Перейти до змісту

У Луцьку збираються зняти з маршруту "дев’ятки"

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У мерії збираються закривати збиткові маршрути, зокрема йдеться про маршрутки "9" та "9а", що курсують до села Липини.

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міськради розглянула звіт комісії, яка вивчала фінансовий стан підприємства електротранспорту, повідомляє Луцький інформаційний портал.

Голова «транспортної» комісії Андрій Дубовик зазначив, що на сьогодні борг ЛПЕ становить 10 мільйонів гривень, із них майже 3,5 мільйона – заборгованість по зарплаті.

Фінансовий стан підприємства, за словами Андрія Дубовика, збитковий, оскільки денний збиток по тролейбусах становить 10 тисяч гривень (майже 3,7 мільйона гривень за рік). Комунальні маршрутки щодоби заробляють в середньому 36 тисяч гривень, тоді як ЛПЕ витрачає на них – 48,4 тисячі гривень.

Тому комісія по фінансовому стану ЛПЕ рекомендує відмовитися від збиткових маршрутів. Андрій Дубовик зазначив, що це зокрема стосується маршрутів № 9 і № 9а, на яких курсують комунальні маршрутки.

Також комісія рекомендувала вжити невідкладних заходів по реструктуризації лізингової заборгованості та оптимізації витрат підприємства електротранспорту.

© [thanx 2 SysR for link]

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

прекрасно. тепер ті хто працюють десь в районі Мамсурова будуть робити щоденну ранкову та вечірню прогулянку.

все для народу, блін.

Опубліковано

Хм.

Якби спробували поставити на маршрут кондукторів і запровадити контрольовану видачу талончиків, то комісія б була, скоріше за все, приємно вражена. Чи може питання тупо стоїть аби віддати маршрут приватним перевізникам?

Опубліковано

100% не всі кошти від проїзду потрапляють у потрібну касу.

Або ж комусь вигідно продати маршрут. І частково перекрити збитки. Або просто хтось хоче прибрати до рук вельми прибутковий маршрут.

Зранку в 9-ку не влізти. Та й впродовж дня також.

Опубліковано
Хм.

Якби спробували поставити на маршрут кондукторів і запровадити контрольовану видачу талончиків, то комісія б була, скоріше за все, приємно вражена. Чи може питання тупо стоїть аби віддати маршрут приватним перевізникам?

не кондукторів, а талончики почати продавати на зупинках з магнітною полоскою, які вставляєш в пристрій, який зчитує і друкує на талоні дату і час коли ти сів і іменні пластикові проїздні, на які потім можна закидати гроші. І контроль на лінії - здорові чуваки. Не буде відволікатись водій і не потрібно буде передавати гроші або платити зарплату кондуктору.

А то цей хаос з тими пільгами, субсидіями ні до чого - просто дайте людям налом ті гроші, для чого утримувати тисячі людей по країні, приміщення, які потрібно утримувати для обслуговування цих пільговиків, по моєму це недоцільно.

Опубліковано

9-ка ніколи не була і не буде збитковим маршрутом - то всьо гон! В свій час мій батько працював на 9-ці, цей маршрут коштував 500$, коли майже всі інші 100-120. Хочуть зняти комунальні маршрутки, щоб запустити туди "свої" і качати бабло суто в свою кишеню. Це 100% і однозначно.

Опубліковано

это у нас с СоветскогоСоюза пошло - государтвенное(комунальное) предприятие не может быть прибыльным

ибо через жопу делается все

а придут часники - и кактатся будут чаще и ездить допоздна

Опубліковано

Когда ещё ходили "РАФики", я катал с Гнидавы (и почти с ГПЗ) к 5-й школе чуть ли не в полночь (1996-97). Сейчас такого нет, да?

Опубліковано

Я тоже лично знаю лидей ездивших на маршруте №9, 9а - никогда они не были убыточными и быть не могут. Кто ездил на этих маршрутках, знает, сколько народу проезжает на них за день. Они же постоянно забиты. Лично как пассажир откатался лет 20 там.

Как уже говорилось, 100% маршруты передадут какому-то частному лицу, которое возьмётся за "неблагодарное" дело сделать этот маршрут прибыльным и не дать его закрыть - и все это ради людей и просто слова "спасибо".

В корень охренели!

Опубліковано

100% знаю что 9-ка один из самых прибыльных маршрутов, так как лично знаю бывшего владельца одного из маршрутных такси №9

Да и между словом, все маршруты прибыльные, тоже знаю не по наслышке!

отдадут маршруты в "надежные руки" вот и все!

Опубліковано
дорогу підремунтуйте краще(мамсурова) - тоді й власники маршуток будуть щедрішими.

Держи карман шире :)

Опубліковано

Ясна річ, що об'єктивно ці маршрути дуже прибуткові. Однак є кілька факторів, які визначають їх збитковість для ЛПЕ:

1) Більший податковий тягар для підприємства, в той час як приватники платять єдиний податок.

2) Самі машини в лізингу, тому за них треба платити.

3) Велика кількість прибутку осідає в руках водіїв.

ТОму і виходять вони збитковими для ЛПЕ...

Опубліковано
Ясна річ, що об'єктивно ці маршрути дуже прибуткові. Однак є кілька факторів, які визначають їх збитковість для ЛПЕ:

1) Більший податковий тягар для підприємства, в той час як приватники платять єдиний податок.

2) Самі машини в лізингу, тому за них треба платити.

3) Велика кількість прибутку осідає в руках водіїв.

ТОму і виходять вони збитковими для ЛПЕ...

15-тий маршрут не тягар, бо надприбуиковий ...

А 9-й простіше віддати маршрути комусь іншому аніж впливати на водіїв?

Тоді взагалі варто закрити ЛТП, бо воно збиткове через тролейбуси <_<

Опубліковано
Тоді взагалі варто закрити ЛТП, бо воно збиткове через тролейбуси <_<

а до цього все йде, так само і з "Зеленим господарством" та всіма ЖКП...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...