Перейти до змісту

Вибір монітора 24"-27" (1920x1080)

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня,

Настає час замінити старий 23-ій TN+ монітор на щось сучасне.

Планую 24"-27" на розширенні 1920х1080 (щоб залізо не апати). Загальний напрямок - універсальність. Трішки ігор, трішки нету і читання, трішки відео в сутінках.

В неті є думки ентузіастів, які не радять 27" на 1920х1080 через збільшення кроку точок (піксельності) і рекомендують починаючи з цієї діагоналі розглядати перехід на 2К.

1) Можливо хтось юзає 27" на 1920х1080 і поділиться реальним досвідом.

Також цікавить момент щодо типу матриці. Хотілось спробувати перейти на IPS/*VA, але дуже велика кількість реальних відгуків щодо глоу і шлейфа відповідно до типу наводить на сумніви.

2) Можливо хтось поділиться реальним досвідом і порадами IPS/*VA на цих діагоналях з зазначенням моделей.

Якщо використовувати "ногу" чи стіну для виставлення оптимальної висоти і кута огляду швидка якісна TN+ теж залишається ніби актуальною (виходячи з того що її роблять 24,5":))

3) Хочеться почути думки і відгуки стосовно "швидких" 144Гц на TN+.

В цілому буду вдячний за думки і поради по даному питанні, щоб здійснити оптимальний вибір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Домашній і робочий монітор Acer s271hl в користуванні більше 3х років точно. В міру того що 27 комфортно юзати на відстані більше метра. що до зернистості - на такій відстані вона зовсім не відчутна. в цілому дискомфорт лише коли сідаєш за ноут чи менший монітор)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, klyots сказано:

Планую 24"-27" на розширенні 1920х1080 (щоб залізо не апати). Загальний напрямок - універсальність.

Є таке. (вибір ;) )

Пишу з такого Самсунга.

але дуже велика кількість реальних відгуків щодо глоу і шлейфа відповідно до типу наводить на сумніви.

Ну, в міру того, що матриця *VA - то й, відповідно, відгук більший. Тому є малопомітний шлейф. В дуже диинамічних сценах, типу коли Стів рубає діамантовим кайлом гірську породу :lol:  (Minecraft, видно, коли кіркою замахується дуже швидко, інакше не помічав, та й сиджу за 70 см від моніка...)

Якщо використовувати "ногу" чи стіну для виставлення оптимальної висоти і кута огляду швидка якісна TN+ теж залишається ніби актуальною (виходячи з того що її роблять 24,5":))

В самсунгів нога півот, все що хочеш, висоти, кути, повороти... ТН+ програє по кутам огляду - на голову!!!  Жах.

ТН матриця є і 27", маю теж;) там 2мс відгук! Теж Самсунг!

Дуже шикарно дивитися кіно. Тєліка в кімнаті немає.

3) Хочеться почути думки і відгуки стосовно "швидких" 144Гц на TN+.

не юзав.  Але для :

В неті є думки ентузіастів, які не радять 27" на 1920х1080 через збільшення кроку точок (піксельності) і рекомендують починаючи з цієї діагоналі розглядати перехід на 2К.

потрібне відповідне залізо!

Ну і ціна буде не така. Хороші моніки будуть не дешеві...

цікаво - в приват, дам номер, поговоримо. Захочеш - включу тобі все, побачиш!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я собі надивився цей
https://hard.rozetka.com.ua/ua/philips_275e1s_00/p136689034/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

31 хвилин тому, Dima4s сказано:

Я собі надивився цей

Якщо 2к, то вже 144Гц

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Якщо 2к, то вже 144Гц

там ціна х2 відразу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, Dima4s сказано:

там ціна х2 відразу

Можна не  новий знайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 часов назад, klyots сказал:

У товариша якийсь делл 27" іпс матриця на фул хд розширенні. Задавав йому питання чи не муляє йому зернистість, каже що вже звик і йому норм.

Хоча я коли сідаю після свого 22" фул хд (до речі з ВА матрицею) за його монітор то мені аж дуже ріже очі та гидка сітка із пікселів.

Для себе я зробив висновок - для фул хд максимум це 24", а 27" має бути обовязково 2к і не меньше. Якось так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене на роботі делл 24 (1920х1200), і філіпс 22 (full hd), на деллі мені вже зернистість помітна на тексті, і я себе зловив на думці що в консолі я частіше працюю на філіпсі, хоча розміщений він чуть збоку, так мені комфортніше, хоч і текст відчутно менший.

Хоча якшо страдати фігьой дивитись ютуб, чи шастати по фейсбуку, то пофігу на зернистість. Ну і  бачив делл 25 фул хд, ІМХО далі вже треба 2к, мені працювати за таким було б не комфортно.

На рахунок IPS чи TN, тут грає роль для чого береться монітор, якщо для фільмів чи ігор, то є сенс розглянути хороший TN, якщо для роботи то тільки IPS, в комфорті різниця відчутна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За цим Самсунгом, що сиджу зараз - зерна не помітно. Матриця якісна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

49 минут назад, Litovets сказал:

У товариша якийсь делл 27" іпс матриця на фул хд розширенні. Задавав йому питання чи не муляє йому зернистість, каже що вже звик і йому норм.

