Перейти до змісту

Пишем грамотно!

difoto

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Воно то ніби і так, але з іншого боку - "блондінко" (не залежно від статі) тут, на Борді, напише безграмотно, його/її виправлять, буде хоч знати, що є якісь правила, може запам’ятає на майбутнє, а так не пройде тест при реєстрації і так і не дізнається про свою безграмотність...

Опубліковано
вчера друган дал смски почитать от девушек, я долго смеялся, такое ощущение что никто в школу не ходил вообще... - девушки не обижайтесь, просто ему никто из парней не пишет :)))

Т9, ага!

Опубліковано

хм.... задумалась над тим чи взагалі варто вникати у такі деталі. Я цілком грамотно володію рідною мовою, але у той же час не виправляю ДЕКОГО якщо десь не там (або ж взагалі пропущена) кома тощо.

А ще, мабуть, у правилах форуму тоді варто вписати, що особи, які не мають вченого ступеня або ж ті, хто невсилі підтримати дискусію щодо молекулярного поділу атомів будуть привселюдно принижені та з позором спалені на вогнищі.

Це форум! Хей! Я по собі суджу. Якщо я на роботі пишу урядові документи, спілкуюся гарною, діловою, стилістично правильною мовою, то невже я не маю права написати "прасціцє"?... Хм.... Дивно....

А загалом, топік-стартера підтримую, але вважаю, що рамки все ж таки варто трішки розширити.

Опубліковано

Пл@, народ!

Дело не в албанском, и не в пропущенной запятой, и даже не в скоростном печатании ака Zevs Isver :)

Как по мне - пишите так , как хотите передать: прасцити, вротмненоги или жжОшЪ.

Меня тревожат только изречения, каторые бизграматны не панятны и запутоны по самое не балуй!

Грамотный человек даже матернуться может в тему и даже изящно, и даже , написав на Олбанском, расставить знаки препинания.

Шуре я пишу в аську на нормальном русском, Пламу - на украинском, торику - на олбанском, а наша переписка с Мартензом нормального человека вообще поставит в ступор. Все зависит от того, хотите ли вы, чтобы вас поняли, а если хотите, то как :)

Опубліковано
Ось ще один приклад "грамотно" написаної назви топіка. "3ри вакансіі". Для чого таке робити? Це оригінально? ІМХО, це тупо.
Опубліковано

Фтигнул топіг.Афтар жжот,атназначна!Пісякать нуна пральна...падонкафф фтопку... :lol: (тиць)

тама мног букаф,дик ежель не асілім...

...В книге, наряду с прочими стилевыми приемами, воплощается образ повествователя, эпатирующего публику примитивизмом и одновременно парадоксальностью суждений. Автор поясняет: "Среди потребителей этих авторских листов, авторы которых надеятся, что они будут употреблены по прямому назначению, непременно найдутся люди, склонные рассматривать все написанное не ими, а кем-то другим, как "кладезь" орфографических, пунктуационных и стилистических ошибок трудных. Но гений как известно -- порадоксов друг. Поэтому азбука, которую вы держите в своих руках намеренно сделана именно так, чтобы те, о ком мы говорили выше, смог удовлетворить собственные амбиции. И найти-таки ошибки. Допущенные в текстах. Чего не сделаешь, чтобы все были довольны. И потому воспринимите все как есть, в том числе и ненормативную лексику. Ведь в русском языке нет неупотребляемых слов" (с.3).
Опубліковано

Ооо! Підтримую!

Правда, така тема лицемірно виглядає на фоні неприємних помилок у назвах розділів...

Опубліковано
Например?
Культурно - масові заходи

Я, чесно кажучи, з першого разу навіть не зрозумів, що мається на увазі. Масові заходи, які проводяться культурно? :D

Масові заходи — некультурно!

Опубліковано

А гугл каже пофіг. Зустрічаються і так і так.

Вважаю, що принципового значення це не відіграє. Мова ж про клуб а не про конкретно жінок :) woman - 1; women - багато.

Хоча (вдаючися в граматику) - 5 million dollars а не 5 millions dollar. Крім того мабуть наша назва швидше не від Шекспірівської англійської, а від американської.

Опубліковано

Тема ніачьом.

Якщо хтось в силу своїх розумових здібностей чи освіти не в стані побудувати речення належним чином, то від писанини топікстатрера ( який ацкі жжот своєю традиційною стилістикою) та інших гаматіїв, ситуація не зміниться. Тиканням один одного в стилістичні чи синтаксичні фекалії не замінити освіту.

