Перейти до змісту

Расизм


Рекомендовані повідомлення

Трішки теорії.

Раси́зм (англ. racism; нім. Rassismus; угор. rasszizmus/ fajgyűlцlet; рос. расизм.) – світогляд, а також політичні теорії і практики, що на ньому грунтуються, які засновано на уявленні про поділ людей на біологічно різні групи на основі видимих особливостей зовнішнього вигляду як то колір шкіри, структура та колір волосся, риси обличчя, будова тіла і т.п., тобто на раси, і різному ставленні до людей та їх спільностей у залежності від їх приналежності до цих груп (рас). Згідно расистських теорій, люди різних рас розрізняються за соціально-біологічною поведінкою. Тобто до зовнішніх ознак "прив'язуються" важливі психологічні, розумові та фізичні особливості, або ж робляться грубі узагальнення на зразок: "усі негри ліниві", "усі жиди жадібні" і т.п. Ця різниця, як стверджують послідовники расистських теорій, зумовлена механізмами спадковості, і не зникає повністю у результаті виховання, соціалізації і інших культурних процесів.

Расизм (сучасний) як іделогія виник в добу колоніалізму коли европейські держави захопили значні території населенні людьми різко відмінних від европейців антропологічних типів. Виникла потреба з одного боку пояснити чому всюди у світі європейці захоплюють чужі країни, а не навпаки, а з іншого боку виправдати таку політику. Найпростіше пояснення полягало в проголошенні одної раси "повноцінною", а інших "неповноцінними", тобто по суті в позбавленні не европейців права називатися справжніми людьми, та пояснення переваги європейців як вродженої.

Слід зазначити, що саме сучасний расизм походить від европейського колоніального напряму, або ж виник під його впливом. Однак саме явище не є ані недавнім винаходом ані суто європейським. Як вид ксенофобії расизм притаманний людям здавна.

Не раз доводилося спілкуватися з людьми, які були ярими расистами: чи темношкірих у школі принижували, чи виступали проти когось єврейської національності і т.п. Не раз доводилося протистояти таким випадам молодих расистів.

Зрештою, в даній темі не хотілося б різко засуджувати чи вигороджувати расизм.

Шановні форумчани, чи поділяєте ви так звані постулати расизму? Чи вважаєте, що негри – то мавпи, євреї – то жиди, люди кавказької національності – це чучмеки. Що люди, котрі відрізняються кольором шкіри, мають інший розріз очей, структуру волосся – є нижчими від арійської раси.

Чи думаєте, що расисти - це примітивні створіння і що расизм -явище невиправдане і неправильне.

Голосувалки немає, тому що метою топіка не є визначити процентне співвідношення расистів та нерасистів на форумі, а почути Вашу думку.

Цікавлять саме фактори, які призводять до такого ставлення. Якщо Ви расист – то що стало першопричиною такого ставлення? Якщо Ви негативно ставитесь до цього явища – то чому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 113
  • Створено
  • Остання відповідь

Меня тут упрекнули в использовании цитат без смысла, потому вдумчиво читаем "митця" Подеревлянского, "Гамлет або феномен дацького кацапізму", там эта тема почти раскрыта.

Все, нет ВСЕ мы немножко расисты, потому что люди - это стадо, пораженное алчностью и завистью.

а "в цілому, я гуманіст..." (с) может сказать каждый, пока это не коснется лично его.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

процитирую когото - "нет негров - нет расизма"

вот у нас нет негров, почти, и нет рассизма, почти......

теперь о "...фактори, які призводять до такого ставлення" - очень поверхносно выскажу своё мнение:

наверное потому что "иноверцы" пытаются насильно привнести в нашу жизнь что-то своё, я делаю ударение на НАСИЛЬНО

например поселится у нас община мусульман, и они будут очень сильно протестовать что месные девушки ходят по городу в мини и топах вместо чадры, если мы заявим что ето наш город - община поднимет шум что мы их притесняем, и подаст в суд в конце концов за то что мы притесняем нацменьшины

это очень упрощённо но описывает ситуацию

(что-то похожее мы видим в мире шас)

во,

вот это и есть причина расизма

например мне пофиг что делают негры в африке (если они не захватывают корабли ради выкупов) но если они начнут приезжать в Луцк - я буду против

ибо исхобя из того что я писал выше есть поговорка "Пусти свиню за стіл - то вона і ноги на стіл"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хмм...

я протів фанатіків, протів любих сект які обмежують своєю ідеологію яку небуть расу(да і не тільки расу, віросповідання да і все інше)!

