Перейти до змісту

Надзвичайний стан в енергетиці - шантаж власного народу?


jack74

Рекомендовані повідомлення

Думаю, це варте окремої теми... І саме в "Політиці", бо на мою думку це більш політичний фокус, ніж економіко-енергетична необхідність.

Всі, певно, вже чули, що нас лякали-лякали "віяловими відключеннями", "енергетичними колапсами", "гуманітарними катастрофами"...

Спочатку влада намагалась різними дрібними статтями, виступами своїх політиків, аналізами своїх "експертів" створити в народа негативне ставлення до Блокади Лугандонії. Тандіти, Розенки, Жебрівські, Туки ...

Коли виявилось, що народ не особо ведеться на цю туфту, в бій пустили потужніші варіанти - почали розганяти тему, що з-за блокування поставок вугілля в Україні позупиняються і ТЕСи, і металургійні заводи (люди позалишаються без роботи), і позамерзають котельні з населенням і т.д. В решті-решт "заобурювався" і офіціний Київ (спочатку "гройсмани", а потім і аж САМ! Рошенко ледве не ультиматум озвучив!), висловило своє негативне ставлення до блокади САМо "ЄС" (хто то?) і закликало припинити блокаду!, і навіть вже й "госдеп" стурбувався!

Врешті-решт вирішили нас просто тероризувати, ввівши якийсь "надзвичайний стан в енергетиці" і пояснюючи, що все-одно відключень не уникнути!

В Україні введено в дію надзвичайний режим в енергетиці

Текст документа:“Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії ” № 103-р — редакція від  15.02.2017  

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 15 лютого 2017 р. № 103-р
Київ

 

Про вжиття тимчасових надзвичайних 
заходів на ринку електричної енергії

1. У зв’язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитової групи та з метою забезпечення надійної, безперебійної, стабільної роботи об’єднаної енергетичної системи України, запобігання виникненню дисбалансу між виробництвом і споживанням електричної енергії погодитись з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо вжиття на ринку електричної енергії таких тимчасових надзвичайних заходів:
1) державним підприємством “Національна енергетична компанія “Укренерго” виходячи з наявних запасів палива для виробництва електричної енергії тепловими електростанціями енергогенеруючих компаній залежно від марок вугілля, стану електричних мереж та іншого енергетичного обладнання:
визначення допустимого рівня зниження резерву енергогенеруючих потужностей;
встановлення вимог щодо складу обладнання теплових електростанцій енергогенеруючих компаній у розрізі енергоблоків;
застосування у разі виникнення нагальної потреби за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості графіків погодинного вимкнення електроенергії та графіків її аварійного вимкнення; 
здійснення із залученням Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії контролю за дотриманням графіків обмеження енергії та потужності, графіків погодинного вимкнення електроенергії та графіків її аварійного вимкнення;
2) державним підприємством “Енергоринок”:
розроблення графіків навантаження енергетичної системи України з урахуванням вимог державного підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго” щодо складу обладнання теплових електростанцій енергогенеруючих компаній;
нарахування платежів за електричну енергію її виробникам, що працюють за ціновими заявками, для яких встановлені графіки та обсяги виробництва електричної енергії, за граничною ціною системи;
3) державним підприємством “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”:
дотримання графіків навантаження енергетичної системи України;
забезпечення проведення технічного обслуговування обладнання атомних електростанцій, пов’язаного з необхідністю часткового розвантаження одиничних енергоблоків атомних електростанцій, у вихідні або святкові дні;
розвантаження енергоблоків атомних електростанцій у разі потреби за балансом потужності у вихідні і святкові дні.
2. Міністерству енергетики та вугільної промисловості за три дні до закінчення строку дії цього розпорядження поінформувати Кабінет Міністрів України про стан його виконання.
3. Це розпорядження набирає чинності з дня, що настає за днем його опублікування, і діє протягом місяця.
 
 Прем’єр-міністр України     
 В. ГРОЙСМАН
 
 Інд. 37    

Hide  

Тобто, виходить ми все ж повністю залежні від Лугандонії?!?! ну тож це нам вбивають в голови!

