Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
51 хвилин тому, dimmon сказано:

Для початку, треба дати можливість переходити на автономку у квартирі, без всяких там: треба цілий будинок чи підїзд. От тоді буде економія, а то стільки років кормили ті котельні. 

Воно то так, але якщо в мене квартира по середині будинку, по бокам гріють сусіди в яких централізоване, думаєш я буду включати то автономне? Мені буде достатньо того що сусіди будуть гріти.

• Подобається 1
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
21 хвилин тому, halmer сказано:

Воно то так, але якщо в мене квартира по середині будинку, по бокам гріють сусіди в яких централізоване, думаєш я буду включати то автономне? Мені буде достатньо того що сусіди будуть гріти.

Ну не вмикай, а мені як сусіду в якого автономка пофігу на такого сусіда, це на його совісті, але я економлю газ +  виставляю температуру яку хочу на терморегуляторі в кожній кімнаті окремо.

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
18 годин тому, Ghost_manka сказано:

Та так воно й буде,  але ефект від цього не дуже відчувається)

Колись, принаймні за моєї пам'яті.  років 35 тому зими були суворішими, під -30 було.
Восени, був стандартний ритуал - утеплення/ущільнення вікон і т.п. І в школі пам'ятаю як сиділи одягнуті.

Ефект від цього - таки є, от якщо зовсім не буде опалення, тоді вже буде *** гірше.

Опубліковано
1 година тому, mykola сказано:

тому що в будинку є дві квартири з великими боргами, які входять в Тор-20 боржників Луцька.

якщо борг більше 100К - можуть примусово виставити квартиру на торги, таким чином позбавити вас таких сусідів :0043:

• +1 1
Опубліковано
9 хвилин тому, Bliksss сказано:

якщо борг більше 100К - можуть примусово виставити квартиру на торги, таким чином позбавити вас таких сусідів :0043:

Наскільки знаю у воєнний час це заборонено

• +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, dimmon сказано:

Наскільки знаю у воєнний час це заборонено

так, але ж проблема "не вчора" виникла?

Опубліковано
3 годин тому, x9teen88 сказано:

крч, опалення це діло десяте. в першу чергу треба відремонтувати будинки і утеплити їх. ще до повномасштабного вторгнення в населення грошей не було, а зараз так і взагалі триндець повний... захід дає ту допомогу, то ж є того пінопласту завались просто. зробити якусь систему кредитування, чи якийсь проєкт чи я хз шо, і  вирішити це питання оперативно (але вже проспали, це треба було робити весна/літо). і це була б капєц яка серйозна економія на опаленні. 

Це вже давно робиться. Але люди не поспішають. А от якби лупанули вдвічі більший тариф за опалення і познімали субсидії. Тоді б почали голову чесати.

Все ніяк не вийде той совок з голови, що будинок це власність жильців і їх відповідальність.

• +1 1
Опубліковано
38 хвилин тому, volks сказано:

Це вже давно робиться. Але люди не поспішають. А от якби лупанули вдвічі більший тариф за опалення і познімали субсидії. Тоді б почали голову чесати.

Все ніяк не вийде той совок з голови, що будинок це власність жильців і їх відповідальність.

спалюємо зайві гроші, за які можна було би зброю купити 

• +1 1
Опубліковано
5 часов назад, dimmon сказал:

Для початку, треба дати можливість переходити на автономку у квартирі, без всяких там: треба цілий будинок чи підїзд. От тоді буде економія, а то стільки років кормили ті котельні. 

Чисто технічно: потрібно буде як мінімум замінити стояк у під'їзді. І відразу ж виникає просте питання: чи багато людей погодяться щоб їм на кухні подовбали підлогу та стелю, бо хтось захотів автономку?

Якщо не міняти стояк, то така схема витримає дуже мало споживачів, і навряд чи газзбут піде на це. Бо буде високою ймовірність вибуху у будинку через порушення умов експлуатації газових мереж. Хто на себе захоче брати таку відповідальність?

