Перейти до змісту

Сьогоднішня чергова ДТП

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 918
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
14 минут назад, Selbeor сказал:

чому вона мала його пропускати

ну якшо уявити шо вони рухаються по головній дорозі, то там перешкода справа, вона ріже дорогу прадо, підрізаючи його. нє?

Опубліковано
8 минут назад, Polehan сказал:

ну якшо уявити шо вони рухаються по головній дорозі, то там перешкода справа, вона ріже дорогу прадо, підрізаючи його. нє?

А там хіба дві полоси для руху по кільцю? Якби можна було їхати в два ряди по кільцю, то і виїзд з кільця мав би бути на дві полоси, а там одна...Як на мене то прадо намагався здійснити обгін з права.

Опубліковано

Навіть уявити не можу, якими аргументами користуються ті, хто каже що прадо правий. Водій з реєстратором правий на 100%. 

Думаю всі згодяться, що - кільце головне. На даному кільці лише одна смуга для руху(не 2 і не 3). По головній той- хто їде всередині кільця. І перевагу в русі має той, хто їде з кільця в будь-якому напрямі. Прадо не було всередині кільця, а там лише 1 смуга на кільці по якій їхала машина з реєстратором. 

Опубліковано
4 минуты назад, yarik1 сказал:

Навіть уявити не можу, якими аргументами користуються ті, хто каже що прадо правий. Водій з реєстратором правий на 100%. 

Думаю всі згодяться, що - кільце головне. На даному кільці лише одна смуга для руху(не 2 і не 3). По головній той- хто їде всередині кільця. І перевагу в русі має той, хто їде з кільця в будь-якому напрямі. Прадо не було всередині кільця, а там лише 1 смуга на кільці по якій їхала машина з реєстратором. 

А чому там лише одна смуга?

Опубліковано
3 минуты назад, volks сказал:

А чому там лише одна смуга?

Наведи хоча б 1 аргумент, що там 2 і більше смуг на кільці, які їдуть в одному напрямі, а я тобі наведу 2 аргумента, що там 1 смуга на кільці.

Опубліковано

Не має поняття обгін справа. Це об'їзд чи випередження. 

57 минут назад, Selbeor сказал:

..Як на мене то прадо намагався здійснити обгін з права.

Опубліковано

Не має поняття обгін справа. Це об'їзд чи випередження. 

57 минут назад, Selbeor сказал:

..Як на мене то прадо намагався здійснити обгін з права.

Опубліковано
1 час назад, yarik1 сказал:

Наведи хоча б 1 аргумент, що там 2 і більше смуг на кільці, які їдуть в одному напрямі, а я тобі наведу 2 аргумента, що там 1 смуга на кільці.

Ширина дозволяє рухатися в дві смуги.

Опубліковано
7 годин тому, kroha сказано:
7 годин тому, jack74 сказано:

і це з дитиною в машині таке вичворяти! д...б

мені дивна така логіка

є водій ,людина 

він іздитиме однаково культурно чи нахабно будь то жигулі чи мерседес

украінська реєстрація чи іноземна

з дитиною в салоні чи без

це культура людини,іі рівень свідомості

Вибачайте, що офтоплю про пройдене, але лише зара можу відписати.

Спробую пояснити "логіку". Людина - це таке створіння, вчинки якої керуються багатьма факторами. Як внутрішніми установками (вихованням, звичками), так і зовнішніми провокаторами та стримуючими факторами. От наприклад, чому є багато дорослих людей, котрі палять (курять), а от в присутності рідних, батька чи матері,  вони утримуються? - тому що це для них є стримуючим фактором. Є люди, котрі на роботі матюжаться через слово, речення інакше скріпити не можуть, а вдома в колі сім'ї - ні одного матюка... 

Трішки ближче до автодорожньої теми - для чого є знаки "Діти"? Щоб водії були уважнішими на тих ділянках, так же ш... А що, на інших ділянках дороги можна бути неуважними? Ні, це якраз додатковий стримуючий фактор, котрий додатково змушує водія бути БІЛЬШ уважним, більш-думаючим і т.д. От так і діти в машини є, вірніше повинні бути, додатковим стримуючим фактором, котрий повинен змушувати водія задуматись і проаналізувати співвідношення можливого ризику, можливих наслідків (не лише для нього одного, так як він в даний момент не сам), до ілюзорного виграшу в часі чи в положенні на дорозі.