Чи все ж Ахмєтка купила всіх і вся?! Це ж ЙОГО вугілля не пропускають на ЙОГО ж ТЕСи! І точно так, як раніше, знову в такий момент Запорізька АЕС зупиняє енергоблок начеб-то на ремонт! Соупадєніє?!

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аваков попередив про загрозу зупинки Авдіївського коксохіму та заводів в Маріуполі і Кривому Розі

Цитувати

15 лютого 2017

АКХЗ, за словами міністра, зможе пропрацювати ще 9 діб

У разі продовження блокади поставок енергоресурсів з окупованого Донбасу існує загроза зупинки через 9 днів Авдіївського коксохімічного заводу, а також металургійних підприємств у Кривому Розі та Маріуполі. Про це в ході позачергового засідання уряду, яке транслював телеканал "112 Україна", заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"У такому режимі, як зараз, скільки діб буде працювати Авдіївський коксохім? Я знаю скільки – 9 діб. Після цього будемо гасити печі. Після цього ще тиждень і ми повинні зупинити всі заводи Маріуполя. Після цього плюс Кривий Ріг і все таке, це для розуміння", - пояснив глава МВС.

хто-хто попередив?!?!? Міністр ВНУТРІШНІХ СПРАВ?!?! А ЙОГО яке діло до того?! Він замість розслідування Княжичів робить позу експерта в енергетиці??? А мо то не Аваков-мєнт говорить, а Аваков-бізнєсмєн!?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Війна вже майже третій рік йде. Є кілька питань:

 - ми все ще залежні від вугілля лугандону?

 - волинські шахти досі на підсосі?

 - чому вугілля йшло на експорт?

 - чому електроенергія експортується до цього часу?

 - де держрезерв вугілля?

 - чому порох різко змінив точку зору про блокаду? (відео викладали в темі про блоквання).

 

На мою думку це є чистий шантаж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене слово Роттердам у всій цій ***ні тривожить. Нас же реально намахали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нормально?!?

РНБО тимчасово заборонила експорт видобутого на окупованому Донбасі антрациту

Цитувати

Рада національної безпеки і оборони у своєму рішенні від 16 лютого тимчасово заборонила експорт антрациту, добутого на окупованій території Донбасу. Про це йдеться в документі «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України і посилення захисту критичної інфраструктури».

«Забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит», – йдеться в пункті 6 рішення РНБО.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що ТОВ «Гірничо-збагачувальна фабрика «Центральна», зареєстрована в окупованому місті Антрацит, в травні 2016 року почала відвантажувати на експорт вугілля-антрацит, отримавши відповідну ліцензію в української влади.
28 грудня минулого року Кабінет міністрів України виключив природний газ і антрацит з переліку товарів, що підлягають ліцензуванню при експорті в 2017 році.
Як повідомляв НБН, 16 лютого президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо енергобезпеки.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №37/2017

Тобто, в нас, виявляється, антрациту було АЖ НА ЕКСПОРТ!, а хтось пролобіював "Ротердам"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не шарю у вугіллі і його типології, тому питання до знаючих: Шахти Нововолинська чим не вгодили? Вони ж там загинаються!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, vetalforever сказано:

Шахти Нововолинська чим не вгодили?

Воно в нас так собі (вугілля)

Там прикольніше. Я також не сильний в сортах, але знайомий колишній шахтар так казав.

Типу температура горіння того і  цього - має велику різницю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Воно в нас так собі (вугілля)

Там прикольніше. Я також не сильний в сортах, але знайомий колишній шахтар так казав.

Типу температура горіння того і  цього - має велику різницю.

В цілому так, але воно теж використовується в енергетиці. За три роки могли б і перевести електростанції з антрацитової групи. Також читав, що можна і зараз його використовувати, але потрібно додатково "підсвічувати" газом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а нас війна вже скільки часу .... а тільки зараз вводять надзвичайний стан ......

 

p.s. і то не просто, а в енергетиці......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Zevs_Isver сказал:

а нас війна вже скільки часу .... а тільки зараз вводять надзвичайний стан ......

