druid Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 07:39 #1 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 07:39 Ось тут трохи детальніше. http://www.lutsk.ua/oper/2450.html Оскільки я беру не останню участь в цьому процесі, хочу чути думки, бачення, ідеї, пропозиції, креатив. Хочу звернути увагу, що наразі питання стоїть стратегічне - яким шляхом має розвиватись туризм загалом.... чи це буде гірськолижний курорт чи пляжний курорт чи ще щось. А деталі будуть пізніше. Розраховую на хелп
difoto Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:09 #2 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:09 Розвиток старого міста та парку Лесі Українки Туристично привабливе, як на мене - те , що викликає цікавість, інтерес. Я бачу це таким чином(у мріях, звісно): приїхали якісь німці у Луцьк і, в прешу чергу, звісно до замку. Пройшлися фортецею, послухали історію про Любарта енд Ко, потім вийшли погуляти вуличками старого міста, подивились на всяких ремеслярів - хто горщикі ліпить, хто кує , хто вареники ліпить і тутачки ж їми пригощає (це все може бути на територіі старого ринку, що примикає до замку) Ну і в парку якби все облагородити, включаючи пляж - теж було б зашибісь. Стратегічно? ЗІ до того ж аквапарк вроді будують...
Yarchik Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:30 #3 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:30 Я бачу це таким чином(у мріях, звісно): приїхали якісь німці у Луцьк і, в прешу чергу, звісно до замку. Пройшлися фортецею, послухали історію про Любарта енд Ко, потім вийшли погуляти вуличками старого міста, подивились на всяких ремеслярів - хто горщикі ліпить, хто кує , хто вареники ліпить і тутачки ж їми пригощає (це все може бути на територіі старого ринку, що примикає до замку) Щось подібне в Празі бачив Додам від себе, що частину старого ринку варто було б залишити, і облаштувати, виключно як ярмарок - продукти харчування, сільськогосподарська продукція, але не китайські магнітофони і турецькі шкіряні куртки... А в парку - Діснейленд Ну, або зробити парк у вигляді епізодів різних українських казок, оповідань.
romaxa11 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:39 #4 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:39 траса Формули-1 ось що Луцьк підніме
Yarchik Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:43 #5 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:43 траса Формули-1 ось що Луцьк підніме Ага. По маршруту Вишків, Ківерцівська, Набережна, Шевченка, Богдана Хмельницького, Данила Галицького, Рованці... Плюс спорт стане більш "різнокаліберним" - нарівних з болідами Формули-1 виступатимуть такі нові моделі, як Газель, Богдан та ін.
difoto Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:46 #6 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:46 Додам від себе, що частину старого ринку варто було б залишити, і облаштувати, виключно як ярмарок - продукти харчування Саме це і малось на увазі - виключно яйця, мнєсо, сметана, горщики, солом"яні шляпи, ковані підсвічники і вишиванки. Ну і міні-шинкарні з борщем, варениками та свіжим самогоном!
Forever Autumn Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:55 #7 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 08:55 О!!! А розкопати піздемні ходи по старому місту (і бог зна куди вони ще ведуть - каджуть до Володимир-Волинського якийсь колись був), і влаштовувати там містерії та екскурсії..РОзчистити Стир і намутити "прогулянки на каное"!!!
lumax Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 09:11 #8 Опубліковано 5 Серпня, 2009 в 09:11 Я бы предложил развивать туризм не только в одном ракурсе. Например, наряду с развитием старого города и исторического туризма в целом городским властям следовало бы создать благоприятные условия для бизнесменов, заинтересованных в строительстве полноценного крупного развлекательного комплекса. Тогда семья приезжих туристов, проведя первую часть дня в экскурсиях по старому городу, смогла бы провести не менее приятный вечер в аквапарке, на картинге, в уютном и хорошем кинозале, на боулинговой дорожке или где бы там еще им захотелось Пока что всем подобным идеям чиновники только ставили палки в колеса....
druid Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 17:12 Автор #9 Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 17:12 А в парку - Діснейленд Ну, або зробити парк у вигляді епізодів різних українських казок, оповідань. Як це не дивно, я зараз не так скептично ставлюсь до Діснейленду в Луцьку, хоча і досі вважаю що це нереально. Книжки вчать, що туристичний продукт має бути конкуретноспроможним. Я засумнівався, що наш гіпотетичний діснейленд може скласти конкуренцію паризькому, але з іншого боку - скільки діснейлендів є в радіусі 500-700 км від Луцька? Треба дослідити, але я думаю що жодного. Отут і собака закопана. Як колись в Тернополі був аквапарк єдиний на західній Україні. Галімий, але 7-8 областей в ньому хлюпались. Єдина проблема - гроші (інвестор). Бабла на це треба ду-у-у-же багато. А от ідея з казковими героями в парку - дуже цікава. Зафіксував
druid Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 17:17 Автор #10 Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 17:17 Всім дописувачам +1 крім Ромахи. Щось я в засумнівався.
