Перейти до змісту

Туризм у Луцьку

druid

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ось тут трохи детальніше.

http://www.lutsk.ua/oper/2450.html

Оскільки я беру не останню участь в цьому процесі, хочу чути думки, бачення, ідеї, пропозиції, креатив.

Хочу звернути увагу, що наразі питання стоїть стратегічне - яким шляхом має розвиватись туризм загалом.... чи це буде гірськолижний курорт чи пляжний курорт чи ще щось.

А деталі будуть пізніше.

Розраховую на хелп :)

Опубліковано

Розвиток старого міста та парку Лесі Українки :)

Туристично привабливе, як на мене - те , що викликає цікавість, інтерес.

Я бачу це таким чином(у мріях, звісно): приїхали якісь німці у Луцьк і, в прешу чергу, звісно до замку. Пройшлися фортецею, послухали історію про Любарта енд Ко, потім вийшли погуляти вуличками старого міста, подивились на всяких ремеслярів - хто горщикі ліпить, хто кує , хто вареники ліпить і тутачки ж їми пригощає :)(це все може бути на територіі старого ринку, що примикає до замку)

Ну і в парку якби все облагородити, включаючи пляж - теж було б зашибісь.

Стратегічно?

ЗІ до того ж аквапарк вроді будують...

Опубліковано
Я бачу це таким чином(у мріях, звісно): приїхали якісь німці у Луцьк і, в прешу чергу, звісно до замку. Пройшлися фортецею, послухали історію про Любарта енд Ко, потім вийшли погуляти вуличками старого міста, подивились на всяких ремеслярів - хто горщикі ліпить, хто кує , хто вареники ліпить і тутачки ж їми пригощає :)(це все може бути на територіі старого ринку, що примикає до замку)

Щось подібне в Празі бачив :)

Додам від себе, що частину старого ринку варто було б залишити, і облаштувати, виключно як ярмарок - продукти харчування, сільськогосподарська продукція, але не китайські магнітофони і турецькі шкіряні куртки...

А в парку - Діснейленд :) Ну, або зробити парк у вигляді епізодів різних українських казок, оповідань.

Опубліковано
траса Формули-1 :blush: ось що Луцьк підніме

Ага. По маршруту Вишків, Ківерцівська, Набережна, Шевченка, Богдана Хмельницького, Данила Галицького, Рованці... Плюс спорт стане більш "різнокаліберним" - нарівних з болідами Формули-1 виступатимуть такі нові моделі, як Газель, Богдан та ін.

Опубліковано
Додам від себе, що частину старого ринку варто було б залишити, і облаштувати, виключно як ярмарок - продукти харчування

Саме це і малось на увазі - виключно яйця, мнєсо, сметана, горщики, солом"яні шляпи, ковані підсвічники і вишиванки. Ну і міні-шинкарні з борщем, варениками та свіжим самогоном! :ok:

Опубліковано

О!!! А розкопати піздемні ходи по старому місту (і бог зна куди вони ще ведуть - каджуть до Володимир-Волинського якийсь колись був), і влаштовувати там містерії та екскурсії..

РОзчистити Стир і намутити "прогулянки на каное"!!!

Опубліковано

Я бы предложил развивать туризм не только в одном ракурсе. Например, наряду с развитием старого города и исторического туризма в целом городским властям следовало бы создать благоприятные условия для бизнесменов, заинтересованных в строительстве полноценного крупного развлекательного комплекса. Тогда семья приезжих туристов, проведя первую часть дня в экскурсиях по старому городу, смогла бы провести не менее приятный вечер в аквапарке, на картинге, в уютном и хорошем кинозале, на боулинговой дорожке или где бы там еще им захотелось :)

Пока что всем подобным идеям чиновники только ставили палки в колеса....

Опубліковано
А в парку - Діснейленд :) Ну, або зробити парк у вигляді епізодів різних українських казок, оповідань.

Як це не дивно, я зараз не так скептично ставлюсь до Діснейленду в Луцьку, хоча і досі вважаю що це нереально.

