taurus07 Опубліковано 6 Квітня, 2015 в 20:14 #76 Опубліковано 6 Квітня, 2015 в 20:14 Дякую.Щось там не зрозуміло,як би сказали мін.12 кв на будинок дають і 9300-1кв.3 кв в мене є(3 фази)то 9 треба докупляти і не знаю ще як лічильник переводити,чи на 3 зони,чи на 2.Після розмов з людьми схиляюся до 2 зонного.В 3 зонного нічний 0,4 а в 2 зонного 0,5.Але в трьох зонного в часи пік 1,5 ,а це 2 насоси(котел,підігрів підлоги,скважина,рано на роботи збираємося,все включаємо-то може добре нагоріти.А електро котел я тільки вночі буду використовувати,в мене десь 80% підігрів пілоги,то за ніч нагрію,а вдень тільки на мінімумі газом підігрівати(якщо мороз),а так довго тримає пілога,7 см бетону.з останньої статті на сайтіЗ практики зауважу, що найбільш дороговартісним є збільшення дозволеної потужності. Зробімо примітивний розрахунок. Для прикладу: дозволена потужність визначена договором на користування електроенергією становить 2 кВт. Для опалення будинку потрібна потужність, що дорівнює 1/10 опалювальної площі. Тобто для будинку з площею 150 кв. м. необхідно встановлювати електрокотел (чи будь яке інше електронагрівальне обладнання) не менше 15 кВт. Для отримання ТУ необхідно сплатити близько 900 грн. за кожен додатковий кВт.: 15 кВт. х 900 грн. = 13500 грн. (з ПДВ). За ці кошти проводиться реконструкція зовнішньої електромережі (заміна проводів на вуличній лінії, заміна силових трансформаторів, вузла обліку, електролічильника, апаратів захисту і т.і.) до межі земельної ділянки заявника.як правило, потрібно не менше 10-15 кВт загальної потужності. ДБН передбачає при проектуванні котеджів розрахункове навантаження здається від 12 кВт.стосовно двох чи трьохзонного обліку, то на сьогодні краще вибирати двохзонний облік.1 кВт 900 грн а не 9 тис.
igrok Опубліковано 6 Квітня, 2015 в 22:41 #77 Опубліковано 6 Квітня, 2015 в 22:41 Звичайно 900 грн,я помилився.Так,проект збільшення потужності дорогий.Але видно прийдеться робити.В Любомлі(найбільш *продвинуте* місто по альтернативним джерелам енергіі-там газу не має),так ємкості 2-х тонні ставлять.Вночі топить+нагріває воду,а вдень тільки насоси ганяяють нагріту воду.Сьогодні питав по ціні,Будунок більш як 300м/кв -десь зимою 700 грн/міс. виходить за електроенергію.
fotlav Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 15:36 #78 Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 15:36 ціна приблизно 1500грн. Вже оплатив. Вийшло 1066 грн (з роботою по заміні) 1300 грн. хтось вже може сказати точні цифри? лічильник не міняється а щось там перепрограмовують і все це така процедура перепрограмовування як на відео, чи як в реальності це виглядаю на дому в споживача? лічильник не міняється а щось там перепрограмовують і все. це,, певно, просто у вас уже стоїть багато тарифний лічильник. А коли стоїть звичайний, однотарифний, то чуда не зробиш, потрібно міняти мене це теж цікавить, ну наприклад в мене як і у всіх в більшості стоїть лічильник НІК 2102 http://www.nik.net.ua/ru/product/NIK-2102-single-phase то що це потрібно купувати новий, чи щось туди приєднують, як взагалі це виглядає. Будунок більш як 300м/кв -десь зимою 700 грн/міс. виходить за електроенергію. ig_rok а можна посилання на схожі пристрої для опалення бо для мене це якось фантастично виглядає. Ну і ще народ краще витрати в кВт писати, а то в гривнях не зовсім достовірні факти виходять, можливо ці люди що використовують на 300м/кв - 700 грн/міс мають одночасно пільги, субсидії а в ночі ще і дроти накидають на лінію.
taurus07 Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 17:37 #79 Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 17:37 Вже оплатив. Вийшло 1066 грн(з роботою по заміні) 1300 грн.хтось вже може сказати точні цифри?бухгалтер, який видасть вам на руки рахунок до оплати. Ціна для кожного різна і залежить від відстані до будинку. 1300 повинно для більшості лучан хватити, для великих районів можна і не вкластисьмене це теж цікавить, ну наприклад в мене як і у всіх в більшості стоїть лічильник НІК 2102 99% шо треба новий. Багатотарифні лічильники дорожчі за звичайні і просто так їх не ставили.треба на буковки після цифр дивитись, пізніше скину розшифровку по буквах, зараз не маю часу
prijmak Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 17:55 #80 Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 17:55 Сьогодні оплатив рахунок на однофазний лічильник. 1107 грн. Район Кравчука (ціна ніби й від відстані від РЕСа залежить). Як встановлять відпишу (як не забуду).
