Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
1 година тому, Nokian сказано:

привяжуть до паспорта.

А толку з того? Он в країнах, де не перший рік діє примусова реєстрація сім-карт - можна без питань придбати сімку, яка оформлена на іншу людину.

Опубліковано

@Electronshik

@MACCEN

@volks

Вчора (19 липня) був у міському війсккоматі.  Приніс акти заключення лікарів, бо на початку червня мене направили проходити комісію і відповідно направлення дали по тим хворобам, що вказав, що маю. Або думаю, що маю.

Комісія. Якщо будеш мовчати і переминатися з ноги на ногу, то і сліпий буде "придатним".

Якщо є захворювання, стоїш на медичному обліку в лікаря - відправлять на обстеження, можуть і покласти в лікарню, при потребі.

А тепер передісторія.

на роботі сказали,  треба твій військовий, щоб поставити в резерв у військомат, щоб не смикали. Кажу, немає, є ще приписне з 199Х-якогось там року.

Нє - не канає. Нада воєннік. Ок кажу.

Йду у військомат. Прийшов, 3 повістками там купа людей, роздавали напередодні по вулицях. Є явні інваліди.

Зайшов у кабінет на першому поверсі. Сидить дєффачька, з журналом і ручкою і просто тупо вписує всіх туди.  Збоку МФУ (БФП), робити копії документів.

Кажу, мені замінити мою бумашку 30-річну.

Каже йдіть на комісію.

Кажу, схуялі? Я комісований!

Тут ніде не сказано, в бумашці.

А де, питаюся, Ваша база? Особові Справи? Там все сказано! 

*промурмотіла щось невнятне., така зараз процедура! Спрощена.

ну ок. Йду на другий поверх з бігунком. Там коридор, ремонт йде. 5-6 кабінетів, ходять такі ж як доходяги.

Питаюся, куди? - а по порядку, в кабінети де черги немає.

Окуліст: читайте нижній ряд, - що бачив прочитав, написали що трохи слабий зір, але в цілому придатний.

Хірург: скарги є? Є кажу, то і то, а, ну ок - направлення в 2 поліклініку.

Лор, невролог, дерматолог, психіатр, терапевт - кожен своє пише. Скарги є? Наприклад? Ну, там таке, таке, таке. А, таке і таке немає, але є отаке, ага, ну то ось вам ще направлення!(про те, що я навіть кофти на комісії не знімав, я не казав?)

останній штрих в комісії  (затаїли дихання) - Голова комісії!  (Головиня

Жіночка, молодша від мене. Бровки, манікюрчик, Айфончик, стразіки на кофточці. Ділова, як.. не знаю.

Ага-ага, ну ок, є направлення, ок.  Ось акти - проходьте лікарів, і завтра! із актами.

Я в поліклініку, яке там завтра???!! 

Ну ніби тих, хто по направленню з військомату - без черги. От проблема - таких уже черга! І до кожного лікаря!

На фіналі, обстеження і довідки з актами я вчора завіз. Місяць.  Бо узі, щоб безкоштовно - 2 тижні черга!  До ендокринолога взагалі місяць. ...

А в мене відпустка закінчилася, я за 2 тижні ніфіга не встиг. Медицина імені Уляни Супрун, мать її..

Фінал в першому абзаці.

Оскільки, як я і казав, що був комісований (СО-7), і це і підтвердив.

Через 10 днів, сказали, прийти за тимчасовим посвідченням , чого питаюся, не військовий? Бо, кажуть, військовий тепер лише тим дають, кого мобілізують. А Ви не мобілізовані.

За кордон збираєтеся? Та, кажу, не планував. Ну, то як надумаєте, то прийдете сюди, ми вам випишемо довідку, по якій ви можете виїхати з країни.

Ок, кажу, буду знати, дякую.

Щодо бази даних і паперових справ, воно або пішло по пізді ще в районі 2013-2015 років, або навмисне перебирають ВСІХ, щоб знати ситуацію.

Бо, як я уже казав, із тих, хто приїхали пересидіти, ВСІ мали б з'явитися у військоматі стати на облік, у зв'язку із зміною місця проживання (рєестрації, проживання, роботи)!

• Дякую! 5
  • +1 4
Опубліковано
31 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Оскільки, як я і казав, що був комісований (СО-7), і це і підтвердив.

Тобто тебе зняли з обліку, наскільки я розумію? Яка стаття, якщо не секрет?

• +1 1
Опубліковано
17 хвилин тому, Nokian сказано:

Женя ,яка в тебе військова спеціальність?

Ти не читав .Я не служив.

18 хвилин тому, Serpent сказано:

Тобто тебе зняли з обліку, наскільки я розумію? Яка стаття, якщо не секрет?

