Rubak Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 19:44 #1 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 19:44 Сьогодні в магазинному майонезі мало чого залишилось від справжнього майонезу, ось і вирішив поділитися рецептиком приготування справжнього домашнього (без емульгаторів, стабілізаторів та інших ядо-хімікатів). На 1+л майонезу потрібно: -1л рафінованої олії -4 яйця -сіль 1ч.л., цукор 1,5 ч.л. оцет 1ст.л. гірчиця 1ст.л, оО, чуть незабув, ну й звісно сам пристрій де будемо робить майонез, я використовував комбайн, можна й міксер з спец насадками. все закидаємо в ємність КРІМ ОЛІЇ а далі саме головне: -вмикаємо комбайн на невелику швидкість (я беру 2) -і починаємо добавляти олію (не вимикаючи комбайн). Олію виливаємо всю, але добавляємо її помало, ЯКШО ДУЖЕ ШВИДКО ДОДАТИ ОЛІЮ, ТО НІЧОГО НЕ ВИЙДЕ. (час додавання олії становить не менше 30 сек) Ну а потім вмикаємо комбайн на максимальну швидкість, 20 сек і все готово! смачний і густий ПС: із усього виходить приблизно 1,1 л.
Yava Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:01 #2 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:01 +1 за звіт, але здається з яєць тільки жовтки потрібно....
Forever Autumn Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:04 #3 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:04 щодо мйонезу - правдиво підмічено... супер! а тепер скажіть тільки, де дістати комбайн ))
Yava Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:13 #4 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:13 Пробував звичайним міксером - теж непогано виходить...
laska Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:19 #5 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:19 Сьогодні в магазинному майонезі мало чого залишилось від справжнього майонезу, ось і вирішив поділитися рецептиком приготування справжнього домашнього (без емульгаторів, стабілізаторів та інших ядо-хімікатів). А в тій гірчиці, що додається теж є емульгатори, стабілізатори та інші ядо-хімікати На фото виглядає апетитно А скільки такий майонез може зберігатися? Такий об"єм в моїй сім"ї і за місяць не з"їсться.
Zheny@ Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:25 #6 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 20:25 мабуть, варто гірчичний порошок додавати. чи самі зерна гірчиці перемелені .
Rubak Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 06:02 Автор #7 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 06:02 На фото виглядає апетитно А скільки такий майонез може зберігатися? Такий об"єм в моїй сім"ї і за місяць не з"їсться. Якщо такого об*єму не потрібно, то на 2 яйця 0,5 л олії.
irokez Опубліковано 9 Квітня, 2009 в 08:15 #8 Опубліковано 9 Квітня, 2009 в 08:15 А в тій гірчиці, що додається теж є емульгатори, стабілізатори та інші ядо-хімікатину так і гірчицю в домашніх умовах можна зробити. тоді все на 100 % натурпродукт.
Bus Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 20:25 #9 Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 20:25 +1Тільки таке питання до тих, хто точно знає: яйця для майонезу --> жовток+білок чи тільки жовток.
Serpent Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 20:32 #10 Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 20:32 Bus, тільки жовтки. Ось тут ще є рецепти приготування майонезів класичного та провансаль, а також соусу "Бешамель"
Bus Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 21:07 #11 Опубліковано 18 Квітня, 2009 в 21:07 Rubak, а ти яйця з білками збивав чи теж тільки жовтки, уточни плс. Якщо з білками, то як майонез, гуд?
foxx77 Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 04:56 #12 Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 04:56 з білками нормальний
romaxa11 Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 08:22 #13 Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 08:22 це прикольно до цих жирів хоч трохи білків я б ще добавив горошку докторської моркви цибулі картоплі і вийде космічний салат олів'є
Rubak Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 08:15 Автор #14 Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 08:15 Rubak, а ти яйця з білками збивав чи теж тільки жовтки, уточни плс. Якщо з білками, то як майонез, гуд?Я робив з білками, хоча можна спробувати самі жовтки (якщо найду де примінити білки).Якщо яйця домашні - то майонез вийде жовтий, з магазинними - такий як на фото.
