Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
31 minutes ago, halcogen said:

І викинути жалко, і їсти не знаю чи стоїть.

перевірте на кішці) історія цікава https://ukr.media/incidents/320276/

але більше схожа на вигадку журналістів.

  • Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
3 хвилин тому, Revolver сказано:

перевірте на кішці)

цибуля.

Якщо посиніє, то не істівні. Самий простий і дієвий спосіб.

Вариться цибуля разом із грибами.

Опубліковано

Та викиньте їх.Беру тільки знані гриби.Нахіба ця лотерея.Ще з дитинства батько навчив-не знаєш,не бери.Наїстися,не наїсися.

 

Зю.В класі 3-4му школи,однокласниця траванулася грибами.Вона під крапельницями вичухалася,а от сестра,на два роки старша,ні.

Опубліковано
1 година тому, halcogen сказано:

Допоможіть індефікувати гриб. Не синіють при зрізі, ніжка, практично у всіх  в середині з пустотою. І викинути жалко, і їсти не знаю чи стоїть. Фото додаю.

Каштановий гриб(рідкісний)  -їстівний ,тільки сушити..при варці гірчить.

Опубліковано
12 годин тому, Zheny@ сказано:

цибуля.

Якщо посиніє, то не істівні. Самий простий і дієвий спосіб.

Вариться цибуля разом із грибами.

Таким робом пацієнт швидше посиніє сам.

Опубліковано
29 хвилин тому, Volyniaka сказано:

Таким робом пацієнт швидше посиніє сам.

На пацієнтові -  найнадійніший спосіб перевірки.

Опубліковано
13 годин тому, halcogen сказано:

Допоможіть індефікувати гриб. Не синіють при зрізі, ніжка, практично у всіх  в середині з пустотою

Ота пустота (в молодших "вата") в середині ніжки підтверджує, що це, як вже писали, "каштановий" гриб. Ще його називають "заячим". І як вже писали, його лише сушити, тоді гіркота зникає.

 

А "гірчак" трішки інакший, він знизу має легенько-рожевий відтінок і явно гірчить, якщо язиком торкнутися отієї "мочалки"

Опубліковано
55 хвилин тому, alexvvv сказано:

На пацієнтові -  найнадійніший спосіб перевірки.

Бу-га-га!

На жаль, посиніння ріпчастої цибулі, під час варіння грибів, не є показником отруйності або їстівності - перевірено неодноразово на особистому досвіді, 
коли при приготуванні цілком звичайних маслюків, опеньків і т.п. (навіть шампіньйонів з магазину!), даний овоч іноді набував смарагдово-синього або навіть яскраво сливового забарвлення.
Важко сказати, звідки з'явилася ця легенда, але краще не збирайте і не купуйте невідомі вам види грибів.

А ще цитата з газети:

 

- Головки лука и чеснока станут бурыми, если в кастрюлю при варке попала поганка. Ничего подобного! Лук и чеснок могут изменить цвет под действием особого фермента - тирозиназы, который может присутствовать как в съедобных, так и в несъедобных грибах.

-  Если опустить серебряную ложку в кастрюлю с грибами, она почернеет, если туда затесался ядовитый гриб. Ерунда! Серебро чернеет под действием сульфгидральных групп аминокислот. Эти аминокислоты есть практически во всех грибах - и съедобных, и несъедобных.

-  Ядовитые грибы можно «обезвредить», если хорошенько проварить их с уксусом в сильно подсоленном бульоне. Даже и не пытайтесь слушать эти предрассудки - отравитесь!

 

Опубліковано

В неділю був в Хрінницькій стороні

батько захотів у ліси свого дитинства, то звозив його

https://www.google.ru/maps/place/50°24'28.7"N+25°14'42.1"E/@50.407965,25.242827,616m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d50.4079654!4d25.2450208

за 4 години гуляння назбирали 3 відра маслюків, і по трішки рижиків і печериць. 

Спойлер

8877.thumb.jpg.f84e332d13ed42d99e95feaee59df64e.jpg

55332.thumb.jpg.aaef4f213a602caaf7cf2688a32f883a.jpg

6655.thumb.jpg.c5d3bba3f874fd1b0b4e5283e640c496.jpg

 

а от ця табличка посеред лісу змусила задуматися....

 

 

Спойлер

5544.thumb.jpg.80d2e51bdc185721b347282a4d9bc5a1.jpg

 

 

Опубліковано
2 годин тому, Volyniaka сказано:

Таким робом пацієнт швидше посиніє сам.

