Перейти до змісту

Ясень впав :(

Єретик

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 164
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 minutes ago, Bliksss said:

в цьому полягає його цінність? чи в тому, що будинок старий?

якщо так, знаю ще старіший - цигани на красному живуть... 100% старіший, стан - просто  пздц, терміново потрібно реставрувати.

Чому люди витрачають інколи десятки мільйонів за старі авто? Сучасні ж такі класні.

Опубліковано
8 хвилин тому, xc90 сказано:

Чому люди витрачають інколи десятки мільйонів за старі авто? Сучасні ж такі класні.

люди - витрачають власні гроші, є різниця?

Опубліковано
4 minutes ago, Bliksss said:

люди - витрачають власні гроші, є різниця?

Та перестань - порівняно з тими сумами, які лише тільки місто викидає на різну хрінь, відреставрувати цю пам'ятку - взагалі ніщо. Мовчу вже про масштаби країни (Президент ось обіцяє "свою" програму).

Опубліковано
27 минут назад, Bliksss сказал:

в цьому полягає його цінність? чи в тому, що будинок старий?

Хоча би тому.

В Європі, Америці тієї історії ще тьма. Так там бережуть навіть дрібниці - завіси, замочки, ручки. Я вже мовчу про вікна і двері.

А в нас тих будинків майже не залишилось. Так треба те все вже доконати і потім прогулюватись в оточенні убожества типу Храндволині, ЦУМу та інших "шедеврів" сучасної архітектури.

Опубліковано
2 хвилин тому, volks сказано:

Хоча би тому.

ще раз питаю, яку історико - культурну цінність - становив той будинок? Я б зрозумів твоє обурення, якщо б зруйнували пам'ятку архітектури під охороною держави, а так - просто старий будинок....

Опубліковано

Добре, що Луцьку Синагогу єврейський общині передали. А то її метрові стіни не витрумають вже крєпкіх хазяйствєнніків. Надіюсь найближчим часом євреї її відбудують.

Опубліковано
38 minutes ago, Zelensky said:

Добре, що Луцьку Синагогу єврейський общині передали. А то її метрові стіни не витрумають вже крєпкіх хазяйствєнніків. Надіюсь найближчим часом євреї її відбудують.

Звичайно відбудуть. От тільки гроші в міста візьмуть - і одразу відбудуть.

Опубліковано
54 минуты назад, Bliksss сказал:

ще раз питаю, яку історико - культурну цінність - становив той будинок? Я б зрозумів твоє обурення, якщо б зруйнували пам'ятку архітектури під охороною держави, а так - просто старий будинок....

Такі будинки формують історичне лице міста. Луцьку майже тисячоліття. А будинки старші 100 років можна на пальцях перелічити. Та і ті знищать.

ПиСи Всі пам'ятки архітектури в свій час були просто старими будинками.

Опубліковано
1 hour ago, Bliksss said:

https://www.hroniky.com/articles/view/357-iaroshchuka-lutska-vulychka-ievropeiskoho-baukhauzu

http://www.hroniky.com/articles/view/356-vidkryti-dveri-lutskoi-mateika-1930-kh-polsko-ievreiskyi-sharm-mista

плюс під боком "урядова колонія" - готове мале маршрутне кільце

https://www.hroniky.com/articles/view/68-uriadova-koloniia-oryhinalnyi-kutochok-mizhvoiennoho-lutska

Опубліковано
1 година тому, Bliksss сказано:

ще раз питаю, яку історико - культурну цінність - становив той будинок? 

А яку культурну цінність становлять хрущі 60-х років?

Опубліковано

@Ko3bMa мова була про той будинок, де базилік на Словацького...

крім того, "урядова колонія " - там же живуть люди, 99% - приватизований будинок

Опубліковано
18 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

Звичайно відбудуть. От тільки гроші в міста візьмуть - і одразу відбудуть.

Що за кровавий навет?

Цитувати

Синагога –пам’ятка архітектури національного значення, розташована у Луцьку на вулиці Данила Галицького, 33. "Нам доручено зробити договір про передачу, прописати, що громада може робити тут. Законом передбачено, що пам’ятку потрібно утримувати, реставрувати, ніяких здач в оренду користувач не може мати", – розповідає Павло Рудецький про нюанси передачі синагоги релігійній організації.

Нині приміщення синагоги руйнується. На ремонт потрібна велика сума коштів, каже представниця релігійної організації, якій передали будівлю, Ханна Матусовська. З її слів, таких грошей вони не мають, тому проситимуть у діаспори, яка мешкає в Ізраїлі, Америці та Європі.

