romanc Опубліковано 6 Липня, 2022 в 19:57 #6701 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 19:57 28 минут назад, Профессиона́л сказал: А мене гризе несправедливість. Чому одні мають сидіти в окопах, ризикуючи життям, коли інші гуляють в парках і насолоджуються життям вдома? Чому одні мають боронити країну роками, а інші й місяця в окопі не хочуть провести? Чому хлопців, які боронили країну в 2014-2021рр. повторно відправляють на війну, а інші її й в очі не бачили? Чому чоловіки зі східних регіонів, де тривають бойові дії, відсиджуються в тилу, на заході, а хлопаків з західних регіонів, де поки спокійно, відправляють боронити східні землі? Чому? З мого взводу, який нараховував в 2015-му році 16 чоловік, в живих залишилося всього двоє. Чому так? Ты все правильно пишешь. Но жизнь вообще штука несправедливая. Ты еще спроси, почему некоторые воюют, а други подымают при этом бабло, на той же растаможке, а воюющих вообще лишили ее. На ротацию нужно готовить не "мясо", а подготовленых и мотивованых, и похоже на это время будет, как не прискорбно звучит. 8
Nokian Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:25 #6702 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:25 51 хвилин тому, MANJAK11 сказано: нащо ти йому це пишеш ? воно не пойме Хто за те, щоб назвати полк в честь гетьмана Петра Олексійовича Порошенка? Ставте "+", подивимось скільки нас, справжніх патріотів України!. Дуже ,,понятливий недовбограй,, як це прокоментуєш? 1
Zheny@ Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:28 #6703 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:28 58 хвилин тому, Профессиона́л сказано: А мене гризе несправедливість. Чому одні мають сидіти в окопах, ризикуючи життям, коли інші гуляють в парках і насолоджуються життям вдома? Чому одні мають боронити країну роками, а інші й місяця в окопі не хочуть провести? Чому хлопців, які боронили країну в 2014-2021рр. повторно відправляють на війну, а інші її й в очі не бачили? Чому чоловіки зі східних регіонів, де тривають бойові дії, відсиджуються в тилу, на заході, а хлопаків з західних регіонів, де поки спокійно, відправляють боронити східні землі? Чому? З мого взводу, який нараховував в 2015-му році 16 чоловік, в живих залишилося всього двоє. Чому так? все вірно. Але, @romanc написав правду. (Умовний я, чи не я, чи будь-хто подібний) Толку з мене в окопі, якщо я пам'ятаю зі школи військову підготовку, у вигляді стройового кроку, ну і 2 рази одягали протигаз. А, ну ще 1 раз були на стрільбищі, де стрельнули з АК аж 3 патрони. І все. Завезуть мене на полігон, дадуть відстріляти 2 рожка, і скажуть фсьо - ти готовий - піздуй в окоп. І після першого вибуху десь за 200-300м, я впаду в істериці на дно того окопу і буд плакати і кричати, що я не готовий помирати! А якщо ще мене ранять чи вб'є осколком чи ще чимось, то витягуючи мертвого мене з того ж окопу, загине ще хтось. Я це веду до того, що як казав Роман, воювати мають йти як мінімум підготовлені. Навчені. І в першу чергу готові воювати. із "м'ясом" (вибач) яке звозять на передок, саме так і виходить. І історія про умовного мене - реальна! (2 швагра зараз на нулю!) так от історія про істерику на дні окопу - не байка. А ще, хочу сказати, що тут від мене користі більше, ніж буде там. Хоча, всяко може бути. Не зарікаюся. А стосовно тих, хто приїхав відсидітися, поки "дурниє бандеравци ваюют" за їхні міста і області - ти на 1001% правий. 4
Nokian Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:43 #6704 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 20:43 1 година тому, Профессиона́л сказано: можливість ротації. Пацани додому поїдуть, дружин, дітей, батьків побачать. Обнімуть, поцілують... наостанок нормально попрощаються... В церкву сходять, свічку поставлять... Мобілізованих навчать елементарних навичок військової справи. 90% солдат не приймають участі в боях. Водії, повара, медики, інженери, мат. забезпечення... і т.д. не вистачає людей. Особисто тебе можу трофейною зброєю та боєкомплектом забезпечити на рік вперід. Не уявляю,як твоя трофейна зброя вирішить долю штурму Херсона,чи Луганська. Як і чи існувала коли Армія без Тилу Може в яких кочівників .