Хоча я коли сідаю після свого 22" фул хд (до речі з ВА матрицею) за його монітор то мені аж дуже ріже очі та гидка сітка із пікселів.

Для себе я зробив висновок - для фул хд максимум це 24", а 27" має бути обовязково 2к і не меньше. Якось так.

"Пі... і провокація" 27 прекрасно виглядає і на Full HD за пличима сотні моніторів, типів матриць, і так далі, сама поширена помилка це те що люди в нас звертають увагу на тип матриці, і розширення, ну і інколи на підсвітку.

І тут я напевно вгоню любителів трохи в ступор, але шановні, матриця  Ips це не показник, і тим паче не єталон!!! Не буду тут багато писати і розповідати, чи навязувати свою думку, скажу просто - вибираючи монітор дивіться на його зображення, подобається беріть, ні дивіться інший, і ніколи не кого не слухайте, бо сидіти за ним вам, а то понарозказують тут "профі"  

Litovets, це я так в загальному 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, nikblack сказано:

"Пі... і провокація" 27 прекрасно виглядає і на Full HD за пличима сотні моніторів, типів матриць, і так далі, сама поширена помилка це те що люди в нас звертають увагу на тип матриці, і розширення, ну і інколи на підсвітку.

І тут я напевно вгоню любителів трохи в ступор, але шановні матриця  Ips це не показник, і тим паче не єталон!!! Не буду тут багато писати і розповідати, чи навязувати свою думку, скажу просто - вибираючи монітор дивіться на його зображення, подобається беріть, ні дивіться інший, і ніколи не кого не слухайте, бо сидіти за ним вам, а то понарозказують тут "профі"  

Посперечайся на цю тему із якимось графічним дизайнером! :)

Він тебе розмаже швидко. Чорнота *VA, кольоропередача *-IPS, швидкість TN. 

Ти правий лише з огляду на вибір зображення! Бо в 3-х однакових моніках, 3 різних картинки. Навіть при ідентичних налаштуваннях!

Сидячи за 0,5-0,8м від екрану і шпіляючи гру - TN, зі своїми 2мс - порве всіх.  Але от кіно, коли десь відсунешся в бік чи сядеш вище / нижче.... кути огляду програють!

Ну і знову ж таки. Старі моніки то одна пісня. Нові інша. При тих самих типах матриці.

Я повторюся - кожен треба побачити і зрозуміти чи твоє, чи ні! Це очі, і це важливо!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 годин тому, nikblack сказано:

вибираючи монітор дивіться на його зображення, подобається беріть, ні дивіться інший

Може воно й так, але будемо відверті, ну скільки моніторів, що орієнтовно підходять під вибрані тобою параметри, ти зможеш подивитися вживу в Луцьку ? Я якось проходився з такою метою по магазинах, скажу прямо - безнадійна затія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, SergLutsk сказал:

Може воно й так, але будемо відверті, ну скільки моніторів, що орієнтовно підходять під вибрані тобою параметри, ти зможеш подивитися вживу в Луцьку ? Я якось проходився з такою метою по магазинах, скажу прямо - безнадійна затія.

Я, штук 50 в одному місці, гадаю цього може бути достатньо

15 часов назад, Zheny@ сказал:

Посперечайся на цю тему із якимось графічним дизайнером! :)

Він тебе розмаже швидко. Чорнота *VA, кольоропередача *-IPS, швидкість TN. 

Ти правий лише з огляду на вибір зображення! Бо в 3-х однакових моніках, 3 різних картинки. Навіть при ідентичних налаштуваннях!

Сидячи за 0,5-0,8м від екрану і шпіляючи гру - TN, зі своїми 2мс - порве всіх.  Але от кіно, коли десь відсунешся в бік чи сядеш вище / нижче.... кути огляду програють!

Ну і знову ж таки. Старі моніки то одна пісня. Нові інша. При тих самих типах матриці.

Я повторюся - кожен треба побачити і зрозуміти чи твоє, чи ні! Це очі, і це важливо!

Женя, скоріше дизайнер порве свій можжичок чим мені щось докаже.

Я дуже задоволений своїм EIZO ColorEdge я розумію що вони не дві копійки, але як я і казав, є з чим порівнювати, ну ти і сам знаєш.

Тому і написав, дивитись, і ще раз дивитись, подобається купуєш, ні дивитись на інший...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, nikblack сказано:

штук 50 в одному місці

Це ж де є таке щастя ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 минуты назад, SergLutsk сказал:

Це ж де є таке щастя ?

Це не важливо, туди так просто не попасти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А взагалі, в Луцьку є багато людей в яких можна переглянути багато варіантів, в чому проблема 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, SergLutsk сказано:

Це ж де є таке щастя ?

штук 20 і я запропоную.

3 варіанта 27", 24" так само кілька штук.

