Перейти до змісту

Порада у виборі акумулятора


ursa

Рекомендовані повідомлення

On 08.01.2023 at 18:16, Yarchik сказано:

Холодильник за добу з'їдає 600-900Вт. Використовуючи наведену вище формулу, можна порахувати, що для 600Вт при 12вольтовому акумуляторі треба буде 50А. Насправді цих 50А треба множити на коефіцієнт 1,15, бо інвертор для своєї роботи теж забиратиме трохи акумулятора.

Холодильник 4 години легко збереже температуру, при умові нормальної герметичності дверей, навіть може й більше. Ну в мене з Снайге проблем не було

 

Змінено користувачем sasha2008lk
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 hours ago, sasha2008lk said:

Холодильник 4 години легко збереже температуру, при умові нормальної герметичності дверей, навіть може й більше. Ну в мене з Снайге проблем не було

Офтоп по електриці, але в тему холодильників - покладіть в морозилку генератори холоду (типу таких), їх можна буде потім класти в основне відділення щоб підтримувати низьку термпературу.

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

Офтоп по електриці, але в тему холодильників - покладіть в морозилку генератори холоду (типу таких), їх можна буде потім класти в основне відділення щоб підтримувати низьку термпературу.

А толку? Якщо нічого там такого немає, ну я нічого такого не тримаю в холодильнику , ну там суп, борщ і т.д. ну 2 - 3 дні максимум. Понюхав і в унітаз якщо якась підозра на свіжіть є 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, Ko3bMa сказано:

Офтоп по електриці, але в тему холодильників - покладіть в морозилку генератори холоду (типу таких), їх можна буде потім класти в основне відділення щоб підтримувати низьку термпературу.

ем.. а бутилку з водою покласти?)

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Dima4s сказано:

ем.. а бутилку з водою покласти?)

Нічим не гірше для даної задачі при однаковому об'ємі.  Але пляшок можна в рази більше покласти,  бо вони умовно безкоштовні. 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 1/11/2023 at 12:21 AM, Unknown said:

Нічим не гірше для даної задачі при однаковому об'ємі.  Але пляшок можна в рази більше покласти,  бо вони умовно безкоштовні. 

а ще в них буде чиста вода, яку можна використати

Змінено користувачем Zevs_Isver
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 hours ago, Zevs_Isver said:

а ще в них буде чиста вода, яку можна никористати

 

17 hours ago, Dima4s said:

ем.. а бутилку з водою покласти?)

В акумулятори холоду заливають не чисту питну воду.

Тут вже що кому більше треба - вища теплоємність чи кінцева ціна.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 hours ago, sasha2008lk said:

А толку? Якщо нічого там такого немає, ну я нічого такого не тримаю в холодильнику , ну там суп, борщ і т.д. ну 2 - 3 дні максимум. Понюхав і в унітаз якщо якась підозра на свіжіть є 

Допомога компресору в умовах постійних відключень, імхо, буде не зайвою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 11.01.2023 at 12:41, Ko3bMa сказано:

Допомога компресору в умовах постійних відключень, імхо, буде не зайвою.

Згоден, якщо є фінансова можливість таке зробити, але якщо економ варіант то не варто. Я холодильник і морозилку відключаю, після включення світла за хвилин 20 включаю. Бо буває включать і за 10 хв знову пропадає. Але нічого не зіпсувалося і не розтануло. Вчора дістав вареники, які вже пару тижнів лежали, нічого з ними не сталося 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 hours ago, sasha2008lk said:

Згоден, якщо є фінансова можливість таке зробити, але якщо економ варіант то не варто. Я холодильник і морозилку відключаю, після включення світла за хвилин 20 включаю. Бо буває включать і за 10 хв знову пропадає. Але нічого не зіпсувалося і не розтануло. Вчора дістав вареники, які вже пару тижнів лежали, нічого з ними не сталося 

Я для такого поставив в розетку зубра з затримкою в 4 хвилини і діапазоном в 200-240В.

Це добре, якщо вимикають не настільки довго. Бо я добре задумався про можливі наслідки поломки холодильника після після перших обстрілів, коли світла не було 30+ годин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

Я для такого поставив в розетку зубра з затримкою в 4 хвилини і діапазоном в 200-240В.

