Перейти до змісту

Позитив України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 годин тому, Zheny@ сказано:

Так. Ні.

+

його 2 роки садять. 3-й рік переорюють його на зиму.  як добриво.

нічого там не переорюють на добриво. Все йде по призначенню. Я вже 13 років майже щодня полями Волині та Рівненщини їжджу і маю можливість спостерігати - все збирають.

• Відповідей 2,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
5 годин тому, halmer сказано:

В європі того ріпака дохєра і трошки, на минулому тижні їздив по чехії і польщі, засаджено дуже багато,

а Чехія і Польща далеко не Європа ;) не ТА Європа... Якби вони не кічились. Відношення до них у старого світу яке було, таке й лишилось. Офіційно лише мусять робити вигляд, що рівноправні.

В чехії питав нахєра його стільки садять, сказали шо то якісь вимоги євросоюзу.

Отож бо! Підтвердження моїх слів

, в нас його в відсотковому співвідношенні набагато менше

співвідношення чого до чого? Площ, засаджених ріпаком у нас, до площ у них? Чи площ ріпаку у нас до площ неріпаку у нас?

Години дві тому переглядав промо-ролик про Волинь - і на 36-й хвилині якраз ілюстрація отого "маленького" співвідношення

Спойлер

image.thumb.png.e242f585e80ff037416fb08269e3a22a.png

жовте - це ріпак цвіте, хто не знає

якщо придивитись, вдалині за димкою теж його багато

По враженнях, суб'єктивних, і без попереднього зосередження на увазі до підрахунку кількості площ, засаджених ріпаком (ну не задавався я метою підраховувати), то на першому місці у нас площі ріпаку, далі зернові, далі кукурудза, і ще трішки буряк. Останнім часом почали ще садити соняшник.

Можливо я "не там" їжджу, можливо... Я не хочу сперечатись "більше-менше", я лише кажу, що ріпаком в нас давно замінили більшість потрібних нам культур. І це ну ніяк не на користь нам. Нам з вами.

Опубліковано
6 годин тому, jack74 сказано:

Можливо я "не там" їжджу, можливо... Я не хочу сперечатись "більше-менше", я лише кажу, що ріпаком в нас давно замінили більшість потрібних нам культур. І це ну ніяк не на користь нам. Нам з вами.

А можеш назвати хоч  кілька потрібних нам культур?

Загалом те, що ріпак виснажує землю - це фактично міф.

Ти займався коли-небудь сільським господарством? Люба с/г культура в тій чи іншій мірі виснажує землю, забирає з неї поживні речовини і для того, щоб наступного року отримати нормальний урожай і, відповідно, прибуток, потрібно відновити кількість поживних речовин в грунті внесенням добрив. Інакше для чого закопувати насіння в землю і спалювати тонни пального на полях?

Сучасні добрива та хімічні засоби захисту рослин дозволяють отримувати шикарний урожай навіть на піску та інших "виснажених" грунтах. Що успішно і доводить Голландія, де немає чорнозему і взагалі  половина території знаходиться нижче рівня моря, а ще третина лише 1м над рівнем моря.

Звичайно ж є недобросовісні фермери, які приходять на 2-3 роки, щоб отримати врожай без внесення добрив, а далі залишити землю заростати бур'яном. Але для цього треба шмат землі, який не засівався з десяток років. Та й це питання вирішиться, якщо відкрити ринок землі, бо жоден фермер не буде так чинити з купленою землею, а не орендованою.

Опубліковано
8 годин тому, jack74 сказано:

а Чехія і Польща далеко не Європа ;) не ТА Європа... Якби вони не кічились. Відношення до них у старого світу яке було, таке й лишилось. Офіційно лише мусять робити вигляд, що рівноправні.

Ну а що на твою думку Європа? Нідерланди, Німеччина, Бельгія? Так там теж його не менше чим в тій же Польщі. 