 

p.s. і то не просто, а в енергетиці......

а ви так потребуєте надзвичайного стану?

все ,що відбувається вигідно правлячій верхівці - тому вони нічого і не міняють

а створюють вигляд діяльності )

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Zevs_Isver сказано:

а нас війна вже скільки часу .... а тільки зараз вводять надзвичайний стан ......p.s. і то не просто, а в енергетиці......

та, блін, їх слухати вивертає! Турчинов ще перед НовимРоком ляпнув

Цитувати

Коментуючи ініціативу добровольців і ветеранів АТО щодо блокування торговельних шляхів до непідконтрольних Україні територій Донбасу, він підкреслив, що самовільні рішення добровольців про блокаду можуть призвести до дестабілізації ситуації.

Блокада може призвести до ДЕСТАБІЛІЗАЦІЇ СИТУАЦІЇ!!! А, блін, війна, котра йде в Україні вже третій рік - це не ДЕСТАБІЛІЗАЦІЯ! Це, певно, СТАБІЛЬНЕ ато!

 

2 годин тому, vetalforever сказано:

Я не шарю у вугіллі і його типології, тому питання до знаючих: Шахти Нововолинська чим не вгодили? Вони ж там загинаються!

ТеплоЕлектроСтанції працюють на вугіллі марки "Антрацит", котре набагато якісніше "звичайного" (такого, як в Нововолинську). Вони має вищу температуру згорання, менший вміст "шлаку" і т.д. А "антрацит" видобувають ЛИШЕ НА ШАХТАХ Рінаткі Ахмєтава!!! І ті ТЕСи теж належать йому! То хіба він зацікавлений щось змінювати??? (Це типу чи захтіли б нафтомагнати вкладати гроші в розробку електромобілів). Кому цікаво, пошукайте про ДТЕК, Донбасенерго, енергоімперію Ахмєтова...

А ще Ахмєтка ЕКСПОРТУЄ вироблену ним електроенергію! Я про цю "тему" вже колись піднімав тему

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100500% причиною війни в Україні, причиною проблем з енергетикою в Україні є Ахмєтов! Він лобіює потрібні йому "поглинання", перехоплює потрібні йому "поставки/продажі", купує потрібні йому "тендери" і т.д. Але саме головне, що, я впевнений, саме він гальмує розвиток енергетики України! Саме він є причиною "зависань" різних проектів з альтернативної енергетики, саботажу реструктуризації енергосистеми задля збльшення "стресостійкості" і енергонезалежності!

 

Вчора по "112"-му слухав гендиректора ПАТ "Укргідроенерго" Ігоря Сироту - цікаво, послухайте. Він гарно розкладає все по поличках і розповідає, що ми вже давним-давно могли б бути енергонезалежні ні від Росії, ні від Ахмєтки, якби не "зависали" проекти по гідроелектростанціях

Игорь Сирота, гендиректор ПАО "Укргидроэнерго", - гость "112 Украина", 16.02.2017  
Hide  

 

і ще по темі

Надзвичайний стан в енергетиці – від лукавого  

16.02.2017

Валерій БОРОВИК, голова правління Альянсу «Нова енергія України», експерт з енергетичних питань

 

Українці справді зможуть відчути введення надзвичайного стану в енергетиці, якщо у своєму блефі - введенні НС - уряд піде ще далі, тобто не обмежиться лише його проголошенням, але й вдасться до конкретних кроків щодо цього. Так, вже є заяви, що складений графік відключень, що не будуть відключатися медичні заклади, дитсадки, комунальна сфера, що будуть відключати тільки підприємства нестратегічного значення тощо. Такі графіки складені заздалегідь. А цим рішенням про НС застосовується механізм таких відключень у разі виникнення потреби і надається право це робити. Проте цього можуть і не робити, якщо не буде потреби.

Але наразі прямих підстав для введення надзвичайного стану в енергетиці ні я, ні мої колеги-аналітики не бачимо.

