Перейти до змісту

Боти, як засіб маніпулювання свідомістю [концепт]


HWman

Рекомендовані повідомлення

Насправді цікавий концепт озвучений в цьому ролику:
 

 

Створюємо систему, котра генеруватиме профілі на тому ресурсі, де це потрібно, навчаємо нейромережу строчити правильні коментарі, аналізувати відповіді і правильно на них відписуватись, і вуаля - ось вам інструмент крутіше телевізора.

Уявіть кому такий інструмент може бути корисний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фактори:

 

  • Різко зростаючий тред і широкий попит на призерів з математики і тру спеців ML. В штатах - наукові лабораторії, топ вендорів, стартапи, фінансовий сектор. Росія, Китай аналогічно. Галузі застосування різні. Зарплата в одній з компаній (можу збрехати але ніби HP) в сфері розробки автопілоту (хоча б здавалося де ХП а де автомобілі, та?) старт від 300k$ рік

 

Тобто, трішки відходячи від теми. Реалії сьогоднішнього дня - хочеш заробляти достатньо в сфері програмування, щоб не думати за фінансову сторону вибирай один з двох напрямків:

1. Ванільний JS (як би смішно це не звучало для "істєнних"). Прямо хардкорно так з повним ES6, генераторами (корутинами) чи то асінк-авейтом, в node з потоками, чайлдами, кластером і рештою бубнів. Паралельно вибираєш мордо-фреймворк: ангуляри, реакт, ву. Окремо по серверній стороні і всякі подєлкі - go + noSQL + SQL. І для фану всяку функціональщину типу ерланга чи кложури. За нативну сторону на мобільних девайсах не паришся, оскільки вже в макосі повним ходом JS, рано чи пізно зашиють в iOS V8 (аналог) і все буде норм.

2. Ідеш в ML, обмежений але значно коротший набір інструментів.

Вибрав другий варіант - молодець, мало того, що не треба вчити уевий зоопарк технологій так і платять в два-три більше. 

 

  • CUDA. На хетцнері вже є в оренду gpu сервера, це звичайно не  ширпотреб аля Amazon, DO. І явно ніхто в бойових проектах іх не буде використовувати. Тести, тести, тести. В мережі є відео Іларіонова Олега де він проходиться по всіх проблемах з нейронкою. Починаючи від оськи і закінчуючи ручним рестартом демонів.
  • широке розповсюдження засобів обробки великих потоків, вже обговорений вище noSQL, плюсуємо сюди колонкові СУБД.
  • вірші, розповіді, картини.

Аналізуємо, робимо висновки. Моє імхо, такі технології то є майбутнє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це ви про імітацію масової активності, яку можна монетизувати? А хто буде за фейк платити гроші? По суті це кидалово. Адже голосують реальні люди з реальною думкою (яку можна моделювати, але ж не фіктивними рейтингами ботів), купують також реальні люди. Чи збільшуючи ботову відвідуваність сторінки гугл піднімає її в рейтингу? Тоді якість рейтингу гугла буде падати і йому прийдеться створювати антиботні механізми, щоб показувати клієнтам реальний результат. Це ви про це?))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, romaxa11 сказал:

Це ви про імітацію масової активності, яку можна монетизувати? А хто буде за фейк платити гроші? По суті це кидалово. Адже голосують реальні люди з реальною думкою (яку можна моделювати, але ж не фіктивними рейтингами ботів), купують також реальні люди. Чи збільшуючи ботову відвідуваність сторінки гугл піднімає її в рейтингу? Тоді якість рейтингу гугла буде падати і йому прийдеться створювати антиботні механізми, щоб показувати клієнтам реальний результат. Це ви про це?))))

Ні, я про маніпулювання, коли за допомогою ботів нас підштовхують прийняти потрібне комусь рішення, чи зробити правильні висновки...

 

Наприклад "політсрачі" у коменатх на ютубі, інше пояснення цьому я не можу знайти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, HWman сказано:

Наприклад "політсрачі" у коменатх на ютубі

А в нас зараз по-моєму скрізь політсрач цвіте і пахне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, veter сказал:

А в нас зараз по-моєму скрізь політсрач цвіте і пахне

Це я для прикладу сказав, а взагалі все це озвученно в ролику, хоч і мєльком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

22 часа назад, romaxa11 сказал:

Це ви про імітацію масової активності...

 

Мда..

 

Телебачення як засіб формування точкової фокусної думки. Тільки у нашому випадку треба телевізор закреслити і вписати олдЗМІ. Нєт нє слишал?

