laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:28 #1 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:28 з огляду на впевнено наростаючий ринок е-авто хотілось би оглянути перспективи покупки домашнього електроавто для себе хотілось би придбати автівку 1. не надто дорогу, тому розглядаються варіанти б/у. з бюджетом все зрозуміло — платиш зразу багато за батарею, їздиш дуже дешево. треба їздити багато, щоб покупка дорогого авто (акумулятора) виправдала і окупила себе. 2. з нормальним пробігом на 1 заряді. хочаб 200 км. з цим є серйозні проблеми. багато автівок випущені як міські, або як другі в сімейному гаражі, або як службові/комерційні - як наприклад вантажний фургон рено кенгу в принципі кенгу бувають (хоч і рідко) в пасажирському варіанті. але їхній пробіг в старіших версіях все таки малуватий. треба шукати новіші випуски. 3. не стрьомну чи кастровану як ліфи чи беха І3 ліфи категорично не подобаються з дизайну. багато автовиробників починає випендрюватись для максимальної аеродинаміки, мінімальної ваги, з інших причин і створюють якісь страшні авто. одна з таких І3. безумовно вона знайде своїх шанувальників. але це не сімейне авто. 4. практичну. тому розглядаю щось з хетчбеків чи універсалів чи фургон-універсал (чобіток). седани як на мене не практичні абсолютно. зразу назріває питання по model s. машина наче і містка, але до салону є кілька питань. ніби як задньосидячі часто чухають затилком дах. це правда? 5. як на рахунок альтернатив? наприклад гібрид Toyota Prius Plug-in Hybrid? 30 км від розетки, 2л на 100км. на скільки вони складні в обслуговуванні та ремонті? чи вартує ускладнення конструкції вигоди? 6. щось з розряду пан сам склєпав, той же рено кенгу старий з пробігом в 100 км на заряді, докупаєм батарейку від якогось ліфа і колхозим - не хочеться. страшно буде їздити і переживати чи не рване воно в тебе за спиною чи згорить вщент. 7 . китай? на скільки він довгоживучий? цікавлять ваші конструктивні 5 копійок в т.ч. які переваги ще можна отримати на електро, скажем чи дешевше буде цивілка? страховка аля каско. на скільки вигідно тримати два авто, електро і з двз?
Zheny@ Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:58 #2 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:58 у нас пекло з електрокарами. А в Європі ще й вертають потрачені гроші, за купівлю електроавтомобіля. Глянь в сторону renault Zoe, не сімейне, але міське. SEAT Mii Або ще порийся тут
sergkots Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:59 #3 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 10:59 Статистика каже, що переважна більшість вибирає ліфи. Тому найбільше запчастин, найбільше досвіду із обслуговування та ремонту, саме з ними. Тесли значно дорожчі будуть. Я би не дивився на рідкісні моделі - авто вибирається не нове а б/у, потрібно дивитись на масові моделі електроавтомобілів в Україні.
Zheny@ Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 11:44 #5 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 11:44 18 хвилин тому, Cherman сказано: Принаймні, от двоє сусідів мають б/у Ліфи, батареї не зношені(лише 10-15% зносу), але пробігу не хватає, щоб до Світязя доїхати. Не в тому справа. У ліфів є 2 типи батареї. Вірніше, самі ліфи 2-х поколінь. 1) батареї вистачає на 120 км. 2) батареї вистачає на 240 км. - батареї на 240км продаються, і міняються. Вартують як цілий жигуль.
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 11:57 Автор #6 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 11:57 56 хвилин тому, Zheny@ сказано: Оцей класний так, зої більш привабливі. треба глянути огляди. а ще краще десь проїхатись би б... мене правда збиває ще один момент. у мене зараз комбік 1,7 дизель. 74 кВт двигун. а вот в е-тачках стоять двигуни від 20 до 50 кВт. я так розумію треба переводити все в к.с. і тоді порівнювати. правильно? в тому ж кенго з.е. пише наприклад 44 квт і 60 к.с. коли в машиназ з ДВЗ к.с. приблизно рівні кількості кВт. не можу сказати що моє авто може динамічно газонути на обгоні. а що тоді казати за ті авто де 50-60 кінських сил? ще й споряджена маса може бути вища через тяжкий акумулятор... москвич 412 має 75 конячок.
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:11 Автор #7 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:11 от ще як варіант. е-берлінго. но пасажири мінівени теж рідкість
Єретик Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:12 #8 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:12 1 година тому, laser сказано: з огляду на впевнено наростаючий ринок е-авто хотілось би оглянути перспективи покупки домашнього електроавто для себе хотілось би придбати автівку цікавлять ваші конструктивні 5 копійок Я би почекав і брав би в слідуючому році.
