Перейти до змісту

Вибір Smart TV чи Smart BOX?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 час назад, MaestroA сказал:

В кума якийсь Philips на Android TV 5. Прикручував йому HD VideoBox і плеєри різних версій і збірок. Всі глюкавлять.

Мій Xiaomi Mi Box 3 International Edition (MDZ-16-AB) все крутить на ура. І ще: пошук голосом з пульту - це мега зручно. Сам не очікував, що на стільки. Особливо для дітей. Чудово розуміє навіть дитячу нечітку вимову.

І МХ Плеєр також глючить? В мене на китайських боксах ще ніколи не глючив.

• Відповідей 134
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
23 хвилин тому, nickel сказано:

І МХ Плеєр також глючить? В мене на китайських боксах ще ніколи не глючив.

Ставив mx та vlc. Завантажує довго та фрізи на 720р+. На тому ж wi-fi підключенні на мобільному ніяких проблем.

Опубліковано
3 минуты назад, MaestroA сказал:

Ставив mx та vlc. Завантажує довго та фрізи на 720р+. На тому ж wi-fi підключенні на мобільному ніяких проблем.

Я весь час забуваю, що люди на нормальних тєліках це ганяють. Я ж приставку ганяю на кінескопному, тому відео в якості більше 480 немає сенсу дивитися. Хоча завжди вмикаю на 720, на всякий випадок. Фрізів немає.

Опубліковано

Юзав зо 5 різних боксів. Мої враження...

Звичайний китай-бокс.

переваги: апаратна моща, всі прєлєсті android, ціна;

недоліки: глюкавість прошивок (в більшій чи в меншій мірі), для нормального управління потрібен пацюк (в ідеалі - клавіатура з тачпедом), введення тексту для пошуку.

Xiaomi Mi Box 3.

Переваги: Пошук голосом (в тому числі глобальний - по всіх додатках), Android TV (заточений під даний функціонал та пульт ДУ), пульт на bluetooth (можна сховати бокс за тв, якщо останній висить на стіні), фактично та ж моща (для важких ігор не вистачить);

недоліки: вища ціна, Android TV (обрізаний функціонал та контент маркету (4pda ніхто не відміняв)).

Опубліковано

Так і не зрозумів, Android TV і в перевагах і в недоліках, так чого все таки більше в нього ? Бо поки що виглядає як рівність позицій.

ЗІ. ну голосовий пошук це ймовірно і добре, зручно (сам ще не користувався, не оцінив), але ж він знадобиться лише коли шукаєш щось конкретне, знаєш назву. А якщо в більшості випадків просто перелистуєш все підряд що з'явилось за останні дні, щоб визначитись що ж там можна запустити глянути, то який толк з того пошуку ?

Опубліковано
19 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Так і не зрозумів, Android TV і в перевагах і в недоліках, так чого все таки більше в нього ? Бо поки що виглядає як рівність позицій.

ЗІ. ну голосовий пошук це ймовірно і добре, зручно (сам ще не користувався, не оцінив), але ж він знадобиться лише коли шукаєш щось конкретне, знаєш назву. А якщо в більшості випадків просто перелистуєш все підряд що з'явилось за останні дні, щоб визначитись що ж там можна запустити глянути, то який толк з того пошуку ?

Стосовно Android TV, то я в дужках описав. Постараюсь більш розгорнуто.

Переваги. Дана ОС створена спеціально для ТВ. Тобто, абсолютно все керується хрестиком (вліво/вправо/вверх/вниз/ок) та кнопкою назад/додому. Візуально не має нічого зайвого. Ляпота-зручнота. На моїй пам'яті не вис та не глючив.

За голосовий пошук окремо. На скільки потрібен - дивлячись, як юзати бокс. Якщо дивитися онлайн youtube чи фільми/серіали - голосовий пошук юзаєш постійно.

Недоліки. Основний: в маркеті в рази менше додатків. Для прикладу, я не знайшов людського браузера. Але він мені там і не потрібен. Найбільш не вистачає Google Фото. З 4pda я прикрутив. Але через такий фокус ми вже не отримуємо повноцінного управління з пульту. Надіюся, гуглівськи фотки додадуть офіційно, бо сервіс набрав пристойного маху.

Тобто, Andriod TV має як переваги так і недоліки. Для мене особисто їх співвідношення десь 90/10. Той же youtube, в порівнянні зі звичайною телефонно-планшетною версією (для ноу-нейм китай-боксів) офігєнно юзабілітішний. Все гарненько з хрестика підписується, гортається, вибирається якість, лайкається і т.п. Але там не має коментів (ні писати, ні читати).

Короче, хто не хоче танців з бубном і дивних приблуд в руках для управління і готовий заплатити більше - ґоу за приставкою на Android TV. Моє ІМХО, на істину в останній інстанції не претендую.