Я чесно, сам прихильник способу - не знаєш / сумніваєшся - не бери або не вари.

З дитинства дід навчив.  Я навіть мухоморів чи поганок чи там сироїжок не копаю і не чіпаю.

Ну і без толку в моху чи під  хвоєю не риюся.

 

Опубліковано

Їхав сьогодні по роботі у сторону Сарн, то завіз батьків на бетонку,а точніше на перехресті з Маневичами на право і рівно 5 км по трасі. Висадив о 10 год. забирав назад о 15 год. назбирали майже три відра польських і парочка біляків. Так як я їх залишив то троха не зручно було з собою совати їм ті відра, да і тормозок і воду ту саму, отож ходили повільно і відносно не дуже багато,а так батько каже було б більше. 

 PS: на фото лише частина результату. 

IMG_2853.JPG

IMG_2860.JPG

Опубліковано

Сьогодні відвідав "бетонку" - від поста направо кілометра 3 і далі ліворуч в ліс. Народу досить багато + йде вирубка і робітники вештаються по лісу, теж гриби збирають.

На трьох знайшли приблизно 60 білих (на фото мій "улов"), по відру польських, трохи підберезовиків (бабок). Місцеві, які мають там  "свої городи" по два відра білих назбирують легко.

ЗІ. Бачив, як робітники лісоповалу збирали масово гриби типу таких - mohovik-grib-foto-opis-sposobi-prigotuva

(шкода сам фоток не зробив). Казали, що це різновид моховика, місцева назва - багнюк, добрий сушити. Ми не брали. Щось скажете про них?

ЗІІ. Моя фотка нижня, бо "якось по дебільному"... ))

IMG_20170914_162504.jpg

Опубліковано
26 хвилин тому, Volyniaka сказано:

ЗІ. Бачив, як робітники лісоповалу збирали масово гриби типу таких - mohovik-grib-foto-opis-sposobi-prigotuva

Я колись збирав і сушив чи смажив. Нормальні гриби.

Опубліковано
1 година тому, Віталій СК сказано:

Я колись збирав і сушив чи смажив. Нормальні гриби.

Місцеві кажуть, що для засушення суперові. Але напрягає, що серед них не буває червивих і не синіють ніде. А я, якщо не впевнений, то не беру.

ЗІ. Прогуглив і книжку "Гриби" подивився - ніби правдиві моховики (з різними назвами в регіонах, але на слово "багнюки"  вспливають різні ( і ці зокрема). Ще б місцевих почути, бо те що беруть робітники лісоповалу, для мене не аргумент.

Опубліковано
27 хвилин тому, Volyniaka сказано:

Місцеві кажуть, що для засушення суперові. Але напрягає, що серед них не буває червивих і не синіють ніде. А я, якщо не впевнений, то не беру.

ЗІ. Прогуглив і книжку "Гриби" подивився - ніби правдиві моховики (з різними назвами в регіонах, але на слово "багнюки"  вспливають різні ( і ці зокрема). Ще б місцевих почути, бо те що беруть робітники лісоповалу, для мене не аргумент.

В минулу неділю на грибах багато їх не зустрічав, але десяток-півтора взяв. Дружина смажила разом з іншими грибами - всі, хто їв, живі.

Опубліковано
3 годин тому, Volyniaka сказано:

свої городи"

 

Що за городи?

 

Бачили якісь загороджені територіі з стовбурів сосни це вони?

 

 

П.С. підвозили по дорозі місцевого, набрав 15л. відро білих за півгодини прямо за постом, там напевно ніхто не ходить

Опубліковано

Катнувся в Омельно на годинку пысля роботи... Завтра буде сінокос в Маневичах!

 

Спойлер

Біла смерть )

DSC_2216

Ну і їстівні.

DSC_2231

 

DSC_2240

 

DSC_2247

 

DSC_2253

 

DSC_2257

 

DSC_2262

 

DSC_2268

 

І не зовсім

DSC_2271

 

І зовсім )

DSC_2280

 

DSC_2287

 

DSC_2302

 

DSC_2306

 

DSC_2336

 

І трошки місцевої природи

DSC_2338

 

DSC_2352

 

Зонтик

DSC_2381

 

DSC_2394

 

DSC_2399

 

І наостанок - захід сонця над лісом

DSC_2439

 

 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...