Серега89 Опубліковано 3 Червня, 2021 в 20:47 #176 Опубліковано 3 Червня, 2021 в 20:47 Только что, Zheny@ сказал: Ти зверху на нього литимеш воду? навіщо лити, він і так провисає, при підвищенні температурі, незнаю правда чи весь, але бачив таку фігню...
Zheny@ Опубліковано 3 Червня, 2021 в 20:51 #177 Опубліковано 3 Червня, 2021 в 20:51 1 хвилина тому, Серега89 сказано: навіщо лити, він і так провисає, при підвищенні температурі, незнаю правда чи весь, але бачив таку фігню... може якщо хреново натягнутий був. Я задавав питання, щодо натяжної стелі в ванній, то казали, що нормально. Він щільно прилягає до стіни - волога не потрапляє. + плінтуса. Для особливих задротів, можна пройтися герметиком Грибка над ним не буде, якщо норм витяжка. В мене на кухні 5 років. Норм. Ніде нічого.
Серега89 Опубліковано 3 Червня, 2021 в 21:13 #178 Опубліковано 3 Червня, 2021 в 21:13 2 минуты назад, Zheny@ сказал: може якщо хреново натягнутий був. Я задавав питання, щодо натяжної стелі в ванній, то казали, що нормально. Він щільно прилягає до стіни - волога не потрапляє. + плінтуса. Для особливих задротів, можна пройтися герметиком Грибка над ним не буде, якщо норм витяжка. В мене на кухні 5 років. Норм. Ніде нічого. Незнаю, як був натянутий, але ефект прикольний. А ось грибок над ним може і бути, для нього не важливо, пройде пара через стелю чи ні. Є ще зона конденсації, де конденсується волога з повітря, ось це треба врахувати
rrid Опубліковано 4 Червня, 2021 в 06:37 #179 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 06:37 11 годин тому, Unknown сказано: Можливо вистачить пірометра? можу запропонувати вам пірометр - маю аж два, один міряє щось там до 300 чи 350, другий - для тіла, але має перемикач боді/сурфейс, обидва з алі тільки, боюсь, що у ваших тестах буде потрібно калібрований пірометр з точністю до третього знака після коми і повірений з такою самою точністю, плюс герметична капсула, яка забезпечить н.у. - сталу температуру, вологість, атмосферний тиск і тд... тільки яка доцільність цього геморою, якщо пінопласт НЕ прозорий для ІЧ-променів?
WebTraveller Опубліковано 4 Червня, 2021 в 08:32 #180 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 08:32 11 часов назад, Серега89 сказал: навіщо лити, він і так провисає, при підвищенні температурі, незнаю правда чи весь, але бачив таку фігню... В спальні 20 квадратів натяжний. Вроді нічо не провисає навіть у велику спеку
Zheny@ Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:00 #181 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:00 26 хвилин тому, WebTraveller сказано: В спальні 20 квадратів натяжний. Вроді нічо не провисає навіть у велику спеку стеля є 2-х видів. Плівка і такнина. Тканина ,може, десь від вологи набрякла і витягнулася. Бо нормальна ПВХ стеля вже в мене років 8.
Zheny@ Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:13 #182 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:13 12 годин тому, Серега89 сказано: Незнаю, як був натянутий, але ефект прикольний. А ось грибок над ним може і бути, для нього не важливо, пройде пара через стелю чи ні. Є ще зона конденсації, де конденсується волога з повітря, ось це треба врахувати ось я питався.
WebTraveller Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:21 #183 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:21 21 минуту назад, Zheny@ сказал: стеля є 2-х видів. Плівка і такнина. Тканина ,може, десь від вологи набрякла і витягнулася. Бо нормальна ПВХ стеля вже в мене років 8. Я про плівку. Бо теж лякали і сторонніми запахами, і провисаннями Нічого такого немає
Zheny@ Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:23 #184 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 09:23 Щойно, WebTraveller сказано: Я про плівку. Бо теж лякали і сторонніми запахами, і провисаннями Нічого такого немає Запах нової плівки був перший тиждень. далі вивітрився. Провисань ніяких немає.