igrok Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 21:57 #82 Опубліковано 7 Квітня, 2015 в 21:57 ig_rok а можна посилання на схожі пристрої для опалення бо для мене це якось фантастично виглядає. Ну і ще народ краще витрати в кВт писати, а то в гривнях не зовсім достовірні факти виходять, можливо ці люди що використовують на 300м/кв - 700 грн/міс мають одночасно пільги, субсидії а в ночі ще і дроти накидають на лінію.Це дані по цій зимі,гріється тільки вночі,Тариф на опалення+нічний тариф.Я точно не скажу,але це десь 25-30% від звичайного тарифу.90% підігрів підлоги,в мене,на приклад температура води на підігрів підлоги десь37-40 градусів,та й датчик гарячішу не пустить.В людини хата нова,утеплення супер.Вдень тільки насос працює ,ганяє нагріту воду(десь 2 тонни)За день при такому режимі, підлога не остине.В мене 7 см.бетонуз пластифікатором,під низом пінопласт і спец плівка,то довго тримає тепло.
vaz75 Опубліковано 8 Квітня, 2015 в 05:35 #84 Опубліковано 8 Квітня, 2015 в 05:35 Сьогодні оплатив рахунок на однофазний лічильник. 1107 грн. Район Кравчука (ціна ніби й від відстані від РЕСа залежить). Як встановлять відпишу (як не забуду).Аналогічно проплатив 1097+послуги банка, чекаю перепрограмування.Напишу інструкцію як замовляти послугу:1. Берете документи власника квартири (паспорт, техпаспорт), можуть і не питати, але на всяк випадок.2. Їдете в обленерго (Залізнича 1, http://energy.volyn.ua/header/contact-center.php)3. Йдете в інформаційно-консультаційний центр (від прохідної прямо до кінця, 2 поверх, кабінет 5, посередині поверху).4. Пишете заяву.5. Через декілька днів дзвонять вам на мобілку, вказану в заяві, і повідомляють про те що техумови готові, проплатіть гроші.6. Їдете ту ди ж (п..2.), йдете в бухгалтерію (від прохідної наліво, 3 поверх, кабінет направо). Там берете весь комплект документів і рахунок.7. Проплачуєте в будь-якому відділенні банку рахунок і чекаєте дзвінка, коли прийдуть майстри.
espert Опубліковано 10 Квітня, 2015 в 19:03 #85 Опубліковано 10 Квітня, 2015 в 19:03 Сьогодні поставили лічильник. Міняли повністю. За кілька днів відпишу про результат.
vaz75 Опубліковано 16 Квітня, 2015 в 20:26 #86 Опубліковано 16 Квітня, 2015 в 20:26 Також сьогодні замінили, зайняло 20 хв. часу.
prijmak Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 10:15 #87 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 10:15 Вчора замінили лічильник. Роботи - хвилин 20, писанини - теж 20. Сьогодні зафіксував, що за ніч (з 23ї по 7му) набігло 3 кВт*год - це бойлер 1,5кВт+холодильник+лампочки трохи звечора і трохи зранку.
espert Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 18:17 #88 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 18:17 Мене от цікавить, чи є можливість перевірки чи вірно вони запрограмовані? І сам лічильник показує вже кількість кіловат зі знижкою -50%?
sergej Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 18:34 #89 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 18:34 мене це теж цікавить, ну наприклад в мене як і у всіх в більшості стоїть лічильник НІК 2102 http://www.nik.net.ua/ru/product/NIK-2102-single-phaseто що це потрібно купувати новий, чи щось туди приєднують, як взагалі це виглядає.У вас звичайний електронно-механічний лічильник. Він перепрограмуванню не підлягає. Має бути повністю електронний, такий як оцей наприклад. Або 3-х фазний із серії 2303.Програмується він в ОблЕнерго, або є ще фірма "Енергоцентр" (вул. Стрілецька) дається вам протокол параметризації, де написано яка зона за яку відповідає (маю наувазі позначкі Т1, Т2 - що є на лічильнику). В лічильник записується в які години в яку зону рахувати ну і закривається то все діло паролем, який знає тільки Обленерго, щоб "шибко" умні собі нічого не міняли. Є ще інші моделі лічильників, але на них тяжко взяти дозвіл, так як Нік виграв тендер, тому ОБленерго їх і пропускає)).Мене от цікавить, чи є можливість перевірки чи вірно вони запрограмовані? І сам лічильник показує вже кількість кіловат зі знижкою -50%?Програмування перевіряє Обленерго, якщо не вних програмували. Але я знаю тільки дві фірми які мали дозвіл на це, це "Енергоцентр" і ще "НЕП" був. Лічильник рахує кіловати, тільки розносить їх в різні комірки (зони). І вже потім згідно цих зон вам і виставляють рахунок, згідно коефіцієнту.
