Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.


Nokian

Рекомендовані повідомлення

11 годин тому, weldermaster сказано:

Ваш приклад ніачьом. Десь там, але не в Луцьку вакцинований препод читав лекції студентам і не захворів ))). Тоже мені приклад.

 

Ще раз нагадаю - вакциновані також хворіють. Можливо в легшій формі. 

Кожен бачить те що хоче бачити.

1/4 студентів на самоізоляції, мінімум десяток хворих було, ходили на пари (закриті приміщення, не в масках), в них в сукупності вело більше 40 викладачів (десь половина з груп ризику) годинами працювали (не лише лекції, а і лабораторіях наприклад), всі щеплені і ніхто не захворів. Вуз працює очно.

Ну але кажуть є рекомендація міністерства освіти на дистанційку два тижні із понеділка вищій школі...

P.S. Офіційна інфа знайома. Ділюсь що знаю сам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, LIROL сказано:

Ну але кажуть є рекомендація міністерства освіти на дистанційку два тижні із понеділка вищій школі...

 

Хоть щосьз боку влади. Але до чого тут студенти? Це ж не група ризику.

 

Саме головне врятувати людей і не знищити бізнес. А те що ввели локдаун на місяць весною 2020 р. і не вводять зараз - підкосило бізнес весною 2020 р.  і не рятує людей зараз, коли кількість випадків і смертей в 20 разів більша (і може бути ще більше ) як весною 2020 р.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Zelensky сказано:

Хоть щосьз боку влади. Але до чого тут студенти? Це ж не група ризику.

Хєрассе. Через мобільність перенос ними "зарази" суттєвий, і безсимтомний перебіг частіше, та і ця версія "корони" бере їх сильніше, на відміну від торішньої, факт.

А ще міжобласні маршрути невакцинованим закрили із сьогодні. Частина студіків не можуть їхати ні додому, ні з дому. А школи на канікулах з понеділка на тиждень. В частині України канікули вже цей тиждень тривають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, LIROL сказано:

ця версія "корони" бере їх сильніше, на відміну від торішньої, факт.

 

Так. І весною 2020 було менше 1000 випадків і ввели локдаун на місяць а зараз в 20 разів більше і вірус небезпечніший а влада нічого не робить :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люди заслуговують владу, яку обрали.

Навесні минулого року по волонтерці захисні костюми купував, можна сказати "діставав", знаю, як все було готове до такої кількості хворих як зараз.Різні ситуації.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 hours ago, MACCEN said:

 

Spoiler

 

Правильно сказано але є декілька але, тоді локдаун був вибірковим, в супермаркетах вірусу не було, тому вони всі спокійно працювали, коли всі інші "сосали лапу" інші заробляли мільйони. Перед новим роком коли всі шаряться шайками по магазинам та вулицям в пошуках подарунків і т.д. локдауну не було, але як раз він припав на час коли основна маса народу і так сидить вдома бухає та їсть олівє чи ще щось інше робить, але аж ні як не бродить десь. Тоді чому саме в той час локдауну не було, дали типу тим кому треба закосити грошей?

 

Я думаю що вірус може й мутував, хворих стало більше тому що стали їх краще діагностувати що то саме корона, а не пневмонія чи щось інше.

Чому тоді не було істерії на початках що народ вмирає, не було пропаганди вакцинації, а тільки зараз якась почалась істерія з тим всім. Чи раніше все було ОК, а тут бац стало багато хворих, може це було якось поступово, а хтось провтикав свідомо цей момент, питання чому тоді так?

 

Чим більше зараз влада заставляє вакцинуватись тим більше запитань, чому такі переживання за нас тільки зараз, а не на початках?

 

Проти вакцинації я не маю нічого проти, але є багато але з тим всім.

 

 

Відповім, бо ти не @Zelensky з яким тільки воду в ступі толочиш:)

11 hours ago, MACCEN said:

Правильно сказано але є декілька але, тоді локдаун був вибірковим, в супермаркетах вірусу не було, тому вони всі спокійно працювали, коли всі інші "сосали лапу" інші заробляли мільйони.

