Перейти до змісту

ДАІ не по-справжньому??

fedot

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні зранку завдяки ТРК Аверс отримав наступну інформацію: у Луцьку зявилися патрулі ДАІ, які "виконують" свої службові обовязки на...власних, приватних автомобілях. Що заборонено законодавством України. Про можливі стягнення ними штрафів мені невідомо - але будьте обережними, тут щось не те.

П.С. - Наскільки я розумію, водій має право не зупинитися на вимогу такого "інспектора"...Так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Водій повинен зупинитись навимогу працівника міліції. Про те, що це працівник ДАІ, повинна свідчити полосата палка, значок на грудях із особистим номером і, звичайно, посвідчення. А от на рахунок транспорту... там, здається, не все так однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Водій повинен зупинитись навимогу працівника міліції. Про те, що це працівник ДАІ, повинна свідчити полосата палка, значок на грудях із особистим номером і, звичайно, посвідчення. А от на рахунок транспорту... там, здається, не все так однозначно.

Хм....Може, Ярчик допоможе?...Суто по закону...Бо смугастого патика, хформу і всякі там їх цяцьки-прибамбаси я в сюжеті бачив...А от авто - Опель Вектра "А", на звичайних держномерах /біленьких/ і без розпізнавальних знаків ДАІ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про це писалося в якомусь авто журналі, роки 2 тому.

Десь на сході України, даішники почали активно зоробляти таким способом, і була прийнятя відповідна постанова вр, де патрулювання дозволялось здійснювати тільки на спеціально обладнаних транспорнтх засобах. Але от ніяк ні того журналу, ні цієї постанови знайти не можу. Закон забороняє їм це робити, але все ж таки якщо хтось знає номер постанови, то було б дуже добре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Помоєму працівник міл. має право переслідувати навідь на чужій машині, акщо ситуація вимагає. А на своїй і подавно.

Тільки неувязочка одна. Виникає питання, з яких коштів цей "п.м" буде компенсувати зношення свого авто, бензин і т.і. З зарплати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Помоєму працівник міл. має право переслідувати навідь на чужій машині, акщо ситуація вимагає. А на своїй і подавно.

Тільки неувязочка одна. Виникає питання, з яких коштів цей "п.м" буде компенсувати зношення свого авто, бензин і т.і. З зарплати?

Переслідувати - не означає патрулювати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Здаэться мені шо Службове авто на патрулюванні мусить бути. Інакше як я можу розгледіти що в нього замість значка не кришка з консервної банки прикріплена? А він мені з кущив махає палочкою. Я не буду зупинятись на таке махалово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А з яких то пір службова машинка стала показником правильного ДАїшника? Здається мені, що документ (Посвідчення), жетон, та документ (не знаю як він називається) про те, що саме цей наряд патрулює саме на цій ділянці саме в даний період часу є свідченням правильності ДАЇшника. Чи не так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та документ (не знаю як він називається) про те, що саме цей наряд патрулює саме на цій ділянці саме в даний період часу
Наряд він називається

Я вважаю, що в місті в світлу пору доби менти не обов'язково повинні бути на машині, а от за містом фіг я зупинюсь невідомо кому на приватному авто, хай хоч в якій формі і з якою палкою він буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та документ (не знаю як він називається) про те, що саме цей наряд патрулює саме на цій ділянці саме в даний період часу
Наряд він називається

Я вважаю, що в місті в світлу пору доби менти не обов'язково повинні бути на машині, а от за містом фіг я зупинюсь невідомо кому на приватному авто, хай хоч в якій формі і з якою палкою він буде.

Та хай і будуть не на машині...Але я акцентую увагу на патрульній машині... Яка має бути - всі водії знають. В приватну ж машину - навіть задля написання протоколу про моє ж порушення, я не сяду...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка різниця на чому той мент, на ногах чи на машині, це суті не міняє. Порушення не змінюється від того як пересувається тіло ДАІшника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки памятаю,то водій має право не зупинятись на вимогу мобільного патруля,якщо сумнівається в легітимності цього патруля.Але це стосувалось нічного часу і водій повинен був одразу доїхати до найближчого стаціонарного посту ДАЇ і повідомити про свій вчинок і підозри.

Тільки стаціонарних постів вже нема.Ну то треба дзвонити на гарячу лінію ось по Аверсу казали,не впевненний що вірно записав-74-22-44.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

foxx77 ти не ображайся, але як сядеш за кермо, тоді буде різниця

на чому той мент, на ногах чи на машині,
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

foxx77 ти не ображайся, але як сядеш за кермо, тоді буде різниця

на чому той мент, на ногах чи на машині,

Я тебе прекрасно розумію, а ще я розумію що правила написані не просто так, що це комусь захотілось, наші дороги в крові і розмазаних мозгах по асфальту. Якби не знімали вінки з стовбів, то на вулицях було б дуже гарно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це таке саме порушення з боку даі, як і наприклад те, що я б їхав по місту 100 км.

