Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
28 минут назад, Профессиона́л сказал:

А мене гризе несправедливість.

Чому одні мають сидіти в окопах, ризикуючи життям, коли інші гуляють в парках і насолоджуються життям вдома?

Чому одні мають боронити країну роками, а інші й місяця в окопі не хочуть провести?

Чому хлопців, які боронили країну в 2014-2021рр. повторно відправляють на війну, а інші її й в очі не бачили?

Чому чоловіки зі східних регіонів, де тривають бойові дії, відсиджуються в тилу, на заході, а хлопаків з західних регіонів, де поки спокійно, відправляють боронити східні землі? 

Чому?

З мого взводу, який нараховував в 2015-му році 16 чоловік, в живих залишилося всього двоє. Чому так?

Ты все правильно пишешь. Но жизнь вообще штука несправедливая. 

Ты еще спроси, почему некоторые воюют, а други подымают при этом бабло, на той же растаможке, а воюющих вообще лишили ее.

На ротацию нужно готовить не "мясо", а подготовленых и мотивованых, и похоже на это время будет, как не прискорбно звучит.

• +1 8
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
51 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

нащо ти йому це пишеш ?  воно не пойме

Хто за те, щоб назвати полк в честь гетьмана Петра Олексійовича Порошенка?

Ставте "+", подивимось скільки нас, справжніх патріотів України!.

Дуже ,,понятливий недовбограй,, як це прокоментуєш?

• Ха-ха 1
Опубліковано
58 хвилин тому, Профессиона́л сказано:

Чому одні мають сидіти в окопах, ризикуючи життям, коли інші гуляють в парках і насолоджуються життям вдома?

Чому одні мають боронити країну роками, а інші й місяця в окопі не хочуть провести?

Чому хлопців, які боронили країну в 2014-2021рр. повторно відправляють на війну, а інші її й в очі не бачили?

Чому чоловіки зі східних регіонів, де тривають бойові дії, відсиджуються в тилу, на заході, а хлопаків з західних регіонів, де поки спокійно, відправляють боронити східні землі? 

Чому?

З мого взводу, який нараховував в 2015-му році 16 чоловік, в живих залишилося всього двоє. Чому так?

все вірно. Але, @romanc написав правду.

(Умовний я, чи не я, чи будь-хто подібний)

Толку з мене в окопі, якщо я пам'ятаю зі школи військову підготовку, у вигляді стройового кроку, ну  і 2 рази одягали протигаз.

А, ну ще 1 раз були на стрільбищі, де стрельнули з АК аж 3 патрони. І все.

Завезуть мене на полігон, дадуть відстріляти 2 рожка, і скажуть фсьо - ти готовий - піздуй в окоп. І після першого вибуху десь за 200-300м,  я впаду в істериці на дно того окопу і буд плакати і кричати, що я не готовий помирати!   А якщо ще мене ранять чи вб'є осколком чи ще чимось,  то витягуючи мертвого мене з того ж окопу, загине ще хтось.

Я це веду до того, що як казав Роман, воювати мають йти як мінімум підготовлені. Навчені. І в першу чергу готові воювати.

із "м'ясом" (вибач) яке звозять на передок, саме так і виходить. І історія про умовного мене - реальна! (2 швагра зараз на нулю!) так от історія про істерику на дні окопу - не байка.

А ще, хочу сказати, що тут від мене користі більше, ніж буде там. Хоча, всяко може бути. Не зарікаюся.

А стосовно тих, хто приїхав відсидітися, поки "дурниє бандеравци ваюют" за їхні міста і області - ти на 1001% правий.

• +1 4
Опубліковано
1 година тому, Профессиона́л сказано:

можливість ротації. Пацани додому поїдуть, дружин, дітей, батьків побачать. Обнімуть, поцілують... наостанок нормально попрощаються... В церкву сходять, свічку поставлять... 

Мобілізованих навчать елементарних навичок військової справи. 90% солдат не приймають участі в боях. Водії, повара, медики, інженери, мат. забезпечення... і т.д. не вистачає людей. 

Особисто тебе можу трофейною зброєю та боєкомплектом забезпечити на рік вперід.

Не уявляю,як твоя трофейна зброя вирішить долю штурму Херсона,чи Луганська.

Як і чи існувала коли Армія без Тилу 

Може в яких кочівників .