vaz75 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:27 #90 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:27 Мене от цікавить, чи є можливість перевірки чи вірно вони запрограмовані? І сам лічильник показує вже кількість кіловат зі знижкою -50%?Вдень і вночі лічильник рахує кількість використаної електроенергії і на неї не може бути ніякої знижки. Знижка на використані квт-год вночі рахується -50% від вартості денної квт-год.
espert Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:36 #91 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:36 Мене от цікавить, чи є можливість перевірки чи вірно вони запрограмовані? І сам лічильник показує вже кількість кіловат зі знижкою -50%?Вдень і вночі лічильник рахує кількість використаної електроенергії і на неї не може бути ніякої знижки. Знижка на використані квт-год вночі рахується -50% від вартості денної квт-год.Це й мав на увазі, трошки не так виразився, прошу пробачення. Просто суть питання полягає в наступному: на лічильнику показується реальний показник електроенергії використаної вночі, чи вже за урахуванням -50%?
sergej Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:41 #92 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:41 Мене от цікавить, чи є можливість перевірки чи вірно вони запрограмовані? І сам лічильник показує вже кількість кіловат зі знижкою -50%?Вдень і вночі лічильник рахує кількість використаної електроенергії і на неї не може бути ніякої знижки. Знижка на використані квт-год вночі рахується -50% від вартості денної квт-год.Це й мав на увазі, трошки не так виразився, прошу пробачення. Просто суть питання полягає в наступному: на лічильнику показується реальний показник електроенергії використаної вночі, чи вже за урахуванням -50%?Не читаєте, я вище писав, що лічильник рахує кіловати, тобто все. Нічого сам не віднімає. Розрахунок вже потім вам зроблять коли знімуть покази.
espert Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:44 #93 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:44 Тобто від тепер у мене мають знімати 2 покази лічильника?
vaz75 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:45 #94 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:45 Тобто від тепер у мене мають знімати 2 покази лічильника?так
sergej Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:47 #95 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:47 Тобто від тепер у мене мають знімати 2 покази лічильника?Якщо ви бирали 2-тарифа то так, в кого 3 то три показника. Кожен має свій коефіцієнт, і вже по ньому вам будуть розраховувати. Але ящо вам вдруг стане не вигідно таке то можете написати заяву щоб ви не хочете зонного обліку і тоді будуть брати загальний показник. Це щоб знову не робити програмування, бо воно коштує десь від 200 грн здається.
vaz75 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:48 #96 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:48 припустимо денний тариф склав 50 квт-год, нічний - 15 квт-год.Отже сплата буде 50*1,86+15*(1,86/2) = 106,95 грн
espert Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:56 #97 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 20:56 Дякую, розібрався.
fotlav Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 11:50 #98 Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 11:50 Народ, а хтось робив приблизні розрахунки власного [в середньому] місячного росходу електроенергіїну і звісно перерахованого в грн. наприклад по теперішній тарифній сітці 1,04,15р.-31,08,15р.в двох варіантах: з одно-тарифним лічильником і двох-тарифним лічильником.Бо скільки не читаю, і конкретики не має - всі якось тільки емоціями керуються.
espert Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 13:18 #99 Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 13:18 Рахував приблизно, по теперішніх тарифах окупність лічильника приблизно 2-2,5 роки, але з нашими графіками підняття - думаю за рік-півтора окуплюся. Більш детально зможу сказати чуть пізніше. Зараз за 10 днів використання лічильника бачу що в квартирі економія приблизно становитиме 30-40 Квт в місяць. Зимою думаю буде більше. Плюс в планах перехід на бойлер. Але це на стадії обрахунків-роздумів.
vaz75 Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 13:34 #100 Опубліковано 19 Квітня, 2015 в 13:34 Рахував приблизно, по теперішніх тарифах окупність лічильника приблизно 2-2,5 роки, але з нашими графіками підняття - думаю за рік-півтора окуплюся. Більш детально зможу сказати чуть пізніше. Зараз за 10 днів використання лічильника бачу що в квартирі економія приблизно становитиме 30-40 Квт в місяць. Зимою думаю буде більше. Плюс в планах перехід на бойлер. Але це на стадії обрахунків-роздумів.Якщо бойлер буде не дешевий і триматиме тепло протягом дня, то нагріваючи його вночі економія буде разюча. А якщо привчити себе ставити прання в пралці на ніч, то еконмія ще покращиться. І лічильник окупится за рік, а то і раніше.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.