 

Нагадаю, ще до початку опалювального сезону в Україні робилися позитивні заяви: мовляв, у нас вистачить вугілля для проходження опалювального сезону, із мінімальним відставанням від графіку. Потім профільний міністр забив тривогу, вимагаючи, щоб закачали близько 17 мільярдів кубометрів газу на випадок, якщо знадобиться підтримка газом, бо раптом не буде вугілля. Але електроенергія, вироблена з газу, є дорожчою. На це НАК «Нафтогаз України» тоді відповів, що цього робити не потрібно. І правильно сказав, тому що планування закупівлі вугілля відбувалося у звичайному режимі і йшло завантаження на склади ТЕС.

Сьогодні, за офіційними даними, на деяких ТЕС вугілля вистачає на 17 днів, на деяких –  на три місяці, але в середньому –  на 40 днів. Вибачте, а як же ви тоді готувалися до диверсифікації в умовах війни?

В даній ситуації наша українська патріотична сторона ухвалила рішення про блокаду. Причому блокаду не вугілля, а незаконного, тобто «чорного», постачання товарів з окупованих територій. І учасники блокади - я чув це на власні вуха - кілька днів тому говорили, що вони готові йти назустріч владі і пропускати вантажі, які мають вантажні документи, які мають конкретного споживача. Вони пропонували створювати разом комісії, які перевірятимуть все це і пропускатимуть конкретні екстрені товари. Чому влада не йде на переговори зі своїм народом? Натомість вона починає залякувати тим, що доведеться закуповувати електроенергію в Росії тощо.

 

Цей хаос і нагнітання атмосфери, яке ми спостерігаємо, –  від лукавого. Це робиться владою для того, щоб дотиснути суспільство і виконати якісь свої зобов'язання перед паном Ахметовим по різних домовленостях, у тому числі політичного характеру (подивіться лишень, як розривається «Опозиційний блок», коли відходить частина фракції, пов'язана з Ахметовим, та фактично для співпраці залишається інша частина –  Льовочкін, Бойко та інші). Все це слід розглядати в контексті.

Тому іще раз повторюю, на сьогоднішній день підстав для введення надзвичайного стану немає. Я був переконаний, що 14 лютого питання про НС було остаточно знято. Тим більше, добігає кінця опалювальний сезон. І більше мільйона тон вугілля має бути на складах на 1 березня. Тому це рішення Кабміну - зовсім необґрунтоване.

 

Загалом, таким рішенням можновладці намагаються вирішити кілька питань. Перше –  економічне. Адже зрозуміло, що за поставками з окупованих територій стоять конкретні люди, які отримують свої «відкати».

Нагадаю, ще коли терористи призупиняли торгівлю (ще за прем'єрства Яценюка), тоді виникали аналогічні проблеми і розглядалися шляхи диверсифікації постачання вугілля. На нас, на Альянс «Нова енергія України», тоді вийшли досить великі трейдери та запропонували доволі дешеве вугілля, навіть дешевше, ніж за контрактами постачалося з Південної Африки. Я розмовляв із керівництвом «Центренерго», із паном, який курує всі ці поставки, і показав ці ціни, які були нижчими за закупочні ціни, що були на біржі. Натомість він мені показав ціни на 10% вищі, а то й більше. Так не могло бути! Навіть логістика не дозволяє мати такі ціни! Під виглядом вугілля із Південної Африки завозилося українське вугілля, яке привозилося з окупованих територій. Але він казав: «Ні-ні! Це точно з Південної Африки!». Але я заперечував, що воно не може бути за таку ціну, немає таких цін.

Тобто уже тоді складалася схема, коли під виглядом південноафриканського вугілля тишком-нишком, під іншими документами (як вони це робили - нехай з'ясовують слідчі органи) завозилося вугілля по не диверсифікованим джерелам.

Друге питання - політичне. Умовно кажучи, влада зараз намагається показати, хто в домі хазяїн, дискредитувати, в тому числі, «Самопоміч», повісивши на неї введення надзвичайного стану, та показати невідкриту співпрацю з частиною «Опоблоку».

