Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 хвилин тому, Selbeor сказано:

Ніякої зради тут немає. Просто коронавак легше переноситься, немає побічних реакцій.

В мене сьогодні колега спеціально короновак вибирав, бо легше переноситься, так як робив для роботи, то вибір був відносно такої переваги.

Опубліковано
3 хвилин тому, Selbeor сказано:

Ніякої зради тут немає. Просто коронавак легше переноситься, немає побічних реакцій.

Лікар відмовила від вакцини, яку людина просила. а це як на мене не правильно. тим більше що вибір робить людина, а не лікар.

Опубліковано
6 хвилин тому, Terrable сказано:

Хто вакцинувався на епіцентрі, з якої по яку годину вакцинють? Великі чергі? Де саме знаходяться?

з 12 до 20
файзер і коронавак. черги не великі. але думаю чим далі тим буде більше.

Опубліковано (змінено)
5 хвилин тому, Terrable сказано:

Вони на якому вході? Чи на вулиці?

основний вхід. там де каси, де повернення товару.  там все стрілками показано. не заблудишся.
Брат вакцинувався поки я скупився. буквально пів години.
в черзі було чоловік 8-10

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Опубліковано
28 хвилин тому, Dima4s сказано:

Лікар відмовила від вакцини, яку людина просила. а це як на мене не правильно. тим більше що вибір робить людина, а не лікар.

Далеко ні.

Багато хто хотів би вибрати - не вакцинуватись взагалі.  Але такого права вибору не дають :(

• -1 3
Опубліковано
49 хвилин тому, Zelensky сказано:

Далеко ні.

Багато хто хотів би вибрати - не вакцинуватись взагалі.  Але такого права вибору не дають :(

чого ти вічно ниєш?

як та баба

противно читати

• Ха-ха 2
  • Cумний 1
  • +1 3
Опубліковано
1 хвилина тому, Zelensky сказано:

не вічно але трохи нию.

Там десь була стаття (інтерв'ю) з Комаровським.  Той, що лікар.

Так от він все популярно і доступно, для таких, як ти, розказав і пояснив.

• Ха-ха 2
  • Збентежений 1
Опубліковано
33 хвилин тому, Cherman сказано:

Я ще влітку писав про те, що в багатьох медичних закладах Пфайзер зберігають в звичайних морозильниках. Можливо, і це впливає на те, що люди вакцинуються ніби хорошою вакциною, і всерівно заражаються.

Цитувати

Вакцина Pfizer-BioNTech може зберігатися до 6 місяців при ультрахолодній температурі від -80°C  до -60°C. Однак це не єдині можливі умови зберігання. При температурі від -25°C до -15°C (температура звичайної морозильної камери) вакцину можна зберігати до 2 тижнів. Причому після такого зберігання препарат все ще можна повернути до ультрахолодної морозильної камери.

Розморожену вакцину зберігають у звичайному холодильнику при температурі від +2°C до +8°C до одного місяця (раніше цей період складав 5 днів, виробник змінив термін після додаткових досліджень). Після цього вакцину неможливо знову заморозити. Саме в таких умовах і зберігають вакцину в центрах масової вакцинації. Вже розведену (основну діючу речовину Pfizer-BioNTech перед використанням розбавляють розчином хлориду натрію), готову для використання вакцину можна зберігати при кімнатній температурі (до 25°C) до 6 годин.

Якщо підсумувати - то те, що у холодильнику в центрі вакцинації - нестрашно, якщо дотримуватись умов.

• +1 1
Опубліковано
37 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Там десь була стаття (інтерв'ю) з Комаровським.  Той, що лікар.

Так от він все популярно і доступно, для таких, як ти, розказав і пояснив.

Ця?

Євген Комаровський: Зеленський використав мене виключно для піару

Опубліковано
25 хвилин тому, Zelensky сказано:

Ця?

Євген Комаровський: Зеленський використав мене виключно для піару

читав?

Опубліковано
7 годин тому, Cherman сказано:

я і вкрай прихильно ставлюся до вакцини Пфайзер,

Чому пртхильно? 

Бо над усім Ізраїлем поставили еусперимент?

Опубліковано

Пішли справді чутки проти Пфайзеру на користь Коронаваку і Астразенеки, типу ці вакцини з "мертвого" вірусу і робляться на основі технологій як робились вакцини в СССР. Тому будуть легко переноситися.

Я в цьому не бум бум, але цікаво чи правда чи спланована акція. Але багато хто зі знайомих, які хотіли Пфайзер колять, або будуть колоти Астразенеку.

Опубліковано
42 хвилин тому, Arden сказано:

Пішли справді чутки проти Пфайзеру на користь Коронаваку і Астразенеки, типу ці вакцини з "мертвого" вірусу і робляться на основі технологій як робились вакцини в СССР. Тому будуть легко переноситися.

