Перейти до змісту

Світло без світла

MaestroA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
41 хвилин тому, nickel сказано:

Ну от і настав сценарій: ні світла, ні води, ні опалення. З якими проблемами стикнулися? 

Рано ще. Поки просто романтика

• +1 1
Опубліковано
39 хвилин тому, Dima4s сказано:

Рано ще. Поки просто романтика

Багато хто навіть до романтики не готувався, судячи з того як вигрібали з магазинів бутильовану воду

• Ха-ха 2
Опубліковано
On 22.11.2022 at 11:49, romanc сказано:

На олх б/у 250-290Вт 2800-3000грн

Розбирають сонячні станції, +треба дивитися скільки вольт дає, є шанс що підійде контролер 500-700грн.

IMG_20221026_162012.thumb.jpg.95fd1a6f9bfd4767f171279a20682304.jpg

• +1 2
Опубліковано
3 годин тому, Oli сказано:

На олх б/у 250-290Вт 2800-3000грн

Розбирають сонячні станції, +треба дивитися скільки вольт дає, є шанс що підійде контролер 500-700грн.

IMG_20221026_162012.thumb.jpg.95fd1a6f9bfd4767f171279a20682304.jpg

Кинь лінк

Опубліковано (змінено)

Бомж варіант інтернету від ВОМа бнз електрики

Стаб за 5 баксів, кусок дрота, пара штекерів і акум від безперебійника.

По розрахунках, вистачить годин-на 10

Єдине не знаю, як захистити акум, щоб не садило нижче 10.5в

IMG_20221123_144310.jpg

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Опубліковано
6 хвилин тому, Dima4s сказано:

А стабілізатор нащо? Все ж 12 вольтове

Опубліковано
Только что, nickel сказал:

А стабілізатор нащо? Все ж 12 вольтове

Чому "все"? В мене, наприклад, теж роутер 5в

Опубліковано
23 хвилин тому, nickel сказано:

Я про те що на фото

Маю різні акуми.12, 24в. Жменю 18650. Стаб дозволяє на вхід вчепити все. На виході буде 12в 1А.

Не треба перейматись, що щось згорить.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Dima4s сказано:

Як варіант є така штука 

https://3v3.com.ua/product_7771.html

Ціна на алі суттєво нижча. 

p.s.  не варто і до 10,5 доводити,  особливо старий акум.  Бо 10,5 -- то крайня межа для ідеально збалансованого по банках акума,  а якщо є розбаланс (а він зазвичай є),  то вже можеш отримати і переплюсовку.  Став ліміт десь 11,1-11,4, все рівно там в кінці вже мало що витягнеш з акума,  а здоров'я йому можеш підпортити. 

Змінено користувачем Unknown
  • +1 2
Опубліковано

На один з акумуляторів з упса, який був умовно дохлий вчепив невелику лінійку з ледів. Другий, живий, планую до роутера зробити. Дві гіроскутерні слабенькі також зробив під освітлення в кімнатах. Лампа настільна на 12 вольт живиться від трьох18650, вистачає на вечора два точно. В коридорі, в мене ще там котел твердопаливний, підвісив гірлянду, на три АА батареї, але замість батареї припаяв акумулятор з одноразкі через резистор та платою для зарядки. В теорії на паро днів вистачить, на практиці періодично заряджаю. 

Ще треба придумати як це все зарядити якщо світла не буде довше. Думаю з гіроскутерного колеса педального генератора зробити, але поки ще так

• +1 1
Опубліковано

6 часов назад, Cniperman сказал:

. Думаю з гіроскутерного колеса педального генератора зробити, але поки ще так

Надо электросамокаты переделывать в режим рекуперации, пусть гогами заряжают аккумы.

• +1 1
Опубліковано

Порадьте, будь ласка, генератор на елементах Пельтье. Тільки готове рішення, якщо воно є, зараз не час конструювати.

Поки є газ або дрова, можна електрику добути з вогню.

Хоча б для зарядки телефону, в ідеалі на 220в, але то буде дорого.