Якщо не помиляюсь -  то не такі вони вже й відкриті були. Сам пригадую, як проїжджав на Бенделіані повз величезну чергу очікуючих, щоб зайти в АТБ. Чому те ж АТБ було відкрите, а якийсь дрібний магазин був закритий - логіку влади теж можна зрозуміти. Низька концентрація людей в масках все ж краща, ніж в переробленій під магазин хрущовці десь по сусідству, де навіть маску особливо ніхто не перевірить.

11 hours ago, MACCEN said:

Перед новим роком коли всі шаряться шайками по магазинам та вулицям в пошуках подарунків і т.д. локдауну не було, але як раз він припав на час коли основна маса народу і так сидить вдома бухає та їсть олівє чи ще щось інше робить, але аж ні як не бродить десь. Тоді чому саме в той час локдауну не було, дали типу тим кому треба закосити грошей?

Економіка, імхо, є трохи складнішою, ніж декілька десятків мільйонерів - яким ніби як дали заробити. Окей, закрий Порт перед Новим роком - к-сть хворих точно б зменшилась, але якою ціною? Товар (не тільки їжа) не продається; касири, вантажники, водії фур - навряд би вони всі через Дію отримали завітні 8 тисяч і пішли спокійно святкувати.

11 hours ago, MACCEN said:

Я думаю що вірус може й мутував, хворих стало більше тому що стали їх краще діагностувати що то саме корона, а не пневмонія чи щось інше.

Тут я теж не вірусолог, але мудрі люди кажуть, що вірус - то є дуже хитра субстанція. І він не дуже хоче чекати пару років, коли всі повірять у вакцину. Вірус - таке собі наше відзеркалення, який тільки й шукає лазєйкі, як обхитрити систему.

Щодо ніби кращого тестування - та ну, сумніваюсь, що якось значно змінилась технологія. Головне - цифри тестування і вони раніше значно відрізнялись в нас і в світі.

11 hours ago, MACCEN said:

Чому тоді не було істерії на початках що народ вмирає, не було пропаганди вакцинації, а тільки зараз якась почалась істерія з тим всім.

Щодо істерії - пам'ятаю на усіх хвилях її. Тільки спочатку просили користуватись масками, уникати місць скупчення людей, користуватись антисептиками і т.д. - тепер просять вакцинуватись, так як з'явилась вакцина у вільному доступі.

Щодо пропаганди вакцинації - а коли вона мала раніше статись? Вакцина в Україні з'явилась десь наприкінці зими-початку весни і перші декілька місяців вакцинували лише найбільш критичні групи населення.

11 hours ago, MACCEN said:

Чи раніше все було ОК, а тут бац стало багато хворих, може це було якось поступово, а хтось провтикав свідомо цей момент, питання чому тоді так?

Раніше -було літо, красота. І навіть якби умовний Зеленський (не той, що наш місцевий клоун) просив вакцинуватись - навряд би його заклик був би якось особливо почутим.

11 hours ago, MACCEN said:

Чим більше зараз влада заставляє вакцинуватись тим більше запитань, чому такі переживання за нас тільки зараз, а не на початках?

Не розумію, про які "початки" йде мова. Продовжучи попередню відповідь - я добре пам'ятаю, як в середині травня отримував першу дозу вакцини - то ще навіть мова не йшла, що можна спокійно прийти в поліклініку і вакцинуватись. Допомогло лише те, що в нас велике підприємство і (ледве-ледве)   назбиралось 50+ бажаючих для виїзду бригади з вакцинації.

11 hours ago, MACCEN said:

Проти вакцинації я не маю нічого проти, але є багато але з тим всім.

Так, є багато з тим усім. Цілком ймовірним є навіть те, що ще декілька років ми будемо ходити на щорічну ревакцинацію (про що тут теж репетує вищезгаданий персонаж). З іншого боку - є також забиті коронавірусні шпиталі, де родичі тих, що лежать - моляться, щоб завтра був кисень в лікарні. Або (хто має гроші) - купують дорогі кисневі концентратори.

