату газового ринку, до якого Росія ніяк не могла отримати доступ при Юлі і до якого дорветься в такому союзі, і ще й Трубу отримає впридачу. Імхо, зовнішня політика - міждержавна економіка і все. Всі політичні питання складаються з двох речовин: окозамилювач для виборців і гроші для вибраних.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку, такий союз не має ніякого змісту, а може базуватись лише на економічній чи політичній вигоді окремих сторін. Аргумент, що в ЄС нас не чекають найближчих 15 років - абсурдний. Не дотягуєм до Європи - так підем в Росію, там нас завжди чекають.

А взагалі я бачу картинку таку.

Політика ЄС - вирівнювання можливостей. Тобто багатші регіони платять біднішим. В результаті - всім в ЄС має стати добре. Якщо ти золота середина, то ти не платиш нікому і ніхто не платить тобі.

В україні ситуація кардинально інша. Переважна більшість ресурсів з країни спочатку їде в Київ, а потім якимось незрозумілим чином (за невідомими критеріями чи принципами) розподіляються в значно менших пропорціях (або взагалі не розподіляються) по регіонах. Тобто місцеве самоврядування немає ніяких власних можливостей розвиватись. Таке управління повністю суперечить політиці ЄС, зате абсолютно відповідає політиці Росі, оскільки там все один до одного як в Україіні, тільки подачки видає Москва.

Це все хай би вже так, але ж після створення "аля союзу" ми, крім вщент заполітизованого і зажраного Києва, отримаємо ще додатково Москву, яка очевидно зіграє ключову партію в цьому концерті. Супер виходить: спочатку бабло ділить Москва, потім Київ доділює остатки, обласна адміністрація теж не залишиться осторонь, а врешті міста сидять з податком на доходи з фізичних осіб і нічого не спроможні зробити.

Замість того, щоб дати можливість громадам розвиватись, конкурувати і вдосконалюватись, політики заганяють їх в ще більшу провінцію. Правильно. А навіщо київським політикам віддавати "узди правлєнія" цим "селам"? Щоб втратити реальні гроші і реальний політичний вплив?

А якщо чесно, то найближчих років 100 ні в який союз ми не потрапимо. Бо одну президенстьку каденцію ми дивимось на захід, а наступну - на схід. І так до бескінечності.

Дві країни в одній країні - це хрєново...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как там назвали - УкРоБелия? Столица в Киеве, президент - Бацька :)

Если вкратце, то не вижу ничего плохого в объединении по типу евросоюза, прежде всего для экономик, хотя в настоящее время это маловероятно. Много противников будет у такого союза, и прежде всего извне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В контексті блискавичного проїдання людством ресурсів Землі сама ідея союзів непогана, але тут я вже висловлювався, як зараз дурять бацьку в митному союзі. Іншими словами, поки рулять карлики-  хай йдуть з своїми та своїх холуїв пропозиціями..за полярне коло   :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось мені зовсім не хочеться в АбОсРусь !!!! тиць

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після сьогоднішніх подій у Москві (терактів у метро) - абсолютно не хочеться у такий союз. Так, у нас держава та чинуші нічим не кращі, але в нас нема (принаймі, поки) такої імперської політики як в Росії і крім того, я хочу жити в незалежній Україні, а не знову ж таки під "чоботом" у Москви. А так буде в разі Союзу - Москва такого шансу не упустить, що б знов "братню" Україну поставити в стойло. І справа не в тому, подобається мені Росія чи ні, просто хочеться в своїй країні - поганій чи добрій, але в МОЇЙ.

На тему майбутнього Росії є книга Полярная звезда, яка є забороненою в Росії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Україна не Європа і ніколи нею не буде! так само як і "другою" Росією!

сори за слова по іншому написать не можна!

Якшо розглядати весь світ як Жопу то ми получаємся в самому центрі (ну ви самі знаєте що в самому центрі жопи)

тобто одне полупопие це Євро Союз а інше це Азія (Росія і тд) Америку в даному випадку розглядати як апендецит :)

вот і відповідь на всі питання ! нам і там буде погано і там!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка різниця куди і де ми себе заганяєм. В Європі чи в БєлРрус союзі. Поки самі себе на ноги не поставим ніякі союзи не допоможуть.