Дякую за відповідь.

Опубліковано
21 годин тому, nickel сказано:

Ну от і настав сценарій: ні світла, ні води, ні опалення. З якими проблемами стикнулися? 

Так наставав вже не раз.

Опубліковано
17 годин тому, Unknown сказано:

p.s.  не варто і до 10,5 доводити,  особливо старий акум.  Бо 10,5 -- то крайня межа для ідеально збалансованого по банках акума,  а якщо є розбаланс (а він зазвичай є),  то вже можеш отримати і переплюсовку.  Став ліміт десь 11,1-11,4, все рівно там в кінці вже мало що витягнеш з акума,  а здоров'я йому можеш підпортити. 

Порада хороша. Питання в тому, як цей захист реалізувати. DC-DC на фото @Dima4s такого не вміє.

• -1 1
Опубліковано (змінено)
On 22.11.2022 at 15:07, MaestroA сказано:

Один з моїх ліхтарів погано світив. Дав знайомому для вандалізму і тортур.

Ось результати двох акуумів з на перший погляд ідентичних ліхтарів (куплено обидва на Алі через акцію 3*$1.99).

Вага доходяги - 36 г.

500-ки - 39г

Таки знайомий брав 500 mah'овий не через акцію 3*$1.99, а окремо трохи дорожче.

Каже, реально світить в слабшому режимі до 10 год.

Ось лінк:

https://www.aliexpress.com/item/1005004557539878.html

Щойно взяв собі 5 шт. (з промокодом в компоновці з іншими товарами)

Вийшли по 101 грн./шт.

Спойлер

image.thumb.png.76ccbc00b423b016c0022829d21bcafa.png

Змінено користувачем MaestroA
Опубліковано (змінено)
22 часа назад, Dima4s сказал:

IMG_20221123_144310.jpg

На скільки вистачило? Сьогодні також зробив схоже. Не знаю на скільки живий акумулятор, але зарядку бере і насос через інвертор крутить. За вечір напруга просіла з 13 до 12.5 (десь три години).

Пустив через сонячний контролер, має вихід 5в та має захищати батарею від перерозряду. Замість панелі підключив 14В/4А блока від якогось медіаплеєра.

PXL_20221124_165054076.jpg

Змінено користувачем Cniperman
Опубліковано
39 хвилин тому, Cniperman сказано:

На скільки вистачило? Сьогодні також зробив схоже. Не знаю на скільки живий акумулятор, але зарядку бере і насос через інвертор крутить. За вечір напруга просіла з 13 до 12.5 (десь три години).

Пустив через сонячний контролер, має вихід 5в та має захищати батарею від перерозряду. Замість панелі підключив 14В/4А блока від якогось медіаплеєра.

PXL_20221124_165054076.jpg

По контролеру...

Скільки там максимальний вхід у вольтах?

Опубліковано (змінено)
7 годин тому, Саня сказано:

Порада хороша. Питання в тому, як цей захист реалізувати. DC-DC на фото @Dima4s такого не вміє.

Якщо споживання не вище 3 ампери,  то легко (далі йде у захист платка і від'єднує навантаження). 

Потрібно для живлення плати знайти 5-8 вольт (можливо можна і напряму від акума,  що захищати буде,  я не пробував,  бо юзав телефонну зарядку для живлення).  Плата підключається до акума, а в якості "навантаження" той dc-dc. Далі наклацуєш потрібну напругу розмикання і стартуєш.  Плата замикає контакт, і поки напруга на акумі не провалиться до наклацаного порога,  палата буде тримати замкнутим контакт,  тобто буде подаватись живлення на вхід dc-dc. Паралельно плата буде по колу виводити поточну напругу на акумі,  силу струму і витягнуті з акума ампер-години. Після спрацювання захисту на екрані залишається значення ампер-годин (поки живлення платки присутнє).

Я такою свій автомобільний акум тестував і "тренував" кількома циклами неповного розряду. 

Змінено користувачем Unknown

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...