Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
11 минут назад, SergLutsk сказал:

А чому б і ні ? Ну не за 1-2 дні звісно, але за тиждень - два здається цілком реально. Чого-чого, а вантажні ешелони точно не в дефіциті ні в раши, ні в білорусів, можуть хоч по 3 в день відправляти, аби встигали навантажувати...

А є в них стільки техніки? Їх треба зняти з консервації, довести до робочого стану

• Подобається 1
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
16 хвилин тому, WebTraveller сказано:

А є в них стільки техніки? Їх треба зняти з консервації, довести до робочого стану

А хто ж їх знає, скільки і чого у них є. Може саме зараз її втіхаря і доводять до робочого стану. Не думаю що наша розвідка прям відслідковує кожен ангар в раші чи білораші який там двіжняк. За прикордонними територіями, аеродромами то слідкують, але ж не за кожним ангаром десь далі ?

Опубліковано (змінено)
37 хвилин тому, WebTraveller сказано:

ну, принаймні - була, там ссср - про всяк випадок зберігав, але за ці часи що минули, вони у всякі Африки - продали овердофіга. Вже ж давно "виникало питання", звідки в білоруських генералів - таке баблішко?

На жаль, довести до нормального стану - не така вже проблема, у білорусів - досить розвинуте машинобудування, також - оптику класну роблять.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
19 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Не думаю що наша розвідка прям відслідковує кожен ангар в раші чи білораші який там двіжняк.

ну так відслідковують - не тільки наші;)

• +1 1
Опубліковано (змінено)
2 годин тому, WebTraveller сказано:

Сотні танків і тисячі БТР?

біля сотні - так, і цього буде достатньо, можуть здійснити зерграш і захопити рівненську аес 

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
1 хвилина тому, case_l сказано:

біля сотні - так, і цього буде достатньо 

Екіпаж танка 3 людини. Куди решту 169700 орків посадять?

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Bliksss сказано:

ну так відслідковують - не тільки наші;)

Ну то може й відслідковують що розконсервували, що приводять в робочий стан. Те що нас з вами не поставили про це до відому ще не означає, що цього не відбувається, логічно ? Може й наша розвідка знає, але на загал мовчить.

1 година тому, volks сказано:

Екіпаж танка 3 людини. Куди решту 169700 орків посадять?

Та ну ти серйозно ? Та тих же тентованих камазів в Білорусі точно так само не дефіцит, як і ешелонів. Було би кого садити, а в що запакувати - знайдуть. Це звісно ризик отримати багато шашлика, але коли це зупиняло рашу ? 

Мене інше тривожить: окрім отих пари рядів мін поперек доріг, чи є ще якийсь дієвий захист у нас, чи стоїть на наших напрямках дійсно надійний запас важкої техніки/артилерії, який зможе стримати в разі чого нову навалу. 

Опубліковано (змінено)
48 хвилин тому, SergLutsk сказано:

чи стоїть на наших напрямках дійсно надійний запас важкої техніки/артилерії, який зможе стримати в разі чого нову навалу. 

як ти вже і сам казав (коли розвідку згадував) - пересічним громадінам про це не скажуть, є - а що і як, це вже не уточнюється.;)

Бо як сильно цікавить - "можна і в армію сходити", щоб на власні очі побачити ;)

Я не про тебе, конкретно, але просто - багато людей в контру переіграло, і тепер - сидячи біля моніка - дають поради, або - "задають питання".

• +1 2
Опубліковано

Чому я сказав що тривожить і цікавить чи є ? Не тому що крепко любопитний такий, а просто не так давно з однокласником своїм на пиво вибрались, а він зараз сидить на кордоні у лісах рідної Волині. Так от розповідав, що навіть кулемети у них забрали бо "є місця де потрібніше !" І сидять вони з одними калашами на руках. Ну він звісно володіє не всією інформацією по кордону, але конкретно їх підрозділ на його ділянці з наявними у них засобами може хіба що ура-атаку піхоти зупиняти, більше нічого. Не мої слова, слова мобілізованого, якого мобілізовували ще в 2014 і вже поїздив по лнр/днр.

Звідси і мої думки, чи не вигрібли звідси все що можна на потреби сходу-півдня.

Опубліковано

Через західну Україну йде до нас вся зброя і гуманітарка, так само назад - пошкоджена техніка на ремонт. Було б надзвичайно великою дурістю залишати хоч якісь шанси кацапні на подібний наступ. І, моя думка - вони з часом тільки слабшають (хоча і вчаться), і якщо не змогли/захотіли раніше нападати, то далі буде ще важче. Хоча зима покаже, можливо, справді ждуть морозів.

Опубліковано
12 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Було б надзвичайно великою дурістю залишати хоч якісь шанси кацапні на подібний наступ.

