Перейти до змісту

Чому мене бентежить, коли люди розмовляють російською мовою?

yurgen

Чому мене бентежить, коли люди розмовляють російською мовою?  

96 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 139
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А мене бентежить, що форумчани мусолять одну і ту ж тему, хоч і в різних варіаціях.

Певно криза не тільки економічна...

Опубліковано

В далекому 2004-му команда одного дуже виваженого політика почала вести свою дуже дорогу і потужну компанію на поділі України, це триває і сьогодні, тільки цими речами користуються вже всі політики. Так от на чому базувався поділ країни і яка принципова відмінність між Заходом і Сходом? Україномовний Захід тяжіє до Європи, російськомовний Схід тяжіє до Росії, от вам і поділ. Поки не зміниться ментальність якоїсь половини ми будемо тупцювати на місці. Що буде коли Захід почне говорити російською - вони спокійно об'єднаються зі Сходом і з Росією і почнеться 1917-2017, 1933-2033, короче цю історію ми проходили в кожному столітті, хто тупий і невміє читати і принаймі визнавати історичні факти і циклічність української історії - той тупий... Що буде коли Схід заговорить українською (што мурашкі по тєлу побєжалі?), то буде НОВЕ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ і жоден кремлівський рагуль вже нічого пиз...ти не зможе, тоді і владі прийдеться відповідати перед монолітною нацією і обманювати стане дуже непросто.

Хто вважає, що народився на Україні і це вже автоматично його робить українцем, доводжу, що тут народжувались також мавпи, тритони, мамонти, мавпоподібні люди, мухи і хробаки, але жоден з них не розмовляв українською, тому вони не українці...

І ще одне от ви відверто зізнаєтесь, що думаєте російською, ну про що ще говорити...

Опубліковано

to Laska Ну чому мусолять. Гарна тема. Мені настрій підняла щойно. Вперше, за цілий день посміявся. :)

Опубліковано

2romaxa11

Если верить в цикличность (развитие по спирали) - то никакого сдвига не будет никогда. Будет "уходя в андерграунд я встречу винтовкой новый 37-й" © и все остальные прелести, что уже были раньше, только в большем масштабе.

А про НОВОЕ РОЖДЕНИЕ УКРАИНЫ - почему-то смешно читать. Ты утопист? Мне кажется, что никогда Запад не будет говорить на русском языке, так же, как и Восток - на украинском. Если же не быть таким категоричным... то "лет чрез пятсот...." © может и будет на нашей территории господствовать один язык. Только боюсь, что это будет английский. Боюсь не за себя, а за тех, кто "забардзо переймається національним питанням" - как же они одолеют этого нового врага, который посильнее "москаликов" будет :)

Я родился в Белоруссии. С младенчества живу здесь. Этнических корней моей семьи в Украине я не припоминаю. Говорю преимущественно на русском. Думаю - на нём же. Тем не менее это не мешает мне считать себя украинцем. Потому что я не повёрнут на национальной почве. А если кого-то это задевает - пусть разберётся в себе, психоанализ неплохо помогает :0016:

Опубліковано

А мене не мова бісить :) Мене бісять люди, котрі думають мало. Побачив людину, яка розмовляє російською - повісив ярлик запроданця і т.п. то маразм чистої води. Кожен має право розмовляти тою мовою якою хоче. І мені, чесно кажучи ,пофіг шо співрозмовник говорить українською чи російською. Я відповім йому на тій мові, на якій йому краще мене зрозуміти. Для прикладу, було нещодавно, коли я йшов на роботу, біля мене зупинилась машинка і питали як проїхати на Рівне. Питали українською, з сильним польським акцентом. Я відповідав польською. Не тому шо впадло говорить українською, а лише тому шо так мене краще розуміли. От і вся фішка.

А бісяться лише ті, кому нема чим зайнятись. Самі собі трабли видумують, шоб було шо рішать. ІМХО.

Опубліковано
А мене не мова бісить :) Мене бісять люди, котрі думають мало. Побачив людину, яка розмовляє російською - повісив ярлик запроданця і т.п. то маразм чистої води. Кожен має право розмовляти тою мовою якою хоче. І мені, чесно кажучи ,пофіг шо співрозмовник говорить українською чи російською. Я відповім йому на тій мові, на якій йому краще мене зрозуміти. Для прикладу, було нещодавно, коли я йшов на роботу, біля мене зупинилась машинка і питали як проїхати на Рівне. Питали українською, з сильним польським акцентом. Я відповідав польською. Не тому шо впадло говорить українською, а лише тому шо так мене краще розуміли. От і вся фішка.