Опубліковано

Приблизно 1.5 роки тому мав нагоду пару тижнів потестити 40 долларову "андроід-радість". Моя порада, не економте на цій речі, її налаштування багато нервів і часу забере. Краще зразу купити нормальну. Була успішно продана і ,надіюся, досі радує нового власника. З того часу Samsung Smart, в основному Fork Player. Всі мої глядачі  навчилися користуватися досить швидко, та і функціонал на рівні. Ну це моя думка. На LG все так само працює.

Ну і головне: ніколи бюджетна модель не матиме такої картинки, як дорожча з Смартом, однозначно різниця буде. Самі виробники в цьому зацікавлені, щоб побільше грошей з покупців видурити.  

Опубліковано

@arrival22, ти б ще за ч/б ящики згадав. Практично люба, сучасна,, андроід-коробка кладе на лопатки ущербний смарт тв. Грають і 4к без проблем, хоч з памяті, хоч з інета, про широту функціоналу і можливостей,  навіть не кажу. А різні байки про якість картинки і божественність смартв поширюють зазвичай контрабасисти польських тв і 'настройщєкі за 400 грн'

Опубліковано
10 хвилин тому, Deemon сказано:

@arrival22, ти б ще за ч/б ящики згадав. Практично люба, сучасна,, андроід-коробка кладе на лопатки ущербний смарт тв. Грають і 4к без проблем, хоч з памяті, хоч з інета, про широту функціоналу і можливостей,  навіть не кажу. А різні байки про якість картинки і божественність смартв поширюють зазвичай контрабасисти польських тв і 'настройщєкі за 400 грн'

Згідний майже з усім, але я собі змушений був купити 100-герцові Samsung-и 6-ї серії, тому що 50-ки ну не те. Любе тестове відео на динаміку матриці все покаже. А що ти маєш проти польських телевізорів. Хіба нормальна така різниця в цінах, не беручи до уваги навіть повернення податку.  Мені на двох телевізорах різниця в цінах вийшла досить суттєва. За що переплачувати?

Опубліковано
18 минут назад, Deemon сказал:

різні байки про якість картинки і божественність смартв

А подробніше можна? :) Може ще немає різниці між Full HD і 4К ? А може для того, щоб телевізор "перюварював" 4К його оснащують моцним процесором, як для ТБ, а звідти і Смарт шустрий і працює на ура. То хиба то не божественність коли все без проблем дивишся і ніяких Boxів не тра і до чого тут контрабасисти? :) То у чому байки? 

Опубліковано
15 часов назад, butaha сказал:

А чому нерозглядаєте Xiaomi Mi TV Box? 

Перше це різниця в ціні. Мій варіант близько 45$, а сяомі обійдеться вже десь в 85$

Не побачив нічого особливого (окрім голосового пошуку) щоб переплачувати

Опубліковано

A мені сподобався Хіаомі, голосовий пошук це взагалі бомба (якщо він буде працювати як про нього говорять). Візьму собі міжнародну версію, там вже нема китайської і всі гугл сервіси з коробки. Все ж таки Хіаомі це не якийсь ноунейм, мені імпонує ця компанія. Користуюсь їх смартфоном.

Опубліковано
28 хвилин тому, Amor сказано:

Перше це різниця в ціні. Мій варіант близько 45$, а сяомі обійдеться вже десь в 85$

Не побачив нічого особливого (окрім голосового пошуку) щоб переплачувати

https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_618211.html

Які 85$?

Опубліковано
9 минут назад, butaha сказал:

Навіть якщо 70 проти 40 то не бачу якогось особливого функціоналу аж на 30$. Хоча можливо я помиляюсь, буду мати декілька вільних хвилин то перечитаю можливості

Опубліковано
20 минут назад, butaha сказал:

Ну не знаю... По цьому посиланню діє тимчасова акція, тому ціна трохи нижча (70$), а так, там також 85$ вартує ця приставка. І до того ж, я б не ризикнув би купувати хрєн знає де і як. Я краще піду в якесь наше ельдорадо і куплю цю приставку за 2199 (~83$) і буду мати спокій. Хоч якась гарантія і є куди претензії пред'явити, якщо щось не так.

Опубліковано

З приводу приставок:

Цитата

Мнение по поводу любых ТВ-приставок такое: если у вас уже есть телевизор со Smart функциями, он воспроизводит видео, имеет на борту минимальное количество приложений типа ivi.ru, MeGoGo и Google Play Movies, то приставка вам не нужна. Например, у меня недорогой телевизор от LG на WEB ОС, приобретенный почти 4 года назад. WEB ОС – не лучшее решение, но даже в ней есть все необходимые программы для просмотра онлайн ТВ, кроме того, сам аппарат работает с дисками, флешками и так далее. Поэтому мне приобретать нечто, подобное Xiaomi Mi TV Box, вероятно, нет необходимости. Единственный нюанс: иногда требуется смотреть ролики, записанные кодеком H265, и мой ТВ уже не понимает этот формат.

