Перейти до змісту

Мелена кава. Ваші вподобання та поради

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

"Присів" на ранкову каву. Перепробував каву кількох марок. Хочу підібрати хорошу каву, для того, щоб не помилятися в покупках і не викидати гроші на вітер.

Отже, мій скромний досвід:

1. Спершу спробував Кава Lacomba 70 г мел. Арабіка. Як на мене досить непогана. Ціна на ПАККО біля 20 грн

2. Далі трапилася  Illy Espresso Medium. Дуже смачна. Ціну і де придбати в Луцьку не знаю.

3. Потім було ось це Кава мелена VivatCafe Original 100г. Смак поганий (напевно це робуста з домішками чогось) і запах кави у банці був якийсь з елементами хімії.

Діліться враженнями. Хочу підібрати хорошу арабіку з нормальними цінами.

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я не дуже моцний спец по каві, але то що у нас продають уже запаковане зазвичай досить паскудне. Беру і додому lavazza італійську а на роботу mocca fix німецьку з контрабасних точок. Виходить суттєво дешевше та краще аніж те, що у нас в магазинах. Та ж mocca fix 70 грн за пів кг 

Опубліковано
1 година тому, Skorpio76 сказано:

"Присів" на ранкову каву. Перепробував каву кількох марок. Хочу підібрати хорошу каву, для того, щоб не помилятися в покупках і не викидати гроші на вітер.

Отже, мій скромний досвід:

1. Спершу спробував Кава Lacomba 70 г мел. Арабіка

розживіться на кавоварку гарну. в нас на борді навіть можна взяти.

я жмотилася на дві з половиною тисячі років п'ять. а тепер думаю, яка дурна була))))

по перше хвилина часу!

по друге міцна, ароматна, з насиченим смаком кава!

купуємо в зернах і точно бачимо, що то кава.

я не кавоман. п'ю лише вранці, за компанію чоловікові.

зранку, коли всі спішать, нормальної кави не завариш і не зробиш. а тут раз і є.

Опубліковано

Я беру в "італіських" магазинчиках мелену Lavazza, тільки італійську, не польську. До вподоби всі, тому періодично змінюю Crema Gusto, Rossa, Oro. Заварюю в гейзерній кавоварці - і смак і запах неперевершені

Опубліковано

Купую Movenpick - як на мене, ця кава ідеально заварюється в гейзерній кавоварці, в кавоварці - взагалі не той смак. З дешевших терпима на смак Marita. 

Опубліковано

Дешево і сердито, та й вцілому пристойно, зерно LeGrand з польської бідрьонки, 500грам ~ 100₴.

Існує в 2 варіантах, чорна і бежева упаковки. Стабільна якість, високий гатунок.

99% того що продають наші супермаркети - мікс жолудів і підсмаженого сміття, що в зерні, що мелена...

Опубліковано

Останніх кілька років купую Eduscho a la carte (зелену).

Часом балую себе зерновою, щоб при мені змололи.  Вона дорога. 100г в районі 40 грн.

із тього що в нас є подобається Арабіка: Бразилія Сантос, Коламбія супремо, і  сама смачна Нікарагуа Марагоджип.

Опубліковано
4 минуты назад, Deemon сказал:

Дешево і сердито, та й вцілому пристойно, зерно LeGrand з польської бідрьонки, 500грам ~ 100₴.

Існує в 2 варіантах, чорна і бежева упаковки. Стабільна якість, високий гатунок.

99% того що продають наші супермаркети - мікс жолудів і підсмаженого сміття, що в зерні, що мелена...

А як в зерні  можуть бути жолуді з сміттям?Вже й так навчилися робити?Купуємо тільки в зернах-різну..ще не найшли ідеальне співвідношення:ціна-якість.Заварюємо в гейзерній кавоварці

Опубліковано

Я про мелену мав на увазі. Але й разом з тим, 1-2й сорт зерна невідомого походження, аля львівська/віденська і тд, це теж непотріб. Як і усілякі ірландські вершки та баварський шоколад, не купуйте ароматизований хлам :)

Опубліковано

все хотів запитати, а це нормально що кава в паперовій упаковці а всередині пресованний брикет без ідентифікації?