Постояти і за красівих, і за розумних не вийде - тому мій вибір очевидний. І, якщо буде треба, повторю.

 

upd. Майже 23,8к нових хворих за сьогодні. 614 - летальні.

Змінено користувачем xc90
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 годин тому, volks сказано:

Кажуть що там жива черга, хіба ні?

Виявилось - таки да, о 8 ранку був вже там, побачив чергу...це просто пздц... Прийду в інший день, завтра годин в 7 думаю..., "сказали" що в такий час - вже є черга.

"Запис" - всім по-барабану, погоджуюсь, там просто пздц, в основному - пенсіонери...

P.S. нічого не маю проти пенсіонерів

Змінено користувачем Bliksss
  • Дякую! 1
  • Збентежений 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 minute ago, Bliksss said:

Виявилось - таки да, о 8 ранку був вже там, побачив чергу...це просто пздц... Прийду в інший день, завтра годин в 7, "сказали" що в такий час - вже є черга.

"Запис" - всім по-барабану, погоджуюсь, там просто пздц.

Кепсько. Може спробувати вибрати менш "популярний" центр вакцинаці? (наприклад, на найкращому районі міста, а то й світу - дпз:))

Spoiler

- відділення ЗПСМ № 1 АЗПСМ №2 (пр. Волі, 66а);
- відділення ЗПСМ № 2 (пр. Відродження, 13);
- відділення ЗПСМ № 3 (вул. Банделіані, 7);
- відділення ЗПСМ № 3 АЗПСМ № 2 (вул. Стефаника, 3а).

 

Під спойлером нижче - розповідь інтерна-рентгенолога з Києва про ситуацію зараз.

Spoiler

«Місця в реанімації завжди для вас будуть, лікарню вже не можливо перевантажити. Бо на одного поступаючого пацієнта завжди знайдеться труп. Пам'ятаю, взимку була ситуація, що чоловік просидів 2 години на приймальному з балоном кисню, чекаючи, що хтось помре і звільнить йому місце, дочекався. Зараз цю ситуацію важко уявити, бо ліжко не встигає охолонути від попереднього пацієнта, це просто конвеєр для трупів. Коли ви потрапите в палату, на вас натягнуть маску, з часом від низької сатурації у вас поїде дах і ви будете зривати цю маску, намагатиметеся встати, можливо впадете і зламаєте собі якусь кістку. Тоді санітарки візьмуть і поріжуть синю медичну пелюшку і прив'яжуть ваші руки і ноги до ліжка.

Коли ви помрете, вас ще намагатимуться відкачати, зламають ребра, але шансу майже не буде. Вас запакують в чорний поліетиленовий мішок, покладуть на стару потаскану каталку і вивезуть в коридор. Далі ваш лікар вийде з відділення, де стоятимуть ваші близькі, він скаже, що ви, на жаль, померли. Буквально через секунду в коридорі стоятиме страшенний крик. Ви не уявляєте, наскільки це явище вкарбовується в пам'ять, це неймовірно скажений крик. І мені вас не буде шкода, ви вже мертві, ви нічого не відчуваєте, а от вашим близьким буде важко.
Вакцинуючись, ви бережете близьких від своєї смерті», — поділився на своїй сторінці у фейсбуці (https://www.facebook.com/sydorenko.myhail/posts/3024785494448888) Михайло Сидоренко, лікар-інтерн-рентгенолог Черкаської обласної лікарні та Олександрівської клінічної лікарні м. Києва.

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 хвилин тому, xc90 сказано:

Кепсько. Може спробувати вибрати менш "популярний" центр вакцинаці? (наприклад, на найкращому районі міста, а то й світу - дпз:))

я і так, думав як нормальна людина, Держава вбабахала бабла у всякі "сайти" - запишусь "гарантовано", а тут - "вон оно чё - Михалычь"...

Сумно...

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, xc90 сказано:

наприклад, на найкращому районі міста, а то й світу - дпз

я - звик планувати свій час, сьогодні 100% не можу більше 2 годин "шаритись", як подивився - куда там 2 години?