Ок.. а якщо так - "чо там у хАхлов?", "расійская імпєрія", "снід", "глобальне потепління", "бен ладен", "іран", "мейк амеріка грейт аген"?? Якщо і так нічого не говорить, то можна далі не читати.

 

Для стандартних типових ЗМІ всі методики прописані, всі схеми відпрацьовані, формування "нової думки (ака ідеї)" контрольовне. І ніхто в принципі не парився питанням інтернету, поки в кінці 2015 не стало зрозуміло що половина рекламних бюджетів на наступний рік перетікає в онлайн. Та-да-да-дам! А там свої закони, своя культура, мемосікі, качкогубкі, реп і взагалі потік неконтрольованого висєру.

 

А тепер уявімо систему яка парсить коменти, срач, обговорення тупо по слову ключу, або взагалі вцілому і пише людською мову, аналізуючи діалог по заданим алгоритмам.

До прикладу. Нєкій рома111 пише на борді що Лапін - *вирізано цензурою*. І серед обговорення і головне в контексті від давно зареєстрованого юзера з профайлом і постами приходить повідомлення що, мов може і він тойво, але от лічно мені зробив тото і тото. І я от не думаю, що він тойво, але то чісто імха. Це повідомлення підхоплює другий користувач і вставляє свої п'ять копійок. Ніякого конфлікту і давай вийди в реал, сцуко!!1 В результаті всієї тої мішанини в менш прозорливого користувача наступає когнітивний дисонанс, кому ж вірити. І, як показує практика, негатив абсорбовується.

А тепер множимо то на вкантактік, окей-обі і мордокнижку, систему дискус і всі популярні платформи. А тепер ще уявімо, що в куплених інтернет ЗМІ новини від нейронки будуть вспливати саме в той момент, коли резонує інша подія. Ну і так далі. Я значно спростив модель.

 

P.S як діти, їйбо, все на пальцях треба)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Простіше кажучи, раніше за допомогою ЗМІ можна було нав'язувати потрібну думку, причому так, що ми її приймали як свою, власну. Зараз це все малоефективно, тому на прицілі інтернет, котрий крім цього ще дає змогу для глобального тоталітаризму, ось що страшно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачайте, що російською...

Присмотритесь. 9 признаков того, что вы имеете дело с манипулятором

Показати прихований контент  

Разоблачить эмоционального манипулятора сложно, но возможно. Ознакомившись с подборкой The Huffington Post, вы больше не дадите себя в обиду.

Они подрывают вашу веру в то, что вы способны адекватно оценить происходящее. Эмоциональные манипуляторы — искусные лгуны. Такие люди будут настаивать на том, что ничего не случилось, даже если инцидент произошёл. Они станут утверждать, что говорили о чём-то, хоть на самом деле не проронили ни слова. Проблема в том, что их демонстративный убеждённый тон заставляет вас сомневаться в том, как же всё происходило на самом деле.

"Настаивать на том, что проблему вызвало ваше воображение, — чрезвычайно эффективный способ избавиться от неприятностей", — констатирует доктор Бредберри.

Их поступки не соответствуют их словам. "Эмоциональные манипуляторы будут говорить вам то, что вы хотите услышать, но их действия — совершенно другая история", — предупреждает соавтор "Эмоционального интеллекта 2.0".

Такие люди клянутся в поддержке, но как только наступает время подтвердить свои слова делом, они резко меняют тактику, убеждая вас в безосновательности вашей просьбы. Манипуляторы могут рассказывать о том, как рады вашему знакомству, но своим поведением демонстрировать, что вы для них — настоящая обуза. По словам доктора Бредберри, это ещё один коварный способ ослабить вашу веру в себя, сделать ваше восприятие мира удобным и выгодным для другого человека.

Они настоящие эксперты в области обвинения. Эмоциональные манипуляторы умеют делать вас виноватыми и оборачивать это в свою пользу. Если вы заговорили о чём-то, что вас беспокоит, они сделают вас виновными в том, что вы затронули эту тему. Если вы не стали говорить о проблеме, вас обвинят в замалчивании.

"Когда вы имеете дело с эмоциональными манипуляторами, всё, что бы вы ни сделали, будет неправильно, и, вне зависимости от того, с какими проблемами столкнулись вы и ваш собеседник, виновником оказываетесь вы", — поясняет доктор Бредберри.