Чому вони тоді можуть робити не по закону, як їм заманеться, а я ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=501

...Працівники Державтоінспекції, які контролюють дотримання Правил дорожнього руху, повинні перебувати на службі у форменому одязі, мати нагрудний знак встановленого зразка та патрулювати на спеціальних автомобілях з відповідним розфарбуванням...

Дійсно. Таке було, але це стосується "стаціонарних" даїшників, тих, хто кормиться, стоячи на узбіччі траси.

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...228114707230178

12. Організація несення дорожньо-патрульної служби

12.1. Основними формами несення служби є:

12.1.1. Патрулювання на автомобілях та мотоциклах.

12.1.2. Піше патрулювання.

12.1.3. Несення служби на постах (у тому числі стаціонарних).

12.1.4. Супроводження транспортних засобів та ескортування

осіб, відносно яких здійснюється державна охорона.

12.2. Нагляд за дорожнім рухом з використанням транспортних

засобів та без такого може бути відкритим, прихованим та змішаним.

Відкритий нагляд. Здійснюється працівниками ДПС при пішому

патрулюванні, а також на службових транспортних засобах

(автомобілях, мотоциклах), які мають спеціальне пофарбування.

Потайний нагляд. Здійснюється працівниками ДАІ на службових

транспортних засобах (автомобілях) звичайного пофарбування, без

написів та розпізнавальних знаків, під час руху в загальному

потоці транспортних засобів.

Змішаний нагляд. Здійснюється одночасно на декількох

службових транспортних засобах (автомобілях, мотоциклах), з яких

щонайменше один повинен мати спеціальне, а решта - звичайне

пофарбування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потайний нагляд. Здійснюється працівниками ДАІ на службових

транспортних засобах (автомобілях) звичайного пофарбування, без

написів та розпізнавальних знаків, під час руху в загальному

потоці транспортних засобів.

тобто тут не передбачене "пасіння" на узбіччі

Змішаний нагляд. Здійснюється одночасно на декількох

службових транспортних засобах (автомобілях, мотоциклах), з яких

щонайменше один повинен мати спеціальне, а решта - звичайне

пофарбування.

Тут і так все ясно. Чи ще є нюанси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Из всего этого я понял ОДНО! Машина обязательно должна быть служебной! И ни в коем случае не личной! Правильно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yes baby ;)

Це те про що я говорив.

Согласно распоряжению Департамента ГАИ МВД Украины «О порядке несения службы работниками дорожно-патрульной службы, основания для остановки транспортного средства» от 15.03.2005 года № 4/1276 несение службы сотрудниками ГАИ по надзору за дорожным движением на частных автомобилях, а также с использованием служебного транспорта без соответствующей цветографической раскраски запрещено.

Если вы стали свидетелем нарушения требований этой ведомственной инструкции, следует сообщить об этом по телефонам доверия ГАИ – Департамента или областных управлений (телефоны есть на интернет-сайте ДГАИ).

Автоцентр

Але от на сайті ДАІ, цього розпорядження немає... Але це саме та стаття на яку я посилався і в неті не густо про неї. Треба уточнити в ДАІ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Орієнтовно рік назад ми перевозили лаветою одну металеву ферми із р-ну Нафтобази в р-н Іскри, їхали по пр.Відродження. От нас і біля Шайби обганяє грязнуватий Опель, і з нього виходить чоловік у формі майора ДАЇ. І що ви думаєте - здер 50 грн за негабарит, і якось суперечити йому було не в прикол...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце просто бардак що робиться в ДАІ, якби не заплатили найбільш ймовірно вас догнав б вже "спеціально обладнаний транспортний засіб".

Треба їх законами давити, коли вони таким займаються...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце просто бардак що робиться в ДАІ, якби не заплатили найбільш ймовірно вас догнав б вже "спеціально обладнаний транспортний засіб".

Треба їх законами давити, коли вони таким займаються...

Згідний на всі 100 %, тільки тоді штрафів було б на порядок більше...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Из всего этого я понял ОДНО! Машина обязательно должна быть служебной! И ни в коем случае не личной! Правильно?
Добре, що в них номерні знаки сині, інакше прийшлося б казати дайцю "Покажіть техпаспорт на ваш автомобіль, будь-ласка, тоді я покажу на свій" :wacko:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні спілкувався із знайомими ДАІшниками...Прояснив дві цікаві обставини:

- місцевим начальством (луцьким себто) категорично заборонено інспекторам на патрулюванні мати поряд/знаходитись/сідати/садити когось із затриманих у приватне авто. Патруль вважається пішим, і лиш по закінченню патрулювання або зміні місця дислокації можна користуватися приватним авто.

- в якійсь частині нашої Волинської області (в Маневичах, чи що - недослухав трохи, звиняйте) просто нема спеціальних службових автомобілів...От і парадокс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...