Ідея хороша, але підійти до неї треба з розумом. Закони фізики ніхто не відміняв.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
2 годин тому, volks сказано:

ну по-перше, не всі жильці мають змогу платити навіть 500грн.(за двушку) за утримання будинку, в будинку є кілька квартир в яких 10К тільки за утримання борг. Одні - не можуть,то вони і по 70К за тепло мають борг, інші - тупо не хочуть платити саме за утримання.

То ось тим, які не можуть за утримання, ще додати кредит на утеплення? Вже який рік поспіль обговорюється питання про утеплення, більше 50% проти, хоча - нормальний двір, маргіналів всього пару, а пенсіонери з пенсіями - далеко від мінімальної ;) 
І я - проти, тому що якби не війна - то взимку відчиняв би вікна, така "Африка", а додати ще утеплення....

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
4 годин тому, dimmon сказано:

Ну не вмикай, а мені як сусіду в якого автономка пофігу на такого сусіда, це на його совісті, але я економлю газ +  виставляю температуру яку хочу на терморегуляторі в кожній кімнаті окремо.

Ти напевно не так зрозумів мене. Якщо в тебе буде автономка, а в сусідів централізоване і в них буде вдома ташкент бо луцьктепло так кочегарить, то тобі сенсу палити котла взагалі не буде і ти будеш грітись за рахунок сусідів які платять луцьктеплу.

Опубліковано
33 хвилин тому, halmer сказано:

Ти напевно не так зрозумів мене. Якщо в тебе буде автономка, а в сусідів централізоване і в них буде вдома ташкент бо луцьктепло так кочегарить, то тобі сенсу палити котла взагалі не буде і ти будеш грітись за рахунок сусідів які платять луцьктеплу.

хіба після встановлення автономного  централізоване тепло подається далі навмання? 

Опубліковано
2 годин тому, Bliksss сказано:

ну по-перше, не всі жильці мають змогу платити навіть 500грн.(за двушку) за утримання будинку, в будинку є кілька квартир в яких 10К тільки за утримання борг. Одні - не можуть,то вони і по 70К за тепло мають борг, інші - тупо не хочуть платити саме за утримання.

Ну більшість таки не хочуть. А ті, що не можуть - це як? Безкоштовного ж немає нічого. За інше ж чимось платять.

Опубліковано
3 годин тому, Bliksss сказано:

І я - проти, тому що якби не війна - то взимку відчиняв би вікна, така "Африка", а додати ще утеплення....

Нормальне утеплення робиться в комплексі з ревізією тепломереж в підвалі (в ідеалі все замінити,  якщо будинок років 80-х,  з монтажем балансувальних кранів) і встановленням ІТП . Потім все це регулюється нормально і немає значних перекосів температури по будинку. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, Unknown сказано:

Нормальне утеплення робиться в комплексі з ревізією тепломереж в підвалі (в ідеалі все замінити,  якщо будинок років 80-х,  з монтажем балансувальних кранів) і встановленням ІТП .

безперечно, перше що зробили - всі комунікації на пластик + утеплення (комунікацій), ІТП - ще немає, причина - вище. Але, коли тільки ОСББ заснували - кілька років слачували додаткові кошти - крім утримання, тобто, утримання  будинку + ще якісь кошти.
Два "ввода тепла" в будинку, тому - в цьому причина "перекосів з опаленням", щось таке. не дуже розбирався в ситуації, я там не мешкаю, під оренду квартира, але - виріс я там і часто буваю.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
2 годин тому, alexvvv сказано:

хіба після встановлення автономного  централізоване тепло подається далі навмання? 

"колись давно" - щось таке було, "обрізали батареї", а труба наверх - залишилась, от за неї і рахували...якось так... зараз - 100% такого не роблять.

Опубліковано
9 часов назад, halmer сказал:

що, сусіди нагріють, щоб у вас було б хоча б плюс двадцять в квартирі ? Це ж яка ж в них має тоді бути температура , щоб вас до плюс двадцяти нагріти через несучі стіни. Заочно готовий бути таким сусідом, не стільки я, як моя сімья, бо вони худі і мерзнуть більше )) Готовий навіть автономкою гріти ))

Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

що, сусіди нагріють, щоб у вас було б хоча б плюс двадцять в квартирі ? Це ж яка ж в них має тоді бути температура , щоб вас до плюс двадцяти нагріти через несучі стіни. Заочно готовий бути таким сусідом, не стільки я, як моя сімья, бо вони худі і мерзнуть більше )) Готовий навіть автономкою гріти ))

16-17 градусів буде при 10-13 морозу. Квартира між усіх сусідів ,не перший не останній . Неділю агв було вимкнене. Теплі підлоги, малі діти в сусідів.