AnimaNoir Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:36 #6705 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:36 Захожу на борду раз в місяць, лише в цей розділ. Спочатку в березні, мали нас бомбити ЯЗ, потім чувак писав що нам ізда, але не скаже чого, тепер що трофейна зброя то все фігня). Суцільна зрада) Так і живем. 1 3
Bliksss Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:38 #6706 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:38 1 година тому, Nokian сказано: Хто за те, щоб назвати полк в честь гетьмана Петра Олексійовича Порошенка? полк - буде правильної орієнтації, чи - як завжди? P.S. Просто запитав....
yucore Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:39 #6707 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:39 1 hour ago, Nokian said: Хто за те, щоб назвати полк в честь гетьмана Петра Олексійовича Порошенка? Ставте "+", подивимось скільки нас, справжніх патріотів України!. Дуже ,,понятливий недовбограй,, як це прокоментуєш? О, оце дуже круто, вирвати фразу чужої людини, і навіть не зрозуміти про шо вона. Може дасиш трохи контексту? Ти взагалі розумієш значення слова сарказм? 1
MANJAK11 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:41 #6708 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:41 1 час назад, Nokian сказал: Хто за те, щоб назвати полк в честь гетьмана Петра Олексійовича Порошенка? Ставте "+", подивимось скільки нас, справжніх патріотів України!. Дуже ,,понятливий недовбограй,, як це прокоментуєш? довбограй, там є аж ДВА моїх комента, маєш бажання, шукай, спеціально для тебе перепощувати сюди точно не буду, ти того не вартий, як мінімум
MANJAK11 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:44 #6709 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:44 4 минуты назад, Bliksss сказал: полк - буде правильної орієнтації, чи - як завжди? P.S. Просто запитав.... правильної )) то Маркусу дали дозвіл на розширення батальйону до полку )) от він і стібется трохи )) 1
Bliksss Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:44 #6710 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:44 (змінено) 1 година тому, romanc сказано: Ты еще спроси, почему некоторые воюют, а други подымают при этом бабло, на той же растаможке, а воюющих вообще лишили ее. То ж десь вже писали, що віськові привезуть собі без розмитнення - скільки треба, це ж - логічно 1 година тому, romanc сказано: и похоже на это время будет, как не прискорбно звучит. таки да, сам шукаю де зимову "форму" продають, поки - варіантів не густо, м'яко кажучи... взуття - це не питання, от верхній одяг Змінено 6 Липня, 2022 в 21:46 користувачем Bliksss
Bliksss Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:55 #6711 Опубліковано 6 Липня, 2022 в 21:55 (змінено) 2 годин тому, Профессиона́л сказано: можливість ротації. дехто не розуміє, що ротація потрібна...чи взагалі - що воно таке і нащо... В мене зараз менший брат - виглядає старшим за мене на років 10, я аж прихуїв коли побачив (що вже про матір казати, та про його дружину). "Хлопець - таки здоровий", більший за мене, і на війні був (не в Україні, але - від України ), я його в різних ситуаціях бачив - але не таким втомленим, перший раз по відеозв'язку - побачив (з початку війни), не каже де, але, пару днів дали їм перепочити. Змінено 6 Липня, 2022 в 22:11 користувачем Bliksss 1 1
Профессиона́л Опубліковано 7 Липня, 2022 в 04:56 #6712 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 04:56 (змінено) 8 годин тому, Zheny@ сказано: Толку з мене в окопі, якщо я пам'ятаю зі школи військову підготовку, у вигляді стройового кроку, ну і 2 рази одягали протигаз. А, ну ще 1 раз були на стрільбищі, де стрельнули з АК аж 3 патрони. І все. Завезуть мене на полігон, дадуть відстріляти 2 рожка, і скажуть фсьо - ти готовий - піздуй в окоп. А я і мої хлопаки пздц які підготовлені попали в окоп в 2015-му!!? Викинули в лісі з ДШК, якого я перший раз в очі там побачив, показали напрямок до сєпаров і свалили. Досвід приходить з часом і практикою! Сидячи вдома, його ніхто не отримає! Чи ти думаєш, що в нас всі "Рембо" на передовій воюють? Он "Степанич" - дід, 60 років має, саперну справу за місяць вивчив. Ходить по мінних полях, як в себе вдома. Змінено 7 Липня, 2022 в 05:02 користувачем Профессиона́л 5
romanc Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:00 #6713 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:00 3 минуты назад, Профессиона́л сказал: А я і мої хлопаки пздц які підготовлені попали в окоп в 2015-му!!? Викинули в лісі з ДШК, якого я перший раз в очі там побачив, показали напрямок до сєпаров і свалили. Досвід приходить з часом і практикою! Так має бути? 3
Профессиона́л Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:02 #6714 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:02 2 хвилин тому, romanc сказано: Так має бути? в воєнний час - ТАК
case_l Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:16 #6715 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:16 14 хвилин тому, Профессиона́л сказано: в воєнний час - ТАК ні 4
taurus07 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:24 #6716 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:24 Можна знайти середину - перепис геть усіх що є з певних років народження, через ту ж дію, і після роботи усі у вечірню школу - проходити навчання за місцем проживання. І можливість купувати зброю самостійно. 1
