Scabiosa Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:25 #1 Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:25 Хочу застерегти форумчан і не тільки (можливо, звернути увагу "кому треба") від чергової порції обману. Десь наприкінці минулого місяця по будинку за адресою Соборності 37б увечері по квартирах ходив середніх років інтелегентного виду чоловік і говорив, що в цьому будинку (називався номер під'їзду через один від того, де він ходив по квартирах) померла дитина 6-ти років і він, мовляв, збирає гроші на допомогу батькам, зчорнілим від горя. Люди в нас не звірі, всі можуть співчувати, і, відповідно, жертвували грошима.Тим більше, що по під'їзду такі речі практикують (36 квартир в під'їзді, один одного трохи знають, і дім не новозбудований). Але тут називали інший під'їзд, дехто і своїх сусідів не знає... Більше того, знаходилась ініціативна людина в під'їзді, яка ще й ходила із тим пройдисвітом, особисто говорила людям таку страшну новину, і допомагала збирати гроші. Похід квартирами був увечері (не підеш, не перевіриш особисто в названу квартиру, в держорганах не поцікавишся, та й ліньки, буває... таке враження, що таємничий "прохач" вміло "напускав туману"). Зранку схвильовані люди почали між собою виясняти, на кого ж звалилось таке страшне горе. В такому великому будинку живуть і кілька дітей-інвалідів, подумали на них, обережно розпитали їх сусідів - ні, всі живі-здорові. Тоді звернулись до знайомої працівниці дитячої поліклініки - взнати, хто... (для довідки, такі речі чітко фіксуються, і незалежно від причин і можливості уникнути смерті дитини, виписують "на горіхи" всім медичним працівникам: від дільничої медсестри дитячої поліклініки до облздороввідділу). І виявилось, що в цілому будинку такої смерті не було кілька років, як і по місту за енну кількість днів до того вечора. Лиш покрутили головами жителі... Тим більше, що стало відомо про одну милосердну жінку, що пожертвувала незнайомцю з благих міркувань значну суму - більше 500 гривень... Але це ще не все. Буквально на минулому тижні до дитячої поліклініки прийшла інформація про чергову "смерть дитини" вже на Соборності 34, де, відповідно, ініціативний громадянин, збирав гроші на допомогу. І знову "факти не підтвердились" - але жителі вже "скинулись"... Вражає цинізм шахрая, його безсоромне маніпулювання на добросердності і співчутті, вибір безпрограшно шокуючої страшної інформації. Звичайно, з морально-духовної сторони ті, хто давав, повністю виконали свій обов'язок, християнський, духовний, людський . А шахрай - отримав великий гріх на душу . Тому звертаюсь до всіх - будьте уважні і не попадіться на гачок до цього шахрая, перевіряйте інформацію. Але у випадку сумнівів - краще пожертвуйте, бо ВИ даєте на добре діло, на милосердя, а якщо він їх потратить не за призначенням - то тоді це ЙОГО гріх.
Kazus Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:35 #2 Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:35 Я так ще минулого літа попався. Історія один в один.
Sp_RoNdo Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:36 #3 Опубліковано 23 Лютого, 2010 в 22:36 ЖАХ! До чого світ доходить... Нормльний жеж мужик, іди працюй, заробляй гроші, тай зі смікалкою наче все нормально... До стіни таких покидьків, ІМХО!
BARAKUDA Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:14 #4 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:14 ЖАХ! До чого світ доходить... Нормльний жеж мужик, іди працюй, заробляй гроші, тай зі смікалкою наче все нормально... До стіни таких покидьків, ІМХО!якщо він вже працює з таким розмахом, то і вже добре заробляє, по крайні й мірі більше ніж на любій звичайній роботі. От він і вирішив - нащо яму десь паритись і робити зранку до світанку, краще просити...