мені однаково чорний ти чи білий, єврей чи мусульманин... я за "Здавий рассудок"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Расизм-одна из вершин нашей обусловленности,которая по большей части исходит из теории одной жизни или другими словами,когда мы отождествляем себя ,свое "Я" со своим телом,местом рождения,работой и т.п.Это называется ЛОЖНОЕ ЭГО.

Я-Украинец,Я-русский,Я-белый,Я-черный,Я-олигарх,Я-слесарь,Я-мужчина,Я-женщина и т.д.

Я родился в Луцке,я тут живу и мне не нравится,что кто-то приехал в МОЙ город и торгует апельсинами(арбузами),ходит по Моим улицам и "любит" моих лучанок.

Но ведь изначально и по сути своей мы все-души.Душа не имеет цвета,профессии,пола,конфессии.

Многие со мной не согласятся,но так пишут священные писания.

И законы Вселенной так устроены,что если мы будем чмырить негров,то в следующей жизни мы родимся негром и пройдем через тоже самое.

Многим тут ближе Библия ее и процитирую:

Оравшие нечестие и сеявшие зло пожинают его.

(Иов, 4:8)

Рыл ров, и выкопал его, и упал в яму, которую приготовил: злоба его обратится на его голову, и злодейство его упадет на его темя.

(Псалтирь, 7:16, 17)

Кто роет яму, тот упадет в нее, и кто покатит вверх камень, к тому он воротится.

(Притчи, 26:27)

Чем кто согрешает, тем и наказывается.

(Премудрость Соломона, 11:17)

Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы; и какой мерою мерите, такою и вам будут мерить.

(От Матфея, 7:1-2)

Итак во всем, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними, ибо в этом закон и пророки.

(От Матфея, 7:12)

ну и дальше до бесконечности

А вот из Гиты(5.18):

"Смиренный мудрец, обладающий истинным знанием, одинаково относится к ученому брахману, корове, слону, собаке и собакоеду (неприкасаемому)."

Будем мудрее.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А Ваша думка ОСОБИСТА яка?

Свою мыслю я изложил. Все расисты от рождения (я не есть исключение). Просто в определенные моменты это не проявляется, но когда коснется конкретно меня - расист и при том махровый. Например режим Апартеида, мне нравиццо, но я не быть жителем ЮАР когда он там происходил. Зато знаю что когда режим перестал там быть - белым людям там опасно ходить даже днем.

К хачам - отношение не однозначное, абсолютно негативное к кавказцам; к туркменам, казахам - нормальное (по жизни знал многих и тех и других которые не нравятся).

На базаре больше нравицоо покупать у словян, но хачу скажешь выбрать хороший ибо проверю, он выберет хороший.

Так что все, все расисты. И негры и хачи, а уж словяне тем более...

З.Ы. Европа сяс просто "осчастливлена" выходцами из своих колоний, видимо у них тоже все в порядке.

З.Ы.Ы. Осень Напостой, обращайся на "ВЫ" с маленькой буквы, по правилам правописания оно правильней, императоров и царей тут вроде нету (разве что скрытые, по ком колокол плачет). Да и что то в сети привычней обращение на ТЫ, а переход на ВЫ обусловлен (для меня) переходом на личности и негативным отношением. Сори за фотоп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100% підтримую Zevs_Isver. Році так в 2004, якщо не помиляюся, парламент Франції ухвалив законопроект, який забороняє носити національний релігійний одяг та атрибути в державних учбових установах. Що з цього вийшло? Массові протести мусульман по всій Франції. Бачите, їх права порушені, бо заборонили носити платок-хіджаб. Мені, чесно кажучи, таке відношення бачити дуже дивно. Якщо ти приїхала (хіджаб носять жінки і дівчата) зі свого Алжира, Мароко, Лівана, ітд на навчання, або навіть легалізувалася (і швидше за все, висиш на соціалці, бо нормальну роботу без відповідної освіти там знайти важко), то будь добра, стався з повагою до законів країни, яка тебе годує-поїть, дає дах над головою, а не лізь зі своїм уставом в чужий монастир. І таких випадків море. Як на мене, то расизм повинен існувати, як стримуючий фактор, інакше вилізуть на голову і ноги звісять. В Штатах і Європі вже давно чухають одне місце через цю проблему. Та ж Франція зараз виплачує некіслу компенсацію сім'ям, які бажають повернутися на свою "історичну батьківщину". В Німеччині корінних німців як таких вже немає, турки, араби і негри там зараз почувають себе, як вдома. Я думаю, Гітлер передбачав такий розвиток подій, через те і хотів відродити арійську расу. І мені дуже шкода, що в нього нічого не вийшло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дехто яро ненавидить сєктантів, а нєгрів любить... Странно каг-то...