яку наклеїш обгортку така і кава стане, нє?

Опубліковано
3 годин тому, vaz75 сказано:

"італіських" магазинчиках мелену Lavazza

дуже багато підробок, дуже...  дядько передає з Італії і та що купую в нас навіть упаковка різниться тобто написи...

Опубліковано
28 минут назад, Oli сказал:

дуже багато підробок, дуже...  дядько передає з Італії і та що купую в нас навіть упаковка різниться тобто написи...

тому слід брати в перевірених

Опубліковано
5 годин тому, Zheny@ сказано:

..і  сама смачна Нікарагуа Марагоджип.

Дуже непогана кава.Останнім часом теж "присів" на неї.

Опубліковано
3 годин тому, AnryABC сказано:

Дуже непогана кава.Останнім часом теж "присів" на неї.

де в нас її купити?

Опубліковано

На Старому ринку та на Варшавці,це спеціалізовані магазинчики,мелять,можна спочатку спробувати філіжанку.

Опубліковано

якщо є вихід на америку раджу спробувати

https://www.gourmet-coffee.com/hazelnut-creme-coffee-super-value-sized-3-lb-bag.html

п’ю вже другий рік, поки що, до свого смаку кращої не куштував.

Опубліковано

500 грн/кг за ароматичну хню, нуууу нє :)

Тим більше від таких кав еспрессо автомати клеять ласти...

Якщо піндоську, то топ левел - Dunkin Donuts Original Blend, моднявий Starbucks, просто смажений торф проти бублика...

Dunkin_Donuts_Original_Blend_Ground_Coff 

Опубліковано
22 minutes ago, pasha717 said:

якщо є вихід на америку раджу спробувати

https://www.gourmet-coffee.com/hazelnut-creme-coffee-super-value-sized-3-lb-bag.html

п’ю вже другий рік, поки що, до свого смаку кращої не куштував.

Дорогувато звісно (як на смак - не знаю) :D

Я купую або Lavazza espresso або Illy espresso. Майже завжди каву роблю на Philips Senseo. Для раннішньої кави саме те :)

Опубліковано
2 хвилин тому, yucore сказано:

Дорогувато звісно (як на смак - не знаю) :D

Я купую або Lavazza espresso або Illy espresso. Майже завжди каву роблю на Philips Senseo. Для раннішньої кави саме те :)

40грн за 100грам,там пачка 1,3кг гадаю це не є дорого 

9 хвилин тому, Deemon сказано:

500 грн/кг за ароматичну хню, нуууу нє :)

я написав що це до мого смаку, а якщо цю хню ти куштував і тобі не сподобалась, ну вибачайте

Опубліковано

також не розумію ароматизаторів. таке враження, що штучним ароматом, намагаються щось приховати. Щось не зовсім добре.

Дивився передачу про чай.

Там саме так і робиться.  низькосортну фігню забарвлюють, додають там всіляких пелюсточок, ягідок і т.д.

А в пакетиках і пірамідках, від чаю лише назва.

Довелося куштувати da hong pao з Китаю, безпосередньо. Така собі "шоколадна плитка"  з чаю. Смачнішого, на сьогоднішній день, чаю, я не куштував.

про каву писав вище. Заварюю класичним способом - кип'яток у філіжанку з меленою кавою. Часом турка.

Згадую сюжет по тв. Давно колись у 90-х.  Де брали на експертизу у масквабаді каву.  Майже вся, яка була досліджена - бадяга.

А в одній, то взагалі були мавпячі екскременти.  Тому, змелена власноруч (або при вас же) кава - справді кава.  Все решта розбадяжене хз де і хз чим.

Опубліковано

всерівно не розумію де ароматизатори побачили?

на упаковці пише 100% арабіка з смаком фундука і ванільним кремом.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...