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:14 Автор #9 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:14 коли маск випустить на ринок новий тип акумуляторів в n-раз дешевше?
Єретик Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:23 #10 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:23 5 хвилин тому, laser сказано: коли маск випустить на ринок новий тип акумуляторів в n-раз дешевше? Куди там нам до Маска? У нас аби законодавство по розмитненню довели до розуму. З 01.07.2020 р. ніби скасували ПДВ при розмитненні електромобілів. Треба побачити, що далі буде. Нарід вже створює такі петиції: https://petition.president.gov.ua/petition/99324
jurgen007 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:39 #11 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:39 1 час назад, Cherman сказал: Я сидів ззаду в Теслі, 182 см, в потолок не впирався. Імхо, якщо є гроші на Теслу, то тоді, ніби і інших варіантів нема. Знайомий привіз кілька Тесл з США, каже що геморой з сервісом, найближчий авторизований в Берліні а люба заміна фари чи ключа вимагає прошивки на сервісі. Замовити новий ключ біля 5 тис.дол. Хто придбав авто з аукціону без ключів попали на суму.
Саня Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:39 #12 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:39 18 хвилин тому, laser сказано: мене правда збиває ще один момент. у мене зараз комбік 1,7 дизель. 74 кВт двигун. а вот в е-тачках стоять двигуни від 20 до 50 кВт. я так розумію треба переводити все в к.с. і тоді порівнювати. правильно? в тому ж кенго з.е. пише наприклад 44 квт і 60 к.с. коли в машиназ з ДВЗ к.с. приблизно рівні кількості кВт. Щось ти геть заплутався ((( І кіловати, і кінські сили - то є одиниці виміру потужності. Якщо з вимірюванням к.с. є певні нюанси (детальніше на wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower), то з ватами все доволі просто й однозначно. Твої 74kW це орієнтовно 100 к.с., але досягаються вони при 4400 об/хв. Ти часто розкручуєш двигун до таких обертів? В повсякденній експлуатації більш важливе значення крутного моменту. Наприклад, для твого Z17DTH максимальний крутний момент досягається при 2300 об/хв і становить 240 Н*м У "електричок" ж двигуни розвивають значний крутний момент фактично з 0 обертів. За рахунок цього досягають хороші показники динаміки. Згадай як тролейбус з місця розганяється. Старенькі ЗиУ комплектувалися двигунами на 110 кВт, а при розгоні до 40 км/год випереджають чимало легковушок, які важать в 10 разів менше.
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:40 Автор #13 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:40 я б не розраховував на пільги. стрімке поширення претендентів на ці пільги грозить великими збитками для держави. як приклад - зелений тариф. який привів до катастрофічного дефіциту бюджету. правда там ситуація була першочергово інша, але кінцевий результат призвів до серйозних проблем. а от Ілон міг би зрушити ціни в них. коли нові автівки будуть бешевше старих, то і вторичний ринок піде вниз
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:42 Автор #14 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:42 10 хвилин тому, Саня сказано: Щось ти геть заплутався (((... я просто в цьому не розбираюсь дякую за роз'яснення!
Саня Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:47 #15 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:47 Шкільного курсу фізики достатньо, щоб розібратися при бажанні. Скажу більше. Значення крутного моменту і потужності двигуна однозначно пов'язані між собою через частоту обертання колінчастого валу (ротора).
yu2007 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:49 #16 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:49 23 minutes ago, $ΩLΩMΩN said: З 01.07.2020 р. ніби скасували ПДВ при розмитненні електромобілів. Треба побачити, що далі буде. Пдв скасували вже давно. Розмитнення практично в нуль (лише щось там за оформлення). Правда податок в пенсійний при першій реєстрації лишився.
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:50 Автор #17 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:50 і напевно ж з економічним режимом. чисто експериментально я його нащупав в межах 2100-2400
Ukrainec Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:50 #18 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:50 Сусід прикрутив в "Волинянку" 2 ел.двигуни на задню вісь від якогось ел.навантажувача. Зібрав 2 блоки Li-Io батареї і каже, що буде продавати! Якщо хош попитаю.
