Перейти до змісту

Найкращій матеріал для будівництва хати.

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1. півцегли рядової

2. газоблок товщиною 10 см або 11,5 см (Ytong)

3. облицювальна керамічна цегла (півцеглини)

а який сенс у внутрішній цеглі?

без марки блоку важко сказати, але навскидку - буде бракувати або міцності (блок D300), або теплоізоляції (D500)

• Відповідей 131
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

а який сенс у внутрішній цеглі?

в тому що цегла є... ще радянська.... але її малувато і вистачить на стіну у півцеглини....

без марки блоку важко сказати, але навскидку - буде бракувати або міцності (блок D300), або теплоізоляції (D500)

буде вважати середній, компромісний варіант - D400

Опубліковано
але її малувато і вистачить на стіну у півцеглини

робіть з неї внутрішні перегородки там де нетреба теплоізоляції

D400 взагалі не всі радять використовувати для несучих стін (тут 50/50), а тим паче блок 10см.

скільки має бути поверхів, яке перекриття?

Наразі у вас просто нема чому нести навантаження стіни - 3 різних матеріала, які майже неможливо толково зв"язати і які мають різний коефіціент усадки, і всі 3 не мають потрібної несучої товщини :(

Опубліковано

робіть з неї внутрішні перегородки там де нетреба теплоізоляції

та там тих перегородок... вистачить і на неї

D400 взагалі не всі радять використовувати для несучих стін (тут 50/50), а тим паче блок 10см.

скільки має бути поверхів, яке перекриття?

ну не 10 см, а 11,5 см

поверх аж один, ну можливо потім ще буде організовано пару кімнат на горішньому (мансардному) поверсі. перекриття: дерев"яні бальки та дошки

Наразі у вас просто нема чому нести навантаження стіни - 3 різних матеріала, які майже неможливо толково зв"язати і які мають різний коефіціент усадки, і всі 3 не мають потрібної несучої товщини :(

я тобі більше скажу, обкладання лицьовальною цеглою планується трохи згодом, через декілька років. тобто зараз буде подвійна стіна товщиною приблизно 25 см.

А ти як би будував?

Опубліковано

Зараз не можу знайти викладку, але мені несучу стіну в середині будинку прораховували з газоблоку D500 - 20см.

По D400 взагалі є питання в плані норм, точніше його в нормах нема :(

Є ще варіант: D300 + монолітний каркас (так зараз будують будинок біля податкової).

З того що є у тебе: або добирати цегли і зводити стіни цегляні, а потім утеплювати (піноблок, мінвата, пінопласт)

Або брати більший газоблок і зводити стіни з нього а цеглу всередину будинку, як додаткову опору, але несучу здатність такого пирога треба прораховувати з інженером-будівельником (як і саму його конструкцію). Зовнішня кладка тоді буде просто декоративною.

Опубліковано
несучу здатність такого пирога треба прораховувати з інженером-будівельником

я не писав якої товщини має бути стіна з газоблоку

якщо по ДБН"ах, то з D400 взагалі несучі стіни будувати не повинні. Практично - треба консультуватись з прорабами, робити розрахунки... (будують і з D300 одноповерхові)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...