Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 24.05.2024 в 08:43, WebTraveller сказав:

Хто там генератори та павербанки не розпродав? Буде їх зоряний час..

Ну так нормально. Люди зароблять.

В 24.05.2024 в 07:55, MACCEN сказав:

Ще економічне бронювання це ж супер ідея, нема бабла йди воюй, є бабло можеш не воювати, і не ухилянт :)

Вас хуй поймеш. То не треба мобілізовувати бо економіка загнеться, то бронювати не треба бо це не чесно.

Та напишіть прямо - треба здаватися. 

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • +1 2
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
On 5/24/2024 at 9:44 AM, volks said:

Вас хуй поймеш. То не треба мобілізовувати бо економіка загнеться, то бронювати не треба бо це не чесно.

Та напишіть прямо - треба здаватися. 

@volks, ну не треба застосовувати чорно-білу логіку! Світ все ж таки має кольори, або, якщо на те вже пішло, то як мінімум є відтінки сірого.

Якщо мобілізувати всіх, економіці точно буде ппц. Банально сфері комунальних послуг, логістиці вже схоже наступає жопа. А далі що?  Як жити у містові без нормально працюючої інфраструктури? Добре що хоч догадались визнати пек як критично важливу структуру. 

З іншого боку, якщо не мобілізувати, може рухнути фронт, тоді внаслідок прихід рашистів і масова різанина у поки що мирних містах.

Потрібен все ж таки якійсь баланс. І я все ж таки маю надію що він буде. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
On 5/24/2024 at 10:09 AM, WebTraveller said:

Твій варіант?

Почати з перегляду критеріїв бронювання. Бо відсутність заборгованості єсв і резидент дія-сіті - то прям потужний аргумент.

І потихеньку зав'язувати з популізмом. Бо хто має зв'язки і гроші - зараз не воюватиме ні при яких обставинах.

• +1 4
Опубліковано
В 24.05.2024 в 10:14, Electronshik сказав:

І думаю що оптимального варіанту мабуть і не існує.

Маю таку ж думку.

Всім вгодити неможливо навіть у мирний час, а тут війна

Опубліковано
В 24.05.2024 в 10:05, Electronshik сказав:

@volks, ну не треба застосовувати чорно-білу логіку!

А тут чомусь логіка лише чорна. 

Молодих не можна мобілізовувати, бо вони ще молоді - це генофонд.

Старших не можна, бо вони вже не можуть ефективно воювати.

Працівників не можна, бо економіка рухне.

Безробітних не можна, бо ж несправедливо, що мобілізовують тих, в кого немає грошей.

Вихід - здаватися або чекати, поки хлопці закінчаться і тоді здаватися.

• +1 1
Опубліковано

Для початку 3+ дітей не треба щоб було що він типу не ухилянт а всі інші в кого немає, то ухилянти - а то вже якісь "обрані" виходять, за які заслуги, тому що є багато дітей? Як на мене це дивно реально.

Закрити кордони для жінок теж, а то якось ми рвемся до рівності, а жінки собі опа і поїхали собі за кращим життям явно не з українцями, а з іноземцями.

Як мінімум дати гарантії та виконвувати їх, а то якщо завалять на нулі, то буде виплата, якщо за пару км не буде, якщо вмер в госпіталі теж немає виплати, і купу таких але. Також чувак помер на полігоні, що отримає сімя - глибоко вибачаться, ну може дадуть якуст грамоту.

Опубліковано
В 24.05.2024 в 13:02, MACCEN сказав:

Закрити кордони для жінок теж, а то якось ми рвемся до рівності, а жінки собі опа і поїхали собі за кращим життям явно не з українцями, а з іноземцями.

Я б їм взагалі заборонив зі своїх міст виїжджати. Хай сидять у Вовчанську.

• Збентежений 1
Опубліковано
On 5/24/2024 at 1:02 PM, MACCEN said:

Не погоджуюсь. Якщо на фронті буде катастрофа то в тих, хто виїхав, буде шанс вижити за кордоном. А так то взагалі буде кошмар.

Опубліковано (змінено)
В 24.05.2024 в 13:02, MACCEN сказав:

Для початку 3+ дітей не треба щоб було що він типу не ухилянт а всі інші в кого немає, то ухилянти - а то вже якісь "обрані" виходять, за які заслуги, тому що є багато дітей? Як на мене це дивно реально.

Як мінімум дати гарантії та виконвувати їх, а то якщо завалять на нулі, то буде виплата, якщо за пару км не буде, якщо вмер в госпіталі теж немає виплати, і купу таких але. Також чувак помер на полігоні, що отримає сімя - глибоко вибачаться, ну може дадуть якуст грамоту.

Скільки всього можна придумати, щоб виправдати своє небажання йти воювати)))

Напевно залишиться в живих в Україні пару тищ людей, будуть люди, які будуть казати "Нє, несправедливо, он Василь ще живий залишився, з одною ногою, чого це він має сидіти вдома, а я піду на фронт."

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
Опубліковано
В 24.05.2024 в 10:40, volks сказав:

А тут чомусь логіка лише чорна. 

Молодих не можна мобілізовувати, бо вони ще молоді - це генофонд.

Старших не можна, бо вони вже не можуть ефективно воювати.

Працівників не можна, бо економіка рухне.

Безробітних не можна, бо ж несправедливо, що мобілізовують тих, в кого немає грошей.