Не знаю. Десь в бігунку було написано, недочитався.

Опубліковано

Да там всім пофігу, комісію я пройшов за 5 хв всіх лікарів, хірургу сказав що мені в дитинстві ногу пришили, зробили унікальну операцію, а він мені у відповідь "ну ти ж ходиш", вліпив придатний. 

Дали теж тимчасове посвідчення типу чуть що передзвонимо.

• +1 2
Опубліковано
4 годин тому, Zheny@ сказано:

Лор, невролог, дерматолог, психіатр, терапевт - кожен своє пише. Скарги є? Наприклад?

Так я про це писав ще кілька місяців тому. Проходив у серпні минулого року. Якщо мовчиш, ні нащо не жалієшся, то будеш придатним у всіх лікарів. Ніхто там не вишукує твої старі діагнози.

4 годин тому, Zheny@ сказано:

На фіналі, обстеження і довідки з актами я вчора завіз. Місяць. 

Я проходив 3 місяці. Відділ кадрів мозок вже виносив, бо я одним з останнім папера з військомата не ніс.

• +1 1
Опубліковано

Познімали санкції з росії.

На вивіз нашого зерна типу взамін 

Натомість кидають інфоприводи за громадянство Коломойського..

• Cумний 1
Опубліковано
1 година тому, Nokian сказано:

Познімали санкції з росії.

всі, чи мова про якісь конкретні санкції?

P.S. Пля, як ти вже підза*бав з своїм - "всьо пропало"...

• +1 2
Опубліковано (змінено)
37 минут назад, Werwolf777 сказал:

Реально никто не знает принцип начисления. Нам первый раз отсчитывали 100 со дня приказа на выезд в зону боевых и по день возвращения. А второй раз еще не известно, заплатят ли вообще.

Интересно бы увидеть карту зоны боевых, по которой они будут насчитывать.

Настаёт время ох.енной мотивации военных....

Надо переходить в волонтеры))))

Змінено користувачем romanc
  • Cумний 1
  • +1 2
Опубліковано
23 хвилин тому, romanc сказано:

Реально никто не знает принцип начисления. Нам первый раз отсчитывали 100 со дня приказа на выезд в зону боевых и по день возвращения. А второй раз еще не известно, заплатят ли вообще.

Интересно бы увидеть карту зоны боевых, по которой они будут насчитывать.

Так і було весь час.

Якщо ти на "нулю" (і це має бути зафіковано) то пропорційно відбутих  відпрацьованих днів, отримаєш 100К / м. З 30 днів 15 на "нулю" - то матимеш : 100 000 / 30 дніві * (кількість відвойованих) 15 = 50 000 грн.

Решта 15 днів, по 30 000/грн місяць. Тобто: 30 000 / 30 = 1000 грн/день * 15 днів = 15 000 грн. + 50 000 грн (з "нуля") = 65 000 грн.

Як воно буде на фіналі, і як кого де НАСПРАВДІ рахують = хз!

Хтось числиться в Києві, а насправді на нулю.

Але, підозрюю, щол хлопцям на передовій похуй на ЗП - головне вижити!

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Большинство мобилизованых, по крайней мере у нас, получало на гражданке больше 15к, в основном 20-30, некоторые под 100, кормили семьи. Теперь они должны воевать за 14 вне дома? Там где мы сейчас, нет активных боевых, но уже 3 двухсотых.

На нулю надо мотивировать не "только бы остаться в живых" , а быть живым и  воевать, подразумевая, что государство заботится о твоей семье. Плюс большая часть той премии уходит на покупку снаряги.

Змінено користувачем romanc
  • Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано
2 годин тому, romanc сказано:

Надо переходить в волонтеры))))

Треба переходити не у волонтери, а у депутати.

Нардепи підвищили собі оклади із 28,8 тис. до 49,6 тис. грн: рішення підтримали всі фракції

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Прикро те, що ті, по факту чиї заводи параходи оберігають на передовій хлопці не хочуть допомогти.

Їхні сини в теплі і ситі.

Тепер питання до звичайного солдата, так він охороняє батьківщину і так далі, але сім'я його теж їсти хоче, і якось жити. Мотивація як вище казали вже буде якби не та це точно, плюс явно якщо вже зараз така фігня виходить, то ще й скоро скоротять виплати за поранення і так далі, як була практика що тим, хто був в АТО теж багато обіцяли, а по факту тільки грали на "патріотизмі".

Правильно сказали вище, більшість тратить гроші свої на снарягу, бо від держави фіг що дочекаєшся, а поки прийде може бути пізно, так і живемо. 