Це добре, якщо вимикають не настільки довго. Бо я добре задумався про можливі наслідки поломки холодильника після після перших обстрілів, коли світла не було 30+ годин.

Ну як на довго то нічого не спасе, як казав один знайомий, купи каструлі по 40 літрів і на вулицю винось чи балкон, дешевше ніж інвертор з акумулятором :D Якщо тиждень не буде світла, ніякий акб не витягне, генератор хіба спасе. 

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 11.01.2023 at 11:00, Zevs_Isver сказано:

а ще в них буде чиста вода, яку можна використати

таки да, бо "аккумулятори холоду", це - розвод маркетинг "чистої води" ;) колись, бачив "аккумулятори холоду" - там, типу гель якийсь, замість води, ну розмерзнеться на години 2 пізніше... сумнівна вигода, вода - безкоштовно і в будь-який час, набери кілька пляшок з-під мінералки (заморозь у морозилці) і все, і охолодиш що треба і воду можна використати.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо подивитись питому теплоємність речовин - то тут вода на першому місці. Весь прикол в покупці акумулятора холоду - лише сам корпус того акумулятора, який більш зручний при певних задачах.

Бажано щоб вода не замерзала - туди щось додати, бо таки лід має меншу теплоємність в два рази.

 

Тренировочные упражнения и задачи по первой теме 8 класс «Внутренняя  энергия. Теплопередача. Количество теплоты.» Задания по третьей под теме  «Количество теплоты».

Змінено користувачем alexvvv
  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, alexvvv сказано:

Бажано щоб вода не замерзала - туди щось додати, бо таки лід має меншу теплоємність в два рази.

 

Просто додай солі. Це не підвищить теплоємність льоду, лише зменшить температуру плавлення.

Тут фішка навіть не в самій теплоємності речовини, а в тій кількості енергії, яка необхідна для фазового переходу.

В даному випадку це буде десь 300+кДж/кг

  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

34 хвилин тому, Саня сказано:

Просто додай солі. Це не підвищить теплоємність льоду, лише зменшить температуру плавлення.

Тут фішка навіть не в самій теплоємності речовини, а в тій кількості енергії, яка необхідна для фазового переходу.

В даному випадку це буде десь 300+кДж/кг

Щодо фазового переходу -- в яблучко! Гугл пише прл 330кДж,  а кожен градус нагріву води -- це лише 4,2кДж.  Відчуйте різницю (~78 разів)! Щодо зниження на 2-4 градуси температури замерзання,  то,  як на мене, не обов'язково, але сіль дозволить прискорити тепловіддачу від пляшки за рахунок більшої дельти температур. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, Unknown сказано:

Щодо фазового переходу -- в яблучко! Гугл пише прл 330кДж,  а кожен градус нагріву води -- це лише 4,2кДж.  Відчуйте різницю (~78 разів)! Щодо зниження на 2-4 градуси температури замерзання,  то,  як на мене, не обов'язково, але сіль дозволить прискорити тепловіддачу від пляшки за рахунок більшої дельти температур. 

Для систем опалення додають пропіленгліколь, тоді температуру замерзання можна знизити в залежності від концентрації від -10 до -30 градусів. Тому краще воду заморозити при нижчих температурах. І поглинання енергії на танення нікуди не дінеться, але танути буде при значно нижчих температурах.  Так що наповнення ємності розчинами, а не водою - це не маркетинг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, Саня сказано:

Просто додай солі. Це не підвищить теплоємність льоду, лише зменшить температуру плавлення.

малувато сіль знизить температуру плавлення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, alexvvv сказано:

Для систем опалення додають пропіленгліколь, тоді температуру замерзання можна знизити в залежності від концентрації від -10 до -30 градусів. Тому краще воду заморозити при нижчих температурах. І поглинання енергії на танення нікуди не дінеться, але танути буде при значно нижчих температурах.  Так що наповнення ємності розчинами, а не водою - це не маркетинг.

Яку темпаратуру замерзєзання має спеціалізована коробочка? -7? -10?

Якщо припустити,  що воду заставити замерзати не при нулю,  а при -10, при цьому без змін теплоємкісних характеристик,  то виграєш ти орієнтовно 20кДж (по переведеш з твердого в рідкий стан на 10 градусів раніше,  а в рідкому стані десь у два рази вища теплоємніть.  А тепер порівняй виграні 20кдж з 330кдж -- крапля в морі... 