Воно-то ніби й так, але ж дивлячись на дані розвідки, що ті зараз не готові і не зможуть наступати, то цілком можуть і приймати рішення, що на даний оперативний момент краще взяти цю зброю, наявну вже тут і зараз, і потрібну вже на вчора, і пустити на оті більш гарячі напрямки. А типу оці оголені місця заповнимо пізніше, коли буде на часі, коли підгон новий надійде. Тому не виключено що забирають. І знову ж таки, розставляючи пріорітети, як гадаєш, звідки раніше заберуть, з Волині чи з під Києва ? ;)

Опубліковано (змінено)
4 годин тому, SergLutsk сказано:

І сидять вони з одними калашами на руках.

перебільшує

4 годин тому, SergLutsk сказано:

Ну він звісно володіє не всією інформацією по кордону, але конкретно їх підрозділ

як і я, але, мож в їхньому підрозділі так, сам знаю кількох хлопців, які на кордоні - там не тільки з калашами. Ну і логічно подумати, там вже арту треба було поставити під носом у білорусів, щоб вичислили швидше?

Опубліковано

Аби коло настануть морози, наші там не почали інтенсивно боротись з зеленим змієм, якого постачають селяни з прикордонних сіл.

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, MACCEN сказано:

Аби коло настануть морози, наші там не почали інтенсивно боротись з зеленим змієм, якого постачають селяни з прикордонних сіл.

можуть, бо навіть з передових позицій - возять на "продувайку", і в разі чого - 100К мінус.

Опубліковано
Только что, Bliksss сказал:

можуть, бо навіть на передовій - возять на "продувайку", і в разі чого - 100К мінус.

Мінус 100К це штраф якщо зловлять бухім?

Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, MACCEN сказано:

Мінус 100К це штраф якщо зловлять бухім?

да, мож мова не саме про 100К, а позбавляють - премій та надбавок і залишиться гола ЗП, а на передовій, основні гроші - це "надбавка"... якось так, дуже не випитував, було про що поговорити ;)

Опубліковано
Только что, Bliksss сказал:

да

На передовій там такого надивишся, що бухати почне навіть язвеннік, штраф то тільки чув що тут штрафують, не дають бонус від президента 30 тис, далі впливу немає. Так що на передовій врятлі, а от тут теж сумнівно, все звичайно від командира залежить, але як чувакі кажуть холодно буває так що тільки сотку й накатив і одразу спати, бо по іншому ніяк. Хоча кожному своє, та й розсуждати сидячи на дівані легше звичайно.

Опубліковано (змінено)
7 хвилин тому, MACCEN сказано:

Так що на передовій врятлі,

ну, приїхала людина (родич), який командує взводом - таке і розказував, трапляється і там таке, за всіма - не вслідкуєш, деякі - не раз попадались - не лякає їх цей "штраф";)

7 хвилин тому, MACCEN сказано:

Так що на передовій врятлі, а от тут теж сумнівно, все звичайно від командира залежить, але як чувакі кажуть холодно буває так що тільки сотку й накатив і одразу спати, бо по іншому ніяк.

я б показав, як і в яких умовах вони ночують/сплять.... Ти новини по телевізору передивився - де всі з буржуйками і в бліндажах? так це зовсім не всі так, є в людей - інша специфіка роботи.

Опубліковано
1 минуту назад, Bliksss сказал:

ну, приїхала людина (родич), який командує взводом - таке і розказував.

я б показав, як і в яких умовах вони ночують/сплять.... Ти новини по телевізору передивився - де всі з буржуйками і в бліндажах? так це зовсім не всі так, є в людей - інша специфіка роботи.

Думаю буржуйка та телевізор тільки в командування і то за 50 км від там де гаряче.

Опубліковано (змінено)
29 хвилин тому, MACCEN сказано:

не дають бонус від президента 30 тис, далі впливу немає.

ну все правильно, тут 30, а в зоні бойових дій ~ 100, не знаю як правильно називається, але - точно не "бонус від президента" ;),

просто - штрафують і все, мабуть - звання чи відпустку ще можуть затримати.

Опубліковано

Щодо синьки, то як розказував однокласник, все залежить від командира. В конкретно його підрозділі взагалі не бухали, тобто від слова зовсім ! Навіть пива не було ! По пару місяців ! А от в сусідньому підрозділі, то каже там такі коники по п'яні бували, що й стрільба бувала, не те що пісні

• +1 1
Опубліковано (змінено)
31 хвилин тому, MACCEN сказано:

все звичайно від командира залежить

командир - і сам розбереться, а якщо "спеціально навчені" люди зловлять за "синьку", то - вже гірше.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...