А бісяться лише ті, кому нема чим зайнятись. Самі собі трабли видумують, шоб було шо рішать. ІМХО.

З поляками - це інша справа.

А я з тими, хто вважає себе українцями - розмовляю українською. І ще не було жодного українця, який мене б не розумів, чи просив, для зручності, перейти на російську. Колись правда, в Стахановському суді Луганської області, пробували... але коли суддя побачив паспорт мій, і звідки я - все зрозумів, і вів процес державною мовою.

Вважаю, що переходити "для зручності" на російську - не зовсім правильно. Мені доводиться спостерігати, як деякі адвокати в догоду клієнтам починають розмовляти російською, коверкаючи українські правові терміни, які завжди чують лише українською, такий брєд виходить... в російській не "оподаткованіє", а "налогообложение", суд не "ухваліл", а "определил", не "галава правлєнія", а "председатель правления", не "пазавная заява", а "исковое заявление"... і т.д. ІМХО, краще правильно говорити рідною мовою, з людиною, яка тебе чудово розуміє, ніж в догоду клієнту - поганою нерідною.

Опубліковано
Російську мову розумію і сприймаю. Часто не помічаю різниці, якою мовою до мене говорять.

Єдиний нюанс може скоробити, коли це не російська мова, а "галімі полішуцькі понти" - намагання випендритись і ляпати каверканою російською...Отоді моск кипить...)))

Ага, в мене те саме)

вони учасники жидо-москальської змови

:)

Опубліковано
Тем не менее это не мешает мне считать себя украинцем. Потому что я не повёрнут на национальной почве.

Ти можеш себе рахувати ким завгодно, хоч першою людиною на Марсі, але реальності це не змінить.

Ти не є українцем в смислі національному, є "українцем" в смислі державному, типу як в Росії россиянин но не русский.

(бляха, було б добре також придумати якійсь термін для цього у нас, щоб розділяти ці два поняття)

Опубліковано
Біда в тому що величезний процент російськомовних мріє припасти до благословенною руки москви.

Ти надіюсь, таким не хворієш?

Я мечтаю припасть к благословенной руке Америки. И отчасти из-за этого самого вопроса, который уже устал вбивать в голову повернутым и "не понимающим" меня украинцам.

Мы так и будем стоять на месте, а я этого не хочу. "Якщо ти живеш на Україні - розмовляй державню мовою. Вона у нас лише одна!" - пока наше правительство и поддерживающие его люди будут настолько же упрямыми, мы будем двигаться вперед, как лебедь, рак и щука. А лично я хочу оказаться там, где нет этой идиотской проблемы и где все занимаются совсем другими вопросами.

Опубліковано
А мене бентежить, що форумчани мусолять одну і ту ж тему, хоч і в різних варіаціях.

Певно криза не тільки економічна...

Эта тема была мной создана как "наш ответ чемберлену". Ответ той голосовалке, которую сегодня с утра запустил encoarage.

Мне вообще до лампочки на каком языке окружающие разговаривают, как и большинству здесь. Просто надоели эти "мовні питання","зловещие руки кремля" и тд...

бляха, було б добре також придумати якійсь термін для цього у нас, щоб розділяти ці два поняття

2encoarage. Маладец, так держать! русские-росияне, евреи-гои, украинцы - ?????. Я х..ею с этого зоопарка!(с)

Опубліковано
Тем не менее это не мешает мне считать себя украинцем. Потому что я не повёрнут на национальной почве.

Ти можеш себе рахувати ким завгодно, хоч першою людиною на Марсі, але реальності це не змінить.

Ти не є українцем в смислі національному, є "українцем" в смислі державному, типу як в Росії россиянин но не русский.

(бляха, було б добре також придумати якійсь термін для цього у нас, щоб розділяти ці два поняття)

ничего придумывать не надо - "свидомиты" и нормальные люди.

Опубліковано
ничего придумывать не надо - "свидомиты" и нормальные люди

Я бачу тебе "свидомиты" поображали в свій час що ходиш злий і згадуєш їх в кожній темі?