Книжки вчать, що туристичний продукт має бути конкуретноспроможним. Я засумнівався, що наш гіпотетичний діснейленд може скласти конкуренцію паризькому, але з іншого боку - скільки діснейлендів є в радіусі 500-700 км від Луцька? Треба дослідити, але я думаю що жодного. Отут і собака закопана. Як колись в Тернополі був аквапарк єдиний на західній Україні. Галімий, але 7-8 областей в ньому хлюпались. Єдина проблема - гроші (інвестор). Бабла на це треба ду-у-у-же багато.

А от ідея з казковими героями в парку - дуже цікава. Зафіксував ;)

Опубліковано

Я би розвив би тему з парком.Не кожне місто може похвалитись такими площами лісу в центрі міста.

Наприклад:

-зробити на значній частині парку шикарний зоопарк,на кшталт Кенігсбергського(Калінінград-Росія).Штучні скелі для гірських козлів,бетоновану величезну яму для хижаків та ведмедів, мавпятник з різними видами мавп, критий павільйон з екзотичними птахами,плазунами.Поні,косулі,кролі, свинки,зебри гуляють на волі по території зоопарку.Кароче вставити Рівне(не секрет,що пів Луцька їздить в Рівненський зоопарк.

-прочистити канали,з'єднати,там де канали перетинаються з доріжками зробити заокруглені мостики і пустити гондоли за гроші та водні велосипеди напрокат-кароче міні-Венеція.

-зробити спортивне містечко з безкоштовними тенісними столиками(штук 10-15),качалками,турніками,кортами(штук 4-5 хоча б).

-зробити дійсно дитяче казкове містечко,тільки не з голівудсько-діснеєвськими персонажами,а з персонажами українських казок(навіщо німцю їхати до нас щоб подивитись на Дональда чи Міккі Мауса?)

- зробити велополігон типу такого який був в панському лісі

- зробити роллер-трек та відкритий басейн з банями.

- поставити штучну скелю для любителів гострих відчуттів

-поставити тарзанку

- збудувати класні "американські(руські) гірки",обійдеться дешевше ніж діснейленд,а з'їзджатись буть не тільки зі всієї неньки,а з Польщі та Білорусі(до речі останнім часом на Волині сябров побільшало).

Але не претворювати парк на плацдарм,а все таки зберегти зелену масу дерев,а все вищеперечислене розтягнути на весь парк, аж до мосту і навіть захопити кусок луга на тому березі(Рованці).

• 2 тижня потому...
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
Жаль, поздно прочитал.... Сходил бы с удовольствием.... :(

Було кльово. Не всі прийшли, але захід вдався на славу. За такий малий час стільки думок та пропозицій, що важко було все відразу переварити.

Ось тут трішки.

http://www.volynnews.com/news/government/9306/

http://www.volynnews.com/news/government/9305/

http://www.pravda.lutsk.ua/news/14986/

http://www.pravda.lutsk.ua/news/14984/

Вже почали працювати над текстом стратегії.

В четвер-пятницю наступного тижня відбудеться навчання на тему стратегічного планування. Вестимуть польські експерти. Список запрошених, серед яких працівники влади та громадських організацій більш-менш сформований, але якщо хтось ду-у-у-же хоче, спробую допомогти :)

Опубліковано
В четвер-пятницю наступного тижня відбудеться навчання на тему стратегічного планування.

К сожалению, меня не будет в Украине в эти дни....

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Усіх вітаю з наступаючим днем Туризму!

Стосовно розвитку туризму в Луцьку все має бути просто і геніально.

Ми можемо дійсно мріяти про Діснейленди, гондоли і т.п. але це все речі дорогі і чи це дійсно підійде нашому місту ментально…

З приводу цього можу сказати одне, нам потрібно щось своє рідне, просте і національно колоритне.

Підтримую повністю думку діфото, що слід зосередитися більше на нашій автентиці.

ІМХО було б недорого і цікаво:

1. Створити розважальний центр у середньовічному стилі

- тир для стрільби метальною зброєю (луками, арболетами тощо, хто був у Кам’янець-Подільському, мене зрозуміє). Нові заклади громадського харчування у парку і у старому місті будувати виключно з дерева та із природним дахом (солома, очерет тощо.)

