Перейти до змісту

Порада щодо Wi-Fi на дві квартири

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня,

Порадьте, будь ласка в якому місці і який розмістити модем, щоб Wi-Fi був доступний у всіх кімнатах. Між квартирами (кожна приблизно по 45 кв) йде товста несуча стіна з цегли. Червона пляма це наявний кабель інтернету. Дякую за поради.

46.PNG

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ставте по центру обох квартир, цегла сигнал майже не глушить, а от залізобетон глушить, а саме арматура яка в ньому є.

46.PNG.d12992c5726ade54c7270ac7c3d125c6.

Опубліковано

максимально по центру. вай фай сигнал глушить все. я б не сказав що цегляна стіна буде "майже прозора".

є хороша брошура від ТП-лінка, але зараз не можу знайти. є тільки скріншот останньої сторінки 

router-TP-Link.jpg

також треба пам'ятати шо швидкість мережі буде обмежена найповільнішим підключеним пристроєм. тобто якщо в сусіда буде допотопний смарт стандарту Wi-Fi b/g в дальньому кутку квартири, а у вас сучасний n чи ас, то вам не бачити швидкостей 100-300 мбіт навіть в метрі від роутера. щодо іншого - то порадити нічого не можна, бо як бачите  дуже багато невідомих - яку треба кількість портів, скільки діапазонів, 100 чи 1000 мбіт, простий n чи наворочений ас, бажаєте розкошелитись на MIMO чи хватить простого одноантенного.... і т п інші плюшки.

Опубліковано
1 час назад, laser сказал:

також треба пам'ятати шо швидкість мережі буде обмежена найповільнішим підключеним пристроєм. тобто якщо в сусіда буде допотопний смарт стандарту Wi-Fi b/g в дальньому кутку квартири, а у вас сучасний n чи ас, то вам не бачити швидкостей 100-300 мбіт навіть в метрі від роутера. щодо іншого - то порадити нічого не можна, бо як бачите  дуже багато невідомих - яку треба кількість портів, скільки діапазонів, 100 чи 1000 мбіт, простий n чи наворочений ас, бажаєте розкошелитись на MIMO чи хватить простого одноантенного.... і т п інші плюшки.

Вперше про таке чую. Є який-небудь лінк почитати по темі для загального розвитку?

Опубліковано

https://phocs.ru/the-actual-connection-speed-used-in-wifi-technology-connection-speed-when-using-adsl-technology/

Цитувати

реальная скорость передачи зависит и от структуры беспроводной сети. Так, если все клиенты сети используют один и тот же протокол, например 802.11g, то сеть является гомогенной и скорость передачи данных в ней выше, чем в смешанной сети, где имеются клиенты как 802.11g, так и 802.11b. Дело в том, что клиенты 802.11b «не слышат» клиентов 802.11g, которые применяют OFDM-кодирование. Поэтому с целью обеспечения совместного доступа к среде передачи данных клиентов, использующих различные типы модуляции, в подобных смешанных сетях точки доступа должны отрабатывать определенный механизм защиты. В результате применения механизмов защиты в смешанных сетях реальная скорость передачи становится еще меньше.

Спойлер

image.png.c7b215e06ebe2be4e55b3d619f91c939.png

image.thumb.png.0d5a46a34ee1e4c7761066cd6dafd63d.png

звичайно для n i ac роутерів там буде трохи по іншому, але тенденція аналогічна. 

я в себе це замітив, коли смартфони десь далеко через поверхи лежать від роутера, то ноут конект більше 50-60 мбіт не може зробити, навіть коли сигнал 100% від роутера. а коли телефони перенести поближче до роутера, чи вимкнути від мережі, то на 2,4 гіга ноут тримає конект 150 мбіт, не менше....

Опубліковано

Можна також купити другий роутер і налаштувати його в режим підсилення сигналу. Я так і зробив, в сусіда тепер сигнал супер (панельний будинок, стіни залізобетон).

Опубліковано

Дякую за відповіді.