З.І. Може самим ерудованим окремий закритий розділ в одмінів попросити? :)

Опубліковано
"Культурно-масові заходи" - ... мне жаль тебя, если ты не знаком с таким понятием.

Кхм... Шановні ursa та MOTOROLLLA! Я мав на увазі не саме слово, а те, як воно написано. Ще конкретніше — пробіли перед і після дефіса. Так ясно? Чи як вліпити вмінус в репутацію ми знаємо, а правила — ні?

Не хотів злословити, але не можу втриматись...

Бачу, ви тут такі грамотєї, що мені до вас далеко, навіть нема про що зі мною говорити... Ну-ну, пишіть грамотно, пишіть... А я своєю хлопською тут буду.

Опубліковано
A woman (irregular plural: women)
Тиц

В мене он мозіла при перевірці орфографії, дещо неправильно показує, то що виходить man і men те саме буде???

Я думаю, що це спрощення і щоб не напрягатися пишуть woman, так само як і shall майже не вживається, тільки у більш ввічливій формі.

Опубліковано
"Культурно-масові заходи" - ... мне жаль тебя, если ты не знаком с таким понятием.

Кхм... Шановні ursa та MOTOROLLLA! Я мав на увазі не саме слово, а те, як воно написано. Ще конкретніше — пробіли перед і після дефіса. Так ясно? Чи як вліпити вмінус в репутацію ми знаємо, а правила — ні?

Бачу, ви тут такі грамотєї, що мені до вас далеко, навіть нема про що зі мною говорити... Ну-ну, пишіть грамотно, пишіть... А я своєю хлопською тут буду.

З тобою важко сперечатись, адже твоя логіка описана чітко і ясно в попередньому пості :

"Масові заходи, які проводяться культурно?

Масові заходи — некультурно!"" (с).

З того видно, що ти не знаєш значення цього словосполучення!

АЛЕ, якщо ми вже говоримо про орфоргафію, а не грамати ку ТО:

!)

Кхм.

Що це? Є таке слово?

2)

Я мав на увазі не саме слово, а те, як воно написано
це не слово, а словосполучення.

3)

грамотєї
- такого слова теж немає

і то ше не все...)))

Так що ми пипемо грамотно, пишемо)))

Опубліковано

woman - 1; women - багато.

Хоча (вдаючися в граматику) - 5 million dollars а не 5 millions dollar.

Крім того мабуть наша назва швидше не від Шекспірівської англійської, а від американської.

Ага man - men, good - better - the best, mouse - mice... Староанглийские рудименты :)

Но разве в американском варианте woman - это множественное число?

А что до долларов и миллионов... тут очевидно :)

Главное слово - доллар, оно и уходит во множественное число. Миллион здесь используется скорее как описательное прилагательное (ото загнул :D) - что-то типа 5 красивых долларов :) Ну и согласование чисел/падежей/лиц в английском проще, чем в славянской группе языков :)

Хотя и million может иметь окончание s. Например - Then I saw thousands of millions Crying for this man...

Хм. Но тогда непонятно, зачем дважды использовать s? Для усиления? *SCRATCH*

И в то же время - There must be over fifty thousand Screaming love and more for you - в единственном числе...

Запутанно всё :)

Опубліковано

Что за детские обиды? :)

Если тебя не поняли, конкретнее - не уловили иронии по поводу пробельного написания - это не повод нервничать. Посмотри с другой стороны - все недогнавшие ещё не доросли до уровня, после которого приходит понимание ;) Это ж позитив! :)

Опубліковано

ursa, тут ти правий. =) Ну, от такий я емоційний. :blush:

MOTOROLLLA, ти сам зрозумієш, які дурниці пишеш чи тобі допомогти?

На рахунок жіночого клубу:

04.02.2010 13:51:42, 8777238

:-D То як правильно: вуменз клюб чи віменс клюб?

04.02.2010 13:51:52, Forever Autumn

друге

Афтарітєтнає мнєніє, я вважаю.

Опубліковано
icon_plus_1.gifWoman or Women? A Clarification of Terms
Опубліковано

Позабавило:

MOTOROLLLA, ти сам зрозумієш, які дурниці пишеш чи тобі допомогти?

MOTOROLLLA - це симпатична дівчинка. Yuraul, ти сам хоч розумієш, що дійсно дурниці пишеш? :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...