Вихід - здаватися або чекати, поки хлопці закінчаться і тоді здаватися.

photo_2024-05-24_17-52-55.jpg

• Подобається 1
  • +1 3
Опубліковано
В 24.05.2024 в 13:07, Electronshik сказав:

Не погоджуюсь. Якщо на фронті буде катастрофа то в тих, хто виїхав, буде шанс вижити за кордоном. А так то взагалі буде кошмар.

А ті хто там не хочуть того шансу?

Може б відкрили кордони і дали всім хто хоче виїхати, ні?

Тоді б дійсно залишились не ухилянти?

Як на мене ухилянт той, хто давав присягу. Він дав і ухиляється, а то підміна понять якась виходить.

По ящику ті хто закликає спокійно говорять тому що їхні самі близькі живуть в США і по факту їм пофігу що буде тут. Чомусь не відреклися від дітей своїх привселюдно і так далі, чи якось не патріотично виховали їх чомусь?

В міністра сім'я в США, це блять як так? Жінка та діти мають бути біля нього, щоб він знав якщо щось не так буде то прийдуть до них, тоді буде краще думатись. А так типу та хер з ним, мої в безпеці :)

В другого корні в рфії, тут пам'ятаю ходили по району звіряли телефони в шукали в кого родичі чи знайомі в білорусі чи в рф.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 24.05.2024 в 13:07, Electronshik сказав:

Так може просто здатися москалям, увійти в рф... І виїзжати не треба.... І війни не буде, наших корумпованих чиновників замінять на москалів, навезуть робітників з середньої азії, відберуть у наших олігархів все?

• +1 2
Опубліковано
В 24.05.2024 в 09:34, WebTraveller сказав:

Ні. Просто одумався і все-таки купив генератор на 8 кВт

На пару сотень телефонів одночасно хватить)

Зимою не пригодився. Але бачу наступної зими буде найкраща покупка за останні кілька років

Ти ще просто його не заправляв цілу зиму)))
Бензо чи дизельний генератор це лише витрати в перспективі.
Пів року рулять сонячні, інших пів року вітрові.
Але при такій ціні на електрику то по довга окупність.
Поки що довга...

• +1 1
Опубліковано
В 24.05.2024 в 21:59, sergkots сказав:

Сонячні панелі працюють з середини лютого до середини листопада+-

Буквально за тиждень окупність стане куди швидша))

• Ха-ха 1
Опубліковано
On 5/24/2024 at 8:30 PM, romanc said:

Так може просто здатися москалям, увійти в рф...

так це ж було вже

потім знову раша розвалиться, і знову почне війни щоб зібрати недоімперію до купи

Опубліковано

Поки що довга...

Панелі це величезні витрати зразу. Окупність може ніколи не настати. Та й термін служби у них не вічний, 12-15 років як кажуть.

Я думаю тих 10 тищ баксів які треба викласти за 10 кВт сонячну станцію, мені з головою вистачить на 10 років на бензин в генератор)))

Та й толк з СС є тільки літом. Зимою ніякого.

Тим більше з моїм споживанням, коли в мене все на електриці. Газу немає

600-700 кВт літом  в мене набігає, зимою з опаленням 3000+

• Збентежений 2
Опубліковано
В 25.05.2024 в 08:19, WebTraveller сказав:

Панелі це величезні витрати зразу. Окупність може ніколи не настати. Та й термін служби у них не вічний, 12-15 років як кажуть.

Я думаю тих 10 тищ баксів які треба викласти за 10 кВт сонячну станцію, мені з головою вистачить на 10 років на бензин в генератор)))

Та й толк з СС є тільки літом. Зимою ніякого.

Тим більше з моїм споживанням, коли в мене все на електриці. Газу немає

600-700 кВт літом  в мене набігає, зимою з опаленням 3000+

Я за тепловий насос думаю. Самий крутий варіант зі скважиною.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 21.05.2024 в 11:04, Nokian сказав:

Рейган сказав ,, Є речі важливіші за мир,,.

Особливо в епоху нитиків та лінивців.

Дядя Віть.., а тобі є 60?

• Ха-ха 2
Опубліковано
В 25.05.2024 в 08:54, romanc сказав:

Я за тепловий насос думаю. Самий крутий варіант зі скважиною.

Як не крути, а газ на даний час є самим дешевим для опалення.

Тепловий насос це круто, але знов таки, великі вкладення спочатку, окупність не дуже. Теплові насоси навіть самі круті/дорогі, знижують споживання електрики десь в 2 рази. Це якщо я зимою платив наприклад 10 000, то буду платити 5 000. А знайомий з хатою +/- такого самого розміру платив біля 3000 за газ.

Хоча, якщо газу немає і треба проводити, то тепловий насос варіант.

Так як газовики зараз хочуть 150 000 за підключення до мереж. Це якщо труба йде поруч.

• +1 1
Опубліковано

Поки що довга...

Є ще варіант роботи генератора на газу з труби. Десь 1-1.5 куба на 2кВт год. 

Опубліковано

В даний час окупність думаю рахувати для хати чи квартири немає смислу, так як газу наприклад не буде, не буде в тепла. Тут скоріше треба прорахувати як запастися і чим краще.

Квартиру думаю можна опалювати газом, придбавши балон поліпропіленові який не боїться перепаду температур і не такий стрьомний як залізний.

Але це теж треба дивитись на скільки вистачить.

Зараз думаю твердопаливний котел та сонячні батареї та генератор рублять. В знайомого якраз це все є і він плюс мінус автономний щоб приготувати їжу, накачати води. Та зарядити рацію та ліхтарики.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...