Опубліковано

Захожу на борду раз в місяць, лише в цей розділ. Спочатку в березні, мали нас бомбити ЯЗ, потім чувак писав що нам ізда, але не скаже чого, тепер що трофейна зброя то все фігня). Суцільна зрада) Так і живем.

• Дякую! 1
  • Ха-ха 3
Опубліковано
1 година тому, Nokian сказано:

полк - буде правильної орієнтації, чи - як завжди? ;)
P.S. Просто запитав....

Опубліковано
1 hour ago, Nokian said:

О, оце дуже круто, вирвати фразу чужої людини, і навіть не зрозуміти про шо вона. Може дасиш трохи контексту? :)

Ти взагалі розумієш значення слова сарказм?

• Дякую! 1
Опубліковано
1 час назад, Nokian сказал:

довбограй, там є аж ДВА моїх комента, маєш бажання, шукай, спеціально для тебе перепощувати сюди точно не буду, ти того не вартий, як мінімум

Опубліковано
4 минуты назад, Bliksss сказал:

полк - буде правильної орієнтації, чи - як завжди? ;)
P.S. Просто запитав....

правильної )) то Маркусу дали дозвіл на розширення батальйону до полку )) от він і стібется трохи ))

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, romanc сказано:

Ты еще спроси, почему некоторые воюют, а други подымают при этом бабло, на той же растаможке, а воюющих вообще лишили ее.

То ж десь вже писали, що віськові привезуть собі без розмитнення - скільки треба, це ж - логічно

1 година тому, romanc сказано:

и похоже на это время будет, как не прискорбно звучит.

таки да, сам шукаю де зимову "форму" продають, поки - варіантів не густо, м'яко кажучи... взуття - це не питання, от верхній одяг

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
2 годин тому, Профессиона́л сказано:

можливість ротації.

дехто не розуміє, що ротація потрібна...чи взагалі - що воно таке і нащо...
В мене зараз менший брат - виглядає старшим за мене на років 10, я аж прихуїв коли побачив (що вже про матір казати, та про його дружину). "Хлопець - таки здоровий", більший за мене, і на війні був (не в Україні, але - від України ;)), я його в різних ситуаціях бачив - але не таким втомленим, перший раз по відеозв'язку - побачив (з початку війни), не каже де, але, пару днів дали їм перепочити.

Змінено користувачем Bliksss
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
8 годин тому, Zheny@ сказано:

Толку з мене в окопі, якщо я пам'ятаю зі школи військову підготовку, у вигляді стройового кроку, ну  і 2 рази одягали протигаз.

А, ну ще 1 раз були на стрільбищі, де стрельнули з АК аж 3 патрони. І все.

Завезуть мене на полігон, дадуть відстріляти 2 рожка, і скажуть фсьо - ти готовий - піздуй в окоп.

А я і мої хлопаки пздц які підготовлені попали в окоп в 2015-му!!? 

Викинули в лісі з ДШК, якого я перший раз в очі там побачив, показали напрямок до сєпаров і свалили. 

Досвід приходить з часом і практикою! Сидячи вдома, його ніхто не отримає! Чи ти думаєш, що в нас всі "Рембо" на передовій воюють?

Он "Степанич" - дід, 60 років має, саперну справу за місяць вивчив. Ходить по мінних полях, як в себе вдома.

Змінено користувачем Профессиона́л
  • +1 5
Опубліковано
3 минуты назад, Профессиона́л сказал:

А я і мої хлопаки пздц які підготовлені попали в окоп в 2015-му!!? 

Викинули в лісі з ДШК, якого я перший раз в очі там побачив, показали напрямок до сєпаров і свалили. 

Досвід приходить з часом і практикою!

Так має бути?

• +1 3
Опубліковано

Можна знайти середину - перепис геть усіх що є з певних років народження, через ту ж дію, і після роботи усі у вечірню школу - проходити навчання за місцем проживання.

І можливість купувати зброю самостійно.

• Cумний 1
Опубліковано (змінено)
1 час назад, Профессиона́л сказал:

в воєнний час - ТАК

Тогда у нас основной расход на войну будут выплаты вдовам по 15млн грн.

Дешевле платить 45т. При учебе 3-6мес хотяты, но не той, что только на бумаге, а потом 200т на передке. Это б повысило мотивацию.

