Перейти до змісту

Хто опалює будинок тільки електрикою?

Lesichka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
26 хвилин тому, Unknown сказано:

Не знаю, чи то 100% правило, але ввідний автомат зазвичай пломбується. Колись лічильник не вміли самі обмежувати, тому цю роль автомат виконував.

В мене автомати не пломбовані, влітку сам міняв, лічильник з передачею показів, хз чи обмежує.

• Відповідей 97
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
18 хвилин тому, weldermaster сказано:

Ми посталили той який був, на 32А. Електрики були не проти)

ого, а в техпаспорті скільки дають?

Опубліковано
1 хвилина тому, alexvvv сказано:

В мене автомати не пломбовані, влітку сам міняв, лічильник з передачею показів, хз чи обмежує.

в квартирі міняли на 2х зонний, спитав майстра чи новий лічильник обмежує, відповів що ні

Опубліковано
Щойно, Zevs_Isver сказано:

в квартирі міняли на 2х зонний, спитав майстра чи новий лічильник обмежує, відповів що ні

Але там у кожній моделі є максимальний струм, який він може прокачати.

Опубліковано
9 хвилин тому, alexvvv сказано:

Але там у кожній моделі є максимальний струм, який він може прокачати.

в моєму

Цитувати

Номінальна сила струму: 5 A

Максимальна сила струму: 60, 80 A

якщо перевищувати цікаво шо буде, виб'є чи розплавиться

Опубліковано

На новій хаті 220в, 5 кВт. Лічильник поставили новий, з прибамбахами. Запрограмували на тіж 5 кВт. Як тільки перевищемо 5 кВт, так відразу лічильник вирубає світло. Тому в щиток прийшлося вмонтувати вольтметр і амперметр щоб розуміти що відбувається в системі.

20191230_165450.jpg

Опубліковано

Покладу десь тут.

Саме кілька днів назад прийняв рішення переходити на опалення електрикою.

Минулу зиму не палив взагалі, цю також, поки... Зараз 21°. Утеплення і правильна аерація, пасивно, економить мені значні кошти.

Стоїть ультразвуковий лічильник тепла, встановлений по проекту, по причині подорожання газу ще в 2013р.

Як інженер бачу:

1. обов'язково треба ставити "правильний" лічильник. Який можуть відмінити. Тобто проект, час, нерви, гроші можуть не встигнути окупитись.

2. тепла підлога не проходить - б'є по здоров'ю, у всіх кімнатах якісний паркет, поганий рівень обслуговування системи.

3. Навісна кераміка, поверх батарей, з автоматикою єдиний варіант для моєї квартири, яку легко витримає мережа квартири. 

Тепер основні проблеми станом на тепер:

- тепловики не відключать послугу та дуже погано сприймають нульове використання теплоносія... 

- кераміка, навіть дорога, має досить значний процент браку... В основному автоматика відмовляє...

- залежність від електроенергії. Хоча не буде енергії для помп, не буде ні газу ні води...

- поки ціна кусюча, сумарна ціна 10000грн + заміна раз в 5 років, якщо щось вийшло з ладу...

Для того щоб не бути сліпим, потрібно купити тепловізор. Зрізання прямих енерговтрат + оптимізація аерації, не можливі без енергоаудиту.

В теорії, та зважаючи на попередній досвід, кераміка яка буде працювати на 21°-22° буде працювати 10-20% часу в теплі зими і до 70% часу в -20°(саме в мому випадку так).1,5+0,75+0,75+0,75кВт. Поки все оптимістично, навіть на звичайному тарифі.

При умові, що Я буду піднімати до 25°, тоді споживання виросте в 2-3рази. Кожен лишній градус дається кратним споживанням енергії...

В будь-якому випадку тепловізор буде в січні, а от робоча система тільки наступної зими...

Спойлер

Досвід з попереднього проекту.

Чайник закипав за 120сек. Нічого не мінялось і одного дня, результат став 300сек.  

Піднялось серйозне технічне питання - підняти якість послуги. Оскільки газ втратив питому енергопитомість і змінити це неможливо, прийняв рішення відмовитись від послуги.

Читав "Спец" форуми, консультувався в знайомив "спеців". Вердикт електрика/індукція дорожча на 20-40%.

Купив німецьку б.у. індукцію.

Як інженер:

1. Заміряв виконану роботу за певний проміжок часу на газі. Записав на папір.

2. Взяв ватметр. Попросив дівчину приготувати, теж саме, в той же ж час тільки на індукції. 