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:20 #185 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:20 3 годин тому, rrid сказано: можу запропонувати вам пірометр - маю аж два, один міряє щось там до 300 чи 350, другий - для тіла, але має перемикач боді/сурфейс, обидва з алі тільки, боюсь, що у ваших тестах буде потрібно калібрований пірометр з точністю до третього знака після коми і повірений з такою самою точністю, плюс герметична капсула, яка забезпечить н.у. - сталу температуру, вологість, атмосферний тиск і тд... тільки яка доцільність цього геморою, якщо пінопласт НЕ прозорий для ІЧ-променів? Пірометр китайський я теж маю, дякую. А щодо повіреного, з третім знаком після коми, то нафіг він не потрібен -- думаю, що якщо різниця температур буде менша 2-3 десятих, то Сергій таки здасться і визнає нашу правоту Я на 99,99% впевнений у непрозорості пінопласту для ІЧ променів низькотемпературного джерела. Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання, дзеркальним металевим листом (відбивач) і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час, то зроблю. Потрібно лише пластинку знайти підходящу (або фольгу наклеїти на рівну поверхню), і різанути тоненько пінопласту шматок (розміром 10*10*0,2см). upd: Сподіваюсь пірометр здатний вловити ІЧ промені від гарячої води або хоч лампи розжарювання, відбиті під кутом градусів 45 від металу, і змінити хоч на кілька десятих градуса свої заміри.
Zheny@ Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:35 #186 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:35 7 хвилин тому, Unknown сказано: Пірометр китайський я теж маю, дякую. А щодо повіреного, з третім знаком після коми, то нафіг він не потрібен -- думаю, що якщо різниця температур буде менша 2-3 десятих, то Сергій таки здасться і визнає нашу правоту Я на 99,99% впевнений у непрозорості пінопласту для ІЧ променів низькотемпературного джерела. Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання, дзеркальним металевим листом (відбивач) і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час, то зроблю. Потрібно лише пластинку знайти підходящу або фольгу наклеїти на рівну поверхню), і різанути тоненько пінопласту шматок (розміром 10*10*0,2см). є простіший метод. З тим же горнятком кави / чаю. Але потрібен все ж Тепловізор. Хоча можна і пірометром. заливаєш 2 горнятка кави. Перше, обмотуєш простою металевою фольгою (кухонною), можна і в 2 слої. Друге, обмотуєш оцим екраном, що з поролоном, фольгою всередину. Міряєш температуру зовні одразу, температуру кави одразу. Потім через 30 секунд, через хвилину. і т.д. протягом 10-15-20 хв. (для того й потрібен тепловізор, щоб одразу бачити температури у всіх досліджуваних горнятках, + температура кави і того "екрану" з фольги і будівельної фольги.
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:46 #187 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:46 Щойно, Zheny@ сказано: є простіший метод. З тим же горнятком кави / чаю. Але потрібен все ж Тепловізор. Хоча можна і пірометром. заливаєш 2 горнятка кави. Перше, обмотуєш простою металевою фольгою (кухонною), можна і в 2 слої. Друге, обмотуєш оцим екраном, що з поролоном, фольгою всередину. Міряєш температуру зовні одразу, температуру кави одразу. Потім через 30 секунд, через хвилину. і т.д. протягом 10-15-20 хв. (для того й потрібен тепловізор, щоб одразу бачити температури у всіх досліджуваних горнятках, + температура кави і того "екрану" з фольги і будівельної фольги. "екран з поролоном" -- це фольгована поліетиленова підкладка під ламінат ? Ясно, що тепловтрати через "екран з поролоном" будуть менші, ніж просто фольгою обмотати, тут і пірометр не потрібен, не те що тепловізор. Тому я не розумію, що доведе твій замір. ще є така штука, як коефіцієнт відбивання ІЧ променів, і в різних матеріалах він різний. Прикол в тому що багато навколишніх предметів поглинають в районі 95%, а фольга алюмінієва відбиває майже все, тому звичайні пірометри некоректно міряють температуру полірованих металів... Якщо коротко -- твоя ідея геть не продумана.