Хоча...недарма існує приказка в народі "ситий голодного не розуміє", а більшовики придумали гасло в білоруському варіанті "голодранці всіх країв - ліпітесь до кучі". Може ми, піддтримуючи один одного, скоріш із злиднів виберемось. Проблеми то схожі у нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повага владі за те що хоть щось думають і пропонують різні ідеї, але я б не хотів бачити нашу державу в цьому союзі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, цього вже й не станеться. Нас лякали СНД, як модифікованим СРСР тоді ще, на початку 90-х, але час пройшов і СНД живе лише на папері і більше нагадує бутафорію. Росія з Білоруссю в одному союзі вже давно і поки російська влада була слабка і білоруси користувалися майже безкоштовним газом - Лукашенка таке об'єднання влаштовувало. А коли Путін-Медвєдєв почали круто гайки закручувати і централізувати владу в президентських руках, то й бацька вже не дуже Росію "любить". З Європою загравати почав, з Чавесом нафтою торгувати збирається.

Будь-який союз - це часткова передача повноважень, влади і суверенітету. І навряд чи нова влада захоче цим ділитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тим часом Бацька вже потроху задумується впровадити плани щодо нафти в дію:

http://pravda.com.ua/news/2010/03/31/4901307/

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко доручив урядові провести переговори з Україною про використання нафтогону "Одеса-Броди" для транспортування нафти в Бєларусь.

Відповідне доручення Лукашенко дав першому віце-прем'єр-міністрові Бєларусі Володимиру Семашку, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Як уже повідомлялося, президент Бєларусі Лукашенко і президент Венесуели Уго Чавес домовилися про організації постачань венесуельської нафти в Бєларусь.

Країна змушена шукати можливості диверсифікації шляхів постачань нафти через збільшення Росією мита при постачаннях своєї нафти на білоруські НПЗ.

Передбачається, що Венесуела в травні 2010 року поставить у Бєларусь через Одеський порт спробну партію нафти в обсязі до 80 тисяч тонн, а до кінця року планує поставити до 4 млн тонн.

25 березня посол України в Бєларусі Ігор Ліховой заявив, що Україна може запропонувати Бєларусі потужності нафтопроводу "Одеса-Броди" для транспортування нафти з Венесуели на білоруські нафтопереробні заводи.

Про можливості транспортування нафти в Бєларусь з Венесуели через "Одеса-Броди" також заявляв експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський.

Надіюсь, наш уряд буде достатньо розумним, щоб не впустити таку можливість. Та і нам би венесуельська нафта не завадила б :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може ми, піддтримуючи один одного, скоріш із злиднів виберемось. Проблеми то схожі у нас.

Який би натовп голодранців не збивався до купи - їжі в них більше не стане. А той, у кого стане її більше буде змушений ділитися з іншими. БаЦька далеко не паморок, аби щось робити в шкоду своєму народу чи країні, що й довів "співпрацею" з РФ, а відтак від цього союзу може програти тільки Україна.

Я думаю, цього вже й не станеться. Нас лякали СНД, як модифікованим СРСР тоді ще, на початку 90-х, але час пройшов і СНД живе лише на папері і більше нагадує бутафорію.

Україна в СНД ніколи не входила. Наша "сторона" не підписала базовий документ приєднання до договору

Це пережовувалось близько півтора року тому, коли поширювалися чутки про дружній вихід України з СНД слідом за Грузією. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ідея союзу ісконнорускіх земель™ є безглуздою і утопічною, на мою думку.

Росія це не лише газ, а і Чечня, Ічкерія, Дегестан та інші проблеми, які у випадку союзу можуть стати і нашими проблемами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може ми, піддтримуючи один одного, скоріш із злиднів виберемось. Проблеми то схожі у нас.

Який би натовп голодранців не збивався до купи - їжі в них більше не стане. А той, у кого стане її більше буде змушений ділитися з іншими. БаЦька далеко не паморок, аби щось робити в шкоду своєму народу чи країні, що й довів "співпрацею" з РФ, а відтак від цього союзу може програти тільки Україна.

Я думаю, цього вже й не станеться. Нас лякали СНД, як модифікованим СРСР тоді ще, на початку 90-х, але час пройшов і СНД живе лише на папері і більше нагадує бутафорію.