3. Порівняв результат. Без пільг і т.п. електрика вийшла на 30-40% дешевша. Чому так вийшло?

Висновок: індукція кипятить 5л за 120сек, індукція не використовує лишню енергію - чітке регулювання потужності - борщ закипів на бусті за 60-120сек, скинув на 6 рівень потужності - борщ доварився, на тій кількості енергії що потрібна, не більше не менше. Економія.

Я багато чого зробив всупереч, того що казали інтернети/специ та воно все економніше і зручніше в практичному використанні. В мене склалось враження, що на форумах можуть сидіти газовики, продавці, сервісники та т.п., хліб яких напряму залежить, наскільки неефективно Ви експлуатуєте своє Господарство...

Рекомендую полюбити розрахунок та проектування, а саме головне - практичні заміри, в т.ч. порівняння суми в платіжці до та після.

Опубліковано
3 годин тому, weldermaster сказано:

В січні подам заявку на 30кВт.

треба було це робити до НР. з НР вроді кілоВатт дорожчає з 1200 до 1500... імхо

Опубліковано
29 минут назад, Basil сказал:

треба було це робити до НР. з НР вроді кілоВатт дорожчає з 1200 до 1500... імхо

Ми розширюємо під виробництво. Так що це мєлочь. Як каже директор - за все це заплатить кінцевий споживач ).

Для будинку нам вистачає 220в, 5кВт. 

Опубліковано
2 хвилин тому, weldermaster сказано:

Запрограмували на тіж 5 кВт. Як тільки перевищемо 5 кВт, так відразу лічильник вирубає світло.

Хрінова штука,  краще автомат 25-ка. Автомат,  згідно норм,  повинен нескінченно довго тримати до 1,16 від номіналу,  і протягом години вибивати діапазон потужності від 1,16 до 1,45.

Опубліковано
2 годин тому, Songoku сказано:

правильна аерація

Це що таке? 

Стоїть ультразвуковий лічильник тепла,

Чому саме такий (принцип роботи і переваги)? 

обов'язково треба ставити "правильний" лічильник. Який можуть відмінити. Тобто проект, час, нерви, гроші можуть не встигнути окупитись

Уточни,  що маєш на увазі. 

Опубліковано

1) Аерація будинків — природна вентиляція приміщень, де повітрообмін виникає від різниці питомої ваги зовнішнього і внутрішнього повітря та від зниження зовнішнього тиску під впливом вітру

2) Хтів максимум надійності і точності.

3) 2 зонний лічильник, для боротьби за ефективність.

Опубліковано
10 часов назад, jack74 сказал:

я теж так подумав спочатку, а потім начитався людей, котрі давно і професійно ними займаються, то зрозумів, що це, все ж, не в неправильності кондиціонерів справа, а в "неприродності" режиму використанні ОХОЛОДЖУВАЛЬНОГО приладу для ОБІГРІВУ, так як він, прилад, все ж оптимізований для охолодження, а режим можливості працювати в режимі опалення (а правильніше - підігріву, а не повноцінного опалення) ввели по запитах маркетологів (ну хоче споживач таке, і що ти з ним зробиш :))

ти неуважно мене читаєш, через рядок, певно, чи через повідомлення... Про варіанти, коли нема можливості підключитись до газу, чи коли це дуже дорого, я писав

і

а параноєю я маю на увазі встановлення ТП-котла саме для "перестраховки", в "двійку", як ти пишеш.

Он в Польщі, де опалюються електрикою здавна, не видумують "резерви" у вигляді будівництва "кочегарок". Сам бачив в Варшаві муровані "груби" ще революційних часів, перероблені під електрику (вмонтованими ТЕНи), і навіть не заморачувались лишати топку під дрова "напровсяквипадок" (хоча це елементарно було лишити)

Дружище, я читаю все , і ти читай все...

П.С. Тикать мамі і батькові будеш ок? Ну ще може жінці хз як там в тебе в сімї..))

Опубліковано
54 минуты назад, HelloBoy сказал:

Тикать мамі і батькові будеш ок? Ну ще може жінці хз як там в тебе в сімї..))

От навіщо ти переходиш на особистості? Нема чим зайнятися? Тут ніхто не "викає", якщо ти не помітив.

Опубліковано
30 хвилин тому, Юріч сказано:

От навіщо ти переходиш на особистості? Нема чим зайнятися? Тут ніхто не "викає", якщо ти не помітив.

викають

перед тим як почати єбало бити

Опубліковано
В 30.12.2019 в 23:24, Юріч сказал:

Я нікого не хотів обідити чи обізвати... Вибачаюсь, но мене заділо...