Акумулятори холоду не зовсім маркетинг -- вони корисніші за чисту воду там,  де потрібно підтримувати нижчу температуру (умовно мінус 5) щоб цільовий продукт,  обкладений по периметру контейнерами, не розмерзався.  

З точки зору підтримання температури саме в побутовій холодильній камері -- "нафіг нада", МАРКЕТИНГ. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Unknown сказано:

Акумулятори холоду не зовсім маркетинг -- вони корисніші за чисту воду там,  де потрібно підтримувати нижчу температуру (умовно мінус 5) щоб цільовий продукт,  обкладений по периметру контейнерами, не розмерзався.  

З точки зору підтримання температури саме в побутовій холодильній камері -- "нафіг нада", МАРКЕТИНГ. 

в нормальному холодильнику - що зверху, що знизу - буде норм. Для прикладу, Індезіт, в перший локдаун - знизу 2 доби - "як має бути" (навіть курка не розмерзлась), зверху - нічого такого і не було, майонези/кетчупи, борщ, йогурт... не зіпсувалось. Зверху, таки викорисотували - пару пляшок 1,5л "аккумуляторів холоду"

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, alexvvv сказано:

Для систем опалення додають пропіленгліколь,

трохи не в тему, коли вимикають "світло" - зразу і батареї  холодні стають... цікаво, врахують цей нюанс чи ні? Таки думаю - що ні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

35 хвилин тому, Bliksss сказано:

в нормальному холодильнику - що зверху, що знизу - буде норм. Для прикладу, Індезіт, в перший локдаун - знизу 2 доби - "як має бути" (навіть курка не розмерзлась), зверху - нічого такого і не було, майонези/кетчупи, борщ, йогурт... не зіпсувалось. Зверху, таки викорисотували - пару пляшок 1,5л "аккумуляторів холоду"

Що я тобі можу сказати,  якщо регулярно в морозольній температура піднімається орієнтовно до мінус 5, то поганенько для більшості її вмісту,  скажімо так -- в рази термін зберігання скорочується.  Але якщо місяцями не зберігаєш,  то не смертельно. 

 

Термін зберігання у вимкненому апараті набагато більше залежить не від апарата,  в від рівня його наповненості (за умови,  що резинки герметичні).  Бо стінки мало відрізняються у типових сучасних адекватних приладах,  а от від рівня заповнення напряму залежить теплоємність, яка  іноді в кілька разів може відрізнятись. 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дистильована вода замерзає при -42 градусах. Можна потім використати для доливання акумулятора, наприклад. А якщо когось цікавить подальше використання цієї води в "споживчих" цілях, то 40% розчин етилового спирту в воді замерзає при температурі -22..-29 °C. Причому питома теплоємність спирту вища, ніж, наприклад, у солі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, YVitaliy сказано:

Дистильована вода замерзає при -42 градусах.

Це за якою шкалою?,  бо ж явно НЕ цельсія. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, Unknown сказано:

НЕ цельсія

Кельвіна? Лінь гуглити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, Unknown сказано:

Що я тобі можу сказати,  якщо регулярно в морозольній температура піднімається орієнтовно до мінус 5, то поганенько для більшості її вмісту,  скажімо так -- в рази термін зберігання скорочується.  Але якщо місяцями не зберігаєш,  то не смертельно. 

місяцями - хіба що овочі (горошок і т.п.) або ягоди, хз, там 3 відділення в морозилці, температура різниться на кілька градусів.

10 годин тому, Unknown сказано:

Термін зберігання у вимкненому апараті набагато більше залежить не від апарата,  в від рівня його наповненості (за умови,  що резинки герметичні).  Бо стінки мало відрізняються у типових сучасних адекватних приладах,  а от від рівня заповнення напряму залежить теплоємність, яка  іноді в кілька разів може відрізнятись. 

ніколи до блекауту не ставив на режим суперзаморозки, тепер - ставлю - щоб довше тримав в разі відключення, з резинками - згоден, сам міняв років через 5 експлуатації, оригінальні - коштують як компресор))

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...