Опубліковано

@Ko3bMa мова була про той будинок, де базилік на Словацького...

крім того, "урядова колонія " - там же живуть люди, 99% - приватизований будинок

Мій значить провтик. Імхо, з ним просто чекають поки він сам не прийде в аварійний стан і можна буде спокійно знести. Тріщини вже є.

Ну так ніхто ж не буде заводити всередину. В туристичні маршрути інших країн входять житлові будинки, і нічого. Показати ззовні і розказати історію більш ніж достатньо. Аби фасад був збережений.

Опубліковано
2 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

Мій значить провтик. Імхо, з ним просто чекають поки він сам не прийде в аварійний стан і можна буде спокійно знести. Тріщини вже є.

Ну так ніхто ж не буде заводити всередину. В туристичні маршрути інших країн входять житлові будинки, і нічого. Показати ззовні і розказати історію більш ніж достатньо. Аби фасад був збережений.

я вже давно там не був, але - не думаю що стан будинку покращився.

Опубліковано

я вже давно там не був, але - не думаю що стан будинку покращився.

Це про урядову колонію 

Опубліковано
5 часов назад, xc90 сказал:

От воно і все так, "поки - ніби ок"

Історії будинку, що в першому пості на сторінці - мені вистачило, щоб пошкодувати про втрачене.

Далі загальні роздуми (більше для @MACCEN).

Чому львів'яни так рвуться відбудовувати своє місто, що часто-густо ліплять історію навіть там, де її зроду-віку не було? Дуже люблять неньку-Україну? Ха.

Гроші. Дуже лучани готові ходити по закладам щовихідних і залишати там сотні-тисячі грн? А турист, який потоком хлине в любу пору року - буде.

До пандемії чому так рвались в Європу подорожувати? Якби Варшава після війни не відбудувала заново історичну частину міста - була б зараз на рівні Києва, а то й нижче.

Так, десь там умовний "суд" - може ще є такі ж одиничні будинки. Але так це не працює. Ніхто не буде заради декількох розкиданих по місту будинків пертися в Луцьк.

У Львів посипеться скоро як кратковий будинок тому що так фасади вони оновили (реставрували) зайти у підворотні то там жахи, хз може й не скрізь але я був рік тому й баичв.

Хм, а чому тоді їдуть в Дубай? Там більше сучасних будівель та всіляких скажем так інсталяцій чим старовинних, по суті всі старовинні місця Європи та скажем так більшості в світі де були колонії такі самі будинки плюс мінус, тому також в Україні де б не поїхав після пари разів стає не цікаво тому що все якби одноманітне. Так є унікальні місця спорити не буду, їх треба зберегти однозначно.

Так само як замок в Кам'янці подільскому краще б там зробили якийсь комплекс чи ще щось таке, а то він пустий як барабан (правда я там був останній раз років 4 напевно назад, може там щось змінились).

Якщо зробити в Луцьку щось таке чого нема ніде, або є та не доступне для всіх, то будуть їздити дивитись, приклад Сінгапур за скажем так 30 років став зовсім іншим. В нас за той же проміжок часу скажем так нічого принципово не змінилось в тому ж Луцьку, хоча ні, парк гарно облагородили з мінімальним бюджетом (я так думаю), з фонтаном якась лажа як на мене (той що Біля Бім Бома), але то вже на смак кому що. Реставрували зоопарк вже є куди піти та подивтись.

Там де "слоник" колись був ботанічний гарний парк (ну так розказували), і якщо облагородити ту ж дитячу залізну дорогу, та насадити там якийсь скажем так ладшафний дизайн цікавий то принаймні лучанам та гостям було б де провести гарно свій час, де можна було б прогулятись та просто насолодитись гарним краєвидом.

Опубліковано
4 hours ago, MACCEN said:

У Львів посипеться скоро як кратковий будинок тому що так фасади вони оновили (реставрували) зайти у підворотні то там жахи, хз може й не скрізь але я був рік тому й баичв.

Хіба трапиться небачений землетрус;)Але швидше нашим новобудовам на Набережній прийде каюк.

Хм, а чому тоді їдуть в Дубай? Там більше сучасних будівель та всіляких скажем так інсталяцій чим старовинних, по суті всі старовинні місця Європи та скажем так більшості в світі де були колонії такі самі будинки плюс мінус, тому також в Україні де б не поїхав після пари разів стає не цікаво тому що все якби одноманітне. Так є унікальні місця спорити не буду, їх треба зберегти однозначно.

