Перейти до змісту

Кофлікт на Завокзальному ринку

Kazus

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Sеrеgа, ты говори да не заговаривайся (с): не всі єдинщики - бариги. А ліквідація спрощеної системи автоматично призведе до підняття цін, бо прийдеться наймати бугалтера.

• Адміністратори
Опубліковано

Sеrеgа, ты говори да не заговаривайся (с): не всі єдинщики - бариги. А ліквідація спрощеної системи автоматично призведе до підняття цін, бо прийдеться наймати бугалтера.

Згідний - не всі. Спрощена система хороша штука, але трішки надоїло бачити, як вона застосовується там де не повинна і коли це стало інструментом несплати податків в повному обсязі.

Опубліковано

Кажете не купувати, а що тоді купувати, якщо більшість товару неякісного, і як його не прати, все-одно цей товар максимум на сезон :(

Може, хтось зараз скаже: "Та ну! Це нереально!", але раджу спокійно прочитати до кінця.

Отже. Особисто я для себе в Україні намагаюся одяг-взуття не купувати. Якщо й купую взуття - то ЕССО, яке скрізь однакове, і в Україні, і за Україною. Поки що кращого для себе я не знайшов. Безперечно, побачивши в київському "Большевику" шикарні італійські туфлі за 6000 грн. я слєгка ахрєнєл - і від ціни, і від вишуканого вигляду, і від якості, та все ж в кризу це не першочергова покупка :) І тому за штанами-сорочками-футболками-трусами-шкарпетками-взуттям-та-іншими-лашками краще всього їхати в Еуропу. Не треба сунутись десь далеко - достатньо заїхати в Польщу (до Любліна вроді менше, як 200 км, а до Варшави - трошки ближче, ніж до Києва). Є ряд демократичних магазинів, у яких продаються не дуже брендові, зате якісні речі. Це такі торгові мережі, як H&M, C&A... є й інші, але я в них не дуже добре розбираюся :) Наприклад, хороші, якісні джинси в цих магазинах мають ціну від 40 до 120 євро, багато на що є знижки. Хороший піджак - 90-110 євро. Взуття - різноманітне, також від 40 євро, ЕССО має фактично ту ж ціну, що й у нас в Україні. Але вибір - розмірів, фасонів за кордоном куди ширший, ніж навіть у київських торгових центрах. Багато де дуже хороша система вибору взуття: наприклад, стенд з взуттям 43 розміру - і на ньому все взуття, яке є цього розміру... Якщо це джинси - то двометровий рядок однаковісіньких джинсів, але різних розмірів. Вибирати щось набагато легше, ніж в наших "Ювантах". Крім того, речі дійсно якісні, і дійсно цікаві - не той весь ширпотріб, який у нас.

Так само багато хто закуповується в Польщі побутовою хімією, навіть продуктами харчування. По ціні там виходить дещо дешевше, дещо дорожче, дещо - так, як і в нас. Але їхня побутова хімія якісніша, ніж та, що продається у нас. Їхній сир "брі" - це зовсім не те, що продається у нас. Тому, вважаю, що є сенс час від часу просто збирати гроші на "закупи", кооперуватися двома-трьома родинами, і бусиком виїжджати за кордон. Звичайно, постає питання візи, закордонних паспортів... але воно того вартує. Крім того, можна буде погуляти польськими містечками, відпочити, посмакувати польською кухнею (а вона - смачна, і щедра - порції просто величезні; особливо рекомендую корчму Bida по трасі з Любліна на Варшаву).

Це - альтернатива тому турецькому гівну, яке продається в нас з 200-500% накруткою, і линяє/псується після першого ж прання.

Опубліковано

Ой як згідний з попередньо написаним. зайшов у Ювант купити брюки та джемпер. Такого гівна, що висіло на вішалці з гордими назвами на окремих пришитих лейблах я давно не бачив за такі великі гроші!!! І це не один магазин, а 30% точок це точно. ну коли уже візьмуться за такий відкритий продаж підробок? дуже образливо, що тобі за нормальні гроші хочуть впарити відверту підробку. Знайомий розповідав. що бачив як у понеділок продавці витягували з бусиків здоровенні мішки, що просто лускали від утрамбованих там товарів з Хмельницького ринку. У Київському ЦУМ - хоч чесно пишуть звідки потрапили ці речі на прилавок магазину))) Ярлик виробника, а поруч з боку пришпилено ярлик магазину та повна інформація про виробника.

ЦУМ. Київ Хрещатик №___

Джемпер NXJ 100% Cotton.

XL, Size - уже не пам'ятаю :)

Виробництво: Турція, далі вказана адреса виробника.

Надруковано на чистій українській мові, а не латиниця розмір шрифта 0,0002 і повністю змазаний шрифт.

Я вважаю, що схожі бірки повинні бути і в нас - просто потрібно зобов'язати власників "липових фіп магазинів, бутіків у Юванті) чіпляти ярлики на кожну річ.

