Перейти до змісту

Обмін чи просто віддача вазонів

BARAKUDA

Рекомендовані повідомлення

привіт, можу поділитися пагінцями олеандра. Маю кілька штук. Цвітуть рожевими квітами. Вкорінюються дуже довго, головне щоб земля була пухка й не пересихала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 156
  • Створено
  • Остання відповідь

Народе, порадьте, будь-ласка, таке: маю темний і холодний кабінет (північна сторона, товсті стін, ледь теплі батареї). Хочу якогось вазона поставити, однак те, що було, все потихеньку загиналося, і мусила віддавати або дарувати (щоб не загинуло взагалі). Чи є якась зелена істота, якаб витримувала такі спартанські умови? І щоб догляд за нею був простий.

Прошу поради від досвідчених квітникарів. :0078:

Пробачте за оффтоп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вважаю себе досвідченим квітникарем, але знаю, що в затемнених приміщеннях доволі непогано ростуть марантові (маранта, ктенанта), листові бегонії, плющ, зеленолисті фікуси, монстера, філодендрон, аукуба. У мене ще хамедорея та сансевьера(тещин язик) далеко від вікна стоять і нормально так собі ростуть.

Але то теж при правильному поливі, бо якщо темно, холодно, а ще як заливають рослинку і болото в горшку постійно, то тут тільки цвіль жити буде. А взагалі -то якщо темний кабінет, то можна ж спеціальні лампи (енергозберігаючі білого спектру) ставити і вмикати, щоб рослинкам світліше було. вони вам вдячні будуть і порадують пишною зеленню навіть взимку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вважаю себе досвідченим квітникарем, але знаю, що в затемнених приміщеннях доволі непогано ростуть марантові (маранта, ктенанта), листові бегонії, плющ, зеленолисті фікуси, монстера, філодендрон, аукуба. У мене ще хамедорея та сансевьера(тещин язик) далеко від вікна стоять і нормально так собі ростуть.

Але то теж при правильному поливі, бо якщо темно, холодно, а ще як заливають рослинку і болото в горшку постійно, то тут тільки цвіль жити буде. А взагалі -то якщо темний кабінет, то можна ж спеціальні лампи (енергозберігаючі білого спектру) ставити і вмикати, щоб рослинкам світліше було. вони вам вдячні будуть і порадують пишною зеленню навіть взимку.

Дякую щиро за детальну відповідь. Відносно "заливають рослинку", то це не про мене :( / :), у мене скоріше, пустеля. От, напевне, плющик треба десь отримати, він мені подобається (принаймні, з того переліку, що Ви навели/ з того, що з цього переліку я знаю). Дякую! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віддам в добрі руки (чи обміняю на інші рослинки) зефірантес білий . Вчора пересаджувала, розсадила в кілька "горшочків"(стаканів :) ). Можу поділитися з бажаючими.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віддам в добрі руки (чи обміняю на інші рослинки) зефірантес білий . Вчора пересаджувала, розсадила в кілька "горшочків"(стаканів :) ). Можу поділитися з бажаючими.

я бы такой цветочек взяла, красиво выглядит

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То які питання? Беріть!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Залишилося ще кілька білих зефірантесів. Можливо, ще хтось хоче взяти? Поділюся з бажаючими, бо для всіх моїх квітів впору якесь гумове підвіконня вигадувати, щоб розтягувалося :) і всі квіти вміщалися :)

Рослинка не вибаглива, гарно цвіте з кінця весни і все літо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ці рослинки виключно кімнатні? Чи можуть на волі вулиці рости? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене ростуть як кімнатні рослини, влітку виставляю на лождию чи балкон. Але на сайтах зустрічала інформацію про те, що можна висаджувати в відкритий ґрунт весною, поки не з"явилися бутони, тільки потрібно робити добрячий шар дренажу, щоб шкідники не лізли в цибулинку, напевне. А от чи потрібно їх викопувати на зиму - навіть не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