загалом то все одна квартира буде в майбутньому, і зараз стоїть питання куди винести модем та розетку під нього. Я так розумію, ліпше модем ставити по центру несучої стіни? Щодо модема, чи в даному випадку кількість антен в модемі якось впливатимуть на якість сигналу ? Чи на які характеристики потрібно звернути в першу чергу?

Опубліковано
13 часов назад, laser сказал:

https://phocs.ru/the-actual-connection-speed-used-in-wifi-technology-connection-speed-when-using-adsl-technology/

звичайно для n i ac роутерів там буде трохи по іншому, але тенденція аналогічна. 

я в себе це замітив, коли смартфони десь далеко через поверхи лежать від роутера, то ноут конект більше 50-60 мбіт не може зробити, навіть коли сигнал 100% від роутера. а коли телефони перенести поближче до роутера, чи вимкнути від мережі, то на 2,4 гіга ноут тримає конект 150 мбіт, не менше....

от ви написали ніби розумну річ, але не вчитались в деталі .... "ваша теорія" працює тільки якщо пристрої взаємодіють між собою  ... а якщо кожен просто бере інет - він його отримує в залежності від свого стандарту і швидкості (відповідно і перешкод і т.д.) ... інакше ні одна мережа би взагалі не працювала нормально .. приклад - люба мережа де є багато пристроїв .. сходіть зі старим телефоном і "покладіть мережу", якщо дотримуватись наведеної вами теорії ...

те що у вас дома так - потрібно дивитись що не так налаштовано або як ви тестували .. банально може бути роутер не доналаштований ... нюансів багато ..

а по темі - візьміть норм роутер (наприклад MikroTik hAP ac (RB962UiGS-5HacT2HnT) або MikroTik RB952Ui-5ac2nD... один раз налаштували і забули...) і буде все норм ;)

Опубліковано

Якщо буде суттєве падіння швидкості wifi в якійсь точці квартир - можете розглянути варіант ще одного роутера (як уже радили вище для підсилення сигналу) або одно- чи дводіпазанного (виходячи з ваших потреб) підсилювача безпровідного сигналу. Я наприклад використовую ось такий TP-Link RE210. Він мені дав можливість без штроблення стін і зйому плінтусів отримати на компі швидкість інету 95/95 Мбіт. Роутер TP-Link Archer АС1200 в коридорі, комп через дві цегляні стіни на відстані 6 метрів від нього підєднаний до мережі через TP-Link RE210. Інтернет 100 Мбітний від Київстара.

Опубліковано

Додам ще варіант просканувати сусідні мережі з метою виявлення найменш забитого каналу. Мені свого часу суттєво помогло.

Опубліковано

Якщо ТС не проти, запитаю я ще тут. Може хто знає що бюджетне буде адекватно працювати в режимі підсилювача сигналу. Потрібно в селі від брата брати сигнал і роздавати в матері. Відстань метрів 100 з мінімальними перешкодами. Брав дешевий vinga з заявленою можливістю підсилювача. Дуже довго мучився, настроїв. Через паро днів його вимкнули, а десь через годину він вже хотів працювати сам в цьому режимі. Пробував віддалено налаштувати але чи роутеру що сталось, чи сестра десь не правильно виконувала мої вказівки... До пк він не підключився вже. 

Опубліковано

якщо планується використовувати пари ТД+репітер. рекомендую брати однакові моделі, або як мінімум однієї фірми.

використання пристроїв різних виробників і різних років випуску грозить постійними відвалюваннями, глюками і т п.

Опубліковано

вставлю своїх 5ть копійок:

- якщо ще не закінчений ремонт або закінчений але ще не встановлені меблі - проклади по квартирах виту пару, хоча б до місць де планується ТВ або комп, бо ФіВі то добре для ФБ в телефоні для чогось стабільнішого кабель наше все (на Гігабітній мережі приємно працювати)

або хоча б  між квартирами кинь кабель

тоді можна буде ПоверЛайн використати якщо з ВіФі все буде погано

- якщо ФіВі і крапка - то бери дорожчий роутер на 2.4ГГц + 5ГГц, на 5ГГц і швидкість більша і ефір не такий зашумлений, але менша проникність

репітер то не варіант, ІМХО, швидкість в 2 рази падає

• 2 тижня потому...
Опубліковано
On 29.12.2018 at 08:58, laser сказано:

є хороша брошура від ТП-лінка, але зараз не можу знайти. 