Змінено користувачем Alex S
  • +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, Alex S сказал:

16-17 градусів буде при 10-13 морозу. Квартира між усіх сусідів ,не перший не останній . Неділю агв було вимкнене.

це ж яке має бути бажання економити, щоб добровільно сидіти при 16-17 градусах, маючи можливість сидіти в теплі. Ну то таке, Jedem das Seine, як то кажуть

• +1 1
Опубліковано
12 минут назад, Alex S сказал:

16-17 градусів буде при 10-13 морозу. Квартира між усіх сусідів ,не перший не останній . Неділю агв було вимкнене. Теплі підлоги, малі діти в сусідів.

знаю ще одного, який принципово не вмикає опалення бо його сусіди гарно кріють - економить.

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

це ж яке має бути бажання економити, щоб добровільно сидіти при 16-17 градусах, маючи можливість сидіти в теплі. Ну то таке, Jedem das Seine, як то кажуть

Ні не про те. Від’їзд був на неділю зимою в мороз. Тому знаю.

• +1 1
Опубліковано
12 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

Причому тут кожному своє. Наприклад ти сам одненький… Сьєбав на роботу в друге місто чи країну в жовтні повернувся в кінці березня. І зима пройшла ,і квартира ціла ,і сусіди хороші. Чи просто ,, тримаєш ,, квартиру пустою , робиш ремонт чи оренда подобово . Сусіди допомагають здорово.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 05.03.2022 at 10:40, Zheny@ сказано:

Польща приймає як біженців.  Там можуть за рахунок держави трошки ще пожити.

А ще,  вона в 2018 році була готова прийняти трудових мігрантів більше 700 000!

Місця вистачить!

Та й не всі поїхали біженцями.  Багато поїхали до родичів та родини. Ну і , звісно, працювати доведеться.

Трускавки скоро!

Привіт. Напишу як є. Іноді тривало бував в Польші. Пишу без прикрас. Гордо в них на першій сторінці паспорту написано Жечьпошполіта Полска ,але нічого великого в розвитку інфраструктури чи житловому будівництві в порівнянні з Україною я особливо не побачив. Це не ФРН, не Британія, не Італія ,не Нідерланди , не Щвеція… Так , море цих цифрових продуктових супермаркетів ,з такими ж самими цифровими продуктами( так називали пару років тому яблука чи хліб ,що купили в маркеті , забули в шафі ,а через три місяці вони так саме лежали. Яблуко не думало навіть гнити ,а хліб цвісти), видно що люди ,і старі і молоді ,закупи роблять великі і більші ніж у нас.  Приватний сектор - так ,післявоєнних хаток ,як більшість нашого села майже не має. Але це не так званий ,, розвитий капіталізм ,, Їм до него ще довго. Варшава то взагалі місто одного дня . Аеропорт чистий савдеп, дороги так собі, більшість будівель ,ну нічим яскравим не виділяються. Нічим якскравішим ніж Угорщина чи та ж Болгарія  Польща не виділяється.  Може циган менше, чи немає.Я так побачив. Була помилка( міг не їхати) , їздив на автовокзал за документами з України, що передавали автобусом. Хай мене пофарбують в зелений колір!! Основний автовокзал де зустрічають чи відправляють рейсові автобуси з та до України( або внутрішні) - це Варшава Заходня. Я взагалі не думав ,що може бути такий смітник в Варшаві. Бруд, сміття, синяки оббльовані розпивають стограмів, відсутня парковка,  зазивали - попрошайки ,сотні людей на ногах з багажем,жодного поліцая за кілометр, споруді років 50 без ремонту жодного. Автобус запізнився , таксі відпустили, чекав на повороті де вони заїзжають бо нервів не вистачило. Я так побачив, різниця між тим де я вище написав - велика. Тверезим поглядом - велика.

Змінено користувачем Alex S
  • +1 3
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...