Втім, треба зазначити, що вже три роки ми мали займатися диверсифікацією постачань не тільки газу (російського газу ми вже більше років не споживаємо), але й вугілля. Маю питання: А що б влада робила, якби постачання вугілля зупинили терористи? Війна йде, вони цілком могли так вчинити. Як же вона так «готувалася»? Чому нещодавно прем'єр заявляв, що Україна готується до експорту електроенергії, що у нас є її профіцит, а тут раптом, за пару тижнів, виявляється, що електроенергії - страшний дефіцит і потрібен надзвичайний стан?

Тому я глибоко переконаний, що більшість того, що зараз відбувається, - від лукавого.

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як тут можна не заматюкатися! Та за ТРИ РОКИ можна було перейти на кізяки кінські, а не те що на інше вугілля.Що за ТРИ РОКИ робилося в цілях енергонезалежності від кацапстана?Що робилося для зменшення потужностей ТЕЦ?Створювались чи реконструйовувались ГЕСи, чи хоч на йоту розвивалися джерела альтернативної енергетики ,типу вітряки сонячні станції і тд? Та нічогісінько не робилося.Даунбаський наперсточник рахувах хрусти на людській крові, та продовжує це робити.Хочете сказати що Петьо з прихлєбателями про то не знав? Та він ще й процент з того мав.Гнида.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 минут назад, Alex S сказал:

Як тут можна не заматюкатися! Та за ТРИ РОКИ можна було перейти на кізяки кінські, а не те що на інше вугілля.Що за ТРИ РОКИ робилося в цілях енергонезалежності від кацапстана?Що робилося для зменшення потужностей ТЕЦ?Створювались чи реконструйовувались ГЕСи, чи хоч на йоту розвивалися джерела альтернативної енергетики ,типу вітряки сонячні станції і тд? Та нічогісінько не робилося.Даунбаський наперсточник рахувах хрусти на людській крові, та продовжує це робити.Хочете сказати що Петьо з прихлєбателями про то не знав? Та він ще й процент з того мав.Гнида.

нічого не робилося - ви ж це прекрасно знаєте!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось це головна мета блокади, це дике паліво влади, всі договорняки під трупи наших героїв виходять назовні. Вже немає що приховувати, маски зняті. а це жирнюче чмо, підтягує єеси-єуропи-велику сімку, зараз ще й мвф залучать, щоб розблокуватись. Концентрація підарів у нашій владі співрозмірна з густиною населення в Шанхаї.Тема палівна, бо вскриваються консерви і достатньо просто аналізувати позиції тих чи інших аналітєгів. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ем.. сьогодні був в Ківерцях на залізничному вокзалі, просто переходив з 107 на 103 по мосту. Бачив на половину заповнені вагони якоюсь чорною фігньою, схожою на вугілля. І все б нічого, але в Луцьку такі ж  вагони, так само наповнені наполовину таким самим чорним непоятно чим. 

 

Може хто знає що, щоб не казати передчасно #зрадалуцьк ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, romaxa11 сказано:

Ось це головна мета блокади, це дике паліво влади, всі договорняки під трупи наших героїв виходять назовні. Вже немає що приховувати, маски зняті. а це жирнюче чмо, підтягує єеси-єуропи-велику сімку, зараз ще й мвф залучать, щоб розблокуватись. Концентрація підарів у нашій владі співрозмірна з густиною населення в Шанхаї.Тема палівна, бо вскриваються консерви і достатньо просто аналізувати позиції тих чи інших аналітєгів. 

Так саме так!Дике нереальне паливо ! Насамперед перед Європою та Штатами! Ті запроваджують санкції в першу чергу торгівельні проти росеї і ці з даунерами составами торгують.Просто нереальний сором!Тому воно таке зараз нагле і тіпо жостке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минуты назад, romaxa11 сказал:

Вже немає що приховувати, маски зняті. а це жирнюче чмо, підтягує єеси-єуропи-велику сімку, зараз ще й мвф залучать, щоб розблокуватись. Концентрація підарів у нашій владі співрозмірна з густиною населення в Шанхаї.Тема палівна, бо вскриваються консерви і достатньо просто аналізувати позиції тих чи інших аналітєгів. 