Сподіваюсь, зміг донести "логіку"

Опубліковано

а по оцій ситуації з кільцем (хоча вона є офтопом, бо ДТП там нема, а для таких обговорень є окрема тема: Правила дорожнього руху обговорення ситуацій), - це яскравий приклад про правило 3Д (чи "ДДД" - Дай Дорогу Дурню) і про наявність-відсутність взаємоповаги на дорозі.

А якщо вже бути повним буквоїдом, то є ось такий пункт ПДР:

Цитувати

10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.

Опубліковано

Добре. То скажіть мені, де там були смуги і хто куди мав перестроюватись і, відповідно, хто кого мав пропустити?

І ще. Припустимо що там дві смуги. В правилах є такий пункт, що коли дві смуги переходять в одну, то хто кого пропускає?

Опубліковано

Діє універсальне правило - "перешкода справа", яким колись (до того, як всі кільця зробили головними) керувались і на кільцях;  похідним від якого і є цитований мною пункт ПДР 10.3.

А стосовно "де там смуги":

Цитувати

11.1. Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2, а за їх відсутності - самими водіями з урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху, габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними

Опубліковано

Зі сторони мосту через Стир є ще розмітка (принаймі була пару неділь назад), там виїзд на круг в одну смугу. Варіант примінення п.11.1 не проходить, виходить одна смуга на кругу. З іншого боку я проти (особисто) щодо двох смуг на кругу. Згідно ПДР маємо наступне:

- поворот на право можливий тільки з крайньої правої полоси

- дорогу (головну) по кругу вважаємо як просто дорогу з двома полосами руху

І виходить, що для з"їзду з круга треба спочатку перестроїтись в правий ряд і з"їхати, при великому скупчені авто, правий ряд буде занятий, місця мало для подальшого руху по лівій смузі, виходить практично автоматично аварійна ситуація з зупинкою ТЗ в лівій полосі, або треба наматувати круги і ловити момент перестроювання в правий ряд. Навіщо ці проблеми.

Опубліковано
1 година тому, foma144 сказано:

Зі сторони мосту через Стир є ще розмітка (принаймі була пару неділь назад), там виїзд на круг в одну смугу.

яке це має відношення до кількості смуг на самому кільці і до конкретного випадку тим більше? Наприклад, з боку Ковельської є дві смуги, і вони гарно вписуються в "дві смуги" по кільцю, і що? І я сам нерідко їду "правою" смугою по кільцю, нікому не заважаючи. І не лише на тому кільці, а й на інших, котрі це дозволяють (напр, на кільці "Відродження-Єршова-Гордіюк-Соборності")

Зі сторони мосту через Стир є ще розмітка (принаймі була пару неділь назад), там виїзд на круг в одну смугу. Варіант примінення п.11.1 не проходить, виходить одна смуга на кругу.

:blink: і чому це не проходить? Якщо водії нормально роз'їжджаються з тієї однієї в дві, значить  все проходить.

я проти (особисто) щодо двох смуг на кругу. Згідно ПДР маємо наступне:

- поворот на право можливий тільки з крайньої правої полоси

- дорогу (головну) по кругу вважаємо як просто дорогу з двома полосами руху

І виходить, що для з"їзду з круга треба спочатку перестроїтись в правий ряд і з"їхати, при великому скупчені авто, правий ряд буде занятий, місця мало для подальшого руху по лівій смузі, виходить практично автоматично аварійна ситуація з зупинкою ТЗ в лівій полосі, або треба наматувати круги і ловити момент перестроювання в правий ряд. Навіщо ці проблеми.

А як тоді зтулити дві смуги перед кільцем (з боку  Ковельської, з боку "Вишкова") в твою одну, на кільце? Не така ж сама "аварійна ситуація" виходить? ;)

Таку страшну проблему намалював ти :) А в житті створюється вона лише неадекватними  водіями і неповагою/нетерпимістю водіїв один до другого, а тому саме головне правило тут - "ДДД"

Опубліковано
7 годин тому, yura-patriot сказано:

Особисто я не стаю майже на сам бордюр і не видивляюся ліворуч,щоб мене там хтось став пропускати,особливо маршрутки чи фури чи газони,нах воно мені потрібно,я стаю мінімум за метр до перехода і коли та всяка великогабаритна фігня проїде і стає добре видно як хто там летить тільки тоді можу підійти і переходити.