PS: Хто не годує свою армію, буде змушений рано чи пізно годувати чужу.

А депутати, трудягі, так трудяться що аж так пихтять, що собі зарплату підвищили. Їм нужніше звичайно куда там іншим. Може краще було б їх скоротити, для економії, поділити на два як мінімум.

Прикро то все звичайно.

Змінено користувачем MACCEN
  • +1 2
Опубліковано
3 годин тому, romanc сказано:

Я може неправий і не маю права про таке говорити, сидячи на дивані. Але, коли у солдата зменшується мотивація через те, що йому почали менше платити, то трохи сумно стає. Якось здавалося, що мотивацією є бажання захистити Батьківщину, а не гроші заробляти.

• Дякую! 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
15 минут назад, volks сказал:

Я може неправий і не маю права про таке говорити, сидячи на дивані. Але, коли у солдата зменшується мотивація через те, що йому почали менше платити, то трохи сумно стає. Якось здавалося, що мотивацією є бажання захистити Батьківщину, а не гроші заробляти.

Так і солдат має сидіти в окопі і так далі знаючи про те, що багато хто сидить на дивані, який теж може взяти автомата й піти на допомогу це раз. Та й з якого бена депутати собі підвищили зарплати, це взагалі дивно стало, раз немає бабок, то їх треба ділити на два а то й на три, й розпускати, і всіх придатних на війну. Чи ви там типу захищайте, а ми тут з голоду пухнемо, треба зарплату собі підвищити, це стидоба реально.

Солдат у усі часи був вмотивований тому був результат, а коли солдат бачить що ті хто при владі себе не ображають, а на всіх інших клали.

Занятна стаття, про другу світову 

https://www.google.com/amp/s/www.epravda.com.ua/publications/2011/05/6/285037/index.amp

Там всім платили оклади і досить непогані, чи зараз інша ситуація?

Змінено користувачем MACCEN
Опубліковано
1 година тому, Serpent сказано:

Ох який гарний заголовок. Тільки от в постанові такого і близько немає. Там просто депутатів, які не входять до комітетів прирівняли до депутатів, які туди входять. І відповідно тепер оклад у всіх 10 прожиткових мінімумів - з 1 липня 25080 грн.

ПиСи. Журналізди ще й з цифрами проігралися. Не 28.8, а 24.8.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано

З якого бена у нас так багато депутатів, і чим вони зараз всі зайняті, що їм треба підвищувати зарплату?

Опубліковано
10 хвилин тому, MACCEN сказано:

З якого бена у нас так багато депутатів, і чим вони зараз всі зайняті, що їм треба підвищувати зарплату?

Так а де підвищення?

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

Ох який гарний заголовок. Тільки от в постанові такого і близько немає. Там просто депутатів, які не входять до комітетів прирівняли до депутатів, які туди входять. І відповідно тепер оклад у всіх 10 прожиткових мінімумів - з 1 липня 25080 грн.

ПиСи. Журналізди ще й з цифрами проігралися. Не 28.8, а 24.8.

Не думай, що ти самий вумний. Наші депутати хитріші. Це підвищення не напряму, а за рахунок надбавки "за інтенсивність". Тут краще розписано:

Нардепи підняли зарплати коштом міжнародної допомоги (документ)

Депутати підвищили собі зарплати під час війни

Опубліковано
9 годин тому, Werwolf777 сказано:

Так цікаво читати самі закони і постанови, а не журналіздів.

Ще з 24 березня 30000 виплачується не всім, а тим хто несе службу в регіонах, які підпадають під "єПідтримку"

Редакція від 24.03

Спойлер

Установити, що на період дії воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам Офісу Генерального прокурора, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, співробітникам Служби судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейським, а також особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби, які несуть службу в органах і установах зазначеної Служби, що розташовані в межах адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога в рамках Програми “єПідтримка”, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень щомісячно, а тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), - розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Редакція від 8.07

Спойлер

Установити, що на період дії воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам Офісу Генерального прокурора, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, співробітникам Служби судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейським, а також особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби, які несуть службу в органах і установах зазначеної Служби в межах територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень щомісячно (крім осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби, яким така винагорода виплачується пропорційно часу проходження служби в розрахунку на місяць), а тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), - розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Опубліковано
4 годин тому, Serpent сказано:

Не думай, що ти самий вумний. Наші депутати хитріші. Це підвищення не напряму, а за рахунок надбавки "за інтенсивність". Тут краще розписано:

Нардепи підняли зарплати коштом міжнародної допомоги (документ)

Депутати підвищили собі зарплати під час війни

Покажи мені в цій постанові хоч слово про надбавки.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...