SunSeth Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 08:19 #15 Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 08:19 Якщо яйця домашні - то майонез вийде жовтий, з магазинними - такий як на фото.Щоб не був жовтий та занадто густий - треба додати столову ложку оцту і перемішати.
Oushen Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 11:25 #16 Опубліковано 20 Квітня, 2009 в 11:25 (якщо найду де примінити білки).белки сбей с сахаром, и в духовку, выйдут первокласные пирожиные
chip Опубліковано 26 Квітня, 2009 в 18:58 #17 Опубліковано 26 Квітня, 2009 в 18:58 Хороша альтернатива купленому майонезі, але в рецепті замало оцету, невідчувається гостроти, та олії можна менше лити, а то сильно жирний виходить. Думаю ще трохи проексперементувати та й взагалі можна більш його некупувати, а робити самому.
SunSeth Опубліковано 27 Квітня, 2009 в 06:09 #18 Опубліковано 27 Квітня, 2009 в 06:09 Хороша альтернатива купленому майонезі, але в рецепті замало оцету, невідчувається гостроти, та олії можна менше лити, а то сильно жирний виходить.Олія - основна складова майонезу, це всеодно, що в пиво менше води давати, а то занадто мокре. Менше олії даси, менше майонезу отримаєш.
chip Опубліковано 27 Квітня, 2009 в 08:40 #19 Опубліковано 27 Квітня, 2009 в 08:40 Якраз і олією регулюється жирність, но це вже на смак, як кому подобається. А в пиво я б води взагалі недодавав (його і так особливо в барах часто розводять), но це вже тоже як говориться: на вкус и цвет...
b0rg Опубліковано 8 Травня, 2009 в 06:16 #20 Опубліковано 8 Травня, 2009 в 06:16 робив сабж. справді вийшов дуже густий. навіть занадто, чи то блендер так взбив його. маленькі рекомендації - в кінці процесу туди ж видавити сік з половинки-четвертинки лимону, з'являється дуже приємна на смак кислинка. також щоб не був занадто густий, додавав десь 50-100 мл кип'яченої води - тоді він трохи рідший, можна сказати салатний - на ура до цих самих салатів йде
foxx77 Опубліковано 8 Травня, 2009 в 14:20 #21 Опубліковано 8 Травня, 2009 в 14:20 на пів літри дав 3 яйця, вийшов рідший, жовтіший, присмак яйця зявився, щоб його позбутись можна попробувати дати більше гірчиці, солі, цукру.
SunSeth Опубліковано 8 Травня, 2009 в 17:30 #22 Опубліковано 8 Травня, 2009 в 17:30 Додавати потрібно лише жовток, ніякого білка. Щоб не був жовтий та занадто густий - треба додати столову ложку оцту і перемішати.Можна і більше, в залежності від виходу.
fatamorgana Опубліковано 22 Травня, 2009 в 10:30 #23 Опубліковано 22 Травня, 2009 в 10:30 +1 за рецепт.Робила на пів норми 0,5 олії+2 яйця.Смачний і густий.
OksanaSK Опубліковано 29 Вересня, 2009 в 13:31 #24 Опубліковано 29 Вересня, 2009 в 13:31 Дуже дякую за таку класну річ, як домашній майонез. Вже декілька днів роблю вдома по Вашому рецепту. Магазинний ніколи в житті купляти не буду і нікому не рекомендую. Бережіть себе
difoto Опубліковано 29 Вересня, 2009 в 13:37 #25 Опубліковано 29 Вересня, 2009 в 13:37 А мы и домашний не делаем, и магазинный не очень едим. Берегите себя! ЗЫ Продукт, с содержанием жира 60% и более - это ж просто свято якэсь!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.