Я в цьому не бум бум, але цікаво чи правда чи спланована акція. Але багато хто зі знайомих, які хотіли Пфайзер колять, або будуть колоти Астразенеку.

чутки, плітки - все це запуски  антиваксерів.

У пфайзера високі вимоги до зберігання, транспортування і т.п.  А наші медсестри звикли все тримати в лотку з-під морозива в холодильнику, от і несуть різну "дічь".

• +1 1
Опубліковано
1 час назад, Arden сказал:

ось тут за 2 хвилини і 22 секунди - швидко все пояснюється 

• +1 2
Опубліковано
10 годин тому, Cherman сказано:

Там же написано: "Однак це не єдині можливі умови зберігання. При температурі від -25°C до -15°C (температура звичайної морозильної камери) вакцину можна зберігати до 2 тижнів." і ще "Розморожену вакцину зберігають у звичайному холодильнику при температурі від +2°C до +8°C до одного місяця (раніше цей період складав 5 днів, виробник змінив термін після додаткових досліджень)."

Я від знайомої медсестри в Боголюбах чув, що таким чином вакцина зберігається в центрах вакцинації і більше вищезазначених термінів. Саме тому, хоч я і вкрай прихильно ставлюся до вакцини Пфайзер, все-таки, вирішив її собі не колоти. 

По перше "Якщо" в моєму повідомленні. ))

По друге трішечки знаючи внутрішню медичну "кухню" слабо віриться в такий бардак в роботі із вакцинами, якщо навіть у ваш сертифікат про щеплення внесені серія і номер вакцини, за яким можна прослідкувати її походження аж до конкретного ревізора партії на виробництві (в цивилізованих країнах по такому проводиться повне розслідування у випадку "щось пішло не так із пацієнтом").

По третє на минулому тижні "знайома сестра із Боголюб" тут же писала, що у Луцьку Файзер закінчився, а в п'ятницю привезли новий. Новий якраз і привозять при -80, -60 на обласні склади (але це 100%).

І по четверте пригадується ажіотаж щодо Файзера в червні-серпні (було тяжко щепитись саме ним, не було у вільному доступі), коли той же Коронавак уже був вільний.

Так що у те, що файзер може зіпсуватись, маю обгрунтовані сумніви.

• +1 2
Опубліковано
3 годин тому, Arden сказано:

Пішли справді чутки проти Пфайзеру на користь Коронаваку і Астразенеки, типу ці вакцини з "мертвого" вірусу і робляться на основі технологій як робились вакцини в СССР.

Коронавак так. АстраЗенека - ні.

Коронавак вирощує коронавірус в клітинах зеленої мартишки, потім цей вірус очишується і інактивовується.

АстраЗенека вирощує модифікований аденовірус в який інтегровують частину коронавірусу в модифікованих клітинах (ГМО) абортованого плоду людини.

Аденовірус при цьому не інактивовується. В кацапського Спутніка V майже однакова технологія з АстраЗенекою. Тільки там різні аденовіруси використовуються.

• Дякую! 1
Опубліковано

Файзер викликає гіперімунну відповідь.

Короткостроковий ефект відчутний.

А довгостроковий,,,,, як мінімум  ослаблює імунітет та вимагає повторного вакцинування ( шикарна бізнес модель).

Як максимум,взагалі довгострокові наслідки будуть доступні років через 10.)

• Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано
4 годин тому, Cherman сказано:

Видно, все-таки слабо знаєш нашу "медичну кухню", якщо сподіваєшся на якийсь порядок та дотримання усіх вимог.

Саме вакцинну документацію і бачив (не по коронавірусу), і як то все ведеться. Луцьк. Можливо, не всюди й так, вам видніше. Але було і списування по термінах, і через "розморожування" холодильників, і вилучення/знищення певних партій/серій по заявці виробника/постачальника. Ніхто притомний не хоче відповідати за можливі наслідки, якщо є чіткі інструкції. Наприклад, в аптеці тобі без холодового ланцюга (сумка-холодильник) ніхто вакцину від грипу не продасть.

По Файзеру там же запис в базі "переведено в режим "+2" (образно), і запис "використано", якщо між ними перевищено терміни, то це ж випливе гарантовано, хто би так своєю шкурою ризикував? Простіше використати, бажаючих завжди не бракує, про що і тобою ж відмічено:

4 годин тому, Cherman сказано:

Був Пфайзер завжди, тримали певну кількість для "особливих" людей - з хорошими зв'язками або великим та наповненим гаманцем.

А скільки "викладачів" влітку щепилось Файзером у педколеджі....

• +1 2
Опубліковано
12 годин тому, Zelensky сказано:

Аденовірус при цьому не інактивовується. В кацапського Спутніка V майже однакова технологія з АстраЗенекою. Тільки там різні аденовіруси використовуються.

Бо росіяни нічого самі не створюють. все крадуть. і формулу вакцини вкрали)

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...