Україна в СНД ніколи не входила. Наша "сторона" не підписала базовий документ приєднання до договору

Це пережовувалось близько півтора року тому, коли поширювалися чутки про дружній вихід України з СНД слідом за Грузією. :)

До Mr. Ves існує таке українське прислів'я "Гуртом і батька добре бити", особливо якщо "гурт" дружній. Я не агітую за союз ні з ким, я наголошую, що потрібно самим на ноги міцно стати. Але Європа будучи в перманентоному стані війни не одне століття, зуміла таки об'єднатись і стала від того тільки сильніша. Так і я думаю - якщо знайти таки добрий "гурт" - то може і не гріх ОБ'ЄДНАТИСЬ.

А приєднання до СНД вважався як вирішений і доконаний крок. І коли Кучму на перший, та й на другий термін обирали, то його суперники активно просували думку що Україна однією ногою ВЖЕ в СНД, а друга БУДЕ в Росії в якості ще одного суб'єкта федерації.

Ця тема є й донині дуже популярним об'єктом спекуляції для підігрівання антиросійських настроїв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До Mr. Ves існує таке українське прислів'я "Гуртом і батька добре бити", особливо якщо "гурт" дружній. Я не агітую за союз ні з ким, я наголошую, що потрібно самим на ноги міцно стати. Але Європа будучи в перманентоному стані війни не одне століття, зуміла таки об'єднатись і стала від того тільки сильніша. Так і я думаю - якщо знайти таки добрий "гурт" - то може і не гріх ОБ'ЄДНАТИСЬ.

А приєднання до СНД вважався як вирішений і доконаний крок. І коли Кучму на перший, та й на другий термін обирали, то його суперники активно просували думку що Україна однією ногою ВЖЕ в СНД, а друга БУДЕ в Росії в якості ще одного суб'єкта федерації.

Ця тема є й донині дуже популярним об'єктом спекуляції для підігрівання антиросійських настроїв.

Прислів'я не допоможе в вирішенні економічних проблем. Дружній гурт в якості СНД також здається примарою, тому що занадто багато клиночків вбили між нашими країнами наші політики і одним договором це не перекреслити.

Можна порівняти, що виграла Білорусія від союзу з РФ і скільки нападків приходиться відбивати Лукашенку. Доволі показовим є прагнення Білорусії купувати нафту не в свого "стратегічного партнера" і інвестора ... чого б це? :)

Політика РФ не дає підстав розраховувати на якісь економічні пільги чи толерантну політику по відношенню до України, хоча розсудити нас зможе тільки час, але це все занадто передчасно (імхо).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не потрібно тішитись що всі союзи вже в минулому, при теперішній владі-камікадзе можливо все і навіть більше. Якщо раніше планувалось за чаєм з бутером про вступ в ЄС то зараз планується щоб взагалі не розвалитись на декілька кусків. По-суті сама Україна фактично стала союзом небратніх народів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми ще від'єднатись толком від РФ не встигли і опа, - знов ці суіцидальні утопічні схильності? :0022:

А за 10 років теперішнього правління (2 п'ятирічки вони собі розписали) забудемось і вільнодумствувати за ЄС. А за чаєм з сухарями бум плакати за Ющенком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А за 10 років теперішнього правління (2 п'ятирічки вони собі розписали) забудемось і вільнодумствувати за ЄС. А за чаєм з сухарями бум плакати за Ющенком.

ми 5 років "вільнодумствівали за ЄС", але ні на крок туди ближче не стали і візовий режим нам зовсім навіть не полегшали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми 5 років "вільнодумствівали за ЄС", але ні на крок туди ближче не стали і візовий режим нам зовсім навіть не полегшали.

Напишете ще через 5 :_07: І в іншій темі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напишете ще через 5 :_07: І в іншій темі.

і це справедливо - бо про попердні 5 років уже і так багато понаписували, а ще через 5 то й порівняльний аналіз зробити можна буде. На своїй шкурі відчуємо. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В деяких випадках для моделювання ситуацій краще використовувати область що знаходиться трохи позаду за ротом, між вухами, щоб потім не калічити власну шкуру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...