Ти офігієш, але Дубай з нуля збудував "історичний" район, якого там ніколи не існувало. Бо туристи, які не виходять за межі готелю-пляжу - приносять не так багато, як ті, що ходять навіть по псевдо-історичним вуличкам.

що зробити в Луцьку щось таке чого нема ніде, або є та не доступне для всіх, то будуть їздити дивитись, приклад Сінгапур за скажем так 30 років став зовсім іншим. В нас за той же проміжок часу скажем так нічого принципово не змінилось в тому ж Луцьку, хоча ні, парк гарно облагородили з мінімальним бюджетом (я так думаю), з фонтаном якась лажа як на мене (той що Біля Бім Бома), але то вже на смак кому що. Реставрували зоопарк вже є куди піти та подивтись.

Космопорт:) Літати в мріях - круто. Згідний тільки в частині дебільного граніту на центральному фонтані. А зоопарк - ну так собі задоволення в сучасномв світі, де кожен придурок старається погодувати тваринку будь-чим, що приніс з собою.

.ам де "слоник" колись був ботанічний гарний парк (ну так розказували), і якщо облагородити ту ж дитячу залізну дорогу, та насадити там якийсь скажем так ладшафний дизайн цікавий то принаймні лучанам та гостям було б де провести гарно свій час, де можна було б прогулятись та просто насолодитись гарним краєвидом.

100%. З хорошими просторами в місті дефіцит. Тільки щось ті потуги Поліщука відродити дитячу залізницю мені нехорошим попахує.

Опубліковано
5 годин тому, MACCEN сказано:

Якщо зробити в Луцьку щось таке чого нема ніде, або є та не доступне для всіх, то будуть їздити дивитись, 

В Луцьку є таке, чого немає ніде. Його унікальна історія. А її знищують і роблять типовим провінційним містечком. Починаючи від забудови хрущами.

Опубліковано

До речі, там навпроти є ще один чудовий зразок того, як лучани відносяться до архітектури міста. Зате на словах всі його так люблять шо капєц.20200825_110850.jpg.6c253a6f2d4d56493e860cccf743a758.jpg

Опубліковано
2 годин тому, xc90 сказано:

Тільки щось ті потуги Поліщука відродити дитячу залізницю мені нехорошим попахує.

там не тільки Поліщук, там коматозніки Свідомі - вже мають своє бачення )) буде туристична принада Луцька, піший маршрут через все місто - мальовничими берегами річки Сапалаївка (дышите глубже - проезжаем Сочи)

Опубліковано
54 хвилин тому, Bliksss сказано:

там не тільки Поліщук, там коматозніки Свідомі - вже мають своє бачення )) буде туристична принада Луцька, піший маршрут через все місто - мальовничими берегами річки Сапалаївка (дышите глубже - проезжаем Сочи)

А чьо?

Цей зробить! І хай робить.  Якщо зробить по всій довжині, як і в Сітіпарк, то я за!  Прикольно. МОжна бігати (класний маршрут), їздити, гуляти. Правда, в нього вже там плани щодо оренди землі для "кави / хотдогів / пива / інших бутіків", інакше в такий альтруїзм вірю слабо.

Тільки ще доведеться десь очищати ту Сапалаївку.  Хоча, підозрюю, що її очистять, заглиблять ще щось придумають.

І це плюс, бо не дадуть її загнати у труби і зверху побудувати чергових кілька ЖК.

Опубліковано
13 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А чьо?

в першу чергу, я писав для тих, хто сподівається що збережуть дитячу залізницю...

15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Правда, в нього вже там плани щодо оренди землі для "кави / хотдогів / пива / інших бутіків", інакше в такий альтруїзм вірю слабо.

а як без цього? який нафіг альтруїзм :0011:

16 хвилин тому, Zheny@ сказано:

ільки ще доведеться десь очищати ту Сапалаївку.  Хоча, підозрюю, що її очистять, заглиблять ще щось придумають.

і почистять, і заглиблять - за рахунок міста, а баблішко будуть стригти інші люди

Хоча, якщо чесно - байдуже, аби порядок був, та в результаті не наставили парканів і не зробили вхід платним.

Опубліковано
14 годин тому, Bliksss сказано:

Відповім питанням на питання: а чому тоді базилік будували не як заманеться а з повторенням форм старого будинку? якщо культурної цінності було нуль - то зафігачили б що хотілося та й все... а так коли його будували то акцентували на тому що візуально буде повторювати архітектурні форми знесеного будинку..

я не пам"ятаю вже точно і, на жаль, не вдається знайти в інтернетах, але в тому будинку була якась унікальна архітектурна особливість для будівель того часу

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...