Они примеряют на себя роль жертвы. Эмоциональные манипуляторы никогда не признают свою вину. "Неважно, что они сделали или чего не сумели сделать, виноватым будет кто-то другой", — уверяет обозреватель The Huffington Post. И добавляет: скорее всего, этим "кем-то" окажетесь вы. Вы огорчились или разозлились? Сами виноваты, ведь построили неоправданно высокие ожидания. Настроение испортилось у манипулятора? Виноваты опять вы, в этот раз потому, что вы огорчили своего собеседника.

Они слишком навязчивы. "Будь то деловые или личные отношения, эмоциональные манипуляторы всегда, кажется, пропускают несколько ступеней", — констатирует доктор Бредберри. По его словам, от других новых знакомых такие люди отличаются подозрительной решительностью и готовностью к сближению. Они притворяются уязвимыми, чувствительными. Это уловка, которая заставит почувствовать себя "особенными", быстрее впустить такого человека в свой круг и сочувствовать всем его эмоциям.

Они эмоциональная "чёрная дыра". "Какие бы эмоции ни испытывали манипуляторы, у них получается затянуть в эти переживания всех вокруг", — предупреждает Бредберри. Они умело навязывают своё настроение окружающим. Вы начинаете чувствовать себя ответственным за улучшение их настроения.

Они охотно соглашаются помочь, а затем ведут себя, как мученики. Энтузиазм угасает, они начинают вздыхать и жаловаться на то, что взяли на себя тяжёлую ношу. Если вы попытаетесь пролить свет на ситуацию, на вас обрушатся с обвинениями, возможно, даже назовут параноиком. Цель? Заставить вас почувствовать себя виновным, неблагодарным, а возможно, даже сумасшедшим.

Их дела всегда идут хуже. "Что бы с вами ни стряслось, эмоциональные манипуляторы переживают в этот момент более серьёзную проблему", — поясняет доктор Бредберри. Они подрывают обоснованность ваших жалоб, требуя внимания к себе. Зачем им это? Чтобы вы замолчали, так как ваши проблемы — вовсе не проблемы.

Они знают о ваших слабостях и не стесняются этим пользоваться. Эмоциональные манипуляторы знают о ваших больных мозолях, и обязательно используют эти знания против вас. "Если вес — ваше больное место, они комментируют, что вы едите или как на вас сидит одежда; если беспокоитесь о предстоящей презентации, они напоминают, насколько строгими и предубеждёнными могут оказаться ваши слушатели", — приводит примеры Бредберри. Всё, что они о вас знают, будет использовано против вас.

Преодоление манипуляций. Поведение эмоциональных манипуляторов настолько нелогично, что сводит вас с ума. Вам не кажется — их поведение действительно противоречит здравому смыслу. Зачем же позволять себе реагировать на них и втягиваться в игру?

Чем иррациональней человек, тем легче вам будет избежать его ловушек. Не пытайтесь победить в этой игре. Дистанцируйтесь от манипуляторов и наблюдайте за ними, как за презентацией некоего научного проекта.

"Установите границы", — советует обозреватель The Huffington Post. По его мнению, ограничив общение со сложным человеком, контролируя каждое слово и не поддаваясь на провокации, можно спастись от роли жертвы манипуляций. Доктор Бредберри уверен: "Фокус в том, чтобы всегда быть начеку, не дать человеку пересечь установленные границы, несмотря на все его попытки это сделать".

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 часов назад, Basil сказал:

Вибачайте, що російською...

Присмотритесь. 9 признаков того, что вы имеете дело с манипулятором

Показати прихований контент

Разоблачить эмоционального манипулятора сложно, но возможно. Ознакомившись с подборкой The Huffington Post, вы больше не дадите себя в обиду.

Они подрывают вашу веру в то, что вы способны адекватно оценить происходящее. Эмоциональные манипуляторы — искусные лгуны. Такие люди будут настаивать на том, что ничего не случилось, даже если инцидент произошёл. Они станут утверждать, что говорили о чём-то, хоть на самом деле не проронили ни слова. Проблема в том, что их демонстративный убеждённый тон заставляет вас сомневаться в том, как же всё происходило на самом деле.

"Настаивать на том, что проблему вызвало ваше воображение, — чрезвычайно эффективный способ избавиться от неприятностей", — констатирует доктор Бредберри.

Их поступки не соответствуют их словам. "Эмоциональные манипуляторы будут говорить вам то, что вы хотите услышать, но их действия — совершенно другая история", — предупреждает соавтор "Эмоционального интеллекта 2.0".