8 годин тому, jack74 сказано:

співвідношення чого до чого? Площ, засаджених ріпаком у нас, до площ у них? Чи площ ріпаку у нас до площ неріпаку у нас?

Площ ріпаку до інших культур у нас.

Опубліковано
11 часов назад, jack74 сказал:

Можливо я "не там" їжджу, можливо... 

Можливо, не там. Можливо, на Волині і так, хоча все минуле літо від'їздив по Волині і зернових ьачив значно більше ніж ріпаку. Наприклад, на Харківщині - зернові +соняшник, значно менше кукурудзи. Ріпаку майже не зустрічав. Тернопільщина, Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття також не особливо видно. Та й на  Рівненщині біля мого села - виключно пшениця і кукурудза.

5 часов назад, Віталій СК сказал:

Звичайно ж є недобросовісні фермери, які приходять на 2-3 роки, щоб отримати врожай без внесення добрив, а далі залишити землю заростати бур'яном.

Хз. В нас на Рівненщині ті ж самі фермери вже більше 10 років.

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

Можливо, не там. Можливо, на Волині і так, хоча все минуле літо від'їздив по Волині і зернових ьачив значно більше ніж ріпаку. Наприклад, на Харківщині - зернові +соняшник, значно менше кукурудзи. Ріпаку майже не зустрічав. Тернопільщина, Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття також не особливо видно.

Ти кудою їздиш? Трасами, певно... А я польовими дорогами, дєбрями різними, по глубинках, де "рідко ступає нога людини"

Опубліковано
12 годин тому, jack74 сказано:

Воно то так, але з Польщею, принаймні, вже рахуються (зокрема й тому, що там США має дуже сильні позиції). Звісно, ще не так, як з тією ж Голандією, проте...

Опубліковано
18 хвилин тому, volks сказано:

@Volyniaka тільки нікому не розказуй, що найбільшими інвесторами в Україну є кацапія і Кіпр.

Нідерланди

http://razumkov.org.ua/statti/khto-i-iak-investuie-v-ukrainu

Опубліковано
1 hour ago, YVitaliy said:

В Нідерланадах багато потужних інвесторів в українську економіку, ось наприклад: ROSHEN EUROPE B.V. ))

Опубліковано
6 хвилин тому, yu2007 сказано:

В Нідерланадах багато потужних інвесторів в українську економіку, ось наприклад: ROSHEN EUROPE B.V. ))

Чим не позитив. Але вона не може бути прямим інвестором, так як являється підконтрольною "ПАТ "РОШЕН", котра зареєстрована в Україні. Швидше навпаки.

Опубліковано
40 хвилин тому, zaHARE сказано:

Лоукостер Ryanair запустив версію сайту українською мовою

краще б він рейси запустив. А "українську версію" і інші сайти дають, котрі по всіх авіакомпаніях надають інфу

Опубліковано
9 минут назад, jack74 сказал:

краще б він рейси запустив. А "українську версію" і інші сайти дають, котрі по всіх авіакомпаніях надають інфу

куди з 27 напрямків  ти вже літав?

Опубліковано
2 годин тому, zaHARE сказано:

куди з 27 напрямків  ти вже літав?

не зрозумів, а яке це має значення?!?! Нема шо ляпнути?

І по суті - знаєш таку країну Португалія, де купа українських заробітчан? Якраз вчора я шукав рейс... Так от твоє "позитифне" р'янейр звідти в Юкрейн не літає!

Спойлер

ryanair.thumb.jpg.d60a7567aebd063b910df350511dff4f.jpg

Але сайт з автоперекладачем - це ДААааа! Це апрідєльонна ПазітіфФФ!

Опубліковано

поромник, може вже шось видушиш з себе, крім незрозумілого мінуса? :) Чи знов просто руки на клаві тріпочуться?

Опубліковано
12 часов назад, jack74 сказал:

не зрозумів, а яке це має значення?!?! Нема шо ляпнути?

