Перейти до змісту

Чому мене бентежить, коли люди розмовляють російською мовою?

yurgen

Чому мене бентежить, коли люди розмовляють російською мовою?  

96 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2. Ну так извинете, у кого деньги тот и ангажирует. Или ты хочешь сказать что если, допустим, твой клиент, платя деньги, захочет что бы ты с ним общался и вел дело русским языком, ты конечно же откажешься.

З таким самим успіхом цей клієнт може попросити вести справу китайською чи албанською мовами... Давайте будемо вивчати китайську мову!

• Відповідей 138
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
А я не понимаю, почему вообще кого-либо должно "бентежити" если человек разговаривает по-русски?

Бо механізм людської підсвідомості діє чітко, без помилок.

Знав я одну "людину", яка тримала маленьке цуценятко у льосі ( у цілковитій темряві ), коли цуценятко підросло, то стало абсолютно відмороженою собакою. А тепер, уяви це в маштабі нації :D І отримаєш відповідь на своє запитання. ;)

Опубліковано
З таким самим успіхом цей клієнт може попросити вести справу китайською чи албанською мовами... Давайте будемо вивчати китайську мову!

Может, но Ярчик китайского не знает, а русский знает прекрасно, и согласен за деньги подвинуть свои идеалы.

А китайский давно пора учить, толи еще будет.

Опубліковано
Мда. Дискусія глухих з німими. Караул просто.

саме так. ТОму більше не пишу цій ораві самозакоханих шовіністів/ярих прихильників рос. мови (потрібне підкреслити), бо їхнє небажання прийти до висновку, що все одно, якою мовою, аби не було війни/негативу/інших неприємних наслідків цієї та подібних "дискусій" , трохи виводить з рівноваги...

Опубліковано

В країні твориться чортзнащо, а тут як почитаєш, то всі біди від того, що частина населення, яка тут народилась і виросла, розмовляє російською мовою. Від чистоти рідної мови деяких писак, хочеться плакати і хоч би одним оком заглянути в їхній атестат... цирк

Опубліковано

Продолжением будет минус. За что? За личное оскорбление.

Если ты кидаешься на тех, кто говорит на русском языке словно бык на красную тряпку - о чём с тобою можно говорить? Тебе 15 лет? 14? 11? Ты вменяемый человек?

Ты разделяешь людей по языку общения, не фашизм ли это?

Бля (именно БЛЯ), не доставай своими причислениями меня к "московскому ордену". Если бы ты удосужился почитать мои ответы в темах в разделе "Политика", то увидел бы, как я отношусь к России, к её политике, к политике пророссийских партий у нас и порчей российской хренотени.

Опубліковано
Мда. Дискусія глухих з німими. Караул просто.

Каждый в словах другого видит только то что хочет видеть.

Да и название темы такое, что можно писать, пока дурошлепство из головы не выйдет...

Опубліковано

Vergil84, #б@ть, здай дилера. Те, що ти куриш накриває тебе нехіло.

Да и название темы такое, что можно писать, пока дурошлепство из головы не выйдет
Воно ніколи не вийде.
Опубліковано
не треба вказувати прикладом прибалтику - їх там пару мільйонів чоловік, які за спробу побудови фашистської держави платять економічною стагнацією

ти там був ? жив ?

нам би таку стагнацію...

Опубліковано

Мене не бентежить хто на якій мові розмовляє. Але бентежить що більшість громадян розмовляє на чужій мові, угу саме так - на чужій. Для сліпих і тих у кого лозунг "я украинец и паетому розговариваю па русски" - "русс язик - родной язик" і т.д. пояснюю - державна мова є державна.

Опубліковано
Мене не бентежить хто на якій мові розмовляє. Але бентежить що більшість громадян розмовляє на чужій мові, угу саме так - на чужій. Для сліпих і тих у кого лозунг "я украинец и паетому розговариваю па русски" - "русс язик - родной язик" і т.д. пояснюю - державна мова є державна.

поддержал

Опубліковано

поддержал

Та ні, постібався :( Бо ж російською написав.