+1.

Раз в Пороха і його шавок так бомбить (брешуть, залякують, хочуть ескалації війни, підтягують міжнародну спільноту), значить добряче так перекрили кисень їхнім мутним схемам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепер наступне, жирний хоче влади, а рейтинг довіри нульовий, що робити? Правильно підтягувати електорат республік, ми ж одна територія, ми ж всі українці, а там мільйончик голосів туди, три мільйончика сюди і другий термін. петрусь готовий на все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

побачив у @Volyniaka в цій темі, передеру і сюди, так як напряму стосується "надзвичайності" в нашій "енергетиці" (пишу в лапках, бо в дійсності читати треба в брудному бізнесі)

Вопрос донбасского угля и электростанций в украине раздут на пустом месте? - Александр Зарайский (харківський колишній податківець, тепер "юридичні послуги" - рєшала :))

текст блогу  

Я тут слегка подзаколебался слушать о киловаттах на крови, донецком угле и ущербе экономики Украины. 
Ну и полез искать статистику насколько зависима экономика от Донбасского угля.

Такс статистика за первую половину 2016 года:

Доля АЭС в структуре производства электроэнергии составила 52,6% (в январе-июне 2015 года – 54,8%), ТЭС и ТЭЦ – 35,1% (35,4%), ГЭС и ГАЭС – 6,6% (4,8%), коммунальных ТЭЦ и блок-станций – 4,7% (3,9%), альтернативных источников – 1% (1%).

Источник 

Тоесть на долю тепловых станций проходится только 35% 
Это значит не каждый киловат кровавый а только каждый третий? :)))

Поехали дальше, очередная цитата.

Уголь марки "Г" в Украине добывается в достаточных количествах. На нем работает приблизительно половина тепловой генерации Украины. Наши угольные предприятия, "ДТЭК Павлоградуголь" и "ДТЭК Добропольеуголь", находятся на территории, не охваченной военными действиями. Добыча угля марки "Г" там в целом стабильная. "ДТЭК Павлоградуголь" в этом году планирует добыть более 19 млн тонн.
В Украине есть также Львовско-Волынский бассейн, где добывается около 2 млн. тонн угля марки "Г" в год.

Источник 

Тоесть только половна из всей генерации тепла у нас завязана на угле марки Г, остальные это или газ или антрацит.
Значит в сухом остатке это примерно 17% от всех мощностей Украины. 
Я правильно посчитал?

Шо там таки дальше...
А дальше давайте разберемся кто из тепловой генерации на неподконтрольной территории (всего на долю тепловых приходится 27 800 МВт):
Углегорская ТЭС 3600 МВт - наша
Запорожская ТЭС 2825 МВт - наша
Бурштынская ТЭС 2334 МВт - наша 
Криворожская ТЭС 2328 Мвт - наша
Змиевская ТЭС 2200 Мвт уголь марки АШ, Т - но наша
Старобешевская ТЭС 2010 Мвт - не подконтрольная уголь марки АШ 
Трипольская ТЭС 1800 Мвт - наша уголь марки АШ 
Ладыжинская ТЭС 1800 Мвт - наша 
Кураховская ТЭС 1527 Мвт - наша (кажись)
Зуевская ТЭС 1270 Мвт - не подконтрольная
Луганская ТЭС 1220 Мвт - наша уголь марки АШ 
Приднепровская ТЭС 1195 Мвт уголь марки АШ - но наша
Славянская ТЭС 800 уголь марки АШ, Т - наша?
Добротворская ТЭС 510 Мвт - наша
Мироновская ТЭС 275 Мвт - ХЗ уже даже не интересно.

Таким образом только 8% вырабатываемой тепловыми станциями электроэнергии вырабатывается на неподконтрольной территории из использованием угля марки Г которые вроде как добывают у нас, на подконтрольной территории.
Ведь Павлоградуголь это подконтрольная территория да и Львовско-Волынский басен пока слава Богу никто не захватил. 