zaHARE Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 19:47 #11 Опубліковано 6 Серпня, 2009 в 19:47 Я би розвив би тему з парком.Не кожне місто може похвалитись такими площами лісу в центрі міста.Наприклад:-зробити на значній частині парку шикарний зоопарк,на кшталт Кенігсбергського(Калінінград-Росія).Штучні скелі для гірських козлів,бетоновану величезну яму для хижаків та ведмедів, мавпятник з різними видами мавп, критий павільйон з екзотичними птахами,плазунами.Поні,косулі,кролі, свинки,зебри гуляють на волі по території зоопарку.Кароче вставити Рівне(не секрет,що пів Луцька їздить в Рівненський зоопарк.-прочистити канали,з'єднати,там де канали перетинаються з доріжками зробити заокруглені мостики і пустити гондоли за гроші та водні велосипеди напрокат-кароче міні-Венеція.-зробити спортивне містечко з безкоштовними тенісними столиками(штук 10-15),качалками,турніками,кортами(штук 4-5 хоча б).-зробити дійсно дитяче казкове містечко,тільки не з голівудсько-діснеєвськими персонажами,а з персонажами українських казок(навіщо німцю їхати до нас щоб подивитись на Дональда чи Міккі Мауса?)- зробити велополігон типу такого який був в панському лісі- зробити роллер-трек та відкритий басейн з банями.- поставити штучну скелю для любителів гострих відчуттів-поставити тарзанку- збудувати класні "американські(руські) гірки",обійдеться дешевше ніж діснейленд,а з'їзджатись буть не тільки зі всієї неньки,а з Польщі та Білорусі(до речі останнім часом на Волині сябров побільшало).Але не претворювати парк на плацдарм,а все таки зберегти зелену масу дерев,а все вищеперечислене розтягнути на весь парк, аж до мосту і навіть захопити кусок луга на тому березі(Рованці).
druid Опубліковано 18 Серпня, 2009 в 09:38 Автор #12 Опубліковано 18 Серпня, 2009 в 09:38 Робота кипить. Наступний етап - живе спілкування. http://www.volynnews.com/news/society/9182/Шукаю делегатів. Є бажаючі від "Інтернету"?
lumax Опубліковано 22 Серпня, 2009 в 20:50 #13 Опубліковано 22 Серпня, 2009 в 20:50 Жаль, поздно прочитал.... Сходил бы с удовольствием....
Volyniaka Опубліковано 31 Серпня, 2009 в 11:25 #14 Опубліковано 31 Серпня, 2009 в 11:25 Рекламуйте Луцьк!!!! Пишіть про нього! Завжди і всюди! Зокрема й тут
druid Опубліковано 3 Вересня, 2009 в 14:00 Автор #15 Опубліковано 3 Вересня, 2009 в 14:00 Жаль, поздно прочитал.... Сходил бы с удовольствием.... Було кльово. Не всі прийшли, але захід вдався на славу. За такий малий час стільки думок та пропозицій, що важко було все відразу переварити. Ось тут трішки. http://www.volynnews.com/news/government/9306/ http://www.volynnews.com/news/government/9305/ http://www.pravda.lutsk.ua/news/14986/ http://www.pravda.lutsk.ua/news/14984/ Вже почали працювати над текстом стратегії. В четвер-пятницю наступного тижня відбудеться навчання на тему стратегічного планування. Вестимуть польські експерти. Список запрошених, серед яких працівники влади та громадських організацій більш-менш сформований, але якщо хтось ду-у-у-же хоче, спробую допомогти
lumax Опубліковано 3 Вересня, 2009 в 14:24 #16 Опубліковано 3 Вересня, 2009 в 14:24 В четвер-пятницю наступного тижня відбудеться навчання на тему стратегічного планування.К сожалению, меня не будет в Украине в эти дни....