Аби бажання було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, nikblack сказано:

Це не важливо, туди так просто не попасти

Це просто треба занести в меми для людини якій напередодні порадили дивитись монітори вживу ! :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 хвилин тому, Zheny@ сказано:

3 варіанта 27", 24" так само кілька штук.

По 3-4 штуки орієнтовно ідентичних по характеристиках апаратів і в магазинах можна подивитись, але я вів до того, що в окремо взятому місці це і є максимум, що можеш порівнювати вживу. Тобто тобі доведеться "на око" вибирати саме з цих 3-4 штук, бо переїхавши в інший магазин, ти можеш там побачити інші апарати, але поряд з попередніми ти їх вже не порівняєш, і на тому порівняння закінчилось. І скільки б бажання з тебе не перло, але ти будеш вимушений або вибирати із тих 3-5 штук, що бачиш поряд в окремо взятому магазині, або ж таки вибирати в інтернеті просто читаючи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, SergLutsk сказал:

По 3-4 штуки орієнтовно ідентичних по характеристиках апаратів і в магазинах можна подивитись, але я вів до того, що в окремо взятому місці це і є максимум, що можеш порівнювати вживу. Тобто тобі доведеться "на око" вибирати саме з цих 3-4 штук, бо переїхавши в інший магазин, ти можеш там побачити інші апарати, але поряд з попередніми ти їх вже не порівняєш, і на тому порівняння закінчилось. І скільки б бажання з тебе не перло, але ти будеш вимушений або вибирати із тих 3-5 штук, що бачиш поряд в окремо взятому магазині, або ж таки вибирати в інтернеті просто читаючи.

Все правильно. наприклад:

Хто вас чи мене не знаючи пустить на склад, а я вам скажу - ніхто, якщо особисто не знає звісно. Чому, да все просто, а може  зацікавлена особа злодій, чи наркотики вживаєте..., цього ж знати ніхто не може, нажаль порядних людей не так багато як хотілося, тому або ідемо в магазин, або берем з того що дають деінде.

Як показує практика 3-4моніторів для того щоб людина вибрала зазвичай достатньо.

До чого отой ваш пост з "мемом" так і не зрозумів, чи це так сьогодні модно вирвати з контексту і цитувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 годин тому, Dima4s сказано:

там ціна х2 відразу

Нє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 годин тому, nikblack сказано:

Як показує практика 3-4моніторів для того щоб людина вибрала зазвичай достатньо.

Ну це доволі спірне ствердження, хіба що людина дуже неперебірлива  :)  Зазвичай вибір з 3-4 речей означає вимушений вибір "з того що дають", а не дійсно того, що хотілось би. Але то таке, риторика, і у кожного своє бачення.

Ну а на рахунок посту з мемом, це просто кумедно звучало, коли ви спочатку радите людині вибирати монітор "на власні очі", тоді на мої сумніви щодо такої можливості вибору саме в Луцьку обнадіїли що так, можна і тут вибирати серед 50 моделей. Я, до речі, без задньої думки і для себе хотів би дізнатись таке місце. Але ж на моє прохання уточнити де саме прозвучала сакральна фраза що це не має значення тому що  доступно лише для обраних. :D .  Це не виривання з контексту, а проста іронія, ви спочатку мені заперечуєте що я не правий про слабенький вибір у Луцьку, а потім виходить що просто "рісанулись" що декому і тут доступний гарний вибір.  То нам, не обраним, від того якось не холодно і не жарко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 13.03.2020 at 21:15, Dima4s сказано:

Я собі надивився цей

Так це самий доступний 27" 2K,  хоча немає регулювання по висоті і USB концентратора. В офіс я б собі його взяв.

On 13.03.2020 at 21:47, Zheny@ сказано:

Якщо 2к, то вже 144Гц

Далі по грошах до 10тис. грн. варіації на тему, а от якщо 144Гц - там ніби зараз перспективний - LG 27GL850.

22 годин тому, AppMark сказано:

на мою думку 24 достатньо, в мене imac 27, для перегляду фільмів супер, а якщо серфити інтернет, ігри очі випадають протягом 2-3 годин, те саме що сісти біля телевізора (впритик)... 

Сиджу на роботі за двома 23" в купі більше трьох років - до кількості поля звик. Тому розміру 27" ніби не боюсь головне щоб масштабованість зайшла і не було зерна.

Всі матриці на *VA 24-27" зараз ідуть виробництва Самсунг вигнуті. Вендори лише збирають. Я наразі прихильник плоских моніторів.

Тому напевно буду дивитися в сторону IPS. Майже передивився всі 25-27".

Можливо хтось підкаже стосовно перевірених 24" 1920х1080 з швидкою матрицею і в тому числі з підвищеною частотою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@klyots  складається враження, що вам треба "шашечки", а не їхати!

Спойлер

Стоит мужик на остановке такси. Подъезжает частник:
- Поехали!
- Нет, я жду такси!
- Так вам ехать или шашечки?

Вам двоє людей запропонували подивитися як і що виглядає, і зробити висновки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...