rrid Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:50 #188 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:50 11 хвилин тому, Unknown сказано: Я на 99,99% впевнений у непрозорості пінопласту для ІЧ променів низькотемпературного джерела. Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання, дзеркальним металевим листом (відбивач) і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час, то зроблю. без образ, але як в кота немає чим зайнятись, то він полірує щось там можливо, якийсь пінопласт (якогось конкретного виробника якоїсь конкретної марки) при зменшенні товщини до скількись-там мікрон і стане пропускати ІЧ-промені, але яка з того практична користь? по ДБН, мінімальна товщина утеплювача по чорновій стяжці підлоги - 50мм. я в себе давав 100мм "35" або 40мм екструдера. але все-одно, через ІЧ випромінювання бетону, бетон віддає неспівмірно менше енергії, ніж через конвекцію і безпосередню теплопередачі, навіть Сергій над цим задумався On 03.06.2021 at 10:18, sergkots сказано: В принципі згідний. Цікаво скільки взагалі енергії переходить в ІФЧ випромінювання в теплій підлозі? Якщо в уфо це певно досить велике значення то скільки в теплій підлозі тоді? Температура то мала. фольга не пропустить мінімум 90% ІЧ-випромінювання, але вона віддасть всі 100% отриманої теплової енергії від бетону в утеплювач, бо вона металева (а якщо там полімерна плівка - то тепловим бар'єром тоді буде самий полімер, а не його "дзеркало"). це як в анігдоті - чому самальоти не роблять з того ж матеріалу, що й чорні ящики? якщо фольгована плівка такий крутий теплоізолятор - то нахіба тоді взагалі в пиріг утеплення давати пінопласт/вату/тирсу/перліт? і зворотнє - якщо пінопласт забезпечує 99% теплового бар'єру, то навіщо витрачати 30-60% вартості пінопласту ще й на "фольгу", яка дасть "економію" на рівні статистичної похибки?
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:51 #189 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 10:51 Якщо мій пірометр буде помітно реагувати на відбите від фольги тепло, то цього буде достатньо, щоб усі крапки над і розставити. Ми і поглинання листка А4 перевіримо, і 2 мм. поліетилен вспінений, і пінопласт 1-2 мм... І якщо пінопласт не пропустить ІЧ хвилі, то Сергій буде на лопатках ))) @rrid повинен здогадатись, як орієнтовно я хочу замір провести.
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:00 #190 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:00 Щойно, rrid сказано: без образ, але як в кота немає чим зайнятись, то він полірує щось там можливо, якийсь пінопласт (якогось конкретного виробника якоїсь конкретної марки) при зменшенні товщини до скількись-там мікрон і стане пропускати ІЧ-промені, але яка з того практична користь? по ДБН, мінімальна товщина утеплювача по чорновій стяжці підлоги - 50мм. я в себе давав 100мм "35" або 40мм екструдера. але все-одно, через ІЧ випромінювання бетону, бетон віддає неспівмірно менше енергії, ніж через конвекцію і безпосередню теплопередачі, навіть Сергій над цим задумався фольга не пропустить мінімум 90% ІЧ-випромінювання, але вона віддасть всі 100% отриманої теплової енергії від бетону в утеплювач, бо вона металева (а якщо там полімерна плівка - то тепловим бар'єром тоді буде самий полімер, а не його "дзеркало"). це як в анігдоті - чому самальоти не роблять з того ж матеріалу, що й чорні ящики? якщо фольгована плівка такий крутий теплоізолятор - то нахіба тоді взагалі в пиріг утеплення давати пінопласт/вату/тирсу/перліт? і зворотнє - якщо пінопласт забезпечує 99% теплового бар'єру, то навіщо витрачати 30-60% вартості пінопласту ще й на "фольгу", яка дасть "економію" на рівні статистичної похибки? та я з тобою згідний, і вже з різних сторін писав про те, що навіть, якщо пінопласт і пропустить вглиб на 1-2 мм ІЧ промені, то несуттєво, бо ж під ним іще мінімум 48 мм пінопласту, а то й усі 98 мм . Але якщо я зможу показати, що 1-2 міліметровий пінопласт не пропускає ІЧ промені, то рухне остання надія прихильників "фольги" в пирозі теплої підлоги. Щодо того, що плівка буде випромінювати -- воно так, але плівка погано поглинає, тому і погано випромінює. Тобто при однаковій температурі бетону і фольги, ніби як бетон має набагато інтенсивніше випромінювати ІЧ спектр, і це як зачіпка в потрібності фольги. Але якщо інтенсивніше випромінювання від бетону поглинається на вході в пінопласт, то нафіга тоді його зменшувати? От тому і шукаю варіант, як показати людям, що пінопласт поглинає , а не пропускає.
