Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 19:59 #26 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 19:59 Доповню про обладнання, краще один раз потратитись аніж купувати дешеве г*но, того як показує практика це призводить до витрачених впусту грошей, також у виборі обладнання дуже велику роль грає планування, якщо це не враховувати, то потім виливається що спочатку купили свіч, а через місяць взяли ще одного бухгалтера і виявилось що треба ще один свіч, бо вільних портів нема. Також із власного досвіду не рекомендую брати самі дешеві комутатори, особливо тплінки, якщо трафік в мережі виросте будеш мати проблеми. Якщо мережа зроблена як попало, і є вірогідність що хтось втикне в свіч другий кінець кабелю і зробить кільце, то є сенс таки взяти смарт-свіч, включений rstp чи loopback detection дуже сильно рятує від неприємностей, особливо якщо мережа складна і фіг знає як прокладена, це із власного досвіду.
Zheny@ Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:13 #27 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:13 Борда Чоловік хоче розділити 2 фірми в мережі, а тут уже адміна на роботу пропонують найняти.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:15 Автор #28 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:15 Основна задача - збільшити кількість портів, розділити фірми другорядне і не нагальне. Якщо це реалізується за допомогою звичайного комутатора, то так і зробимо. Сусіди і далі будуть користуватися своїм роутером, а ми і далі будемо брати в них два порти (один для комутатора і один для нашого компа, який знаходиться біля роутера сусідів). Їм вистачає і ми розширимось. Нащо ускладнювати? Не стоять задача посилити безпеку чи попиляти бюджет. Гавно і палки - це адсл роутери в ролі комутаторів. Єдина проблема з ними, що іноді стає мережевий принтер (rj-45), бо не доходить до нього сигнал. Таке враження, що іноді пропадає мережа. Є надія, що комутатор виправить цю проблему.
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:16 #29 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:16 Щойно, Zheny@ сказано: Чоловік хоче розділити 2 фірми в мережі, а тут уже адміна на роботу пропонують найняти. Адміна на роботу ніхто не пропонує і не потрібен він їм, пропонують заплатити толковому адміну щоб він раз настроїв мережу. І ще пропонують не ліпити із гівна і палок, а відразу зробити більш менш нормально.
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:25 #30 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:25 @nickel дай собі відповідь на два питання, 1) робота вашої фірми залежить від мережі? 2) у випадку простою через непрацездатність комп'ютерів, скільки фірма буде втрачати за день, Якщо залежить і втрати будуть більше вартості обладнання то варто задуматись, якщо ж ні, то можна і купити самий дешевий свіч, нема сенсу вкладатись в те що не приносить кошти.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:34 Автор #31 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:34 17 минут назад, Lisovic сказал: пропонують заплатити толковому адміну щоб він раз настроїв мережу. Ніхто не пропонував заплатити адміну, всі радять щоб я заплатив адміну, "а ето двє большиє разніци". Цитата І ще пропонують не ліпити із гівна і палок, а відразу зробити більш менш нормально. Гівно і палки валялися на фірмі і коштували фірмі 0,0 грн, а прийти до начальства і заявити, що буду сидіти без зарплати, аби у вас нормальна мережа була, я не готовий.
Ukrainec Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:38 #32 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:38 32 хвилин тому, nickel сказано: Основна задача - збільшити кількість портів, розділити фірми другорядне і не нагальне. Якщо це реалізується за допомогою звичайного комутатора, то так і зробимо. Сусіди і далі будуть користуватися своїм роутером, а ми і далі будемо брати в них два порти (один для комутатора і один для нашого компа, який знаходиться біля роутера сусідів). Їм вистачає і ми розширимось. Нащо ускладнювати? Не стоять задача посилити безпеку чи попиляти бюджет. Гавно і палки - це адсл роутери в ролі комутаторів. Єдина проблема з ними, що іноді стає мережевий принтер (rj-45), бо не доходить до нього сигнал. Таке враження, що іноді пропадає мережа. Є надія, що комутатор виправить цю проблему. адсл модем з вимкненим dhcp це той же комутатор. Якщо відвалюється принтер, то може бути проблема в самому принтері 1 варіант якщо все влаштовує як є то дешевий свіч тобі в поміч 2 Якщо влаштовує як є, найближчі роки не плануєте розширення, або є ймовірність переїзду, але є необхідність розділення мережі то пропоную докупити як мінімум hAP lite. 3 Якщо влаштовує як є, найближчі роки плануєте незначне розширення, ви власники приміщення, або довготермінова оренда, то пропоную докупити як мінімум hEX + дешевий комутатор 4 Якщо не влаштовує як є, найближчі роки плануєте розширення, ви власники приміщення, то пропоную зробити, як пропонують лісовик і лазер
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:40 #33 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:40 7 хвилин тому, nickel сказано: Ніхто не пропонував заплатити адміну, всі радять щоб я заплатив адміну, "а ето двє большиє разніци". Я як адмін, середньої по міркам країни фірми, кажу що постійний адмін вам нафіг не впав, для таких компаній існує аутсорс. 7 хвилин тому, nickel сказано: Гівно і палки валялися на фірмі і коштували фірмі 0,0 грн, а прийти до начальства і заявити, що буду сидіти без зарплати, аби у вас нормальна мережа була, я не готовий. Якщо не готовий іти до начальства, то навіщо за це берешся? От ти купиш свіч, а принтер і далі буде відпадати, що тоді? Я тобі скажу більше, комутатори що в середині модемів, не шибко відрізняються від того комутатора що ти зібрався купляти, часто навіть на однакових чіпах зібрані.
