Перейти до змісту

Шостий президент України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

У цьому році перша ледя ініціювала рехворму шкільного харчування, справа потрібна, бо ми свому даємо бутерброди, з того що дають в їдальні їв тільки булочку і сидів голодний тому зараз за харчування не платимо. А от в Литві харчування в школах безкоштовне, щей на дистанційному навчанні пайок присилають додому.

https://charter97.org/ru/news/2021/10/13/440443/

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
Опубліковано
On 13.10.2021 at 21:26, jurgen007 сказано:

і сидів голодний

але ж - інші їли? 

я коли в школі навчався - в початкових класах, нам молоко/какао з скоринкою давали, спробуй не випий... такий метод хочете повернути?

хоча, я от дещо не можу істи, мені в школі міняли, як не було на що поміняти - просто дві булочки і сік замість порції того - що я не їм, не готувати ж їм окремо для мене? а взагалі - багато ще роботи з шкільним харчуванням, підозрюю, на місцях - крадуть безбожно і годують аби чим.

• +1 1
Опубліковано
11 минут назад, Bliksss сказал:

підозрюю, на місцях - крадуть безбожно і годують аби чим.

Хіба харчування в школі не платне?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 15.10.2021 at 10:30, volks сказано:

Хіба харчування в школі не платне?

платне, але я про ціни по яким воно закуповується.

Наприклад, бачив розслідування в якійсь київській школі порівнювали ціни постачальника та в супермаркеті,

яйця курячі по 38 грн, в маркеті по 22-26 грн. 

масло 280 грн, в маркеті 220 грн. (5 пачок по 44 грн.)

навіть шматок хліба врахований по ціні 2 грн. і т.п.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано
3 часа назад, Bliksss сказал:

Наприклад, бачив розслідування в якійсь київській школі порівнювали ціни постачальника та в супермаркеті,

масло 280 грн, в маркеті 220 грн. (5 пачок по 200 грн.)

Харчування не благодійність. Кожен хоче заробити. І це нормально.

Опубліковано
3 часа назад, Bliksss сказал:

масло 280 грн, в маркеті 220 грн. (5 пачок по 200 грн.)

Опубліковано
Щойно, weldermaster сказано:

в даному випадку - це не нормально, це свідоме завищення ціни. Якби це була угода між  комерційними структурами - це нікого не хвилює, в державних закупівлях - таке не проходить.

• +1 4
Опубліковано
1 хвилина тому, weldermaster сказано:

Це не нормально, поставщика потрібно замінити, як анекдоті про нестачу, коли замінили комірника.

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

в даному випадку - це не нормально, це свідоме завищення ціни. Якби це була угода між  комерційними структурами - це нікого не хвилює, в державних закупівлях - таке не проходить.

Був конкурс. Хто хоче може прийняти в ньому участь. І продавати яйця по ціні АТБ. 

Опубліковано
7 хвилин тому, weldermaster сказано:

Був конкурс. Хто хоче може прийняти в ньому участь. І продавати яйця по ціні АТБ. 

В тому і справа, що в умовах конкурсу - написали завищену "очікувану ціну", зрозуміло тепер?

Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

В тому і справа, що в умовах конкурсу - написали завищену "очікувану ціну",

Це лише очікувана. Буває, що фінальна пропозиція в декілька разів нижча.

Опубліковано (змінено)
50 хвилин тому, volks сказано:

Це лише очікувана.

спеціально в умовах написали завищену ціну, тобто,

коли в магазині товар коштує 220 грн. у роздріб, вони очікували закупити по 280 грн., 

так - зрозуміло?

Звичайно що фінальна ціна має бути нижчою, тому що вище "очікуваної" вони не зможуть заплатити ))

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
25 минут назад, Bliksss сказал:

Звичайно що фінальна ціна має бути нижчою, тому що вище "очікуваної" вони не зможуть заплатити )

Так що заважало комусь продати дешевше.