romanc Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:58 #6717 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 05:58 (змінено) 1 час назад, Профессиона́л сказал: в воєнний час - ТАК Тогда у нас основной расход на войну будут выплаты вдовам по 15млн грн. Дешевле платить 45т. При учебе 3-6мес хотяты, но не той, что только на бумаге, а потом 200т на передке. Это б повысило мотивацию. Змінено 7 Липня, 2022 в 06:09 користувачем romanc 5
Arden Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:10 #6718 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:10 10 часов назад, Профессиона́л сказал: А мене гризе несправедливість. а ще армія держслужбовців, як жили за рахунок держави, а в перших рядах щось не поспішають її захищати, а тільки зараз ходять горюють, що з/п познижували а потім закінчиться війна, прийдуть хлопці з війни і будуть по кабінетах випрошувати те, що по праву їхнє... багато різних штук повилазило, коли на більшій території розпочалось "нормальне" (якщо так можна сказати) життя, починають кивати, прикривати сраки, заробляти і т.д. 1 2
Bliksss Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:18 #6719 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:18 4 хвилин тому, Arden сказано: а ще армія держслужбовців, як жили за рахунок держави, а в перших рядах щось не поспішають її захищати, а тільки зараз ходять горюють, що з/п познижували перепрошую, кому саме - познижували? виписують премії - аж бігом. P.S. До війни - в поліції був недобір кадрів, цікаво чи зараз така сама ситуація, враховуючи те, що Цитувати Згідно постанови Кабміну про підвищення заробітних плат військовослужбовців, ухваленю в лютому 2022 р., поліцейським виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць у період воєнного стану 1
romanc Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:25 #6720 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:25 3 минуты назад, Bliksss сказал: перепрошую, кому саме - познижували? виписують премії - аж бігом. P.S. До війни - в поліції був недобір кадрів, цікаво чи зараз така сама ситуація, враховуючи те, що Не только полиции, а и пожарным и сбу. Там где обстрелы и война им не позавидуешь, но это малая часть Украины. 2
MANJAK11 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:28 #6721 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:28 Та я взагалі в ахуї, яке гівно полізло і це тільки з тих, хто щось періодично пише, а не мовчки читає. Й я маю на увазі, не тільки борду. Правду кажуть, що війна показує ху із ху, і не тільки на передку. Хоч Володимир Висоцький писав і на кацапській мові, що наразі не дуже приємно читати, але як показує практика, слова його вічні, не дивлячись на те, що пісня написана в 1966 році Если друг оказался вдруг И не друг, и не враг, а — так; Если сразу не разберёшь, Плох он или хорош, — Парня в горы тяни — рискни! Не бросай одного его: Пусть он в связке в одной с тобой — Там поймёшь, кто такой. Если парень в горах не ах, Если сразу раскис — и вниз, Шаг ступил на ледник — и сник, Оступился — и в крик, — Значит рядом с тобой — чужой, Ты его не брани — гони. Вверх таких не берут и тут Про таких не поют. Если ж он не скулил, не ныл; Пусть он хмур был и зол, но шёл, А когда ты упал со скал, Он стонал, но держал; Если шёл он с тобой, как в бой, На вершине стоял хмельной, — Значит, как на себя самого, Положись на него! А тут навіть і в гори тягнути не треба ((( 2
Arden Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:44 #6722 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:44 24 минуты назад, Bliksss сказал: перепрошую, кому саме - познижували? виписують премії - аж бігом. податкова, прокуратура ну як мінімум зі слів 1
Bliksss Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:58 #6723 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 06:58 31 хвилин тому, romanc сказано: Не только полиции, а и пожарным и сбу. Там где обстрелы и война им не позавидуешь, но это малая часть Украины. про тих де обстріли - мова не йде, це - без питань.
Bliksss Опубліковано 7 Липня, 2022 в 07:00 #6724 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 07:00 14 хвилин тому, Arden сказано: податкова, прокуратура ну як мінімум зі слів Згадався анекдот... Поставили Мойшу - начальником складу...Тут - ще й зарплату платять? 1
Titan Titanovich Опубліковано 7 Липня, 2022 в 07:07 #6725 Опубліковано 7 Липня, 2022 в 07:07 35 минут назад, Bliksss сказал: перепрошую, кому саме - познижували? виписують премії - аж бігом. Пенсійний фонд, я там працюю. Зменшили десь на 3 тисячі грн, це за моєю посадою завідувача сектору. Конкретно зменшили надбавку за інтенсивність і премію. Тільки керівництву (начальнику і заступникам) чогось не зменшили нічого, як завжди в нас керівництво про себе дбає і собі премії і надбавки виписує. Я то звичайно не горюю, бо розумію що війна і т.д., можна в чомусь собі відмовити і якось прожити на ті гроші. Але це як на мене, неодруженого. Але ж іншим держслужбовцям теж треба сім'ї годувати, дітей забезпечувати. В мене, наприклад, одна колега має трьох малолітніх дітей, інша взагалі сама виховує дитину. То певно, що вони незадоволені зменшенням зарплати, витрати на сім'ю то не зменшились, а навпаки збільшуються, адже ціни зростають постійно. Але нікуди не дінуться, потерплять)) 2
Рекомендовані повідомлення