Вітя, читаємо уважно:

Расизм - світогляд, а також політичні теорії і практики, що на ньому грунтуються, які засновано на уявленні про поділ людей на біологічно різні групи на основі видимих особливостей зовнішнього вигляду як то колір шкіри, структура та колір волосся, риси обличчя, будова тіла і т.п., тобто на раси, і різному ставленні до людей та їх спільностей у залежності від їх приналежності до цих груп (рас). Це перше. Друге. Сектанти не відрізняються будовою тіла, структурою волосся, зовнішнім виглядом чи кольором шкіри (ну хіба що вирізняються промитими мозгами). Третє. Расизм зазвичай виникає від стереотипів, людина може бути расистом (ненавидіти темношкірих, азіатів і т.п. не мавши з ними справи у своєму житті).

І не флуди :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То что вы здесь пишете о неграх,кавказцах и т.д.,только подтверждает мои слова.

Не рабами ли с черного континента сотворена счастливая и богатая жизнь США и Европы?Так что они теперь просто должны за это расплатиться. А относительно хиджаба, для мусульманки без хиджаба все равно что голой ходить.В европе уже узаконили однополые браки,не удивлюсь,что мы можем дожить до законов по которым нужно будет обязательно ходить с голым задом,дабы не ущемлять гомосексуалистов в праве на созерцание.

Европа в хиджабе видит лишь платок,а это традиция,даже не просто традиция,это защита женщины.Не потому ли в Европе 90% разводов,а в странах ислама 10%.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Европа в хиджабе видит лишь платок,а это традиция,даже не просто традиция,это защита женщины.Не потому ли в Европе 90% разводов,а в странах ислама 10%.

1. хочеш ходить в хиджабе(чтобы не ощущать себя голой)? - ходи у себя в стране, и нечего ехать в европу качать права

2. хм, а чего там разводится, изменила жена - забили камнями на прощади и усё тут, а изменил муж... а чего ему изменять, можно иметь больше 1й жены

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, Гітлер передбачав такий розвиток подій, через те і хотів відродити арійську расу. І мені дуже шкода, що в нього нічого не вийшло.

тобі шкода, бо ти не зрозумів, що тебе би теж "вичистили":)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, Гітлер передбачав такий розвиток подій, через те і хотів відродити арійську расу. І мені дуже шкода, що в нього нічого не вийшло.

тобі шкода, бо ти не зрозумів, що тебе би теж "вичистили":)

Не переживай проти українців в Гітлера геноциду не передбачалося. На пострадянському просторі була досить розвинена інфраструктура, на якій комусь треба було вкалувати на благо Дойчлянду. Чи ти думаєн, що німці приїхали би сюди працювати на заводах? Просто фізично в Німеччині для цього народу би не вистачило, та і бажанням ніхто особливо не горів. А як на рахунок "зачисток" НКВД на Зах. Україні і голодомору 32-33 років? Ті ж ГУЛАГі на противагу концтаборів німців? Спасіба таваріщу Сталіну за наше щаслівоє дєцтво? На мою думку, Німеччина була б не гіршим варіантом ніж радянська влада. Бо Гітлер знищував інші нації, а Сталін свою ж країну. Ніхто так не вважає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не переживай проти українців в Гітлера геноциду не передбачалося.

А по-моєму, це йому (або комусь з його близького оточення) належать слова: "Я хочу, щоб українець при зустрічі з росіянином намагався вбити росіянина. А росіянин при зустрічі з українцем спробував убити його. А ще краще буде, якщо вони перед тим разом вб'ють єврея".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так бачу, мало хто заглядає в далекий перший коментар даного топіка...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так бачу, мало хто заглядає в далекий перший коментар даного топіка...

погоди, сейчас и девушек обсуждать начнем

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, Гітлер передбачав такий розвиток подій, через те і хотів відродити арійську расу. І мені дуже шкода, що в нього нічого не вийшло.