Такие люди клянутся в поддержке, но как только наступает время подтвердить свои слова делом, они резко меняют тактику, убеждая вас в безосновательности вашей просьбы. Манипуляторы могут рассказывать о том, как рады вашему знакомству, но своим поведением демонстрировать, что вы для них — настоящая обуза. По словам доктора Бредберри, это ещё один коварный способ ослабить вашу веру в себя, сделать ваше восприятие мира удобным и выгодным для другого человека.

Они настоящие эксперты в области обвинения. Эмоциональные манипуляторы умеют делать вас виноватыми и оборачивать это в свою пользу. Если вы заговорили о чём-то, что вас беспокоит, они сделают вас виновными в том, что вы затронули эту тему. Если вы не стали говорить о проблеме, вас обвинят в замалчивании.

"Когда вы имеете дело с эмоциональными манипуляторами, всё, что бы вы ни сделали, будет неправильно, и, вне зависимости от того, с какими проблемами столкнулись вы и ваш собеседник, виновником оказываетесь вы", — поясняет доктор Бредберри.

Они примеряют на себя роль жертвы. Эмоциональные манипуляторы никогда не признают свою вину. "Неважно, что они сделали или чего не сумели сделать, виноватым будет кто-то другой", — уверяет обозреватель The Huffington Post. И добавляет: скорее всего, этим "кем-то" окажетесь вы. Вы огорчились или разозлились? Сами виноваты, ведь построили неоправданно высокие ожидания. Настроение испортилось у манипулятора? Виноваты опять вы, в этот раз потому, что вы огорчили своего собеседника.

Они слишком навязчивы. "Будь то деловые или личные отношения, эмоциональные манипуляторы всегда, кажется, пропускают несколько ступеней", — констатирует доктор Бредберри. По его словам, от других новых знакомых такие люди отличаются подозрительной решительностью и готовностью к сближению. Они притворяются уязвимыми, чувствительными. Это уловка, которая заставит почувствовать себя "особенными", быстрее впустить такого человека в свой круг и сочувствовать всем его эмоциям.

Они эмоциональная "чёрная дыра". "Какие бы эмоции ни испытывали манипуляторы, у них получается затянуть в эти переживания всех вокруг", — предупреждает Бредберри. Они умело навязывают своё настроение окружающим. Вы начинаете чувствовать себя ответственным за улучшение их настроения.

Они охотно соглашаются помочь, а затем ведут себя, как мученики. Энтузиазм угасает, они начинают вздыхать и жаловаться на то, что взяли на себя тяжёлую ношу. Если вы попытаетесь пролить свет на ситуацию, на вас обрушатся с обвинениями, возможно, даже назовут параноиком. Цель? Заставить вас почувствовать себя виновным, неблагодарным, а возможно, даже сумасшедшим.

Их дела всегда идут хуже. "Что бы с вами ни стряслось, эмоциональные манипуляторы переживают в этот момент более серьёзную проблему", — поясняет доктор Бредберри. Они подрывают обоснованность ваших жалоб, требуя внимания к себе. Зачем им это? Чтобы вы замолчали, так как ваши проблемы — вовсе не проблемы.

Они знают о ваших слабостях и не стесняются этим пользоваться. Эмоциональные манипуляторы знают о ваших больных мозолях, и обязательно используют эти знания против вас. "Если вес — ваше больное место, они комментируют, что вы едите или как на вас сидит одежда; если беспокоитесь о предстоящей презентации, они напоминают, насколько строгими и предубеждёнными могут оказаться ваши слушатели", — приводит примеры Бредберри. Всё, что они о вас знают, будет использовано против вас.

Преодоление манипуляций. Поведение эмоциональных манипуляторов настолько нелогично, что сводит вас с ума. Вам не кажется — их поведение действительно противоречит здравому смыслу. Зачем же позволять себе реагировать на них и втягиваться в игру?

Чем иррациональней человек, тем легче вам будет избежать его ловушек. Не пытайтесь победить в этой игре. Дистанцируйтесь от манипуляторов и наблюдайте за ними, как за презентацией некоего научного проекта.

"Установите границы", — советует обозреватель The Huffington Post. По его мнению, ограничив общение со сложным человеком, контролируя каждое слово и не поддаваясь на провокации, можно спастись от роли жертвы манипуляций. Доктор Бредберри уверен: "Фокус в том, чтобы всегда быть начеку, не дать человеку пересечь установленные границы, несмотря на все его попытки это сделать".