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:03 #191 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:03 6 хвилин тому, rrid сказано: і зворотнє - якщо пінопласт забезпечує 99% теплового бар'єру, то навіщо витрачати 30-60% вартості пінопласту ще й на "фольгу", яка дасть "економію" на рівні статистичної похибки? ти ж економіст, не так порівнюєш ))) Якщо той один 1% за 3-5 років у грошах буде співставним з вартістю фольги, то економічний сенс є Хоча на практиці фольга себе не окупить, а вже писав, що за її вартість вибираю зайві 25 мм пінопласту ))).
rrid Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:17 #192 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:17 16 хвилин тому, Unknown сказано: От тому і шукаю варіант, як показати людям, що пінопласт поглинає , а не пропускає. можна піти від зворотнього - знайти людей, які успішно засмагають під пінопластом )))
Unknown Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:25 #193 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 11:25 6 хвилин тому, rrid сказано: можна піти від зворотнього - знайти людей, які успішно засмагають під пінопластом ))) ну ти не плутай -- засмага від UF діапазону, а UF з протилежного боку від видимого світла.
sergkots Опубліковано 4 Червня, 2021 в 20:07 #194 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 20:07 Маркетинг? Цитувати Пінополістирол – найпопулярніший матеріал для утеплення будівель: від фундаменту до покрівлі. Якщо традиційні білі плити використовуються в будівництві вже понад пів століття, то останній десяток років також випускають сучасні сірі, які виготовляються з пінополістиролу, збагаченого рафінованими речовинами, такими як графіт. Ці добавки мають властивість відбивати або поглинати інфрачервоне випромінювання, що дозволяє значно зменшити теплопровідність пінополістирольних плит. Чим нижче значення коефіцієнта λ (лямбда) полістиролу, тим ефективніше він захищає будівельний блок, значно знижуючи споживання енергії на опалення. Тому, якщо ми виберемо графітовий полістирол з коефіцієнтом λ = 0,031 Вт/мК і товщиною 15 см для ізоляції, слід пам’ятати, що для отримання такого ж теплового захисту стіни з використанням звичайного білого спіненого полістиролу зі значенням λ = 0,044 Вт/мК потрібно використовувати плити товщиною 21 см. Пінопласт це ж на 97% повітря, я не помиляюсь?
Серега89 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 20:50 #195 Опубліковано 4 Червня, 2021 в 20:50 32 минуты назад, sergkots сказал: Маркетинг? Пінопласт це ж на 97% повітря, я не помиляюсь? майже вгадав, 98 . Маркетинг, оде зависили фіг знає в скільки разів, а про недолік мовчать.... адгезія у графітового паскудна, клея на ньому не так тримаються "чотко" як на білому, ось і замилюють очі...Всі ж в курсі що до графіта фіг що приклеїш?) І всі заміри пінопласту, вати, і т.д які красиво скрізь майорять, робляться у "Режимі А" тобто лабораторних, а режим Б (експлуатаційний) чомусь не так афішують.