Опубліковано

запроданці...наші кримські школярі не змогли здати державний екзамен з державної української мови...

цей факт повинен заставити задуматись над чимось)))

Опубліковано

"без русских телеканалов в доме траур" (с) тётенька по СТБ

в репортаже о запрете Нацсоветом_по_ТВ некотрых российских телеканалов

вот это и "бэнтежить", если несказать больше

Опубліковано

Спорить не буду і в цілому нормально ставлюсь до російськомовного населення але іноді така злоба нападає коли чуєш щось таке:

- Дайте будьласка хліба

- Чяво, чяво, тебе ? Гавари па челавечиски.

І це реальний випадок. Діалог відбувався в гастрономі нашої столиці.

Якщо "воно" хоче говорить по російські нехай собі говорить але ж навіщо вийожуватись що я такая растакая а ви всі говорите не по людськи.

Загалом бісити не сам факт російськомовності а деякі, індивідиуми, носії "великого и могучего" які починають качать права на чужій території !!!

Опубліковано
запроданці...наші кримські школярі не змогли здати державний екзамен з державної української мови...

цей факт повинен заставити задуматись над чимось)))

ты тоже задумайся, потому как

1. школяри

2. екзамен = іспит, який складають...

всем двоечникам: прежде чем писать в темы про ущемления языков, загланите в свои школьные табеля, в графу "... язык/мова"

- Дайте будьласка хліба

- Чяво, чяво, тебе ? Гавари па челавечиски.

І це реальний випадок. Діалог відбувався в гастрономі нашої столиці.

извините, но не верю...

тут все прекрасно понимают украинский.

и говорят уже около 50% встречных...

Опубліковано

Чому не віриш? В Криму було подібне, лише в трохи м'якшій формі. Кілька разів повторив, підбігла інша продавщиця, але купив все, що потрібно.

Опубліковано
Чому не віриш? В Криму було подібне, лише в трохи м'якшій формі.

потому что я не в Крыму, а в Киеве за 3 года ни разу не встретил непонимания украинского...

Опубліковано

Выбрал второй вариант.

Сам разговариваю по русски - выявляю вражеских шпионов.

когда слышу украинскую речь сразу становится ясно что

это агент, который притворяется украинолюбцем, а на

самом деле подлый москаль, который хочет развалить

нашу независимость и самобытность. Нашу державность и

унитарность. Да мало ли. На всякий случай :)

Опубліковано

НАРОД, кінчай політичний опіум курити :) , від нього людина тільки тупіє і дуріє, втрачає здоровий глузд, що на руку політикам.

Блін, ніколи не забуду слова "Разделяй и властвуй", як банально, а як дієво... :(

Опубліковано

Особисто мені байдуже, якою мовою зі мною розмовляють. Зручніше тобі російською - розмовляй російською. Дійсно бісять такі факти, які наводили вище, коли тобі у відповідь говорять :"Говорите по-человечески"і т.д. Мені здається тут можна поділити людей на 2 групи: 1. Які розмовляються російською, бо так склалось (виріс в російськомовній сім"ї, вчився в російській школі, бо інших не було - жив сам рік в Донецькій області в невеликому шахтарському місті Селідово - так там 4 школи і всі російські, альтернатив не було) 2. Які розмовляють російською, бо категорично проти української, як мови. Які не вважають Україну нормальною державою і т.д. Так що тут варто розрізняти. В мене багато російськомовних знайомих і нічого, я не можу їх назвати клятими москалями бо не завжаючи на те, що вони розмовляють російською такими я їх вважати не можу. Мені здається тут трохи однобоко висвітлюється питання ( хоча вже така тема обговорювалася, або дуже схожа на неї). Справа не в тому якою мовою розмовляє людина, а справа в тому, як вона відносится до національної мови і на скільки її поважає (по цьому , на мою думку можна трохи судити про відношення до України, як до держави). Хоча є виключення, Янукович, який, як мені здається не дуже нас любить, проте теж заговорив українською, бо розумів, що так принаймі хоть хтось з західних областей його почує. Так що я б не радив на кожного, хто розмовляє російською вішати ярлик "москаля" і удразу вішати на гуляку, або садити його на патику :-)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...