Считаем дальше, 33% вырабатываемой тепловыми станциями с использованием угля марки АШ это антрацит который как я понимаю преимущественно добывается на не подконтрольной территории.
Соответственно встает вопрос или его импорта или закупки именно на неподконтрольной.

Таким образом, если я правильно посчитал, когда мы говорим о станциях работающих на антраците речь сейчас идет примерно исключительно о 10-12% всей электроэнергии которая вырабатывается в Украине?
Я правильно посчитал?

У меня вопрос к энергетикам и тем кто в этом разбирается, скажите пожалуйста это такой пиздец потеря 12% мощностей?
Мы не можем их чем-то скомпенсировать, перекрыть, закупить электричество?

Теперь второй момент и тоже вопрос к энергетикам и причастным.
Смотрите насколько я знаю энергосистема еще со времен СССР должна была строится с расчетом на войну и соответствующим запасом прочности.
Тоесть если бомба условного противника уничтожает одну электростанцию это не должно стать глобальным пиздецом для всей страны и энергосистемы.
Должны быть предусмотрены механизмы переброски мощностей если уж не в автоматическом то в полуавтоматическом режиме.
Я прав или нет?


Они есть в Украине или их нет?
Мы можем к примеру отключить Змиевская ТЭС и скомпенсировать ее 2200 Мвт перебросив мощности в Харьковский регион с других регионов?

А с другими Трипольской, Приднепровской и Славянской можем так поступить? 

Насколько критично отключение этих 4х станций работающих на антраците? А если не всех сразу?
Сколько и какие из них мы можем безболезненно отключить одновременно?

Зачем их отключать? 
Ну во-первых, если угля не станет от слова "совсем", а во-вторых для переоснащения.

А вот дальше все херня упирается в то что энергогенерирующие станции принадлежат Ахметову которому принадлежат шахты где добывают уголь. 
И Ахметов кровно заинтересован в том что бы эти станции работали именно на Донбасском угле! 
Ему переоснащение и нахер не впало

Потому что если эти четовы станции переоснастить то Донецкий уголь уже будет никому не нужен априори.
Если будет не нужен Донбасский уголь то шахти в Донбассе тоже никому и нахер не впали, после возврата Донбаса.
А там кто там останется после этого и нахер не упал Ахметов. 


Вы задумайтесь о том что Ахметов дважды поднимал деньги.
Изначально на дотациях бюджета при добыче угля, а потом на продаже электричества.
При этом имел чудовищную поддержку населения Донецкого региона как человек дающий им работу

Поэтому на месте Ахметова я или тянул бы до последнего с переоснащением этих станций (на антраците) или постарался бы сделать так, что бы "в целях безопасности страны" эти станции переоснастила сама страна за свой счет.
Что и происходит сейчас как я понимаю...

Тоесть проблема скорее всего не в крахе экономики Украины из-за потери 12% мощностей (еще интересно мнение энергетиков, да), а в вопросе если переоснащать станции то за чей счет.

Теперь вернемся у углю
Если уголь марки Г добывают на нашей стороне и электрогенерирующие станции которые на нем работают в большинстве своем находятся на нашей стороне тогда пробелмы с ними вообще нет? Правильно?
Тем которые на марке Г но неподконтрольные уголь можно продать в обмен на электричество, или это опять таки будут кровавые киловатты?

Значит у нас проблема с теми четырьмя станциями которые на антарците и находятся на нашей территории, правильно?
С теми которые на антраците но на неподконтрольной проблемы нет т.к. антрацит добывают там же. И по ним весь вопрос закупать у них электроэнергию или это "кровавые киловатты". 

И тут мы возвращается к вопросу переоснащения станций.
У Игоря 
ibigdan в коментах написали "Навскидку - стоимость реконструкции 1ого энергоблока одной станции под уголь Г - от 100 млн грн. Т.е. около полумиллиарда грн на 1 станцию."
У нас 4 (четыре) станции на антраците которые на ходятся на подконтрольной територии и требуют переоснащения в первую очередь, а значит цена вопроса 2 (два) миллиарда гривен.