Ukrainec Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:49 #34 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:49 Ага tp-link зараз перейшли на ar8236, що в роутерах, що в свічах. Раз вже доводилося перепаювати
laser Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:50 #35 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:50 до комента про принтер. може бути підгорівший порт. взагалі РЖ-45 не надійний роз'єм. часто зустрічаю дефекти в гнізді і в штекері. попробуй переобжати
laser Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:52 #36 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:52 38 хвилин тому, Zheny@ сказано: Борда Чоловік хоче розділити 2 фірми в мережі, а тут уже адміна на роботу пропонують найняти. добре що не себе пропонують найняти
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:54 Автор #37 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:54 12 минут назад, Lisovic сказал: Я як адмін середньої, по міркам країни фірми, кажу що постійний адмін вам нафіг не впав, для таких компаній існує аутсорс. А аутсорс вже став безкоштовним? Цитата Якщо не готовий іти до начальства, то навіщо за це берешся? Бо начальство хоче, щоб я за це взявся. Я й не проти, для мене це і новий досвід і зростання моєї цінності для компанії, якщо ти розумієш про що я. Але я проти дорогої, хоч і якісної мережі, якщо через неї мені прийдеться сидіти без зарплати. Цитата От ти купиш свіч, а принтер і далі буде відпадати, що тоді? А ти можеш гарантувати, що з твоєю конфігурацією він не буде відпадати?
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:56 Автор #38 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:56 3 минуты назад, laser сказал: до комента про принтер. може бути підгорівший порт. взагалі РЖ-45 не надійний роз'єм. часто зустрічаю дефекти в гнізді і в штекері. попробуй переобжати Буквально сьогодні помітив, що принтер відвалюється, якщо вмикається один з компів. Чому так буду розбиратися на днях. Кабелі переобжаті недавно, пробували різні - проблема не зникає.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:58 Автор #39 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:58 5 минут назад, Ukrainec сказал: І в темі назву зміни: Чим ця не влаштовує?
Basil Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:58 #40 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:58 1 хвилина тому, nickel сказано: Буквально сьогодні помітив, що принтер відвалюється, якщо вмикається один з компів. Чому так буду розбиратися на днях. Кабелі переобжаті недавно, пробували різні - проблема не зникає. можливо конфлікт ір-адрес
Zheny@ Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 #41 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 1 хвилина тому, nickel сказано: сьогодні помітив, що принтер відвалюється, якщо вмикається один з компів. ІР адреси однакові. щоб такого не було - потрібен DHCP. Включений на принтері.
Ukrainec Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 #42 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 3 порти = Мікро фірми
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 #43 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 20:59 3 хвилин тому, Ukrainec сказано: Ага tp-link зараз перейшли на ar8236, що в роутерах, що в свічах. Раз вже доводилося перепаювати Там не в чіпах біда, а в загальній якості виробництва, економлять на всьому, включаючи якість зборки, от глючить їх через одного. Хоча кажуть що "ентепрайз" моделі їх нормально працюють, но я чот боюсь, вже карще перевірений роками длінк. 5 хвилин тому, laser сказано: до комента про принтер. може бути підгорівший порт. взагалі РЖ-45 не надійний роз'єм. часто зустрічаю дефекти в гнізді і в штекері. попробуй переобжати Та там що хоч може бути, від банально погано обжатого кабелю, до забивання широковєщалкою, чи навіть періодичного шторму, так це гадання на кофейній гущі. 3 хвилин тому, nickel сказано: А ти можеш гарантувати, що з твоєю конфігурацією він не буде відпадати? Я можу гарантувати що з моєю конфігурацією можна легко знайти причину відвалу.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:00 Автор #44 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:00 1 минуту назад, Basil сказал: можливо конфлікт ір-адрес ІР різні, прописані вручну.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:03 Автор #45 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:03 3 минуты назад, Ukrainec сказал: 3 порти = Мікро фірми Не розумію твого гумору. Мені що має бути встидно, що я працюю в маленькій фірмі?
Zheny@ Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:05 #46 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:05 @nickel хай би хтось прийшов і глянув на ситуацію, і тоді можна було б продовжити дендро-фекальну побудову / модернізацію мережі.
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:06 #47 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:06 5 хвилин тому, Zheny@ сказано: ІР адреси однакові. щоб такого не було - потрібен DHCP. Включений на принтері. І не тільки на принтері, статика то зло, і чим більша мережа тим більше зло. Замість статики потрібно використовувати резервування.
nickel Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:08 Автор #48 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:08 1 минуту назад, Lisovic сказал: І не тільки на принтері, статика то зло, і чим більша мережа тим більше зло. Замість статики потрібно використовувати резервування. Чому зло?
Ukrainec Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:08 #49 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:08 10 хвилин тому, Lisovic сказано: . Хоча кажуть що "ентепрайз" моделі їх нормально працюють, но я чот боюсь, вже карще перевірений роками длінк. До ентерпрайзу немаю ніяких претензій, а от від бюджетного їх сегменту боже борони, краще тплінка немає нічого: певно найстійкіші до грози і наводок (в старіших версіях були), під 50-70% мегабітно-пакетним навантаженням працюють тьху тьху. 6 хвилин тому, nickel сказано: Не розумію твого гумору. Мені що має бути встидно, що я працюю в маленькій фірмі? Та забий, я мав думку, але вирішив її не розвивати. випадково натиснув "надіслати", потім побачив, що воно запостилося і відразу видалив
Lisovic Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:10 #50 Опубліковано 16 Квітня, 2018 в 21:10 Щойно, nickel сказано: Чому зло? Того що рано чи пізно хтось ліпить ІР який вже виданий іншому абоненту. А потім всі дружньо розбираються чого все вдруг перестало працювати. При використанні DHCP імовірність помилки дуже низька.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.