Опубліковано
А от з націнками треба щось робити, бо це дуже нездорово, коли за маленький, але нарядний топік просять 200-250 грн., а за якусь простеньку футболочку - 100 грн. і вистачає її на 3-4 прання.
Цікаво, а що можна з цим зробити (крім того що не купувати таку річ) чи по яким критеріям визначити на скільки праннів її вистачить. Да і люди часто перуть по-різному, один читає етикетку виробу інші ні.

це питання швидше було до антимонопольних органів, бо теперішні націнки в 200-300 % не дозволяють багатьом людям купувати новий одяг, того так багато розвелось стоків і секонд-хендів. Кажете не купувати, а що тоді купувати, якщо більшість товару неякісного, і як його не прати, все-одно цей товар максимум на сезон :(

Наприклад на одяг в "Юванті" націнки починаються від 300 %. Курточка, яка там коштує 400 грн - в Туреччині вартує порядку 10 - 12 $. З такими розкладами можна позволити собі орендувати магазинчики при їхній сьогоднішній вартості оренди...

P.S. Інфа від знайомих, що в "Юванті " мають магазинчик...

Опубліковано

2 BARAKUDA ну ось і мож відкривати свій бізнес. будеш тутика в нас продавати такі ж курки як в "Юванті" тільки по 300. ЗІ закупки маєш/знаєш де робити

Опубліковано

Маю знайомих які теж мають точки в Юванті, раніше товар возили з Китаю, а зараз з Хмельницького і Чернівців :blink: А все ізза того, що обєми торгів впали і невигідно літати в Китай стало.

2 Ярчік - "Біда" то зло, боюсь в неї заїзджать, пару лишніх кг вона мені добавила :blush:

Опубліковано

смышны ви, й тупі якщо думаєте що все так просто

особливо смішно з тих кто бє себе в груди й каже що купляє в европі й носить його хз скільки років

Опубліковано

смышны ви, й тупі якщо думаєте що все так просто

особливо смішно з тих кто бє себе в груди й каже що купляє в европі й носить його хз скільки років

а от в топіку появився несмішний і гострий продавець турецького барахла з 300%ною накруткою :-)

так, в контейнері ввічливості людина не навчиться. може, в бані? :-)

Опубліковано

Якщо вже перейшли до "турецького барахла" , то я також вставлю свої 5 копійок.

Як я вже писав вище, мама моя працює в Юванті (і на базарі) продавцем. І торгує якраз тим "барахлом". Так от. Є дійсно барахло. А є цілком пристойні речі. В мене є турецькі речі, які я відносив не один рік, і їхній зовнішній вигляд цілком пристойний. І перуться і носяться нормально.

та й не кожен має такий достаток, щоб купувати речі в Європі. І взагалі дорогі речі.

Те, що деякі (та майже всі) підприємці знахабніли, і накручують по 500% і більше - то факт.

Опубліковано

:) От зараз спільно і виробимо рецепти, як купувати хороші речі:

1. Купувати їх у Європі (Женя, повір - дійсно ХОРОШІ речі в Європі будуть дешевші, ніж в Луцьку, ціни якого "заточені" під працівників Волинської митниці. В Європі немає поняття 500% накрутка, натомість є розпродажі, сейли, сезонні скидки, продажі моделей старої колекції, під час яких народ закуповується по дуже дешевим цінам. Наприклад, туфлі виробництва 2009 р. зараз будуть коштувати в два-чотири рази дешевше, ніж модель 2010 року).

2. Бути сином мами, яка працює в "Юванті".

Які ще будуть поради? :)

А загалом - попит породжує пропозицію. Якби народ менше купував відверте гівно - його б менше возили. Якби народ не купував речі з 500% накруткою - їх би так і не продавали. Якби не продавали гівна з 500% накруткою - не було б сенсу платити Токарському десятки тисяч за місце. І конфлікт був би нікому нецікавим. А так - шалені ціни, висока оренда, і все взаємопов'язане.

Я зарікся підтримувати національного продавця, нунах. Краще вже купити один костюм від Вороніна, ніж два - з Туреччини.

Опубліковано

Я продаю футболки с рисунками. С любыми, яркими рисунками. Мадэ ин еуропа, ткань КулМакс от Дюпонта. В Европе такие начинаются от 20 евро за белую футболку, я здесь продаю по 10 евро с рисунком(любым!!!) и мне кричат, что это жутко дорого. В чем подвох?

Опубліковано

Я продаю футболки с рисунками. С любыми, яркими рисунками. Мадэ ин еуропа, ткань КулМакс от Дюпонта. В Европе такие начинаются от 20 евро за белую футболку, я здесь продаю по 10 евро с рисунком(любым!!!) и мне кричат, что это жутко дорого. В чем подвох?

