Перейти до змісту

Заливка фундаменту. Допоможіть будь-ласка

Igor_P@dro

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня! Плануємо зробити добудову до існуючого будинку розміром 7,7 на 6,3  в районі Дубнівської, двохповерха, монолітне перекриття, стіни з блоку 300, дах двускатний - металочерипиця. Фундамент плануємо стрічковий і самі заливати. Підскажіть будь-ласка яку конструкцію арматури краще застосувати, на яку глибину заглиблюватися, яку ширину зробити. Де краще замовляти в Луцьку бетон, арматуру і дошку для опалубки. Буду дуже вдячний за відповіді

Опубліковано

Я собі коли заливав фундамент, то вязав арматуру  тільки 2 прута і між ними перекладини через 20-25 см. Така собі драбинка вийшла.

Знаю вяжуть і в формі трикутника і в формі квадрата, але мені мого вистачило. Грунт твердий. По хаті трищин немає.

Вам треба виходити зі своїх умов. Однозначно засверлюватись в уже існуючий фундамент і забивати туди арматуру. Копати траншею 1,2 м глибиною. 10см піску на подушку, 10 см щебеню. Ложити арматуру. Заливати бетон. Дати висохнути 1-2 тижні. Ставити опалубку і заливати в ноль. Залишити вистоятись на зиму. Восени можна зводити добудову.

Бетон без різниці де брати - ціна одинакова. Метал найближче до вас на Комексі. Дошки найближче на Трункіна навпроти Камаз-центру.

Опубліковано
2 годин тому, Boomboxic сказано:

Однозначно засверлюватись в уже існуючий фундамент і забивати туди арматуру. Копати траншею 1,2 м глибиною. 10см піску на подушку, 10 см щебеню. Ложити арматуру. Заливати бетон

бити по руках треба за такі поради...

Опубліковано

Коли собі доливав то давав чотири жили арматури в землі ічотири зверху,приблизно через півтори метри давав по два вертикальних прути на всю висоту фундаменту,по кутках по чотири прути і звязував це все між сюбою. В фундамент теж засверлювався.

Опубліковано

Обовязково утепліть по зовнішньому периметру, Арматура звязується хомутами з 6-ки дроту. Див. схему. Відстань від зовнішнього краю фундаменту до арматури, в фундаменті - 4-5 см. Засверлювати чи ні до існуючої будівлі це питання спірне, новобудова з часом має властивість просідати відносно вже існуючої будівлі.  Ширину і глибину треба рахувати відповідно до навантаження і грунту. 

Схема-вязки-арматуры-при-помощи-хомутов.gif

Опубліковано
16 hours ago, Dima4s said:

бити по руках треба за такі поради...

В полеміку вступати немає сенсу. Все одно кожен залишиться при своїй думці. Моя то хоч на практиці підверджена. Будуйте по книжках - будьте впевнені в міцності конструкції.

Гарного настрою всім.

Опубліковано
21 годин тому, Boomboxic сказано:

Заливати бетон. Дати висохнути 1-2 тижні. Ставити опалубку і заливати в ноль. Залишити вистоятись на зиму

Можна поцікавитися,  для чого залишати на зиму? Неодноразово чую пооподібну пораду,  але не розумію мети. 

Опубліковано
16 минут назад, Unknown сказал:

Можна поцікавитися,  для чого залишати на зиму? Неодноразово чую пооподібну пораду,  але не розумію мети. 

Pru zamerzanni-rozmerzanni grynty zumojy widbywaecja rozshurennja-zwygennja, takum 4unom widbywaecja ryh grynty, fendament "sidae" pid wlasnojy wagojy.

Опубліковано

Як на мене, погана послідовність дій. Грунт під фундаментом не повинен рухатися,  оскільки в різних місцях може бути різний рівень підйому/просідання через різну вологість,  і є ризик тріщини.

Опубліковано
5 годин тому, RojkFV сказано:

Pru zamerzanni-rozmerzanni grynty zumojy widbywaecja rozshurennja-zwygennja, takum 4unom widbywaecja ryh grynty, fendament "sidae" pid wlasnojy wagojy.

Фундамент потрібно робити нижче глибини промерзання, щоб він не рухався. Якщо після зими фундамент "сяде" то я б не радив далі будуватись.

Опубліковано
8 минут назад, Unknown сказал:

Як на мене, погана послідовність дій. Грунт під фундаментом не повинен рухатися,  оскільки в різних місцях може бути різний рівень підйому/просідання через різну вологість,  і є ризик тріщини.

Для цього служить каркас з арматури, щоб мінімізувати появу тріщин бетону.

Опубліковано
2 минуты назад, sergkots сказал:

Фундамент потрібно робити нижче глибини промерзання, щоб він не рухався. Якщо після зими фундамент "сяде" то я б не радив далі будуватись.

Якщо вже робити все по правилам, то потрібно кликати геодезистів вони дадуть свій висновок по грунтах, тоді вже замовляти проект прибудови. Але ж автор з самого початку пояснив ситуацію: самому все зробити з мінімальними витратами. Потрібно робити нижче глибини промерзання - це істина.

Опубліковано
15 хвилин тому, RojkFV сказано:

Якщо вже робити все по правилам, то потрібно кликати геодезистів вони дадуть свій висновок по грунтах, тоді вже замовляти проект прибудови. Але ж автор з самого початку пояснив ситуацію: самому все зробити з мінімальними витратами. Потрібно робити нижче глибини промерзання - це істина.

Геологів

Опубліковано

Арматура 10ка, приблизно в'яжеться у чотори прути паралельно фундаменту+ вертикальні стійки з нього ж, для того щоб рівномірно прокласти та "завязати" всю арматуру. Заливати. Чому залишати на зиму?, мені не зрозуміло. Я соби вилив фундамент та через місяць почав будувати стіни... до зими хата була збудована. Так і залишив її зимовати. Моя думка що краще навантажити все разом з самого початку... а не частинами.

Живу вже 5й рік, нічого дякувати Богу не тріснуло. 

П.С. Не забудь у фундамент закласти закладні, для майбутніх комунікацій... бо потім ой тяжко буде довбати бетон.

Опубліковано
On 17.09.2017 at 08:43, Alto®WoLF сказано:

Арматура 10ка, приблизно в'яжеться у чотори прути паралельно фундаменту+ вертикальні стійки з нього ж, для того щоб рівномірно прокласти та "завязати" всю арматуру. Заливати. Чому залишати на зиму?, мені не зрозуміло. Я соби вилив фундамент та через місяць почав будувати стіни... до зими хата була збудована. Так і залишив її зимовати. Моя думка що краще навантажити все разом з самого початку... а не частинами.

Живу вже 5й рік, нічого дякувати Богу не тріснуло. 

П.С. Не забудь у фундамент закласти закладні, для майбутніх комунікацій... бо потім ой тяжко буде довбати бетон.

А на яку глибину від землі заливали фундамент?

Опубліковано
4 годин тому, Igor_P@dro сказано:

А на яку глибину від землі заливали фундамент?

On 13.09.2017 at 22:11, RojkFV сказано:

Потрібно робити нижче глибини промерзання - це істина.

Дно траншеї під фундамент має бути строго горизонтальне.

• 3 тижня потому...
  • 5 тижнів потому...
Опубліковано
В 13.09.2017 в 16:13, Unknown сказал:

Ну це багато хто так говорить, що якби - чим довше вистоїться, тим бетон кращий буде. Наскільки це правда, ну не знаю. 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...