Hide

 

Навіяло:

 

Але я тему створював не про це.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 4/22/2017 at 3:06 PM, HWman said:

Створюємо систему, котра генеруватиме профілі на тому ресурсі, де це потрібно, навчаємо нейромережу строчити правильні коментарі, аналізувати відповіді і правильно на них відписуватись, і вуаля - ось вам інструмент крутіше телевізора.

Уявіть кому такий інструмент може бути корисний.

 

а ти думаєш нейромережа може на даному етапі розвитку МЛ строчити саме правильні коментарі і відповіді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 minutes ago, yucore said:

а ти думаєш нейромережа може на даному етапі розвитку МЛ строчити саме правильні коментарі і відповіді?

 

ну в мене дружина часом спілкується з Сірі, каже "цікавий співрозмовник" ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Just now, yu2007 said:

 

ну в мене дружина часом спілкується з Сірі, каже "цікавий співрозмовник" ))

 

Цікавий то цікавий, але тупий як пробка.

Наскільки я знаю, ще ніхто не підійшов близько до генерування МЛ алгоритмами чогось схожого на людський хід думок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 minutes ago, yucore said:

Цікавий то цікавий, але тупий як пробка.

Наскільки я знаю, ще ніхто не підійшов близько до генерування МЛ алгоритмами чогось схожого на людський хід думок

 

ее, значить в тебе іфон неправильної версії. наш сірі розумний

 

ну нічого, скайнет прийде, порядок наведе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 minutes ago, yu2007 said:

 

ее, значить в тебе іфон неправильної версії. наш сірі розумний

 

ну нічого, скайнет прийде, порядок наведе

 

ага

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, yucore сказано:

Цікавий то цікавий, але тупий як пробка.

Наскільки я знаю, ще ніхто не підійшов близько до генерування МЛ алгоритмами чогось схожого на людський хід думок

пффф... щось подібне до ходу думок карамби згенерувати може кнопкова нокія. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 hours ago, difoto said:

пффф... щось подібне до ходу думок карамби згенерувати може кнопкова нокія. 

Так я ж про людей говорю, а не про карамбу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 час назад, yucore сказал:

а ти думаєш нейромережа може на даному етапі розвитку МЛ строчити саме правильні коментарі і відповіді?

А хто знає які там системи нарозробляли і які обчислювальні потужності цим рулять. Одне діло судити по комерційних зразках, котрі доступні для рядового користувача, інше - коли річ йде про цілі країни.

В любому випадку все озвучене мною це лише теорія, я не маю уявлення що і як насправді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

52 minutes ago, HWman said:

А хто знає які там системи нарозробляли і які обчислювальні потужності цим рулять. Одне діло судити по комерційних зразках, котрі доступні для рядового користувача, інше - коли річ йде про цілі країни.

В любому випадку все озвучене мною це лише теорія, я не маю уявлення що і як насправді.

 
 

Система одна і та ж, маю на увазі алгоритми, відрізняються лише дані, на основі яких ти будеш її тренувати і параметри калібрування. Я працюю зараз з різними МЛ алгоритмами, в тому числі з різними типами нейронних мереж. Дуже багато хто хоче отримати таку можливість, бо, по суті це буде прорив у всіх галузях, але але але

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, HWman сказано:

А хто знає які там системи нарозробляли і які обчислювальні потужності цим рулять. Одне діло судити по комерційних зразках, котрі доступні для рядового користувача, інше - коли річ йде про цілі країни.

В любому випадку все озвучене мною це лише теорія, я не маю уявлення що і як насправді.

Є вже таке:

Трамп міг перемогти завдяки Big Data і новому методу аналізу виборців – Das Magazin

Певно є й засоби, що дозволяють одній людині керувати сотнями облікових записів, на ходу робити рерайти постів, автоматичний підбір матеріалу та додаткової інформації.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, HWman сказано:

Айті демократія, а шо? 21 століття на дворі.

Це лише зміни, становлення, перехід. Століття та десятиріччя вже не потрібні, але це ще не фінал розвитку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минуты назад, sergkots сказал:

Це лише зміни, становлення, перехід. Століття та десятиріччя вже не потрібні, але це ще не фінал розвитку.

Я тако слідкую за цим всім, і можу з впевненістю сказати що це ще початок, далі буде веселіше.

Ось цей ролик вже здається не таким і антиутопічним, котрим виглядав 5 років тому
 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...