Дивно. Я десь сказав, що я стояв на бордюрі? Чи якщо маршрутка мені зупиняється на переході і дає мені можливість перейти, то мені її ігнорити і гонорово відвернутись?

Навіщо додумувати чи дописувати мені свої припущення?

Є правила. Я їх не порушив. Водій маршрутки виконав теж. Мудакам вони (правила) по коліна і не важливо на яких вони бляхах. Просто приклад з життя.

Опубліковано
17 хвилин тому, S30 сказано:

Дивно. Я десь сказав, що я стояв на бордюрі? Чи якщо маршрутка мені зупиняється на переході і дає мені можливість перейти, то мені її ігнорити і гонорово відвернутись?

Навіщо додумувати чи дописувати мені свої припущення?

Є правила. Я їх не порушив. Водій маршрутки виконав теж. Мудакам вони (правила) по коліна і не важливо на яких вони бляхах. Просто приклад з життя.

:) цирк на дроті,я ж просто,я ж це все не у Ваш адрес писав, просто написав як я роблю щоб таких ситуацій як у Вас не було,але якщо Вас це зацепило то думаю 100% Ви почали рухатися коли перед Вами їхала маршрутка,а значить зупинилася вона щоб Вас не збити, а не від щирості водія ( ніколи в таку фантастику не повірю) і зупинилася від того що Ви вже явно хотіли перейти невпевнившись у відсутності транспортного засобу. 

Опубліковано
27 минут назад, S30 сказал:

Є правила. Я їх не порушив

Оце останнє про що треба думати, коли тобі загрожує небезпека на переході. Почуття самозбереження має ж бути присутнім.

Опубліковано

Мдя.:D. Зайдеш на борду -умних дофіга і трішки і кожен починає вчити як треба, фантазувати, а ще, не приведи Господи щось не так відповіси, то надумує собі причину щоб образитись.

13 хвилин тому, yura-patriot сказано:

не від щирості водія ( ніколи в таку фантастику не повірю)

А в Санту з Дідом Морозом віриш? А в сусліка?:)

От з фіга ми так фігово живем в Україні раз усі такі розумні? Можна не відповідати. Питання чисто риторичне.

Опубліковано
11 хвилин тому, S30 сказано:

Мдя.:D. Зайдеш на борду -умних дофіга і трішки і кожен починає вчити як треба, фантазувати, а ще, не приведи Господи щось не так відповіси, то надумує собі причину щоб образитись.

А в Санту з Дідом Морозом віриш? А в сусліка?:)

От з фіга ми так фігово живем в Україні раз усі такі розумні? Можна не відповідати. Питання чисто риторичне.

Ай ладно тобі видумувати, що я заумнічав, що я вчу? те,що нєх.й виходити на перехід перед великогабатиним транспортом і надіятися , що тебе якесь там чудо пропустить? Все,мову зупиняємо, ти явно нічого не зрозумів з цього всього. 

Опубліковано

https://www.volynnews.com/ua/news/all/u-lutsku-avto-zbylo-khloptsia-na-velosypedi/?comment_739766#comment_num_739766

сам бачив від початку і до кінця  цец дибілізьм - і предура з розбитим носом  який бігав і  стонав

Опубліковано

Сьогодні з колегами обговорювали це ДТП (по фотках Волиньньюза)... Гадали, як таке могло статися, що і фура не бачила "черевичка", і той теж аж туди виліз... Я думаю, що той Кадік вискочив з-за Порт-Сіті, і відразу газанув в ліву смугу, не помітивши лівого поворотника фури, а фура, в такому випадку, зрозуміло що того "черевичка" не бачив в дзеркало, бо його просто там ще не було...

Опубліковано
1 hour ago, rl72 said:

Біля Порт-сіті

Черевичок втікав вліво, аж на зустрічну, з гальмуванням

image.png.b23dddbaad062168ff21a44eca6738ee.png Вигляд на то як з мосту зїжджати. P.S. Моя думка шо водія фури зроблять винним.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...