Перейти до змісту

Боти, як засіб маніпулювання свідомістю [концепт]

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
14 хвилин тому, HWman сказано:

Ось цей ролик вже здається не таким і антиутопічним, котрим виглядав 5 років тому

Не факт. Виникає багато речей про які навіть не уявляли. Наприклад звичайна реклама втрачає позиції - партнерські програми більш актуальні. Енергетика теж навряд чи буде такою як передбачували - вже вперед виступає розподілена генерація, різна вартість на протязі доби, об'єднана генерація.

Розвиток інформаційних технологій дає можливість створювати речі про які футурологи навіть не мріяли.

Опубліковано

У нас тут є найкрутіший вид ботів - платні інтернет агітатори, які мають чіткий план, інструкцію, на них не впливають жодні аргументи, факти. Чи цікаво з ними спілкуватись? Думаю небагатьом. Притому що це реальні люди, чи принаймі людина. Який сенс в спілкуванні з комп'ютером, з досконалою програмою на потужному движку? Це інша форма, яку ви сприйматемете до того часу, поки вона буде корелювати з вашими егоїстичними людськими потребами. Де цієї кореляції не буде, там і не буде спілкування. Комп'ютер може спілкуватись з котиками, песиками, гратись з ними, але ж вам це не цікаво, вас цікавлять програми для людей, бо ви людина. Колосальну кількість інформації комп'ютер не може вам надати. Він немає дитинства і дитячих друзів, він не хворіє і немає проблем. Ви не поділитесь з ним як з старими друзями спогадами про дитинство і життя. Тому це цікаво, але чи є в цьому сенс ще велике питання. Егоїзм розробників очевидний, але сенс?

Суть впливу бігдата в тому, що аналізуючи профіль в соцмережі, знаходячи серед постів потрібні символи, слова, фрази, визначається умовне вподобання людини і під нього формується предвзятий контент з фраз, справ, аналізу претендента і його опонента. Колись це було у вигляді чорного піару, потім джинси, маніпуляцій з соціологічними рейтингами. Але це все хоча й переможні, але одноразові технології, до яких суспільство дуже швидко адаптується і знаходить антидот. Все залежить від людини і її здатності до мислення, аналізу, до особистого сприйняття чи антипатії. Порошенка також дуже технологічно обрали, але чи потрібний вам такий персонаж на другий термін? Хоча в плані маркетингу це цікавий момент, але знову ж таки, поки суспільство ним не приїсться, як новинкою технології. 

Я спостерігаю досить велику кількість людей, як вже нахавались технологій і стараються більше аналізувати власне життя, досліджувати і виправляти його, ане новий гаджет.

Опубліковано

Я не знаю хто з якими алгоритмами там працює. Нікого не хочу образити. Певен, що багато розробок корпорацій поза можливістю "пащупать". Щодо імунітету людей, то всі ми опираємось на власний емпіричний досвід. А от статистика (яка самі знаєте шо) каже мені що 93% спокійно хавають дибілізатор і іже з ним. Тут цікава питома вага впливу, а не реакція одного юніта)

Зи. IBM відкрило апі для квантових обчислень. Це, так просто, ще один штрішок. І то вже вам не куда.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...