Jump to content

А чи потрібно лікарям піднімати зарплату?

romaxa11

Голосувалка за збільшення зарплат  

48 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Дуже багато розмов про це, що наші ескулапи заробляють дуже мало, що в Європі лікарі спокійно потрапляють в заможній середній клас і тирипири.

А я б поставив питання з іншої сторони, а чи готові наші дуже кваліфіковані пани-доктори отримуючи високу заплату нести за свою роботу дуже високу відповідальність? Скільки разів чув, що в США і Європі людина яка захотіла стати лікарем вчиться і готується до цього півжиття і у них думаю хабарі за здобуття лікарського диплому ІМХО не дають. Після купи років навчання, людина має змогу усвідомити своє покликання, вибрати спеціалізацію і довести клініці, що його можна брати на роботу, адже лікарська помилка - у них - це не демагогія і за неї клініці чи пану-доктору приходиться платити величезні гроші, і в деяких випадках відсидіти на нарах. А що у нас: ну звернула акушерка дитинці шийку - ну з ким не буває - народите другу дитинку, ну передавили при пологах очний нерв і дитинка на все життя залишилась інвалідом - а що ж ви хотіли, дякуйте що за таку зарплату, ще роди приймаємо (тут про хабар мова не йде - це ж святе), прийшов спец-початківець узіст (може дійсно колись стріляв з узі) подивився на вагітну - блін та у вас проблеми треба брати пункцію спинного мозку з ембріона, а на огляді в іншого лікаря - все нормально - так врятувалась моя дитинка, якій зараз слава Богу п'ять рочків. А скільки проблем по онкології, подивився лікарь на груди в жінки і бл... буду в тебе рак правої груді - тре різати - за тиждень відрізали, а на аналізах в Києві виявилось, що жінка здорова і маленьке запалення лікувалось на протязі двох тижнів простими антибіотиками, а зараз вона - молода жінка залишилась на все життя з фізичною і психічною травмою, і щоб жити "так як всі" їй прийдеться докласти купу зусиль. Думаю в кожного в сім'ї мала місце лікарська помилка і більш ніж впевнений, що жодної відповідальності ескулап не поніс і не понесе (ескулапська недоторканість) (та й не потрібно прибіднятись, на стройку з докторського крісла при такій малій зарплаті ще ніхто не пішов - хай живе тіньова економіка).

А що думаєте Ви?

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. Є достатньо людей які ідуть в лікарі тому що батьки так захотіли, або просто так, не розуміючи всю відповідальність яка на них лежить. А ще гірше коли вони половину пар прогулюють і сесію здають за гроші.І потім вони нас лікують.

2. Хоча тут замкнуте коло. Немає грошей - немає нормального обладнання - неможливо поставити точний діагноз. І зарплата дійсно низька, не проживеш ніяк на неї. Моя думка : підвищувати зарплати в раз хоча б 5 і відповідно вимагати від лікарів працювати якісно.

Тут краще знають ситуацію люди що працюють в цій сфері, на мою думку, потрібно прописувати нормальну законодавчу базу, яка буде це все регламентувати. В тому числі і відповідальність. Надавати пільги лікарям.

Система охорони здоров'я повинна бути безкоштовною. Як би там не було, але візьміть хоча б штати. Краще до лікаря не попадати. Дивився недавно фільм про систему охорони здоров'я у США, де режисером була та людина що знімала фарангейт 911. Коли за те щоб пришити відрізану верхню половину середнього пальця руки хочуть 60к баксів, якщо в тебе немає страхування, це багато за що говорить.

Але поки порядку не буде хоча б в судовій гілці влади, про медицину ніхто і не згадає.

Я вырос в семье врачей...

Что могу сказать. Если и раньше (в детстве) и было желание пойти по стопам родителей, то с возрастом полностью разочаровался в нашей системе медицины. Обидно конечно, что одна из важнейших профессий, что при ссср, что щас, голодает...

В то время как правильно заметили выше, врач в сша, израиле европе и т.п - это действительно престижно

Є достатньо людей які ідуть в лікарі тому що батьки так захотіли

100%

Пример из жизни, жена одного не последнего бизнесмена захотела отдать свою дочку в мед. вуз...

Зачем? Непонятно

Но видимо и ей самой непонятно что это такое

Хотя возможно ее кормить будут другие деньги, а на работу ходить как хобби :) Тоже неплохо...

Якщо всі знають що там низька зарплата, чого всі туди лізуть? Хочеш бабок воюй в бізнесі, а не в лікарні, тут хворі люди і їм пофіг твій фінансовий стан і що тобі мало, їм потрібна допомога, а не твої проблеми.

Якщо всі знають що там низька зарплата, чого всі туди лізуть?

А кто все?

Часть не понимает ситуации

часть надеется на "гешефты врачу" (как там один советский гражданин говорил, врач должен жить не на зарплату а на гонорары)

Часть как сказано выше по наставлению родителей и т.п

А кто все?

часть надеется на "гешефты врачу" (как там один советский гражданин говорил, врач должен жить не на зарплату а на гонорары)

і кому з вище перечислених ти довіриш життя близької людини?

Мені подобається канадська система. Там медицина страхова (за рах держави) і тому безкоштовна, але.... Щоб лікарі не облінились - створена подібна до ринкової система - кожен лікар веде облік карток хворого, від к-сті яких йому і нараховують зарплату. Підробити картки неможливо - все комп"ютеризовано і перевіряється :0108:

Інфа з вуст одного канадійця.