завтра - таке собі, але, навіть кілька людей з собою приведу, вже -буде приємніше у черзі стояти...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

25 хвилин тому, xc90 сказано:

відділення ЗПСМ № 2 (пр. Відродження, 13);

як варіант...завтра - буде видно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

57 хвилин тому, Bliksss сказано:

я - звик планувати свій час, сьогодні 100% не можу більше 2 годин "шаритись", як подивився - куда там 2 години?

завтра - таке собі, але, навіть кілька людей з собою приведу, вже -буде приємніше у черзі стояти...

 

То треба було робити ще влітку

image.thumb.png.b25dbc778b9fb504822b8f5c923288b3.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 минут назад, dimmon сказал:

 

То треба було робити ще влітку

Та хто ж знав.  Ніколи такого раніше не було. І знову цей ковід і локдаун. )))

Змінено користувачем weldermaster
  • Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 hour ago, Bliksss said:

Прийду в інший день, завтра годин в 7 думаю...,

А чому такий поспіх? 
Тож ніби хворів в минулому році на розслабоні, зі смачним вином і сиром))

Може природні антитіла ще є? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, yu2007 сказано:

А чому такий поспіх? 

жодного поспіху, навіть не планую "кудись" їхати, хоча, якби і планував ;)

P.S. Для себе. просто - для себе, ну, і "чуточку" - громадський обов'язок...

P.S.S. "Чому чуточку"? - так і громада про мене не дуже дбає..не ходить на вакцинацію...

Змінено користувачем Bliksss
  • Подобається 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надію Савченко впіймали в аеропорту з підробленим ковід-сертифікатом

 

Колишня народна депутатка Надія Савченко та її сестра Віра намагалися потрапити в Україну з підробленими сертифікатами про вакцинацію проти Covid, це виявили в аеропорту "Бориспіль".

 

)))

  • Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 minute ago, Bliksss said:

жодного поспіху, навіть не планую "кудись" їхати, хоча, якби і планував ;)

P.S. Для себе. просто - для себе, ну, і "чуточку" - громадський обов'язок...

Ну як для себе, то можна десь з нового року, коли всі горілку питимуть і черг не буде))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, yu2007 сказано:

коли всі горілку питимуть

давай не будем, а якщо будем...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

25 хвилин тому, dimmon сказано:

То треба було робити ще влітку

мож треба було, я - не сперечаюсь, але - можливості такої не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 minutes ago, Bliksss said:

давай не будем, а якщо будем...

Зав’язав ;) ?


Я от собі замовив в товариша кілька літрів віскі для профілактики дельти і сиджу вдома, носа на вулиці не показую. Сподіваюсь пронесе і без вакцини)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 хвилин тому, yu2007 сказано:

Зав’язав ;) ?

 

не так давно...не жалкую, типу - експеримент ;)

4 хвилин тому, yu2007 сказано:

Я от собі замовив в товариша кілька літрів віскі для профілактики дельти і сиджу вдома, носа на вулиці не показую.

не всі можуть собі - дозволити "сидіти вдома"...а так - тільки за, віскарік - хатинка біля річки...ех...

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 minutes ago, Bliksss said:

не так давно...не жалкую, типу - експеримент ;)

не всі можуть собі - дозволити "сидіти вдома"...а так - тільки за, віскарік - хатинка біля річки...ех...

Що ти з тими грошима робиш? 
Кидай ту роботу, іди в домогосподарки, як я)

 

В кого діти в школу ходять, нічого не чути про карантин найближчим часом?

  • Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо врахувати,що якийсь ефект від вакцини все таки є,і триває він півроку,то краще робити зараз,щоб перекрити зиму та початок весни.

Влітку застудою не хворіють.

Можу попитати на Варшавці,тут черг особливих нема,

20 хв на все.

 

  • Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 minutes ago, Nokian said:

якийсь ефект від вакцини все таки є,

Ну йомайо, був нормальний антивакс, а став звичайним пфайзанутим))

  • Ха-ха 3
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гро

8 хвилин тому, yu2007 сказано:

Що ти з тими грошима робиш? 

З якими?:0011:

Денег, много - не бывает:ahuet:

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...