это похоже на цветочки, что у нас на клумбе растут....такая зеленая травка...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

віддаю вазончик, терміново

post-4135-0-58877900-1332668812_thumb.jp post-4135-0-45721200-1332668830_thumb.jp post-4135-0-83024700-1332668840_thumb.jp

і ще такого, може в кого краще буде рости.

post-4135-0-19499500-1332669476_thumb.jp post-4135-0-51352500-1332669488_thumb.jp

пишіть в лічку, буду на зв"язку чуть пізніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спасибо Миле за деревце и такие интересные цветочки (не знаю, как называются), еще 2 таких же осталось...post-4135-0-58877900-1332668812_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

називається ехеверія, якщо я не помиляюся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую Caprichos за гарнюню рослинку :0153:.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та нема за що, нехай росте й цвіте! Вам дякую за солодкий подарунок!

Рослинку намагайтеся не заливати, щоб не підгнили цибулинки. Якщо захочете пересадити у якийсь більш пристойний горщик, то робіть не пересадку, а перевалку, тобто просто розріжте стаканчик і з усім тим ґрунтом, що там є переставте у інший горщик з дренажем на дні, а з боків досипте ще ґрунту. Цибулинки тільки недавно розсадила в хороший, свіжий ґрунт, то зайвого стресу їм не потрібно. Рослинка за літо розростеться, думаю, на наступне літо уже й цвісти Вам буде. Помітила за цією рослиною одну цікаву штуку: зацвітає тоді, коли забуваю її підлити :) Але поки-що нехай набирається сили і дає "потомство", щоб краще і пишніше зацвіла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

привіт, можу поділитися пагінцями олеандра. Маю кілька штук. Цвітуть рожевими квітами. Вкорінюються дуже довго, головне щоб земля була пухка й не пересихала.

Чи маєте ще пагінці, я собі таке захотіла:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

такс, ну мої вазончики вже опреділені всі, про які писала, додам ще, що поділюсь пагонцями ось такого красеня

post-4135-0-90351100-1332693055_thumb.jp post-4135-0-11818400-1332693067_thumb.jp post-4135-0-22642800-1332693075_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пантерка22, вибачай, щойно побачила повідомлення, вже відписала,

треба було в тему бігом написати, що я не реагую на приват, сорі, щось придумаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привіт. У пості №69, скажіть будьласка, що це за рослинка, як вона росте, як називається. Не мудруйте, поки що. Якщо можна дайте ссилочку на квіточку яку виклали у пості №69 (почитати).

Наперед дякую за відповідь! :0153:

Нам здається що це хлорофітум, але є ж різні види, багацько ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не буду стверджувати, але мені здається, що це Рео. У Хлорофітума хохлатого нижня сторона листка не червоного кольору, вона зелена. А тут червоно-фіолетовий колір, тому думаю, що це Рео. Якщо помиляюся - поправте мене.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mila, дякую за чудові рослинки! На днях оформлю свій суккулентний садочок і покажу, як прилаштувала зелених "малюків".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mila, дякую за чудові рослинки!

а вам за шоколадку, якраз смакую :)

На днях оформлю свій суккулентний садочок і покажу, як прилаштувала зелених "малюків".

Обов"язково! Я рада. Чекаємо ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віддам в добрі руки корінець сингоніума 'Emerald Gem'. Відламався під час "банних процедур". Росте швидко, полюбляє світлі приміщення, може використовуватися як ампельна рослинка, а можна формувати кущик, закручуючи навколо підпори.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отож, як і обіцяла, показую свій суккулентно-кактусовий садок. Ось так тепер живуть зелені малюки, які мені на пмж віддала mila, за що їй ще раз дякую.

В садочку прижилися: Хавортия жемчугоносная (Haworthia margaritifera), Хавортия ладьевидная,

Седиум, Эхеверия, Алое пестрое.

post-7721-0-88463300-1333604424_thumb.jp

post-7721-0-01725500-1333604441_thumb.jp

post-7721-0-16232400-1333604473_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...