Скажите это пиздец какая большая сумма?
По моему так, принять закон, что в целях энергетической безопасности страны, для диверсификации источником закупки угля собственники этих станций должны переоснастить их в течении года согласно, графика отключений утвержденного Кабмином.
Переоснащение может быть произведено за государственный счет но при условии продажи этих станаций в собственность государтсву за 1 грн.

Вся блять.
Или ты переоснащаешь станции за свой счет или если у тебя нет денег поступаешь как Коломойский с Приватом, отдаешь их государству и государство переснащает само, что бы больше ни от какого "хуя с горы" не зависеть.

А теперь давайте, в чем и где я не прав?

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби справді на "пустом месте" - ніхто б не шумів

 

а якщо шумлять - цепанула, все таки, Ахметича блокада

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Михаил Саакашвили на ТЭС׃ Правительство ВРЁТ о недостатке энергоносителей  
Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Енергоатом встановив рекорд з добового виробництва електроенергії

Цитувати

20.02.2017

Атомні електростанції України 18 лютого 2017 року виробили 302,93 млн кВт-г електроенергії. Аналогічний показник денного виробництва досягався лише у 2004 році після пуску енергоблоків №2 Хмельницької АЕС та №4 Рівненської АЕС. Коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) 18 лютого становив 91,2%.

19 лютого системні обмеження становили 805 МВт, через що недовиробництво електроенергії склало 18,94 млн кВт-г при денному виробництві 289,34 млн кВт-г.  

Станом на 6:00 20 лютого АЕС України працюють з навантаженням 11 920 МВт, балансові обмеження складають 1005 МВт.

Довідка. Державне підприємство Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України (Запорізької, Рівненської, Южно-Української та Хмельницької). На 4-х українських АЕС експлуатується 15 атомних енергоблоків, з яких 13 типу ВВЕР-1000 і два – ВВЕР-440, загальною встановленою потужністю 13 тис. 835 МВт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це певно буде останнім шо вони зроблять (я про відключення електроенергії)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не сама свіжа публікація, але...

Ще на початку активних боїв на Донбасі постало питання про те, що країна може залишитися без поставок антрациту, на якому працюють українські ТЕЦ. Така залежність від шахт, які перебувають під контролем ОРДЛО, загрожувала безпеці країни.

Аби уникнути цього ризику, було складено план переведення ТЕЦ на інші види палива, а згодом і план закупівель антрациту на світових ринках. З’явилася формула Роттердам+, тобто закупівля імпортного вугілля за кордоном з доставкою в Україну.

;Але дуже швидко олігархи у владі зметикували, що на різниці цін між імпортним і донецьким вугіллям за дуже короткий термін можна заробити такі гроші, які Януковичу навіть не снилися. І на планах модернізації ТЕС та імпорту вугілля швидко поставили хрест.

Вертикаль беззастережної підтримки цієї схеми торгівлі вугіллям вибудувалася швидко й чітко: парламентська фракція БПП підтримує ініціативи ставленика цієї ж політсили міністра енергетики Ігоря Насалика. Він озвучує ініціативи президентського висуванця Володимира Гройсмана. А той втілює в життя політику Петра Порошенка, який домовляється з Рінатом Ахметовим про взаємовигідну політичну та бізнес-співпрацю.

З’являються тези, якими досі оперує президентська політична сила. Про те, що там теж наші люди, ніби у Криму вже не наші. Що підприємства Донбасу платять податки в Україні, замовчуючи, що будь-яке підприємство, котре не сплачує податки Л/ДНР, не має права там працювати, а тому змушене фінансувати бюджет бойовиків.

І найголовніший посил – без донецького вугілля країна замерзне й залишиться без світла, а альтернативи немає. При цьому знову замовчують, що для того, аби посилити це «альтернативи немає» ще у вересні 2016-го культурист-любитель Ігор Насалик пролобіював збільшення закупівель тепла і електрики у компанії «Донбасенерго», яку пов’язують з Олександром Януковичем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...