А кто все?

і кому з вище перечислених ти довіриш життя близької людини?

а ти кому довіриш?підеш до бабки-знахарки?

Luka, согласись, что у многих врачей чуть ли не прейскурант на доп.услуги на дверях висит.

если повысить им зарплаты - взяток меньше брать не станут :0108:

вариант поголовного медицинского страхования - выход, но страховка тоже всех взяток не отменит.

а по поводу идут в мед.ВУЗы - не идут.

самое страшное, что продавцы дипломов о высшем образовании не брезгуют и дипломы врачей продавать...

Стаття з нашої формальної Конституції. (Яка не відповідає дійсності)

Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну

допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням

відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і

оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх

громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних

закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно;

існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава

сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.

Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту,

забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Дык, ясно дело, выкручиваются как могут. Всем семью кормить надо.

І для тебе це норма?

согласись, что у многих врачей чуть ли не прейскурант на доп.услуги на дверях висит.

если повысить им зарплаты - взяток меньше брать не станут sad.gif

вариант поголовного медицинского страхования - выход, но страховка тоже всех взяток не отменит.

Исходя из такой логики вообще ничего делать не нужно, пускай всё остается как есть - выживет сильнейший :_07:

І для тебе це норма?

Я не говорю, что это хорошо. Это совсем нехорошо. Но, с такими зарплатами, так сказать , несовместимыми с жизнью, приходиться выкручиваться.

Как и учителям, в принципе.

Я это понимаю, по-этому не злюсь по поводу прейскурантов, и не имею никаких претензий к докторам.

У нас вообще много чего надо менять.

Може я і наївна, але я вважаю, що величезна частина лікарів, все ж працює за покликанням. Бо при такій зарплаті та умовах праці, хто ще туди піде?

Нарікань чую багато, та не забувайте і про адську працю, особливо відділень реанімації, опікові і т.д.

Коли в реанімацію привозять майже труп і з нього грошей не візьмеш, вони роблять свою справу, спасаючи життя.

І в травмпунктах мають справи з циганами і наркоманами, алкоголіками, перед ними двері не зачиняють!

А те що держава не фінансує так як слід, то це біда. Бо лікарні покидають хороші спеціалісти, заробляючи собі на життя ринком і т.д, замість того, щоб свій талант в медицині реалізовувати.

А щодо поганих спеціалістів, то такого і в інших професіях вистачає.

А щодо поганих спеціалістів, то такого і в інших професіях вистачає.

от плохих специалистов в других профессиях не так зависит здоровье и жизнь человека ...

romaxa11 --- Ти підняв по-справжньому досить болісну і неоднозначну тему. Усім нам, Українцям, потрібно змінюватися - "відновлювати порядок в головах"

слава богу, шо я не Украинец, хоть менять ничего не надо.

от плохих специалистов в других профессиях не так зависит здоровье и жизнь человека ...

Я от думаю, що погані спеціалісти майже будь-якої професії становлять загрозу життю людини. Від працівників АЕС, які "проморгали" перегрів реактора, і від будівельників, які будують з недотриманням нормативів, і від продавців шаурми, які не миють руки, перед тим як готувати, ітд. Всі ми в деякій мірі відповідальні за життя і безпеку інших людей.

Піднімати, піднімати і ще раз піднімати! Ви хочете, щоб ваше життя-здоров’я залежало від низькооплачуваного спеціаліста? Тільки коли буде велика ЗП можна буде реально піднімати питання корупції...

romaxa11 --- Ти підняв по-справжньому досить болісну і неоднозначну тему. Усім нам, Українцям, потрібно змінюватися - "відновлювати порядок в головах"

слава богу, шо я не Украинец, хоть менять ничего не надо.

Так.....нічого змінювати не треба....потрібно далі давати хабарі, казати, що всі лікарі "уроди", які тільки висмоктують гроші і вірити в те, що все саме собою зміниться чудесним образом, так як майонез сам росте в супермаркеті, або на дереві, правда діфото ;) ?

Рахую питання медицини, найважливішим на даний момент в Україні. Щось тільки наші політики її перед виборами деколи піарять.

Я вважаю, що медецина повинна бути безкоштовна, тобто фінансування бюджетне.

Поступання в вузи на мед сеціальності, тільки по знанням.

Зарплату лікарям підвищити і не на 10-15%, а в декілька раз.

За взяття хабаря лікарем - кримінальна відповідальність.

Я проти страхової медицини. Тому що мета страхових компаній більше зібрати грошей і менше виплатити, їх не хвилює (мягко кажучи) життя і здоровя своїх клієнтів.

Тільки як це реалізувати в Україні?

Тільки як це реалізувати в Україні?
Системною працеою над собою. Тобто, не давати хабарі, розуміти-усвідомлювати те, що від тебе теж багато чого залежить. Нажаль, це інертний процес і вимагає багато часу.

Системною працеою над собою. Тобто, не давати хабарі, розуміти-усвідомлювати те, що від тебе теж багато чого залежить. Нажаль, це інертний процес і вимагає багато часу.

Просто коли ти або твої рідні попадають в лікарню. То вже боротись пізно. Треба платити, як всі.

Знаю випадок коли лікар просто запитує, "як будемо лікуватись за гроші чи безкоштовно?" І ти розумієш, що якщо скажеш безкоштовно, то твій родич просто може не вижити.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Create New...