доречі про електро-теплі стіни хтось чув? 

Опубліковано

Років з 8 тому, я собі голову ламав над влаштуванням опалення в будинку. На борді тему створив, просив інженерів і знатоків підказати - що і як. Одні казали, став твердопаливний котел, інші - газовий. Одні казали, став радіатори - інші теплу підлогу+ радіатори. Типу одної теплої підлоги не вистачить для обігріву поверху в 66 квадратів... 

Врезультаті провів газ, який мені тоді обійшовся в 10 000грн, при курсі 8.0. , змуровав невеличку грубку собівартістю 4000грн. Перший поверх - тепла підлога, другий - радіатори. в ванній додатково повісив електричний керамічний 400Ватний обігрівач

Результат:
1. тепла від грубки повністю вистачає на опалення 120 квадратів, при двох топках - рано і ввечері.

Плюси: За 8 років замовив лише один зіл дров... до середини весни цього року можливо допалю їх. Явна економія. Спалюється дуже багато паперу, який мав іти в смітник, і дерев'яних залишків від прибудинкової діяльності. При топці, будь-який попраний одяг висихає за ніч. Грубка віддає тепло через 2-3 год після топки. Тримає тепло 10-14год.

Мінуси:  В будинку накопичується багато вологи від нерівномірного розподілу тепла, яка осідає на холодних поверхнях. При закритих міжкімнатних дверях, в дальніх кімнатах холодно, в кімнатах з грубкою - гаряче. Впадло, тупо лінь час від часу виймати попіл і йти на вулицю по дрова. При складуванні в будинку - займають зайве місце і багато сміття від них.  

Шкодую, що не вмонтував в грубку теплообмінник з зав'язкою в загальну систему опалення. 

2. Тепла підлога.

Плюси: включивши всі 5 контурів теплої підлоги першого поверху і виставивши на котлі 40-45градусів - вистачає на обігрів всього будинку, при умові не закриття міжкімнатних дверей... Тепло валить нагору через сходову клітку.  9см стяжки тримає тепло 6-7год. дуже приємно зранку встати і ходити по теплій плитці. діти і коти годинами валяються на підлозі.

Мінуси: Тепла підлога нагрівається 4-6год. При виставленні 50 і більше градусів - в будинку африка. при виключеному опалені, підлога холодна. Привичка заставляє вмикати опалення на мінімалку, собі в збиток, навіть коли в хаті тепло ))

3. Радіатори опалення. 

Плюси - швидко, дуже швидко можна нагріти кімнату. Наприклад кілька днів немає нікого дома. Приїжаю - дубарь градусів 8-15. Включаю котел на 80 градусів, глушу 1 поверх, пускаючи все на радіатори. 10-20 хв. і на другому поверсі +20-22. Правда пилюка починає штиняти від нагрівання на тих радіаторах.

Мінуси. В штатному режимі вони відключені і лише в морозні дні їх вмикаю з тією ж температурою, як і в теплій підлозі. Щоб придбати 6 радіаторів викинув 1000 зелених. Зайві, неокупні витрати. Шкодую, що взагалі купував і ставив радіатори на 2-му поверсі. Зря послухав якогось хєра, що теплої підлоги не вистачить для опалення і зря не кинув 2-3 контура труб на 2-й пов.. 

4. Електричний обігрівач в ванній. 

Плюса - швидко нагрівається ванна. дуже допомагає в літні холодні дні, коли купаються діти. Полотенцесушилки від контура теплої підлоги не вистачає для сушіння, а от обігрівач гріє і сушить дуже добре. нагрівається до 80градусів.

мінуса - при кількагодинній роботі, виділяється запах паляного... чи то пилюка чи фарба.. х.з. ну і з часом в деяких місцях почала злазити фарба і проявлятися ржавчина... 

Взагальному в зимові місяці споживаю 200-400м.куб газу. 150-250кВт електроенергії. найбільше споживання газу було в січні 2019р. - 480кубів.

Скоро буду будувати синові будинок. буду також робити комбіноване опалення. Грубка - обов'язково, але вже з теплообмінником і з захопленням 2-х поверхів. тепла підлога скрізь. ніяких радіаторів. 

Думаю, що  не варто викидувати 50 000грн на газ. краще дійсно на одній електриці влаштувати теплу підлогу ну і на всяк запастися 5кВт генератором. Ну і не економити на утепленні + великі вікна на південь. Практика показала, що який би холод не був, в сонячні дні, південні вікна заставляють вимикати опалення до вечора.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...