Перейти до змісту

Хто зараз що читає / прочитав

t0rik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Давненько я тут не писала. За цей час - 2 книги Юрія Винничука: "Весняні ігри в осінніх садах" та "Мальва Ланда". Перша - суцільна еротика, але яка, мммм :_08:. Друга, тобто "Мальва Ланда" - казка для дорослих, захоплююча, написана розкішною багатою мовою, ну і теж не без еротики :).

Ще був Сєва Новгородцев "Интеграл похож на саксофон" - цікавий опис реалій повсякденного життя в Радянському Союзі в середині 20 ст. Не лише повсякденного - зародження джазу і його ж несприйняття, особливий окремий світ музики і музикантів, точніше джазменів. Прочитала книгу на одному диханні.

І найбільше відкриття - Оксана Забужко "З мапи книг і людей". Забужко крута. Так, як пише вона, так, як вона вкладає всю себе в текст, мені здається, у нас не пише ніхто. В книзі зібрані есе з доробку останніх 20 років про людей, фільми, вистави, книжки, які мали вплив на долю авторки. Боже, як вона написала про Пако - Юрка Покальчука, це пам"ятник в словах. Так само про мовознавця Юрія Шевельова, про якого я, наприклад, ні сном, ні духом не чула. А після прочитаного есе пішла і купила собі "Оксана Забужко. Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992 - 2002". Одним словом, ця книга відкрила мені багато і ще більше укріпила моє захоплення авторкою.

Зараз читаю Бруно Шульца "Цинамонові крамниці та всі інші оповідання" у перекладі Юрія Андруховича.

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Еріх Марія Ремарк "Три товариші"

не підкажете щось ще хороше з Ремарка?

"Тріумфальна арка"
  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Закончил "Шантарам" - понравилось! Проглотил за пару дней!

Хочу полистать Марк Леви Семь дней творения!

"Семь дней творения" - своего рода притча, но притча веселая. Бог и дьявол, чтобы решить извечный спор Добра и Зла, посылают на Землю двух своих "агентов", Софию и Лукаса, которым дается семь дней и семь ночей. У каждого свое задание, им позволено все, кроме одного: им нельзя встречаться, да они и не знают о существовании друг друга. И вот однажды...

Опубліковано

Взяв у колєг Гетто, не смійтеся, "Вечный зов". От такий вінрар :)

Читав книгу Анатолія Іванова, Дивився серіал - сподобалось
Опубліковано

сербський письменник Михайло Пантич "Якщо це любов". Збірка оповідань, дуже цікавих, гарно написаних, місцями химерних...схоже на сповідь:)

Опубліковано

Зараз планую перечитати Фаворит В Пікуля

Прочитав цю книгу минулого року - дуже сподобалось! Проте мушу зауважити певну заангажованість ПІкуля і його намагання виставити Катерину Велику, графів Орлових і Потьомкіна в кращому світлі, ніж вони того заслуговують. Це відчувається, зважаючи навіть на те, що я ніколи історією особливо і не цікавився.

Зараз читаю фанстастику - Френк Герберт "Дюна". Це перша книга, яку читаю на планшеті (придбав собі таку цяцьку місяць тому :)). До того читав виключно те, що було в бібліотеці родичів та друзів. Чесно кажучи, відчув свободу вибору...

Опубліковано

The-great-gatsby.jpg

"Великий Гэтсби" Фрэнсиса Скотта Фицджеральда

"Если тебе вдруг захочется осудить кого-то, вспомни, что не все люди на свете обладают теми преимуществами,

которыми обладал ты."

Опубліковано

"Не думай про червоне" Світлани Пиркало.

Про життя-буття української журналістки ББС в Лондоні. класно написано:)

Опубліковано

Сатклифф Уильям - А ты попробуй

«Опыт есть? Может, попробуешь?» – издевательски спрашивал своих современников Джими Хендрикс, чья гитара выла и звала жечь государственные флаги, свободно любить и использовать промышленное растение «конопля» не по назначению. В наши дни вопрос этот остается открытым. Опыт есть? Любой? Жить умеешь? Чтобы доказать себе и своим приятелям, что он не хуже других, наивный 19-летний англичанин Дэвид отправляется в модную и экзотическую страну – Индию. В череде невероятных комических похождений, приводящих его в ашрамы просветленных соотечественников, на роскошные курорты и переполненные толпами индийцев улицы, Дэвид познает – нет, не Индию, но самого себя. Но какой ценой? Мать Духовности поворачивается к европейцу... задом. Бестселлер Уильяма Сатклиффа – умная и смешная сатира на молодежь конца века. Сатклифф насмехается не только над своими ошеломленными жизнью сверстниками, но и над «священной коровой» современного Запада – тягой к познанию духовного Востока. «А ты попробуй» – откровенная и увлекательная авантюра о путешествиях с обязательным рулоном туалетной бумаги в рюкзаке, целых газонах запрещенной травы и сексе без границ.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...