Перейти до змісту

Хто зараз що читає / прочитав

t0rik

Рекомендовані повідомлення

1318607.jpg

Педантично вибуваний світ старого Станіславіва, настільки детальний і прекрасний, що здається казковим. Стара добра щаслива імперія (felix латиною щасливий) напередодні тектонічних світових зрушень, що зметуть її. Побут, забави,гуляння, базари і церкви, приїзд цісаря чи ясновельможного князя, жиди, русини, поляки, німці, концерти духових оркестрів і гастролі чарівника-ілюзіоніста Торна. І дві головні героїні, чиї долі і душі переплетені як стовбури двох дерев. Одна з них пані, а одна- служниця, але вони ніби сестри. Стовбури їхніх доль підтримують один одного, живлять, але й часто завдають болю. Вади характерів, зумовлені цим сумісним зростанням, ніби міни сповільненої дії, які в один момент знесуть і їх прекрасний маленький світ. І ось палає затишний будинок, сипеться скло вітражного даху, хто зна чи врятуються ці два деревця у вогняному вирі. Але прекрасний, майже ляльковий світ, уже змінився, його зруйновано, і лиш у мареві думок серед палаючої пожежі - надія на інше життя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Мартен Паж - Как я стал идиотом

Kak_ya_stal_idiotom.jpg

Аннотация:

«Как я стал идиотом» — дебютный роман Мартена Пажа, тридцатилетнего властителя душ и умов сегодняшних молодых французов. Это «путешествие в глупость» поднимает проблемы общие для молодых интеллектуалов его поколения, не умеющих вписаться в «правильную» жизнь. «Ум делает своего обладателя несчастным, одиноким и нищим, — считает герой романа, — тогда как имитация ума приносит бессмертие, растиражированное на газетной бумаге, и восхищение публики, которая верит всему, что читает».В одной из рецензий книги Пажа названы «манифестом детской непосредственности и взрослого цинизма одновременно». Читатели же любят его за легкость письма, остроумие, фантазию и умение «не важничать», «не стараться выглядеть слишком взрослым».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ошо. Жизнь, любовь, смех.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сеттерфилд Диана "Тринадцатая сказка"

post-9646-0-58741200-1421866585_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитала "Колыбельная для кошки" Воннегута і взялася за "Жорстоке небо" Кідрука

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив в інтернеті рецензії на "Марсианин" Енді Вейра, взявся читати. До цього прочитав "Три товариші" Ремарка.

PTqc7mk5XdM.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив в інтернеті рецензії на "Марсианин" Енді Вейра, взявся читати.

Його якраз знімають.

Вкотре перечитую "Марсіанські хроніки" Бредбері.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив в інтернеті рецензії на "Марсианин" Енді Вейра, взявся читати. До цього прочитав "Три товариші" Ремарка.

Теж нещодавно Три товаріща внєдряла))))

А про марсіанина напиши потім. Цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж нещодавно Три товаріща внєдряла)))) А про марсіанина напиши потім. Цікаво.

Відпишу)

Дещо про Ремарка:

P-BzrMDpkiM.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Із нещодавно прочитаного:

Володимир Лис " Із Сонцем За Плечима. Поліська мудрість Пелагеї" - справжній скарб.

Ірен Роздобудько "Лицей послушных жен" - повна туфта...

значно більше сподобався інший роман Роздобудькко "Если би..."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Forever Autumn, коротше, прочитав "Марсіанина" за три дні. Читав переважно перед сном. Книга - просто ульот, для таких нердів і любителів наукової фантастики як я, та й ще з ложкою хорошого гумору - просто must read :)

Залив електронні варіанти книги для читалки (epub і fb2)

martian veyr.zip

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж нещодавно Три товаріща внєдряла)))) А про марсіанина напиши потім. Цікаво.

Відпишу)

Дещо про Ремарка:

P-BzrMDpkiM.jpg

життя в борг - та ж історія) п"ють все що горить)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Леона Вишневська "Маятник".

Я заплющила очі, але не відчула темряви, бо під повіками бігали сонячні зайчики та кортіло усміхатись. Всередині, наче розлилось карамеллю тепло, кожну клітинку мого тіла переповнювала якась дивовижна, загадкова есенція – здається, це була саме вона...