la20 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:15 #5 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:15 Тиждень тому (на Кравчука) йшов додом. Чую щось жінки в сусідньому під"їзді на вулиці і з балкону питають, де в якомусь під"їзді є малий 8 років. Я спочатку не врубився, потім подумав мабуть хтось пішов збирати гроші на похорон, і це був розвод. Тепер прочитав тему і бачу що був правий.Таким не шуткують і грошей не заробляють.самого мужика не бачив до того часу він дав на тапки бо його розкусили і міг відгрібти звіздюлів
Zheny@ Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:55 #6 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 06:55 Ну, у нас в будинку простіше, всі всіх знають. І при чому давно. Якщо щось схоже трапиться - то буде той тіп летіти із синяками. Або ментовку викличуть. Служба ББС працює відмінно!
adebt Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 08:57 #7 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 08:57 Я минулого року такого ж дядю відправив у пішу еротичну подорож. Тільки тоді він ще був з дитиною років семи і вінком маленьким у руках. Козел.
Harddriver Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 09:14 #8 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 09:14 Блін, а спитати, в який квартирі? Якщо будинок до 100 кв. і не новобудова - як правило мешканці один-одного знають.
Dream Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 09:46 #9 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 09:46 Просити щоб зайшов на наступний день. Про між іншим - спитати в якій квартирі і його номер телефону. Акуратно в сусідів тієї квартири перепитати чи правда. Дзвонити 102. Все - фініта ля комедія.
Scabiosa Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 21:59 Автор #10 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 21:59 Отримав уточнення. В першому випадку (Соборності 37б) називалось реальне прізвище жителів другого під'їзду із хворою дитиною (!!). Другий випадок - не Соборності 34, а 32. Називав (!!!) справжнє прізвище і номер квартири, там жив батько із дитиною з проблемами в здоров'ї (мати померла кілька років тому, викладала в нас). Зайве казати, що "поховані" діти живі і здорові. В дитячій поліклініці на другий день був велике обурення, працівники переживали, а як переконались в "розводі", то звонили в міліцію. Але ІМХО правоохоронці без заяв і не ворухнуться. Але, цуко, кримінальний талант, який тонкий психолог, "пилосос" інформації! Мабуть, хтось із сердечних мешканців і сам йому про тих людей розказав, а він вже скористався інфою для інших. Будьте уважні, і постарайтесь не бити пику чи посилати в подорож "при виявленні", а відволікти увагу та "сказати, куди треба", в тому числі сусідам (легше бити його буде, поки міліція приїде). P.S. В першому будинку, наприклад, 180 квартир, плюс правдоподібна інфа. І багато людей обмануті, адже такими речами не жартують.
sistem Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 22:36 #11 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 22:36 наш народ аж занадто добрий і довірливий. що нажаль часто не йде йому в плюс. більш ніж впевнений що в москві, та навіть кийові таке не прокатило б
Shkoder Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 23:15 #12 Опубліковано 24 Лютого, 2010 в 23:15 может это прозвучит и глупо, но в отношении всех визитеров у меня есть железное правило - если не знаю в лицо, то всегда требую удостоверение личности. вне зависимости от ситуации. если вдруг газовщик какой-то новый или какой другой почтальон - будь добр предъявить служебное удостоверение или убирайся. кстати, работает безотказно для бродячих проповедников, коммивояжеров, представителей различных малопонятных организаций. при запросе паспорта они обычно ретируются к следующей квартире. в нашем доме и соседних проживает много пожилых людей и довольно часто собирают "на похороны". у соседей-стариков это вообще что-то вроде членского взноса - "ты дашь, и на твои кто-то даст", вот и дают всем по 5-10 гривен, включая различных проходимцев, жаль поймать их пока не удавалось лом, он всегда под рукой..
Shadoi Опубліковано 26 Лютого, 2010 в 19:31 #13 Опубліковано 26 Лютого, 2010 в 19:31 Невже ніхто не звернувся до правоохоронців? Це ж шахрайство, є стаття. Принаймі б попередли людей.