Змінено користувачем romanc
  • +1 5
Опубліковано
10 часов назад, Профессиона́л сказал:

а ще армія держслужбовців, як жили за рахунок держави, а в перших рядах щось не поспішають її захищати, а тільки зараз ходять горюють, що з/п познижували

а потім закінчиться війна, прийдуть хлопці з війни і будуть по кабінетах випрошувати те, що по праву їхнє...

багато різних штук повилазило, коли на більшій території розпочалось "нормальне" (якщо так можна сказати) життя, починають кивати, прикривати сраки, заробляти і т.д.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
4 хвилин тому, Arden сказано:

а ще армія держслужбовців, як жили за рахунок держави, а в перших рядах щось не поспішають її захищати, а тільки зараз ходять горюють, що з/п познижували

перепрошую, кому саме - познижували? виписують премії - аж бігом.

P.S. До війни - в поліції був недобір кадрів, цікаво чи зараз така сама ситуація, враховуючи те, що 

Цитувати

Згідно постанови Кабміну про підвищення заробітних плат військовослужбовців, ухваленю в лютому 2022 р., поліцейським виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць у період воєнного стану

• Збентежений 1
Опубліковано
3 минуты назад, Bliksss сказал:

P.S. До війни - в поліції був недобір кадрів, цікаво чи зараз така сама ситуація, враховуючи те, що 

Не только полиции, а и пожарным и сбу. Там где обстрелы и война им не позавидуешь, но это малая часть Украины.

• +1 2
Опубліковано

Та я взагалі в ахуї, яке гівно полізло і це тільки з тих, хто щось періодично пише, а не мовчки читає. Й я маю на увазі, не тільки борду. Правду кажуть, що війна показує ху із ху, і не тільки на передку. Хоч Володимир Висоцький писав і на кацапській мові, що наразі не дуже приємно читати, але як показує практика, слова його вічні, не дивлячись на те, що пісня написана в 1966 році

Если друг оказался вдруг
И не друг, и не враг, а — так;
Если сразу не разберёшь,
Плох он или хорош, —
Парня в горы тяни — рискни!
Не бросай одного его:
Пусть он в связке в одной с тобой —
Там поймёшь, кто такой.

Если парень в горах не ах,
Если сразу раскис — и вниз,
Шаг ступил на ледник — и сник,
Оступился — и в крик, —
Значит рядом с тобой — чужой,
Ты его не брани — гони.
Вверх таких не берут и тут
Про таких не поют.

Если ж он не скулил, не ныл;
Пусть он хмур был и зол, но шёл,
А когда ты упал со скал,
Он стонал, но держал;
Если шёл он с тобой, как в бой,
На вершине стоял хмельной, —
Значит, как на себя самого,
Положись на него!

А тут навіть і в гори тягнути не треба (((

• +1 2
Опубліковано
24 минуты назад, Bliksss сказал:

податкова, прокуратура

ну як мінімум зі слів

• Ха-ха 1
Опубліковано
31 хвилин тому, romanc сказано:

Не только полиции, а и пожарным и сбу. Там где обстрелы и война им не позавидуешь, но это малая часть Украины.

про тих де обстріли - мова не йде, це - без питань.

Опубліковано
14 хвилин тому, Arden сказано:

податкова, прокуратура

ну як мінімум зі слів

Згадався анекдот...

Поставили Мойшу - начальником складу...Тут - ще й зарплату платять?

• Дякую! 1
Опубліковано
35 минут назад, Bliksss сказал:

Пенсійний фонд, я там працюю. Зменшили десь на 3 тисячі грн, це за моєю посадою завідувача сектору. Конкретно зменшили надбавку за інтенсивність і премію. Тільки керівництву (начальнику і заступникам) чогось не зменшили нічого, як завжди в нас керівництво про себе дбає і собі премії і надбавки виписує. Я то звичайно не горюю, бо розумію що війна і т.д., можна в чомусь собі відмовити і якось прожити на ті гроші. Але це як на мене, неодруженого. Але ж іншим держслужбовцям теж треба сім'ї годувати, дітей забезпечувати. В мене, наприклад, одна колега має трьох малолітніх дітей, інша взагалі сама виховує дитину. То певно, що вони незадоволені зменшенням зарплати, витрати на сім'ю то не зменшились, а навпаки збільшуються, адже ціни зростають постійно. Але нікуди не дінуться, потерплять))

• +1 2
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...