Саня Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:58 #19 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:58 7 хвилин тому, laser сказано: і напевно ж з економічним режимом. чисто експериментально я його нащупав в межах 2100-2400 Для ДВЗ найменші витрати пального якраз при значеннях обертів в районі максимального крутного моменту. Так що ти його "нащупав" експериментально :-)
sergkots Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:58 #20 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 12:58 3 хвилин тому, Ukrainec сказано: Сусід прикрутив в "Волинянку" 2 ел.двигуни на задню вісь від якогось ел.навантажувача. Зібрав 2 блоки Li-Io батареї і каже, що буде продавати! Якщо хош попитаю. А сонячні батареї на дах закріпив? Кілометрів на 20 певно могло б зарядити влітку.
yu2007 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 13:03 #21 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 13:03 11 minutes ago, laser said: я просто в цьому не розбираюсь дякую за роз'яснення! Є прикольні хлопаки на ютубі, канал називається тесла сервіс Київ (ТСК). В них, крім тесл, є трохи й інших електричок та гібридів на оглядах. Напевно самий інформативний канал про електрокари з практичної точки зору. п.с. Я там тобі писав в темі про елегктровел на рахунок самоката. Як матимеш час та бажання, напиши, будь ласка, пару рядків. Бо донька за це літо вже кілька разів натякала...)))
Zevs_Isver Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 13:32 #22 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 13:32 тачкісти є тут? скільки ви за зміну по Луцьку накручуєте?
Unknown Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 15:35 #23 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 15:35 1 година тому, Саня сказано: Для ДВЗ найменші витрати пального якраз при значеннях обертів в районі максимального крутного моменту. Так що ти його "нащупав" експериментально :-) Не зовсім так. Найкращий ККД двигуна в районі максимального крутного моменту, але ж є ще фактор швидкості, чим більша, тим більший аеродинамічний опір, який долати потрібно, на що витрачається енергія додаткова (і тут квадратична залежність, при зростанні швидкості у 2 рази опір росте в 4 рази). Потрібно компроміс шукати. Наприклад в мене макс. крутний момент у бензомоторі при 4000об/хв. (хоча він не дуже міняється в діапазоні 2,5 -5,5 тис. А от найекономніший режим в районі 2000 при швидкості десь 60-70. 4000 і більше взагалі кручу тільки при розгонах на 2-й, і дуже рідко на 3-й передачі, ростуть механічні втрати, і шуму більше, а доступна на таких обертах потужність не потрібна переважно. А тепер кілька розрахунків, які я робив для себе. При заявленій макс. потужності 105к.с при 6500 і 130н.м. при 4000, я вирахував максимально доступну потужність на різних обертах і отримав таке : при 4000 -- 73к.с. при 2000 -- 33-35к.с. (орієнтовно) Тобто їду я неспішно, на тахометрі до 2000 тисяч, навіть при "тапок в підлогу", мотор може віддати не більше 35к.с. (до 26 кіловат) в цей момент. А електродвигун видає свою максималку, або дуже близько но неї. Так, з ростом оборотів потужність лінійно росте, якщо момент незмінний, але, поки я з 2 до 3 розкручу, то пройде немало часу і вже маневр закінчився, а я лише десь до 55 к.с. (40 кіловат) докрутив. При інтенсивному розгоні, варто робити мінус 2 передачі відразу в моєму випадку. В турбомотора (як дизеля так і бензина) потужність раніше по обертах приходить, тому там краща реакція на педальку з низів. Знайди макс крутний момент і його діапазон по свому двигуну, і зможеш досить точно порахувати потужність при певних обертах. Накладеш ці циферки на свої відчуття при розгонах із таких обертів, і зможеш орієнтовно оцінити потенціал електродвигуна. Орієнтовні формули для розрахунку потужності: (оберти за хв.) * (н.м.) / 7140 = W (h.p.) (оберти за хв.)* (н.м.)/ 9700 = W (kW)
VovkleV Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 16:20 #24 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 16:20 а нічого що тема про Вибір електромобіля!? Катаюсь на ніссан ліф : як навколоміста-по-місту поповозка нормально , батарейки правда маловато ))) 24 квт, Ще маю рено кенго ZE - купив не на ходу ()без батареї ) під відновлення і модернізацію Як для міського авто - електрички мають сенс лише коли заряджатись вдома а краще всього по нічному тарифу На ліфі вже накатав 16 тис нікуди не їздячи
laser Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 17:23 Автор #25 Опубліковано 13 Серпня, 2020 в 17:23 На олх недавно продавали без батареї. Випадково не вона? Тернопіль чи де Щодо зарядки абсолютно точно. Тему тарифів я вивчив. Дома три фази і гараж. Ставлю зарядку собі і по ночах заряжаю
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.