BARAKUDA Опубліковано 27 Лютого, 2010 в 15:08 #14 Опубліковано 27 Лютого, 2010 в 15:08 наш народ аж занадто добрий і довірливий. що нажаль часто не йде йому в плюс.Невже ніхто не звернувся до правоохоронців? Це ж шахрайство, є стаття. Принаймі б попередли людей.така наша сльов'янська ментальність, коли б питання стояло б про значні суми тоді ми дуже уважні та прискіпливі, а от тут якраз і на наших емоціях шахраї виграють ...
Scabiosa Опубліковано 27 Лютого, 2010 в 23:47 Автор #15 Опубліковано 27 Лютого, 2010 в 23:47 Невже ніхто не звернувся до правоохоронців? Це ж шахрайство, є стаття. Принаймі б попередли людей.Ось тут і відповідь працівники переживали, а як переконались в "розводі", то звонили в міліцію. Але ІМХО правоохоронці без заяв і не ворухнуться.Але сподіваюсь на те, що зловлять (і покарають) того недоумка. Тим більше, що трохи часу тому в тій же дитячій поліклініці правоохоронці "накрили і посадили" винахідника, який систематично викрадав ... дитячі коляски, залишені мамами в холі заради відвідин лікарів.
nickel Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 09:26 #16 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 09:26 Ну розумію "цинічний", а чому "небезпечний"? Воно ж не гвалтує, не вбиває. Це ніби як називати автомобіль небезпечним, тому що він може забризкати водою з калюжі, а не тому що він може вбити чи травмувати.А взагалі пригадалася історія, коли дійсно померла людина і всіх сусідів (весь під'їзд) запросили на скромні поминки. Звісно що люди прийшли і, поки обідали, У ВСІХ обчистили квартири. Як виявилося родичі, які організували похорон, були зовсім не родичі, а "небезпечні" аферисти. Оце я розумію шахраї.
foxx77 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 10:27 #17 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 10:27 Ну розумію "цинічний", а чому "небезпечний"? Воно ж не гвалтує, не вбиває. Це ніби як називати автомобіль небезпечним, тому що він може забризкати водою з калюжі, а не тому що він може вбити чи травмувати.А взагалі пригадалася історія, коли дійсно померла людина і всіх сусідів (весь під'їзд) запросили на скромні поминки. Звісно що люди прийшли і, поки обідали, У ВСІХ обчистили квартири. Як виявилося родичі, які організували похорон, були зовсім не родичі, а "небезпечні" аферисти. Оце я розумію шахраї.може це ти про фільм "Вор" там де він пригласив всю комунальну квартиру в кіно?
nickel Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 12:05 #18 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 12:05 може це ти про фільм "Вор" там де він пригласив всю комунальну квартиру в кіно? Якби я цей фільм бачив, то мені ну дуже тяжко було б сплутати кіно і поминальний обід . Ще одна історія: Весілля. Столова. Поки люди гуляли, МОЛОДИЙ з друзями по своїм сусідам "пройшовся", знав же ж кого вдома немає. Ввечері мєнти, всьо як полагається. І тут привезли молодят, на тій самій машині, на якій гостей "об'їзжали". І машину впізнали сусіди, яких на весілля не запросили . Молодого з весілля зразу в сізо, з корабля на бал, вірніше з балу на корабль. Було це на Львівській, приватний сектор, серед постраждалих гостей: мої знайомі. Молодий вже звільнився мабуть. Тоже нехіла афера, для якої женився навіть. На суді чудікі признались, що спланували все до весілля. Зато в газєтах про них писали, в рубриці "кримінальні хроніки".
nickel Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 12:39 #19 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 12:39 Також вищий пілотаж і запросто може бути в Луцьку:Сімейна пара отримала листом 2 квитки на якийсь модний і дорогий концерт. Халява, як не піти. Після концерту: пуста квартира і записка: "Маємо надію, що концерт сподобався"
foxx77 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:04 #20 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:04 http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%...8C%D0%BC,_1997)небачив?