2. Зробити музей радянської окупації (на зразок празького), де можна було б зібрати старі речі з радянських часів та зробити стенди з інфою про злочини радянського режиму. Іноземці відвідують такі музеї з задоволенням.

Віртуальний тур Празьким музеєм

3. Можна посадити лабіринт з ялинок, чи кущиків у парку (доволі цікава річ доречі)

лабіринтик

4. Щодо аквапарку ідея непогана, а ще було б краще поставити установки на водяні лижі на Стиру, оскільки аквапарками уже не здивуєш, а от водяні лижі це тема!!! Ставиться чотири бугельні витяги і люди по кругу їздять, бачив таке діло в Бундесі.

водні лижі можуть бути і без моторного човна

5. Фонтан з музикою з кольоровим освітленням, як в Кошице, якщо хтось був

фотка фонтана

Опубліковано

Поки що ситуація складається таким чином, що туризм все-таки розвиватиметься в контексті історії (як міста, так і регіону), а також використовуватимуться природні переваги регіону (у розвитку активного, екологічного та зеленого туризму). Не менш важливу роль відіграватиме культурно-мистецьке життя міста (так званий подієвий туризм). Будемо намагатись перетворити місто на суцільну подію, на яку хотітимуть приїжджати туристи.

Все інше ітиме не в розріз а в узгодженні з вказаними пріоритетами.

Наприклад, якщо будуватиметься аквапарк - він має бути в стилі камяного періоду, тобто з камяними трубами і мамонтами на вході :)

Чому саме так?

Перед одним з засідань експертної групи, працівниками відділу туризму було напряцьовано 15 пріоритетів (напрямків, видів тощо), за які можна було б вчепитись у розвитку туризму. Серед них і кулінарне місто і місто майстрів і т.д. Було враховано більшість пропозицій, озвучених тут на форумі та на інших супровідних заходах.

Але всі ці напрямки знаходяться в такому зародковому стані, що зробити з них конкурентоспроможний продукт навіть у порівнянні з сусідами (Львів, Люблін) майже нереально.

Мусимо взяти за основу щось унікальне, те що вирізняє нас зпоміж інших. А для нас це - історія. І якщо глибше зануритись в неї, виявляєш, що вона таки дійсно унікальна. А інші напрямки працюватимуть як доповнення.

Історія - наш бренд, природа - наша перевага, культура - наша можливість.

Залишається подумати лише як це все поєднати в якісний туристичний продукт....

А наразі перші кроки:

http://www.lutsk.ua/oper/2626.html

• Адміністратори
Опубліковано

Скажи Шибі хай фонтан в центі добудує.

І покриття асфальтове переробить.

Якщо воно і цього зробити не може, то яка мова про якийсь там розвиток туризму. Не смішіть :)

Інфраструктури 0 доріг 0 а вони взялись за туристичні центри.

Опубліковано
Скажи Шибі хай фонтан в центі добудує.

І покриття асфальтове переробить.

Якщо воно і цього зробити не може, то яка мова про якийсь там розвиток туризму. Не смішіть :)

Інфраструктури 0 доріг 0 а вони взялись за туристичні центри.

Щопонеділка у міського голови прийом громадян.

Якщо маєш сказати щось нове, або знайшов геніальне інноваційне рішення для вирішення проблем міста, то іди і сам кажи.

А я такою фігньою займатись не буду.

Опубліковано
druid, а где будет находится упомянутый в материале по ссылке центр туризма?

Вул. Лесі Українки 35 (Будинок побуту). ІІ поверх.

Відкриття плануємо на листопад. Сподіваємось, що це приміщення тимчасове.

21-22 жовтня чергове навчання на тему маркетингу міст та регіонів.

PavelS був на навчанні зі стратегічного планування. Хай ділиться враженнями ;)

Опубліковано

Досить непоганий семінар, небуло сухого і однобокого викладання інформації.

Що найбільше запам"яталось, і як на мене то є правильним, так це метод синергії. Тобто Луцьк, Львів, Брест і Люблін могли б співпрацювати в туристичній сфері між собою і сумарний результат був би кращим, ніж сума кожного коли по одинці.

• 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...