І взагалі. Якщо харчування платне, то які можуть бути тендери, якщо це не бюджетні кошти?

Опубліковано (змінено)

Но не забывайте, что тендер сейчас, а поставка весь год, а инфляция и сезонные скачки цен. И а если не поставишь, штрафы... И закладывается как прибыль, так и сопутствующие расходы, хранение, аренда оборудования,зп. Расходы на тендер. Ну и откат.

Змінено користувачем romanc
  • +1 2
Опубліковано
19 хвилин тому, volks сказано:

І взагалі. Якщо харчування платне, то які можуть бути тендери, якщо це не бюджетні кошти?

1. В десятий раз пояснюю - державні кошти.

2. Це приклад з Києва (чи області), харчування повністю безкоштовне для деяких класів/категорій, інші також платять не повну вартість.

10 хвилин тому, romanc сказано:

Но не забывайте, что тендер сейчас, а поставка весь год, а инфляция и сезонные скачки цен.

та вже не раз відмовлялись постачати продукти в школу - саме з цієї причини.

11 хвилин тому, romanc сказано:

И а если не поставишь, штрафы...

кому? забув як це робиться? фірма-постачальник на собі - нічого немає, які штрафи, з кого? з директора/власника ? так це також "мертві душі"...

Опубліковано
15 хвилин тому, romanc сказано:

а поставка весь год

ніхто так не хоче договори підписувати, на 3-6 місяців максимум, тому і трапляються зриви поставок.

Опубліковано (змінено)
17 минут назад, Bliksss сказал:

1. В десятий раз пояснюю - державні кошти.

2. Це приклад з Києва (чи області), харчування повністю безкоштовне для деяких класів/категорій, інші також платять не повну вартість.

та вже не раз відмовлялись постачати продукти в школу - саме з цієї причини.

кому? забув як це робиться? фірма-постачальник на собі - нічого немає, які штрафи, з кого? з директора/власника ? так це також "мертві душі"...

Это бизнес. В украинских реалиях...

Большие игроки если и играют, то через прокладки...

Змінено користувачем romanc
Опубліковано

Интересно, у нас сейчас повыставляли на тендерах аренду оборудования столовых, не обеспечение питанием, а только аренду...

Опубліковано
В 07.10.2021 в 16:53, justice777 сказал:

За словами Разумкова, він пам'ятає, як світилися очі людей, які приєднувалися до команди Зеленського і які її підтримували. Він заявив, що у людей була "сліпа віра" в здатність команди Зеленського змінити країну. "На жаль, я сьогодні в цьому залі бачу вже інші очі, і у людей очі теж змінилися", – зазначив Разумков.

Спікер звинуватив команду президента у відході від принципів, з якими вона йшла до влади. За словами Разумкова, принцип демократії і права народу став принципом влади більшості, принцип верховенства права замінений на політичну доцільність, принцип права на власну позицію і свободу слова замінив принцип "хто не з нами, той проти нас", принцип закон один для всіх став принципом "друзям усе, ворогам закон", а принцип, що офшори для влади – ганьба, став принципом "нічого страшного, у кожного ФОПа вони є".

Разумков впевнений, що парламент повинен залишатися "запобіжником і точкою рівноваги і балансу", і це особиста відповідальність кожного з депутатів.

"Парламент повинен залишатися суб'єктною інституцією, інакше це шлях до втрати демократії, до узурпації влади і до втрати парламентаризму", – заявив Разумков.

https://news.liga.net/ua/politics/news/rech-pered-otstavkoy-razumkov-obvinil-komandu-zelenskogo-v-othode-ot-printsipov

Еще один отставной "обсирун". Только от корыта отлучают, сразу начинают обсирать тех, кто корыто пополнял им.

• +1 2
Опубліковано
2 часа назад, Bliksss сказал:

. В десятий раз пояснюю - державні кошти.

Я ж навмисне перепитував чи платне харчування?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...