під час прибирання випадково найшов =)

1.thumb.jpg.66128693dda0694b50125e91f0bad976.jpg2.thumb.jpg.8b697b6c5488e4a48606643dd84282ca.jpg3.thumb.jpg.3e300cdc90a21379801105fa4d94fe85.jpg

• 2 року потому...
Опубліковано

Порадьте чому не виходить настроїти міст. У сусіда TL-WR840N , в мене біля вікна ловить його інтернет. Роблю на TL-WR841N. Ставлю однакові канали. В нього IP 192.168.0.1, в себе ставлю 192.168.0.2. Включаю режим WDS, стан WDS міняється по кругу :  Скан…  , Иниц...  , Ассоц...  .   Відключав DHCP і включав з шлюзом 192.168.0.1.  Відключав WPS на обох маршрутизаторах. 

Якщо зловити інтернет ноутом і включити точку доступу то на другому ноуті і на смартах є інтернет, а на телевізорі не настроюється. Так само смартфоном можна роздавати.

Може Mac адресу мого роутера треба вписати в той роутер. 

Опубліковано
53 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

в іншому роутері мак адреса, канали і тп повинні самі підтягнутися після сканування , вибору головного роутера і введення паролю. Скинь другий роутер на заводські спробуй все спочатку на ньому, головний не чіпай. Я робив на tendaх таке, міст/репітер трохи є різниця

Опубліковано
1 година тому, deluxkangoo сказано:

Порадьте чому не виходить настроїти міст. У сусіда TL-WR840N , в мене біля вікна ловить його інтернет. Роблю на TL-WR841N. Ставлю однакові канали. В нього IP 192.168.0.1, в себе ставлю 192.168.0.2. Включаю режим WDS, стан WDS міняється по кругу :  Скан…  , Иниц...  , Ассоц...  .   Відключав DHCP і включав з шлюзом 192.168.0.1.  Відключав WPS на обох маршрутизаторах. 

Якщо зловити інтернет ноутом і включити точку доступу то на другому ноуті і на смартах є інтернет, а на телевізорі не настроюється. Так само смартфоном можна роздавати.

вищеописана схема працює лише у режимі, коли твій роутер вміє репітер. І буде працювати у режимі прийому.

Ці 2 роутера по віфі вміють роздавати, а не ловити.

Тут є інструкція як це зробити. Хоча я б таким не грався.  Не стабільно.

Не пошкодуй 800-1000 грн і купи правильне обладнання

Воно стріляє Віфі до 3км.  Ловити його можуть навіть телефони.

А пара таких - вміє  Стрільнув - прийняв.  Той, що прийняв, вміє віддати куди скажеш.

Фактично зробиш мережу.  В мене в 2-х віддалених офісах таке є. Є цех, за 350м від офіса. І там нада щоб в компа був інет.

Дроти тягнути - не варіант.  Вихід знайшовся.  Це правильне рішення.

Але якщо є бажання поколхозити - вперед.

Можеш купити 2 точки б.в. ubiquity на ОЛХ.  Щоб 30-50-100Мбіт вміли стреляти.

Вони не дорогі.

Опубліковано
1 час назад, charlie сказал:

в іншому роутері мак адреса, канали і тп повинні самі підтягнутися після сканування , вибору головного роутера і введення паролю. Скинь другий роутер на заводські спробуй все спочатку на ньому, головний не чіпай. Я робив на tendaх таке, міст/репітер трохи є різниця

скидав на заводьскі настройки і робив все спочатку - результат не змінився

Опубліковано
1 час назад, Zheny@ сказал:

вищеописана схема працює лише у режимі, коли твій роутер вміє репітер. І буде працювати у режимі прийому.

Ці 2 роутера по віфі вміють роздавати, а не ловити.

ну там же є режим WDS.

Опубліковано
1 година тому, deluxkangoo сказано:

ну там же є режим WDS.

і що?

Все так робив як в інструкції?

Передивися. Підозрюю, що щось упустив.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...