Pama Опубліковано 25 Вересня, 2009 в 18:25 #17 Опубліковано 25 Вересня, 2009 в 18:25 Усіх вітаю з наступаючим днем Туризму!Стосовно розвитку туризму в Луцьку все має бути просто і геніально.Ми можемо дійсно мріяти про Діснейленди, гондоли і т.п. але це все речі дорогі і чи це дійсно підійде нашому місту ментально… З приводу цього можу сказати одне, нам потрібно щось своє рідне, просте і національно колоритне.Підтримую повністю думку діфото, що слід зосередитися більше на нашій автентиці. ІМХО було б недорого і цікаво:1. Створити розважальний центр у середньовічному стилі - тир для стрільби метальною зброєю (луками, арболетами тощо, хто був у Кам’янець-Подільському, мене зрозуміє). Нові заклади громадського харчування у парку і у старому місті будувати виключно з дерева та із природним дахом (солома, очерет тощо.)2. Зробити музей радянської окупації (на зразок празького), де можна було б зібрати старі речі з радянських часів та зробити стенди з інфою про злочини радянського режиму. Іноземці відвідують такі музеї з задоволенням.Віртуальний тур Празьким музеєм3. Можна посадити лабіринт з ялинок, чи кущиків у парку (доволі цікава річ доречі)лабіринтик4. Щодо аквапарку ідея непогана, а ще було б краще поставити установки на водяні лижі на Стиру, оскільки аквапарками уже не здивуєш, а от водяні лижі це тема!!! Ставиться чотири бугельні витяги і люди по кругу їздять, бачив таке діло в Бундесі.водні лижі можуть бути і без моторного човна5. Фонтан з музикою з кольоровим освітленням, як в Кошице, якщо хтось був фотка фонтана
druid Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 07:24 Автор #18 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 07:24 Поки що ситуація складається таким чином, що туризм все-таки розвиватиметься в контексті історії (як міста, так і регіону), а також використовуватимуться природні переваги регіону (у розвитку активного, екологічного та зеленого туризму). Не менш важливу роль відіграватиме культурно-мистецьке життя міста (так званий подієвий туризм). Будемо намагатись перетворити місто на суцільну подію, на яку хотітимуть приїжджати туристи. Все інше ітиме не в розріз а в узгодженні з вказаними пріоритетами. Наприклад, якщо будуватиметься аквапарк - він має бути в стилі камяного періоду, тобто з камяними трубами і мамонтами на вході Чому саме так? Перед одним з засідань експертної групи, працівниками відділу туризму було напряцьовано 15 пріоритетів (напрямків, видів тощо), за які можна було б вчепитись у розвитку туризму. Серед них і кулінарне місто і місто майстрів і т.д. Було враховано більшість пропозицій, озвучених тут на форумі та на інших супровідних заходах. Але всі ці напрямки знаходяться в такому зародковому стані, що зробити з них конкурентоспроможний продукт навіть у порівнянні з сусідами (Львів, Люблін) майже нереально. Мусимо взяти за основу щось унікальне, те що вирізняє нас зпоміж інших. А для нас це - історія. І якщо глибше зануритись в неї, виявляєш, що вона таки дійсно унікальна. А інші напрямки працюватимуть як доповнення. Історія - наш бренд, природа - наша перевага, культура - наша можливість. Залишається подумати лише як це все поєднати в якісний туристичний продукт.... А наразі перші кроки: http://www.lutsk.ua/oper/2626.html
Адміністратори kmd Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 07:36 Адміністратори #19 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 07:36 Скажи Шибі хай фонтан в центі добудує. І покриття асфальтове переробить. Якщо воно і цього зробити не може, то яка мова про якийсь там розвиток туризму. Не смішіть Інфраструктури 0 доріг 0 а вони взялись за туристичні центри.
druid Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 09:00 Автор #20 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 09:00 Скажи Шибі хай фонтан в центі добудує.І покриття асфальтове переробить. Якщо воно і цього зробити не може, то яка мова про якийсь там розвиток туризму. Не смішіть Інфраструктури 0 доріг 0 а вони взялись за туристичні центри. Щопонеділка у міського голови прийом громадян. Якщо маєш сказати щось нове, або знайшов геніальне інноваційне рішення для вирішення проблем міста, то іди і сам кажи. А я такою фігньою займатись не буду.
lumax Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 10:11 #21 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 10:11 druid, а где будет находится упомянутый в материале по ссылке центр туризма?
druid Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 10:30 Автор #22 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 10:30 druid, а где будет находится упомянутый в материале по ссылке центр туризма? Вул. Лесі Українки 35 (Будинок побуту). ІІ поверх. Відкриття плануємо на листопад. Сподіваємось, що це приміщення тимчасове. 21-22 жовтня чергове навчання на тему маркетингу міст та регіонів. PavelS був на навчанні зі стратегічного планування. Хай ділиться враженнями
PavelS Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 19:11 #23 Опубліковано 2 Жовтня, 2009 в 19:11 Досить непоганий семінар, небуло сухого і однобокого викладання інформації.Що найбільше запам"яталось, і як на мене то є правильним, так це метод синергії. Тобто Луцьк, Львів, Брест і Люблін могли б співпрацювати в туристичній сфері між собою і сумарний результат був би кращим, ніж сума кожного коли по одинці.
druid Опубліковано 18 Листопада, 2009 в 10:42 Автор #24 Опубліковано 18 Листопада, 2009 в 10:42 http://www.lutsk.ua/oper/2794.html
lumax Опубліковано 18 Листопада, 2009 в 11:10 #25 Опубліковано 18 Листопада, 2009 в 11:10 Спасибо за инфу, в этот раз постараюсь не пропустить PS: Не нашел на сайте раздел "Актуально" с обещаным текстом
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.