Перейти до змісту

Домашній майонез


Rubak

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні в магазинному майонезі мало чого залишилось від справжнього майонезу, ось і вирішив поділитися рецептиком приготування справжнього домашнього (без емульгаторів, стабілізаторів та інших ядо-хімікатів).

На 1+л майонезу потрібно:

-1л рафінованої олії

-4 яйця

-сіль 1ч.л., цукор 1,5 ч.л. оцет 1ст.л. гірчиця 1ст.л,

106100959.jpg

оО, чуть незабув, ну й звісно сам пристрій де будемо робить майонез, я використовував комбайн, можна й міксер з спец насадками.

106101280.jpg

все закидаємо в ємність КРІМ ОЛІЇ

106101385.jpg

106101400.jpg

а далі саме головне:

-вмикаємо комбайн на невелику швидкість (я беру 2)

-і починаємо добавляти олію (не вимикаючи комбайн). Олію виливаємо всю, але добавляємо її помало, ЯКШО ДУЖЕ ШВИДКО ДОДАТИ ОЛІЮ, ТО НІЧОГО НЕ ВИЙДЕ. (час додавання олії становить не менше 30 сек)

Ну а потім вмикаємо комбайн на максимальну швидкість, 20 сек і все готово!

106101542.jpg

смачний і густий

106101538.jpg

:0144:

ПС: із усього виходить приблизно 1,1 л.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 51
  • Створено
  • Остання відповідь

щодо мйонезу - правдиво підмічено...

супер! а тепер скажіть тільки, де дістати комбайн :)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні в магазинному майонезі мало чого залишилось від справжнього майонезу, ось і вирішив поділитися рецептиком приготування справжнього домашнього (без емульгаторів, стабілізаторів та інших ядо-хімікатів).

А в тій гірчиці, що додається теж є емульгатори, стабілізатори та інші ядо-хімікати  ;)

На фото виглядає апетитно  :) А скільки такий майонез може зберігатися? Такий об"єм в моїй сім"ї і за місяць не з"їсться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мабуть, варто гірчичний порошок додавати. чи самі зерна гірчиці перемелені .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На фото виглядає апетитно  :) А скільки такий майонез може зберігатися? Такий об"єм в моїй сім"ї і за місяць не з"їсться.

Якщо такого об*єму не потрібно, то на 2 яйця 0,5 л олії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в тій гірчиці, що додається теж є емульгатори, стабілізатори та інші ядо-хімікати

ну так і гірчицю в домашніх умовах можна зробити. тоді все на 100 % натурпродукт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

+1

Тільки таке питання до тих, хто точно знає: яйця для майонезу --> жовток+білок чи тільки жовток.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Bus, тільки жовтки. Ось тут ще є рецепти приготування майонезів класичного та провансаль, а також соусу "Бешамель" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Rubak, а ти яйця з білками збивав чи теж тільки жовтки, уточни плс.

Якщо з білками, то як майонез, гуд?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це прикольно до цих жирів хоч трохи білків :D я б ще добавив горошку докторської моркви цибулі картоплі і вийде космічний салат олів'є

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Rubak, а ти яйця з білками збивав чи теж тільки жовтки, уточни плс.

Якщо з білками, то як майонез, гуд?

Я робив з білками, хоча можна спробувати самі жовтки (якщо найду де примінити білки).

Якщо яйця домашні - то майонез вийде жовтий, з магазинними - такий як на фото.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо яйця домашні - то майонез вийде жовтий, з магазинними - такий як на фото.

Щоб не був жовтий та занадто густий - треба додати столову ложку оцту і перемішати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

(якщо найду де примінити білки).

белки сбей с сахаром, и в духовку, выйдут первокласные пирожиные

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороша альтернатива купленому майонезі, але в рецепті замало оцету, невідчувається гостроти, та олії можна менше лити, а то сильно жирний виходить.

Думаю ще трохи проексперементувати та й взагалі можна більш його некупувати, а робити самому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороша альтернатива купленому майонезі, але в рецепті замало оцету, невідчувається гостроти, та олії можна менше лити, а то сильно жирний виходить.

Олія - основна складова майонезу, це всеодно, що в пиво менше води давати, а то занадто мокре. Менше олії даси, менше майонезу отримаєш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якраз і олією регулюється жирність, но це вже на смак, як кому подобається.

А в пиво я б води взагалі недодавав (його і так особливо в барах часто розводять), но це вже тоже як говориться: на вкус и цвет... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

робив сабж. справді вийшов дуже густий. навіть занадто, чи то блендер так взбив його.

маленькі рекомендації - в кінці процесу туди ж видавити сік з половинки-четвертинки лимону, з'являється дуже приємна на смак кислинка. також щоб не був занадто густий, додавав десь 50-100 мл кип'яченої води - тоді він трохи рідший, можна сказати салатний - на ура до цих самих салатів йде :0111:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на пів літри дав 3 яйця, вийшов рідший, жовтіший, присмак яйця зявився, щоб його позбутись можна попробувати дати більше гірчиці, солі, цукру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Додавати потрібно лише жовток, ніякого білка.

Щоб не був жовтий та занадто густий - треба додати столову ложку оцту і перемішати.

Можна і більше, в залежності від виходу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
  • 4 місяця потому...

Дуже дякую за таку класну річ, як домашній майонез. Вже декілька днів роблю вдома по Вашому рецепту. Магазинний ніколи в житті купляти не буду і нікому не рекомендую. Бережіть себе :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мы и домашний не делаем, и магазинный не очень едим. Берегите себя!

ЗЫ Продукт, с содержанием жира 60% и более - это ж просто свято якэсь! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...