І по суті - знаєш таку країну Португалія, де купа українських заробітчан? Якраз вчора я шукав рейс... Так от твоє "позитифне" р'янейр звідти в Юкрейн не літає!

Але сайт з автоперекладачем - це ДААааа! Це апрідєльонна ПазітіфФФ!

Львів- Варшава 15ойро + Варшава -Порту 40 ойро= 55 ойро до Португалії ,а ще 120грн до Львову.
Компанія щороку додає по кілька прямих рейсів,в залежності від моніторингу попиту.
То ти куди ти літав вже?

Опубліковано
1 година тому, zaHARE сказано:

То ти куди ти літав вже?

Ще раз - яке це має значення до оцінки твого "позитиву"? Ти з Одеси?

І шо ти наліпив з пересадками? - прямий є??? А люди є, котрим це дуже важливо. А не автоперекладач на сайті

Опубліковано
1 година тому, jack74 сказано:

І шо ти наліпив з пересадками? - прямий є??? А люди є, котрим це дуже важливо.

А яке це має значення? Скільки таких людей? Я вибачаюсь звісно, але вам взагалі літать доводилося? 

Вийшов з літака, зачекав свого рейсу, сів в наступний і ти вдома, швидше і дешевше все одно не буде ніж чим іншим. 

Якщо ціна вигідна то хоч китайською хай сайт буде

Виглядає твій пост як аби прискіпатись...

Опубліковано
7 годин тому, Ukrainec сказано:

Вийшов з літака, зачекав свого рейсу, сів в наступний і ти вдома

це коли ти молодий, здоровий... А є люди, котрим перетягнути сумку (ту, яку ти двома пальцями несеш) з літака в аеропорт, промучитись там декілька годин очікування і знову потягнути в інший літак є величезною проблемою. Тому й замовляв людині на днях у Візейр за 150 євро.

7 годин тому, Ukrainec сказано:

Якщо ціна вигідна то хоч китайською хай сайт буде

отож то! А не "НОВИНА"! - до сайту прикрутили автоперекладач! Вже б мовчали, а тихесенько це зробили. Теж мені подія - сайт українською! 

А дехто ще й це "СОБИТІЄ" в "позитив" тягне

Опубліковано
29 хвилин тому, Cherman сказано:

Ппц, просто, який нереальний позитив. Ще, он, порнхаб запустить українську версію, ото заживемо.

Це вже буде заслуга ЗЕ!

Опубліковано
2 годин тому, jack74 сказано:

це коли ти молодий, здоровий... А є люди, котрим перетягнути сумку (ту, яку ти двома пальцями несеш) з літака в аеропорт, промучитись там декілька годин очікування і знову потягнути в інший літак є величезною проблемою. Тому й замовляв людині на днях у Візейр за 150 євро.

Нє ну щось не складається 

On 27.05.2019 at 19:49, jack74 сказано:

Показати прихований контент

ryanair.thumb.jpg.d60a7567aebd063b910df350511dff4f.jpg

що то за заробітчанин який не може сумку нести яку я двома пальцями несу?!?!? 

Цікаво скільки таких безсилих заробітчан, які не готові за +100євро совати ту сумку 1, 2?

Ну я звісно лоукостерами не літав, але зазвичай багаж здається в аеропорту і перезавантажується з літака в літак автоматично. 

Причина виглядає як на мене надуманою. Дехто в маршрутці мичить і скиглить, що все не так бо просто звик до авто, звісно, але тоді плати!

Опубліковано
1 година тому, Ukrainec сказано:

що то за заробітчанин який

де ти прочитав, що я про заробітчанина писав??? Заробітчан я згадував щодо країни Португалія. А далі мову веду про інших людей.

І взагалі, до чого це??? Мова почалась з "позитиву - українізації сайту", я це критикую. Бо це брєд, видавати начіплювання на сайт укроперекладача за якийсь позитив, котрий аж згадувати потрібно.

Смішно і бридко.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...