rrid Опубліковано 7 Червня, 2021 в 08:03 #196 Опубліковано 7 Червня, 2021 в 08:03 On 04.06.2021 at 23:07, sergkots сказано: Тому, якщо ми виберемо графітовий полістирол з коефіцієнтом λ = 0,031 Вт/мК і товщиною 15 см для ізоляції, слід пам’ятати, що для отримання такого ж теплового захисту стіни з використанням звичайного білого спіненого полістиролу зі значенням λ = 0,044 Вт/мК потрібно використовувати плити товщиною 21 см. а якщо взяти графітовий полістирол з коефіцієнтом 0.003 і звичайний спінений з 0.55 ))))) Eurobud EPS 60 Graphite Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,032 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60-graphite/ Eurobud EPS 60 Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,040 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60/ якщо порівняти два сферичних коня у вакуумі - то "потрібно використовувати плити товщиною 21 см", хоча, по ДБН, насправді потрібно тільки 15см "звичайного білого" ))) якщо ж взяти два реальних продукта тм євробуд - то різниця в товщині стрімко зменшується, і, по ДБН, все-одно достатньо 12+см білого Eurobud EPS 60 ))) і обидва цих продукти мають густину (рос.-плотность) 12.5кг./куб.м, що рівно вполовину менше від магічної цифри "25 кг/куб.м", тобто ДСТУ ну, і як вишенька на тортик - те, що по ДСТУ може називатись М35 - Eurobud EPS 200 Густина, ρ ≥ кг28 - має Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK) 0,033, що на 0,002 менше за графіт. ...і є ще один маленький нюанс. мені не вдалось знайти протоколів випробувань на графітовий полістирол від Євробуду М - таки маркетинг рулить - вказаних в рекламній заманусі параметрів серед реальних продуктів немає; - по чинних ДБНах, достатньо 12-15см "звичайного білого", самого дешевого пінопласту від Євробуду, для утеплення садибного будинку, а не 15см графітового, і тим більше не 21см звичайного білого; - протоколів випробувань, які б підтверджували супертеплозахист графіту, на сайті Євробуду стидливо не вивісили
romanc Опубліковано 7 Червня, 2021 в 11:11 #197 Опубліковано 7 Червня, 2021 в 11:11 3 часа назад, rrid сказал: а якщо взяти графітовий полістирол з коефіцієнтом 0.003 і звичайний спінений з 0.55 ))))) Eurobud EPS 60 Graphite Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,032 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60-graphite/ Eurobud EPS 60 Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,040 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60/ якщо порівняти два сферичних коня у вакуумі - то "потрібно використовувати плити товщиною 21 см", хоча, по ДБН, насправді потрібно тільки 15см "звичайного білого" ))) якщо ж взяти два реальних продукта тм євробуд - то різниця в товщині стрімко зменшується, і, по ДБН, все-одно достатньо 12+см білого Eurobud EPS 60 ))) і обидва цих продукти мають густину (рос.-плотность) 12.5кг./куб.м, що рівно вполовину менше від магічної цифри "25 кг/куб.м", тобто ДСТУ ну, і як вишенька на тортик - те, що по ДСТУ може називатись М35 - Eurobud EPS 200 Густина, ρ ≥ кг28 - має Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK) 0,033, що на 0,002 менше за графіт. ...і є ще один маленький нюанс. мені не вдалось знайти протоколів випробувань на графітовий полістирол від Євробуду М - таки маркетинг рулить - вказаних в рекламній заманусі параметрів серед реальних продуктів немає; - по чинних ДБНах, достатньо 12-15см "звичайного білого", самого дешевого пінопласту від Євробуду, для утеплення садибного будинку, а не 15см графітового, і тим більше не 21см звичайного білого; - протоколів випробувань, які б підтверджували супертеплозахист графіту, на сайті Євробуду стидливо не вивісили А голубого цвета с чем?
rrid Опубліковано 7 Червня, 2021 в 11:33 #198 Опубліковано 7 Червня, 2021 в 11:33 20 хвилин тому, romanc сказано: А голубого цвета с чем? я не по тому ))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.