Магія.

По-іншому я не могла описати свій стан. Ось вона, зачарована прострація, вакуум з суцільних див: поcмішок, ніжних дотиків, розуміючих поглядів, обіймів.

Ось воно – щастя, таке водночас одухотворене й блаженне, що перехоплює подих та відверто просте, земне. Тільки простягни руку і торкнись його.

@Леона Вишневська

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дэниел Киз "Таинственная история Билли Миллигана"

Уи́льям Стэ́нли Ми́ллиган, известный как Билли Миллиган(14 февраля 1955, Майами-Бич — 12 декабря 2014, Колумбус[1]) — один из самых известных людей с диагнозом «множественная личность» в истории психиатрии.

В конце 1970-х годов его судили в получившем широкую известность судебном процессе в штате Огайо, США. Миллиган обвинялся в нескольких ограблениях и трёх изнасилованиях, однако его адвокаты заявили о невменяемости своего подзащитного, утверждая, что две из его альтернативных личностей совершили эти преступления без ведома Миллигана. В результате он был оправдан, но направлен на психиатрическое лечение «до тех пор, пока он не выздоровеет». Билли Миллиган стал первым человеком, оправданным в ходе судебного процесса по причине диагноза «множественной личности». В 1988 году после десяти лет в психиатрической клинике Миллиган был признан выздоровевшим и освобождён.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Хотілося б прочитати "Коротка історія тракторів по-українськи"( Кузьма рекомендує) - поділіться електроною версією.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж читала Ірен Роздобудько "Лицей послушных жен" і дуже розчарована - марна трата часу. Це було моє перше знайомство з творчістю цієї письменниці. Не думаю, що захочу ще щось почитати з її романів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Не потрібно судити з однієї книги, почитайте "Гудзик" І.Роздобудько

Gudzik.jpg

з нових сподобалась -

ksd_new.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потягнуло на пригоди, читаю Діккенса "Записки Піквікского клубу". Про Джентельменів які вирішили не сидіти вдома, щось на кшталт *3-ох в лодці*. І смішно і цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

А я раннього Кінга почав читати: Втеча з Шоушенка, Мертва зона. Пробиваю наступні. От відчувається якась цивілізаційно-ментальна відмінність між нами і амерами. Дуже подобаються ззовні прості малоговіркі персонажі з глибоким внутрішнім світом. Кінг це класно вміє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ремарка, залпом " На западном фронте без перемен", "Возвращение" дочитую. Шикарний цикл, війна не міняється.

Джек Финней - Между двух времен - Схоже на Кінга 11/22/63

Ну і хто любить Террі Пратчета раджу - Ніла Геймана, щойно прочитав Синів Анансі. Хороший Автор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я прочитав сім романів Ремарка, якщо бути точним, залишилось ще стільки ж. Один з моїх улюблених класиків. А от з Пратчетом ще не знайомий на жаль, як і з Гарі Гарісоном. Рік тому, прочитав серію "Автостопом по Галактиці" Адамса. Це шедевр(не побоюсь цього слова) і вагомий внесок у жанр наукової фантастики. Тільки важливу роль відіграє переклад, я обрав Генкіна, на мій погляд він найкращий. Звичайно, в ідеалі читати в оригіналі, але мій англійський ще не настільки хороший. :D Рекомендую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Б.Пастернак "Доктор Живаго".Почав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почала читати книгу по рекомендації подруги: "Пять языков любви" Гери Чепмен. Ще з початку читання мій висновок - варто прочитати всім.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продовжує дивувати та захоплювати В.Лис. Країна гіркої ніжності - три покоління однієї родини, три долі, три жінки, кожна з яких обирає свій життєвий шлях - шлях кохання, ніжності, гіркоти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почав було читати (точніше слухати) "Кафку на пляжі" Харукі Муракамі, заснув, вранці прокинувся і чую, що (десь мабуть посередині книги) ріжуть котів, щось там виймають з них... :g04: Тепер не знаю що з цим робити. Початок ніби й непоганий був.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...