Если мы говорим о конкретной вещи – Mi TV Box, то это классная быстрая приставка для удобного и комфортного просмотра видеоконтента через интернет.

... а далі вже кожному особисто вирішувати, що йому потрібно. Який бюджет - від того і відштовхуються!

Опубліковано
24 минуты назад, ForZa сказал:

З приводу приставок:

... а далі вже кожному особисто вирішувати, що йому потрібно. Який бюджет - від того і відштовхуються!

Сенс в тому що на мій мінімальний бюджет виходить телевізор 4000+приставка 1000 (супер грубі обчислення). При тому що найдешевший смарт тв буде вже від 6000 і по функціоналу буде тугіший

Опубліковано
1 година тому, Юріч сказано:

Ну не знаю... По цьому посиланню діє тимчасова акція, тому ціна трохи нижча (70$), а так, там також 85$ вартує ця приставка. І до того ж, я б не ризикнув би купувати хрєн знає де і як. Я краще піду в якесь наше ельдорадо і куплю цю приставку за 2199 (~83$) і буду мати спокій. Хоч якась гарантія і є куди претензії пред'явити, якщо щось не так.

Ну на рахунок "хрен його знає" не праві. Магазин толковий,  а справа особисто Ваша де купувати. Кому ви притензії предявите? Будете ганяти по сервісних центрах з гаджетом.

1 година тому, Amor сказано:

Навіть якщо 70 проти 40 то не бачу якогось особливого функціоналу аж на 30$. Хоча можливо я помиляюсь, буду мати декілька вільних хвилин то перечитаю можливості

Скупий платить двічі.

Опубліковано
1 минуту назад, butaha сказал:

Ну на рахунок "хрен його знає" не праві. Магазин толковий,  а справа особисто Ваша де купувати. Кому ви притензії предявите? Будете ганяти по сервісних центрах з гаджетом.

Я вже старий і не настільки продвинутий, щоб купувати на буржуйських сайтах. А на рахунок претензій, якщо якась поломка, я приношу девайс в магазин де купував, а вже вони з ним розгрібаються. Якщо магазин ізначально умиває руки, я в такому магазині не купую.

Опубліковано
15 хвилин тому, Юріч сказано:

Я вже старий і не настільки продвинутий, щоб купувати на буржуйських сайтах. А на рахунок претензій, якщо якась поломка, я приношу девайс в магазин де купував, а вже вони з ним розгрібаються. Якщо магазин ізначально умиває руки, я в такому магазині не купую.

Кожен вибирає сам де переплатити!!! :D:D

Відносно ТВ бокса: крутив я в себе майже рік М8S, користувався, в основному для IPTV, Youtube (який вище якості 360р підняти не зміг), сервіси он-лайн відео та і все. Мене, взагалі, не влаштовувало управління Боксом, хоча мав Airmouse, хотілося керувати приставкою та телевізором одним пультом. Тому в один день поставив собі Orange Pi PC+LibreElec, зараз задоволений на 100%.

Переваги: завдяки функції CEC керується одним пультом з ТВ, IPTV - само собою від ВОМ, крутить важкі формати відео, привів в порядок свою медіатеку, YOUTUBE 720р - легко, максимальне використання оперативної памяті 300мБ, вагон надбудов (відео, музичних, програмних). Якось так.

Опубліковано
27 минут назад, butaha сказал:

Кожен вибирає сам де переплатити!!! :D:D

Відносно ТВ бокса: крутив я в себе майже рік М8S, користувався, в основному для IPTV, Youtube (який вище якості 360р підняти не зміг), сервіси он-лайн відео та і все. Мене, взагалі, не влаштовувало управління Боксом, хоча мав Airmouse, хотілося керувати приставкою та телевізором одним пультом. Тому в один день поставив собі Orange Pi PC+LibreElec, зараз задоволений на 100%.

Переваги: завдяки функції CEC керується одним пультом з ТВ, крутить важкі формати відео, привів в порядок свою медіатеку, YOUTUBE 720р - легко, максимальне використання оперативної памяті 300мБ, вагон надбудов (відео, музичних, програмних). Якось так.

Можеш скинути якийсь толковий обзор на свій девайс на нашій мові?

Опубліковано
35 минут назад, butaha сказал:

Скупий платить двічі.

Я на хороші речі не скуплюсь, але і не люблю передплачувати за "назву"

Опубліковано
6 хвилин тому, Юріч сказано:

Можеш скинути якийсь толковий обзор на свій девайс на нашій мові?

Ось, міні ПК класом нижче:

https://www.youtube.com/watch?v=K5DsvjYulvI

А це такий що працює в мене:

https://www.youtube.com/watch?v=WcYzSlufVDs&t=6s

Опубліковано
1 час назад, butaha сказал:

Переваги: завдяки функції CEC керується одним пультом з ТВ, IPTV - само собою від ВОМ,

Можна детальніше про один пульт для ТВ і мініПК. тільки без абревіатур СЕС ВОМ. 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...