Morris Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:13 #21 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:13 to Nickel ^Саме цікаве що я 3нав того "молодого" 3а той випадок він нічого не отримав Але пі3ніше в одній компанії поцупив мобілку друини Пів року його шукав, а потім ще один рік сам телефон, в суд бе3 предмету 3лочину нема чого йти, Отримав падлюка 5 років умовно, бо не перший ра3
nickel Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:31 #22 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 17:31 http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%...8C%D0%BC,_1997)небачив? Ні, не бачив. Всі мої історії з життя, хоча шахраї, можливо, черпали натхнення з фільмів або навпаки: режисери в шахраїв . Ну і ще одна історія, яка трапилася з моїм другом, в нашому будинку: Вийшов друзяка покурити, дивиться стоїть ЗІЛ і жінка сусіда керує загрузкою машини домашніми пожитками. Діалог: - Переселяєтесь? - Да. - То я вам поможу. Пів дня совав "стєнки", дивани, шкафи. Ввечері зустрів сусіда. Діалог #2: - З тебе могорич. - За шо? - Я помагав речі виносити. У відповідь кулаки і мати. Ледве втік. Звідки він мав знати, що сусіди тиждень назад розвелись і екс-дружина просто обчистила сусіда .
colt5 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 21:54 #23 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 21:54 - То я вам поможу.Пів дня совав "стєнки", дивани, шкафи. Ввечері зустрів сусіда. Діалог #2: - З тебе могорич. - За шо? - Я помагав речі виносити. У відповідь кулаки і мати. Ледве втік. Звідки він мав знати, що сусіди тиждень назад розвелись і екс-дружина просто обчистила сусіда . 2nickel:можеш починати мемуари-детективи писати. А про "виставляння" квартир під час весіль/хрестин/похорон/днів народжень, розвод про смерть сусідів - то вже певне класика... і в Луцьку теж. Сам знаю історії, доки на весіллі горілку пив, то друг нареченого кілька квартир (і нареченого теж) почистив. Пи.Си. Близько до теми. Вчора дружина розповідала про сюжет по ТСН про хворого хлопчика, просила реквізити з сайту, каже, що дуже зворушило і хоче допомогти. Я не проти, якщо в Україні знайдеться кілька сотень таких дружин, то і маля виживе. Якщо ж розвод, то Бог їм суддя.
nickel Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 23:55 #24 Опубліковано 28 Лютого, 2010 в 23:55 2nickel:можеш починати мемуари-детективи писати.А про "виставляння" квартир під час весіль/хрестин/похорон/днів народжень, розвод про смерть сусідів - то вже певне класика... і в Луцьку теж. Сам знаю історії, доки на весіллі горілку пив, то друг нареченого кілька квартир (і нареченого теж) почистив. Пи.Си. Близько до теми. Вчора дружина розповідала про сюжет по ТСН про хворого хлопчика, просила реквізити з сайту, каже, що дуже зворушило і хоче допомогти. Я не проти, якщо в Україні знайдеться кілька сотень таких дружин, то і маля виживе. Якщо ж розвод, то Бог їм суддя. Що зробиш: класика завжди в моді ЗІ. На рахунок ТСН: там не розвод 100%, вони самі перевіряють. Спробуй хоча б в газету дати оголошення про благодійну допомогу, без підтверджуючих паперів нічого не вийде. Дружині +1
Scabiosa Опубліковано 1 Березня, 2010 в 09:41 Автор #25 Опубліковано 1 Березня, 2010 в 09:41 Ну розумію "цинічний", а чому "небезпечний"? Воно ж не гвалтує, не вбиває.Взагалі-то побирачів правильно можна називати "соціальними рекетирами", і ця думка має право на існування. Але "небезпечний" вважаю тому, що "воно" може створити прецедент до повного недовір'я і неспівчуття ближньому, що абсолютно суперечить духовним основам більшості християн і не тільки нашого міста. Таке зазіхання одного виродка на добрі прагнення (особливо старшого покоління, тих, хто відчував і знає ті справжні болі і відчуття) просто не може бути непокаране людьми і Абсолютом. Я прагну попередити, тобто зробити те, що мені доступне, а далі - вирішувати Вам.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.