Опубліковано

не,

то шо я тут по непонашему пишу - это ничего незначит

наше поколения тоже постадало от имерских амбиций некоторой державы

и нужно ждать пока "поумерают все кто называет Тверскую улицей Горького"

Опубліковано

Живи, Зевс, живи! Многая літа!!! :( І йух з нею, з гіркою вулицею... до речі - Гірку Полонку часом не в честь того ж таки Горького назвали?

Опубліковано

оффтоп:

слышал вариант что название "ПОЛОНКА" пошло с времён МанголоТатарского нашествия, тогд на етом месте был "лагерь" для захваченых жителей, тут и собирали в кучу,

местобы было выбрано потому что рега изгибаласьи дала карман - естественное граждение територии, и было легче охранять, поэтому и выбрали место

вот такая вот история

Опубліковано

Поддержал двумя руками! Государственный язык - это государственный!

Опубліковано

Говоріть хоть албано-чукотською!!Я попробував написати пару постів на севастопольському форумі-і що-мене там закидало мяко кажучи брудом і забанили бо вибачте я написав свою думку про НАТО українською!!! Я 2-ма руками за говяжий язик

Опубліковано

Як казав шофер з попередньої роботи, є тільки один спосіб боротись з російськомовними - в магазині, по чьом хлєб? 10 грн, по скільки хліб? 2 грн. Тоді б ті, кому важко вивчити і перейти на українську, заговорили б українською. А так їм заканало, що мови дуже схожі і майже всі вивчали російську в школі і їх розуміють. Взагалі заселення України росіянами - це один з способів захоплення території без війни. Українців знищували голодоморами, розстрілювали інтелігенцію, а на місцях ставили начальниками і директорами виключно росіян. Зараз бачимо результат - в селах майже ніхто не говорить російською, а в містах досить великий відсоток людей, які розмовляють російською. І продовжують розмовляти їхні діти. І це українці, бо вони мають паспорт в якому не вказана національність...

Опубліковано
Як казав шофер з попередньої роботи, є тільки один спосіб боротись з російськомовними - в магазині, по чьом хлєб? 10 грн, по скільки хліб? 2 грн. Тоді б ті, кому важко вивчити і перейти на українську, заговорили б українською.

Это уже расизмом попахивает...

Я уверен, что каждый, который общается на русском языке, прекрассно знает украинский язык. І без будь-яких перешкод розмовляє українською мовою, але спілкується російською тому, що йому так зручно, і тому, що всі чудово розуміють російську. Перешкодою спілкування, в нашій країні стає нікчемна пихатість "українців", яким більше немає чим пишатись і які не мають інших проблем!

Приведу маленький пример: В этом году я ездил по делам в Москву со своим другом, он не разговаривает на русском языке вообще, тем не менее с ним нормально общались и старались понять. И никто, ни один человек не сказал что-то против того, что он разговаривал на украинском, небыло ни единого упрека в его сторону.

Прошу прощения за такую грубость, но фраза "боротись з російськомовними", не вписывается уже ни в какие рамки!

Опубліковано

Боротись треба не з російськомовними,а з феноменом як таким!!Зменшувати кількість російськомовних шкіл до необхідного мінімуму,прививати дітям любов до рідної мови!!Якщо теперішнє покоління обере російську-такими ж будуть їх діти і з покоління в покоління україномовних стане менше!!А вже як то кажуть людина говорить російською то флаг їй в зуби-її не перевчиш!!!Щось не чув про українські школи в Росії(їх мізер)!!За мову треба боротись-бо це наше все-без мови ми не українці-якщо хтось не згоден готовий доказувати

Опубліковано
Боротись треба не з російськомовними,а з феноменом як таким!!

Если мои родители и родители моей жены разговаривают на русском и воспитывали нас на этом языке, то естественно, что и мы общаемся в быту на русском, и ребёнок наш разговаривает в основном по-русски. В чём тут феномен?

Зменшувати кількість російськомовних шкіл до необхідного мінімуму

это ты говориш в Луцке, где 1 русская школа на 25 украинских?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...