тобі шкода, бо ти не зрозумів, що тебе би теж "вичистили":)

Не переживай проти українців в Гітлера геноциду не передбачалося. На пострадянському просторі була досить розвинена інфраструктура, на якій комусь треба було вкалувати на благо Дойчлянду. Чи ти думаєн, що німці приїхали би сюди працювати на заводах? Просто фізично в Німеччині для цього народу би не вистачило, та і бажанням ніхто особливо не горів. А як на рахунок "зачисток" НКВД на Зах. Україні і голодомору 32-33 років? Ті ж ГУЛАГі на противагу концтаборів німців? Спасіба таваріщу Сталіну за наше щаслівоє дєцтво? На мою думку, Німеччина була б не гіршим варіантом ніж радянська влада. Бо Гітлер знищував інші нації, а Сталін свою ж країну. Ніхто так не вважає?

не відводь дискусію в сторону. ти за расизм, тому що ти бачиш себе "арійцем", вищим, у порівннянні з іншими етносами. а тепер уяви себе в ролі "нижчого" етносу. а за гітлера ти відносився би до нижчого етносу:) і тоді не ти, а тебе...:)а тепер вернись до постів Захара і ще раз уважно перечитай:)

чим ти вищий за інші етноси?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сектанти не відрізняються будовою тіла, структурою волосся, зовнішнім виглядом чи кольором шкіри (ну хіба що вирізняються промитими мозгами).

А шо ти скажеш про нєгрів-сєктантів, арабів-шахідів?

І не флуди smile.gif

А ти не лукав і не лицемір. Любиш хачиків, люби і трясунів.

"Мій Привиде, ніякої х@йні не робим ми. Ко всєм жидомасонам іспитуєм злобу і ненавість і каждий день національні гімни на балалайці хором ісполняєм. Бояться нас жиди та басурмани, престіж крєпчаєт, мощно возрастаєт дєнь ото дня процент жиров у маслі." ©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Расизм в світовому маштабі можна сприймати, а можна і ні, але на побутовому рівні не все так однозначно, уявіть собі що ви стали близьким сусідом багатодітної циганської родини, яка з кожним днем все збільшується і примножується родичами з Румунії і Закарпаття. Антирасистів підтримую коли мене це не стосується, расистів просто розумію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Расизм в світовому маштабі можна сприймати, а можна і ні, але на побутовому рівні не все так однозначно, уявіть собі що ви стали близьким сусідом багатодітної циганської родини, яка з кожним днем все збільшується і примножується родичами з Румунії і Закарпаття. Антирасистів підтримую коли мене це не стосується, расистів просто розумію.

а уяви, що сусіди багатодітна поліська родина, яка щодня примножується родичами з північних сіл, які приїхали тут попрацювати чи побухати?:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а уяви, що сусіди багатодітна поліська родина, яка щодня примножується родичами з північних сіл, які приїхали тут попрацювати чи побухати?:))

Так то ж свої. Такі як є. Вибачай.

А негри хай в африці живуть. Кавказці - на Кавказі. А цигани... ну вибачайте, але репутація у них дуже кепська.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є така мудрість: "Стався до інших так як хочеш щоб ставились до тебе".

А ще такий вот закон життя: "Для того щоб порозумітись треба враховувати інтереси іншої сторони".

Кожен расист не думає про перше перше і не виконує другого.

Коли ти сильний і вдома - то легко бути расистом, а коли в меншості і в "гостях" - відразу за права людини згадуємо ...

Є ще спекуляції коли расист, принижуючи других, корчить з себе ображеного.

Знався з багатьма людьми інших національностей, і думаю що можна зійтися з любим - аби захотіти. Це гора з горою не зходиться...

Просто досить часто виходить так: люди, які вміють щось робити чи гуртуватись краще від "местных"(ті ж заробітчани - не важно хто і де:

українці в Москві чи кавказці на ринках СНГ) "мешают нам жить и едят наш хлеб". А самим закачати рукава - і зробити краще? - ні легше

покричати і права покачати. Ще легше згуртуватись в банду і толпою гасити всіх хто на тебе не похожий. Расистом бути - легко;

от зрозуміти іншу культуру, піти назустріч людям, які відрізняються від тебе - тут треба приложити досить зусиль,

а цього не хочеться - легше кричати: "Геть з нашої землі - я тута хазяїн". Хотя, думаю, ніхто з них справжнім хазяїном не був і ніколи не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а уяви, що сусіди багатодітна поліська родина, яка щодня примножується родичами з північних сіл, які приїхали тут попрацювати чи побухати?:))

Так то ж свої. Такі як є. Вибачай.

А негри хай в африці живуть. Кавказці - на Кавказі. А цигани... ну вибачайте, але репутація у них дуже кепська.

тобто, коли до твоїх співвітчизників за кордоном ставляться погано- то це нормально? так їм і треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...