Може, малюнок настільки псує білу футболку, що вона втрачає в ціні? :)

Опубліковано

Ярчик, щось ти все з ніг на голову повернув: не торговці накручують 500% щоб більше платити Токарському, а Токарський ціни за оренду загнув, що торговці вимушені накручувати 500%, щоб зберегти рентабельність. І не варто говорити, що якби не брали в оренду ті дорогі приміщення, то не було б таких дорогих оренд. Торгував стоком з накруткою ~30-40% (найнижчі ціни в Луцьку на сток були), при платі за оренду 1500, без найманих працівників. Зараз шукаю приміщення під магазин і не можу знайти щось дешевше 4000, основна пропозиція 5000-7000грн. Щоб витягнути таку оренду, треба накручувати 300%, при таких цінах дуже впаде оборот, щоб це компенсувати треба накручувати вже 500%. Такі ціни на оренду - брєд!

Опубліковано

Історії з життя:

людина купляє, скажімо, батарейку. Дивиться на вітрину, бачить "Енергізер" - тикає, О!

- Скіко вартує?

- П"ять гривень штука.

- Це ж хароші? Чи може є кращі?

- Є, по дві п"ятдесят.

і тут в людини виходить разрив шаблона і наступає певний когнитивний дисонанс.

Після фрази:

- То вам дорожчі чи кращі? - людина виходить зі ступору, розвертається і йде купляти Енергізер у інше місце. І купляє його, бо інший продавець не меле дурниць.

це так, для роздумів про хароші речі

nickel, тобто ти хочеш магазин квадратів зо 30-40, з електрикою і опаленням, десь в центрі, і шоб оренда менше 4000 грн ? На ринку не комільфо контейнер за 1500 грн взяти? ;)

Доречі, чому ніхто не обговорює націнки скажімо.... юристів всіх інших , крім бариг? ;)

Опубліковано

Доречі, чому ніхто не обговорює націнки скажімо.... юристів всіх інших , крім бариг? ;)

бо до них звертаються набагато рідше, ніж до продавців одягу :)

Опубліковано

Ярчик, враховуючи середній рівень з/п в 2000 грн., небагато людей поїде спеціально за кордон, щоб купити джинси і піджак по 1000 грн., навіть дуже високої якості.

Переважна більшість лучан купує і буде купувати саме на ринках :(

Опубліковано

Юристи не перепродують куплене десь, а продають себе "з нуля" :) Відтак - націнок бути не може, оскільки націнка - це різниця між тим, за що продав і тим, за що купив. Колись навіть стаття в Кримінальному кодексі така була - "Спекулянство" :) Зараз статті нема, відтак - спекулянтів теж не стало. Зате маємо 500% націнки. :)

Але оцінити себе окремі юристи можуть так, що деякі спекулянти, пардон - бариги... ой - торговці заздрощів не стримають :)

Опубліковано

То Dі, магазин був на ДПЗ, та й зараз шукаю не центр, а ДПЗ, 33, 40 і інші спальні райони. Ті ціни (5000-7000грн) це не за центр, а за спальні райони, боюсь навіть уявити що в центрі робиться.

П.С. Пишу з палатки на ринку ;). Воно то комільфо, але торгі хрєнові, бо тоже разрив шаблона: одяг з Данії, Франції, Італії по цінах нижче ніж на одяг з Хмельницького - ступор і "завтра прийду".

Опубліковано

П.С. Пишу з палатки на ринку ;). Воно то комільфо, але торгі хрєнові, бо тоже разрив шаблона: одяг з Данії, Франції, Італії по цінах нижче ніж на одяг з Хмельницького - ступор і "завтра прийду".

Ну а ти спробуй пояснити, чого так. Для початку - форумчанам. Бо я для себе уяснити не можу. Гуманітарка? Придбане на розпродажах? Є тільки один розмір? В чому справа?

Опубліковано

Ну а ти спробуй пояснити, чого так. Для початку - форумчанам. Бо я для себе уяснити не можу. Гуманітарка? Придбане на розпродажах? Є тільки один розмір? В чому справа?

Ярчик, ну а ти сам щоб купити ЯКІСНИЙ одяг, часто на ринок ходиш? Ото ж бо й воно.

Опубліковано

не торговці накручують 500% щоб більше платити Токарському, а Токарський ціни за оренду загнув

от мені цікаво: 1) якщо Токарський такий поганий, чого вони всі бідні пригноблені підприємці сидять в хрєновому Юванті? Хай валять в Варшавський - там, мабуть, дешевша оренда! 2)ви мабуть не знаєте, що десь 80% бутіків в "Юванті" - приватна власність різних підприємців, а відтак ціну на оренду встановлюють вони, навіть не адміністрація; 3) на тому ряду, про який тут починали сперечатися, вже півтора року ніхто не платить ні за місця Токарському, ні навіть ринковий збір, ціни від того змінилися? хтось бачив, щоб дешевше почали продавати?

якщо неправа - просвітіть, бо то все в пресі читаю... може, в чомусь і помиляюсь

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...